İçerik değiştir

- - - - -

Zina Suç Olmalı mı ?

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 65 yanıt verildi

#41 umit kartal

umit kartal

Onun için takıntı haline geldik

• Üyeler
  • 2.095 Mesaj
  • İlgi Alanları:siyah-beyaz / ölüm-yaşam

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 12:51

olmasın abi suc muc , bu yastan sonra mastrbasyonmu yapcaz *heyo
sen benim ,
her gece efkarım , gözümdeki yaşım , sigara dumanım ...

sen benim ,
damardaki kanım , alnımdaki yazım , şanlı BEŞİKTAŞIM ...

Kalbimin en orta yerinde , büyük bir yangın var alevler içinde ...
Beşiktaş sana yemin olsun , bitmeyecek sevdan , mezarımda bile ...

#42 Canan

Canan

diyalog değil,monolog..

• Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 12:56

Suç olmasın + özendirilsin :girlinlove:
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#43 attalia

attalia

zurnanın son deliği

• Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 13:23

çevreyi rahatsız etmiyolarsa ( görüntü ve de gürültü açısından yaani :girlinlove: ) çok da tınnn. :blink: tabii bu işin espri yönü idi. ::

ama bu durumun da toplumsal açıdan bir takım sıkıntılı durumlar yaratacağı kuşkusuzdur. bir defa toplumun en küçük birimi ailedir. bu tarz evlilik dışı ilişkilerin bu kurumu, dolayısıyla da toplumu olumsuz etkileyeceği muhtemeldir. ( fevri olaylardan değil, bu tür bir olayın normal sayılıp, tüm toplumda yaygın olarak vücud bulduğu bir ortamdam söz ediyorum. ) evlilik harici cinsel dürtülerin giderilebilmesinin mübah karşılanması, meşru sayılması, ileride medeni hukuk dahil bir çok alanda sıkıntı yaratabilecektir. bundan dolayı suç sayılması, dolayısıyla da cezasız suç tanımı olamayacağı için de bir cezasının olması mantıklıdır.
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#44 Canan

Canan

diyalog değil,monolog..

• Üyeler
  • 5.591 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 13:41

Aslan atti ayrılda gel yavrım *lol

konsept: üstte ki mesaja katılıyorum *fiuv

Bu mesaj Canan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.01.2008 - 13:42

2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#45 kara kız

kara kız

Burası ona huzur verir

• Üyeler
  • 215 Mesaj
  • İlgi Alanları:öncelikle işim yani turizm sonra vakit bulduğumda kitap okumak bol bol müzik dinlemek hiç vazgeçmediğim hayallerim.....

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 13:53

ya zinanın suç olmasından ziyade bi günah olduğunu unutmamak lazım...ama insanlar isteyerek yapıyo yaaa..bilerek yani..
neden suç oluyo anlamıyorum..tamam tecavüz falan ayrı şey bi cezası olmalı mutlaka ama isteyerek bilerek yapanların ne suçu var..ben sevdiğim insanla özgürce yaşamıcam mı..nerde kaldı özgürlük nerede kaldı laiklik...

SEVDİÐİN KADAR SEVİLİRSİN

#46 L1Square

L1Square

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 13:59

Evli olduğun kişiyi sevmiyosan,başkasını seviyosan ,neden evlendinki *fiuv Özgürlükle bağlantısı yok.

Laiklikle olan bağlantısını ise hiç anlayamadım ...
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#47 Canan

Canan

diyalog değil,monolog..

• Üyeler
  • 5.591 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 13:59

Karakız laik'lik le bunun uzaktan veya yakından alakası yok ki *fiuv özgürlük dersen anlaşılır da *lol
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#48 Canan

Canan

diyalog değil,monolog..

• Üyeler
  • 5.591 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 14:01

Özgürlük ile alakası var gla cım. "özgürüm yaparım" diyebilir keyfinin kahyası değiliz kimsenin *fiuv

Bu mesaj Canan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.01.2008 - 14:02

2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#49 kara kız

kara kız

Burası ona huzur verir

• Üyeler
  • 215 Mesaj
  • İlgi Alanları:öncelikle işim yani turizm sonra vakit bulduğumda kitap okumak bol bol müzik dinlemek hiç vazgeçmediğim hayallerim.....

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 14:01

ben evli değilim bu birincisi evlendiğim zaman bilinir ki ölümüne sevmişimdir neden herşeyde laiklik die bağırmıyolar mı bi türban için bile bence çok alakası var

#50 Gölge

Gölge

..Hayaletin Gölgesi..

• Üyeler
  • 15.435 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 14:10

Düşünceler sadece ve sadece mantık çercevesinde yargılanabilir.. *fiuv

smiley-sport036.gif  

#51 L1Square

L1Square

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 14:21

Özgürlük ile alakası var gla cım. "özgürüm yaparım" diyebilir keyfinin kahyası değiliz kimsenin *fiuv

Valla canan,bunu yapan insanın hayat arkadaşım dediği kişi ise,yakın akrabaların ise öylede bi keynini kahyası olunur ki..
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#52 Canan

Canan

diyalog değil,monolog..

• Üyeler
  • 5.591 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 14:35

keyif kahyası olsan ne fayda? aldatılmışsın sonuçta.
yaptırımın ne olacak aldatıldığın takdirde? bu işler öle kolay değildir.
yaşayan bilir *fiuv
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#53 kara kız

kara kız

Burası ona huzur verir

• Üyeler
  • 215 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 14:38

ya aldatmakla aldatılmamkla ne alakası var dediğim şeylerin anlamıyorum konu çok mu saptırıldı nee

#54 shy

shy

xrÜt / kudI

• Kurucular
  • 16.791 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 14:41

Aşağıda Türk Ceza Kanunundan alıntılar var. Şimdi arkadaşlar birilerini suçlamadan "neye" karşılık "nasıl" davranmamız gerektiğine karar verelim. Zira bizlerde ön yargılı olmamalı ve olaylara tarafsız bakabilmeliyiz. Zinaya ceza verilmesinin bize neler katıp nelerden mahrum edeceğine bakmakta fayda var.

Ahlaki anlamda zinanın toplum karşısında suç olduğu hepimiz tarafından kabul gördüğü kanaatindeyim. Bu fiilin diğer toplumlarda da aynı tepkiyi topladığından eminim. Nevar ki iki kişi arasında yapılan sözlü veya yazılı akitin devlete verdiği yükümlülüklerde var. Bunlarda vatandaşlarının maddi manevi hak ve hürriyetini korumak, mağdur durumda kalan vatandaşlarının hakkını aramak gibi özetelenebilir. Evlilikte iki kişinin arasına üçüncü bir kişiyi sokarsanız ilk iki kişiden biri mağdur duruma düşecektir bu durumdada devlet yatak odamıza girmekte sakınca görmeyecektir. Bu durumda yatak odasına üçüncü kişiyi getiren kişinin hak ve hürriyetleri devreye girer ve ikinci kişiyle ve üçüncü kişiyle olan münasebetlerine 4., 5.ve hatta 6. kişilerin karışmasına müsaade etmek istemeyecektir *fiuv. Evvelinde bu konuda Anayasamızın ve türk ceza kanununun bizlere verdiği haklar ise ilk iki kişinin birbirlerinden ayrılarak ceza almaksızın mağdur eden kişinin mağdur kişiye nafaka ödemesini sağlamaktı. Şimdi ise hapis cezası söz konusu. Bu durumdada hapise girecek olan ilk kişi ne çalışabilecek nede para kazanabilecek *lol. bu durumdada mağdur kişiye nafaka veremeyecek dolayısıyla mağduriyet üzerine mağduriyet yaşanacak.

Bu konuda en çok yaygarayı koparanların bir gocuntusu olduğu kanaatindeyim. anladığım kadarıyla yatak odalarında 4.,5.,ve 6. kişileri görmek istemiyorlar.

Ceza konusunda fikrim ise; eski kanunun nesi vardıda durup dururken bu anlamsız ve kokuşmuş düşünceyi gündeme getirdikleri üzerine. Takdir edersiniz ki meclisimiz ve insanlarımız demokrasinin ne anlama geldiğini tam anlamıyla çözmüş değiliz. Bunu sınırsız özgürlük gibi anlayanı da var başı bozukluk gibi algılayanı da. Bizler medeni kanunla cumhuriyetin ilk yıllarında tanışmış olmamıza rağmen yakın tarihimize kadar hala o kanunla haşır neşirdik. Elbette düzeltilmesi gerekiyordu. Buna ister A.B.'ye uyum paketi çerçevesinde ister kendi toplumumuzun gelişmişliği sürecinde olsun daha güncel ve medeni bir hal getirmek gerekiyordu. Şimdi ise T.B.M.M koltuklarını işgal eden sevgili seçilmişlerimiz henüz demokrasinin anlamını çözemedikleri için ve bu konuda da kafaları karıştığı için işin kolayına kaçarak bu cezayı gündeme getirdiler. Bazı sevgili arkadaşlarımın yukarda belirttiği gibi bu işi "şeriatı getirmek" için yaptıklarını ise hiç sanmıyorum. Çünkü bu yasaya ve kanunlara bu maddeleri eklemek isteyenlerin içinde meclisimizin sol görüşlü kanadı da destek vereceğini açıkladı.

Bizler eğer bişeylerin değişmesini istiyorsak, medeniyeti en ileri düzeyde yaşamak istiyorsak, yozlaşmış fikirleri ve düşünceleri bu toplumdan çevremizden uzaklaştırmak istiyorsak yaşantımızın örnek alınacağı bir düzeye çekilmesi gerekmektedir. Buda cezayla olmaz. İnanın bana bir hayvana bile cezayla öğretilen bir eylemin aslında o hayvanın yapmak istediği için değil ceza almak istemediği için yapmasıdır.

Sizce o hayvan özgürmü!

BEŞİNCİ FASIL
Zina

Madde 440 - (Değişik: 9/7/1953 - 6123/1 md.)
Zina eden karı hakkında altı aydan üç seneye kadar hapis cezası tertip olu-
nur.
Karının evli olduğunu bilerek bu fiilde ortak olan kimse hakkında da aynı
ceza hükmolunur.

Madde 441 - (İptal: Ana.Mah.'nin 23/9/1996 tarih ve E.1996/15, K.1996/34
sayılı Kararı ile.)

Madde 442 - (Değişik: 9/7/1953 - 6123/1 md.)
Yukarki maddelerde yazılı cürümlerin işlendiği sırada karı ve koca birbirin-
den nikah baki olduğu halde hakimin hükmü ile ayrılmış veya biri diğerini ter-
ketmiş ise her birinin cezası üç aydan bir seneye kadar hapistir.

Madde 443 - Geçen maddelerde yazılı olan cürümlerden dolayı takibat icrası
karı kocadan biri tarafından şahsi dava ikamesine bağlıdır. Bu keyfiyet cürümde
şerik olanlar içinde şarttır.

Madde 444 - Davadan vazgeçmek, hükümden sonra dahi makbuldür.Bu halde hükmün
icrasından ve cezanın neticelerinden sarfınazar olunur. Karı kocadan birinin
ölümü davayı iskat eder......

Madde 462 - (Değişik : 9/7/1953 - 6123/1 md.)
Yukarda geçen iki fasılda beyan olunan fiiller, zinayı icra halinde veya
gayrimeşru cinsi münasebette bulunduğu esnada meşhuden yakalanan veya zina yap-
mak veya gayrimeşru cinsi münasebette bulunmak üzere yahut henüz zina yapmış
veya gayrimeşru cinsi münasebette bulunmuş olduğunda zevahire göre şüphe edil-
meyecek surette görünen bir koca veya karı yahut kız kardeş veya fürudan biri
yahut bunların müşterek faili veya her ikisi aleyhine karı veya koca yahut
usulden biri veya erkek veya kız kardeş tarafından işlenmiş olursa fiilin mu-
ayyen olan cezası sekizde bire indirilir ve ağır hapis cezası hapis cezasına
tahvil olunur.
Müebbet ağır hapis cezası yerine dört seneden sekiz seneye ve idam cezası
yerine de beş seneden on seneye kadar hapis cezası verilir.

Konu sanırım buydu.

Belki biraz uzun ancak sanırım bir daha okunmalı.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#55 Canan

Canan

diyalog değil,monolog..

• Üyeler
  • 5.591 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 14:42

Neyin neyle alakası var*neyle yok? karıştı iyice *fiuv
Ben konuyu okumadım zaten *lol öyle esti kafama yazıyorum.

;)

Bu mesaj Canan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.01.2008 - 14:45

2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#56 cuci987

cuci987

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 465 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 16:45

ben evli değilim bu birincisi evlendiğim zaman bilinir ki ölümüne sevmişimdir neden herşeyde laiklik die bağırmıyolar mı bi türban için bile bence çok alakası var

umarim hersey gonlunun istedigi gibi olur...laiklikmis degilmis bunu bir kenara birakalim....asil mesele bu zina denen ahlak bozucu seyin...neden hem allah tarafindan gunah...hemde devlet icin bir suc olarak kabul edilmesidir...yazdigin yorumdan anladigim kadariyla yasin cok genc....daha hayatla tanis manis olmadin sen....kimseyi olumune sevme....yani illada sevecem diyorsan...allahi sev...onun peygamberini sev....dogru olani budur....seninle evlenecek zati muhterem dunyanin en sansli insani o oldugunu bilsin....ama olur ya...insan bu...sasirir hata yapar....seytana.....nefsine uyar... zina yaptiginda seni aldatmis olmuyormu...yani herkes olayi kendi acisindan degerlendiriyor...devlet ise toplumun yarari icin....ne gerekiyorsa onu uygulamak zorundadir....senin yada baskasinin isine gelmeyebilir....

hmmmm....

*fiuv
ATATÜRK'ÜN SÖZÜ;

Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata, hem fazilete uygundur... Tarz-ı telebbüsümüzü (kıyafet şeklimizi) ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre millî hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır.

(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, 2. cilt, sh: 149)

Gönderilen Resim

#57 kara kız

kara kız

Burası ona huzur verir

• Üyeler
  • 215 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 19:24

cuci inan çok güzel yazmışsın allah senin de gönlüne göre versin

öncelikle şunu belirteyim ki ben zinayı sadece aldatmak olarak ele almadım daha doğrusu hiç öyle ele almadım sana yasak olan insanla günah olan insanla bişeyler yaşamak da zina olmuyor mu

#58 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11.484 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 19:41

Toplum vicdanında suç olan bişey,kanunende suç sayılsa bu iş sadece zina yapanları üzer...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#59 DKNH

DKNH

εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

• Muhabirler
  • 9.404 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 22:50

bence soru zina sucunun cezası olmalı mı olmalıydı

[i]Zinanın suç olduğundan süphen yok cezası olmalımıyı tartışmak istiyorsun yani.. ::

ne bedbin bir açıklama olmus bu...bişi tartısmak istedigimi de nerden çıkardınız
ne zaman yazmısım ki ben bunu hatırlayamadım da hay allah varoluşsal sürmenaj yasıyor galiba beyin gri hücrelerim
*böö
hukuk konusundaki bilgim iktisadi idari bilimler temel hukukunu gecmez ama

ancak zinayı tck aile düzenine karşı suçlar başlıgı altında degerlendirir.suc oldugunu kanunen ya da kanun hükmünde kararname bazında kabul eder yani..
kendi kişisel bakıs acıma gelince; zina kavramı beynimde, taraflardan birini ya da her ikisinin de baglı bulundugu bir evlilik akdi söz konusu oldugunda yasadıkları beraberlik sanırım..ortada yapılan bir anlaşmaya uymazlıkdan öte manevi olarak verilmiş kandırılmıslıgın aldatılmıslıgın yasatıldıgı bir taraf varsa bir taraf bir şekilde zarara ugratılıyorsa ( kastettigim aldatılan eş ) bu bir suçtur ve cezai müeyyidesi olmalı mıdır olmamalı mıdır onu tartısmak gerekir : P
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#60 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11.484 Mesaj

Gönderim zamanı 19.01.2008 - 13:49

Evet cezası olmalı bence,mesala madem ki çekinmiyor teşhir edilebilir...Tabi bununda sakıncaları olabilir belkide arsız yapar...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...