Dünyalar tatlı insandır kendileri diye sözlerime başliyim ben
İyi ki İstanbul da okumaya karar vermiş ve kendisini tanımışız. Çoğu arkadaşımız bilir ama yine de buraya yazayım istedim. Galatasaray - Fenerbahçe kupa maçını Tophane de izlemeye karar verdik Gölge ve Denio ile. Maçı izleme isteğimiz ve gösterdiğimiz azim zaten takdir edilesi bi durum idi. Yanlış hatırlamıyorsam 15 YTL gibi bir rakam istemişlerdi. Yanında da bir bardak çay. Tabi ki fazla geldi ve daha ucuza hatta beleşe izleyebileceğimiz yer aramaya başladık. Ama ne mümkün. Her yer den aynı fiyatı alıyoruz. İzlemicez hatta bir de nargile içicez diyelim dedik ve bir kafeye geldik. Dışarıda bulduk boş bir masa hemen çöktük tabi ki. Adam gelir gelmez maç izlemicez abi biz tavla istiyoruz bi de nargile istiyoruz dedik. Ama yanımızda kocamann bir ekran mümkün mü gözün kaymaması? Nargile geldi tavla yı açtık yan yan da ekranı izliyoruz. Şimdi biz çaktırırsak abi izliyorsun derler ve para isterler diye de konuşuyoruz aramızda. Neyse hoş eğlenceli diyaloglarla beraber maç bitti. GÖlge tramvaya bindi ve gitti, bizde taksim üzerinden karşıya geçelim diye kararlaştırdık. Elimizde ne bilet ne de akbil. Buluruz otobüsde diye düşünerek bindik otobüse. Soruyoruz otobüste bir adam bana bileti varmış gibi baktı (ama cidden öyle idi) adamın üstüne doğru giderken ellerini iki yana sallıyarak "No, no" demesi açıkcası beni baya bir utandırdı. Denio nun dilinden de kurtulmak ne mümkün. Neyse bir bilet bulduk birinden. Ama geldik taksime yok ikinci bilet. Denio bana döndü abla çaktırmadan inelim orta kapıdan dedi. Ya tamam ben caktırmadan inerimde senin çaktırmadan inmen mümkün değil ki?
Evet otobüsten indik çaktırmadan ve hızlı hızlı dolmuş duraklarına doğru yürümeye başladık. Bu arada aramızda geçen diyaloglar: yarın tüm otobüslerde resimlerimiz asılmış olacak, belediyeyi dolandırdık diye. Abla köşeyi dönünce koşmaya başla tamam mı? Köşeyi döndük ama ne heyecandı. Sonra dolmuşumuza bindik ha zor sığdı Denio dolmuşa bu arada
Çok eğlenmiştim. Ağladım resmen cocuğun yanında, evet evet ağladım gülmekten
Bu adamın karşısında oturup da somurtmak mümkün mü? Seni seviyoruz Denio
Bir ara su içememe olayını da anlatıcam
Posemin defterine yazayım bari onu da...