Jump to content



Sayı 21: Bulgurlu Yaprak Sarması


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 01.01.2007 - 16:07


Posted Image






Kurban bayramı gelince herkesin aklına kebap geliyo nedense.
Mangal dumanları v.s....

Biz kebap değilde etli ve bulgurlu yaprak sarması yiyelim bence :)
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir yaprak sarması.Genelde pirinçle yapılanı bilinir ama doğu bölgelerinde genelde bulgur tercih edildiği görülmektedir.

Bulgurlu yaprak sarmamız için gerekli malzemeler:

Salamura yaprak
350 gr civarında yağlı kıyma
yarım kilo kalın bulgur
2 adet kuru soğan
3 baş sarımsak
2 adet limon
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 paket margarin
yeterince tuz,karabiber.


HAZIRLANIŞI:

Salamura yapraklarımız kaynar suya atıp 2-3 dakika haşlayarak soğuk suya çıkaralım.
Soguyunca saplarını kopartıp,ayıralım.
Yağlı kıymayı , bluguru,ince ince kıydığımız kuru soğanları iki baş sarımsağı domates salçasını 200 gr margarini tuzunu ve karabiberinide ekleyerek bir kabın içinde iyice karıştırıp yoğuralım.
Hazırladığımız dolma içinden bir miktar alıp yaprakların içine koyup,gevşek olarak saralım.(sıkı sararsanız dolmalar pişerken patlar).
Ayıkladığımız yaprak saplarını ve yırtılan yaprakları tencerenin dibine serip,sardığımız dolmaları üzerine dizelim.kalan bir baş sarmısağımızıda dolmanın üzerine serpiştirip,ince dilimlediğimiz limonuda dolmaların üzerine koyalım.Geri kalan margarinimizide tencereye ilave edelim.kalan yapraklarıda tencerenin üzerine serip,yapraklarını üzerini kapatacak kadar su ekleyelim.
Ağzı kapalı olarak önce hızlı,sonra altını kısarak kısık ateşte pişirelim.
Ocaktan indirdikten sonra dolmanın 20-25 dakika demlenmesini bekleyelim.
Son olarak servisimizi yapabiliriz.

Afiyet Olsun...




HAYIRLI BAYRAMLAR

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???





Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users