Jump to content



Sayı 20: Şekerpare Tarifi


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 25.12.2006 - 22:18


"Az yiyen melek olur
Çok yiyen helak olur"




Posted Image

Saraylardan eksik olmayan ,padişahların kıymetli misafirlerine en çok ikramda bulundukalrı tatlı olduğu söylenmekte. :msn51:

şekerpare için:
1 paket margarin, (oda sıcaklığında beklemiş olsun)
1 su bardağı pudra şekeri
5 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu


şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu (3 yemek kaşığı )

üzerlerine:
fındık içi ya da dövülmüş fıstık


Şekerparelerin hazırlanması:
1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 5 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 2 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edelim.(unu azar azar ekleyelim fazlası şerbeti çekmeyebilir.) Hamurdan bir parça koparıp kurabiye gibi yuvarlayıp sonrada hafif düzleyip tepsiye koyalım.üzerine 1 adet fındıkta koyabiliriz.dövülmüş fıstıkta koyabiliriz.En güzeli fındıkla oluyo *saksak

önceden ısıttığımız fırında pişirelim.Bu arada şerbetinide hazırlayalım.

Şerbetin hazırlanması:
3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatalım.Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip,10 dakika kadar daha kaynatalım.
ocaktan alıp biraz ılımasını bekleyiniz.
şekerpareleri fırından çıkartıp bir iki dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti şekerparelerin üzerinde gezdirelim.Şekerparenizin hamurunun tane tane olması için bu püf noktaya dikkat edilmelidir.şerbet ılık hamur ise sıcak olmalıdr.

Tatlı servisini yapana dek şekerpare tepsisini başka bir tepsiyle kapatalım.



afiyet olsun....

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???





Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users