İçerik değiştir

- - - - -

Hepimiz Ermeniyiz Diyenlere !

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 151 yanıt verildi

#61 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 02.02.2007 - 16:07

Gönderilen Resim

Bizler daha bir forumda birlik beraberlik içinde olmayı beceremiyoruz ::

Tüm Dünya'nın gözü Kuzey Irak'a yönelmişken, bizlerin gözünü Hrant Dink'in öldürülmesine çevirtenlerin elbet vardır bir bildiği ::

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#62 DaaAnnK

DaaAnnK

Sözde Değil Özde Haylaz

• Üyeler
  • 7.176 Mesaj

Gönderim zamanı 02.02.2007 - 16:15

Arkadaşlar bu konuda tartışılan konu atılan sloganın doğru yada yanlış olması değildi. Lütfen önceki mesajlara biraz bakalım derim ben. Evet suni gündemlerle ülke birliği bölünmeye çalışılıyor ve bu zaman içinde Türk petrol kanunu, Kıbrıs Rum kesiminin petrol anlaşmaları, Kuzey Irak, Bolu Tüneli rezaleti gibi asıl konuşulması gereken konular göz ardı ediliyor.

Türk Bayrağını şerefle açmak çok güzel ama şuanda başımızdaki hükümet Türkiye'nin doğal zenginliğini peş keş çekme çabasında .

Sevgili Glamor düzenlenmiş mesaj haliyle yaptığın araştırma şimdi çok güzel olmuş.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#63 Gölge

Gölge

..Hayaletin Gölgesi..

• Üyeler
  • 15.435 Mesaj

Gönderim zamanı 02.02.2007 - 21:29

Artık sorunum kalmadı.. ( :
Hepimiz biliyorduk ki Hrant Dink yaşarken onun için bir araya gelen 10.000 kişiyi göremezdi..

smiley-sport036.gif  

#64 dilasa

dilasa

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Üyeler
  • 16 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2007 - 01:12

bence çok güzel ispat ettin ( herkes anlamak istediği gibi okur)

#65 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2007 - 02:00

PKK ile Türk Milletini bölmeyi başaramayanlar , artık diğer unsurları kullanıp bu Vatan'ı bölme peşinde ... Yakında ''Hepimiz Laz'ız'' , ''Hepimiz Çerkez'iz'' denilirse hiç şaşırmayın ...

Bence ''Hepimiz Ermeniyiz'' sloganının kullanılıp kullanılmamasından çok , bu sloganı kimlerin kullandığı çok daha önemli . ''Hepimiz Ermeniyiz'' sözü , bölücü güruhun Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı kin öfkelerini kusmaları için maske olarak kullanılmıştır . Bundan öte birşey değildir . Bu zerzevatların İnsanlık adına , Şehitlerimizin Cenazelerine katılmadığını ve de üstüne üstlük , Vatanın bölünmez bütünlüğü için PKK'ya karşı Operasyonlara katılan güvenlik güçlerimize ''Operasyonları durdurun'' diye geğirdiğini düşünürsek , kullanandan ötürü ''Hepimiz Ermeniyiz'' sözünün de hiçbir insani değeri kalmamıştır .

#66 harap_bitap

harap_bitap

• Üyeler
  • 31 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2007 - 11:09

Bu cenazede olanlarla,atılan sloganlarla ilgili her türlü endişeyi bir kısmına katılmasam da anlıyorum da,şehit cenazeleriyle mukayese edilmesini anlamıyorum sadece.. Herkes tarafından bilinen,ünlü bir gazeteci sonuçta öldürülen kişi,düşündükleri yüzünden öldürülen bir insan ve cenazesinin bu kadar kalabalık olması,şehit cenazelerine katılmamış insanların da katılmış olması çok da yadırganmamalı bence..Aynı görüntüler Uğur Mumcu'nun cenazesinde de yokmuydu,orda da onbinler yürümedi mi? O zaman buna tepki göstermeyip şimdi gösterilmesinin tek sebebi Hrant Dink'in ermeni olması mıdır? ( Atılan sloganlar vs. yi katmıyorum içine,sadece katılımdan bahsediyorum ) Ne olursa olsun toplumun çoğunluğu tarafından bilinen,tanınan birinin cenazesinin bu kadar kalabalık olmasından daha normal ne olabilir. Askerde dağlarda vatan savunması yaparken öldürülüp şehit düşen biriyle,düşünürken,düşündüğü için öldürülen bir gazetecinin cenazesinin mukayesesi nasıl bir mukayesedir onu çözemiyorum günlerdir.. Bu olayda şehitlerimizin sadece günlük siyaset amacıyla,gereksiz mukayeselerle kullanılmak istendiği düşüncesi oluşuyor bende yavaş yavaş..

#67 L1Square

L1Square

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2007 - 12:02

Hırant Dink hakkında yeterince açıklama yaptım..Hala bana o kişinin savunmasını yapmayın..Kim olursa olsun benim için önemli olan bir insanın öldürülmesi idi..Saddam idam edildiği zamanda üzüldüm..Dink'in öldürüldüğünde de üzüldüm..Ama bu onların düşüncelerine katıldığım anlamına gelmiyor..

Bir askerle,bir başkasını asla mukayese bile etmem..Çünkü biri diğerine şehit mertebesine ulaştığı için öyle büyük bir fark atarki..mukayese söz konusu bile olamaz...
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#68 harap_bitap

harap_bitap

• Üyeler
  • 31 Mesaj

Gönderim zamanı 04.02.2007 - 04:17

Ben ulaştıkları mertebeyi ve bunun mukayesesinin yapılmasından bahsetmiyorum zaten..Çok farklı şeyler olmasına rağmen,oraya katılanlar neden şehit cenazelerine katılmıyorlar gibi,bence birbirinden çok farklı ve gereksiz mukayeselerin yapılmasından bahsediyorum. Uğru Mumcu'yu da bu yüzden örnek verdim zaten. Bu benim Hrant Dink'i ve onun düşüncelerini savunduğum anlamına gelmez..Sadece onun cenazesine hiçbir art niyet gözetmeksizin katılan ve çoğunlukta olduklarına inandığım bu insanlara birazcık da olsa saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.

#69 WaLe

WaLe

Kimene!

• Üyeler
  • 6.730 Mesaj

Gönderim zamanı 04.02.2007 - 21:26

Maçta, ‘Hepimiz Ogünüz’ sloganı

Afyonkarahisar- Bozüyükspor maçında bir grup taraftar, ‘Hepimiz Ogün'üz, hepimiz Türküz’ sloganı attı.

04.02.2007 18:14
Türkiye 3'üncü Futbol Ligi 3'üncü Grup'ta ilk 2 sırayı paylaşan Afyonkarahisar ve Bozüyükspor bugün Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maça Türk bayraklarıyla gelen Afyonkarahisarspor taraftarı, ilk yarıda Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in tutuklanan katil zanlısı Ogün Samast lehine tezahürat yaptı.

‘Hepimiz Ogünüz, hepimiz Türküz’ diye bağıran Afyonkarahisarspor taraftarı, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Hayatta tek varlığım ve servetim Türk olarak doğmaktır’ sözünün yazılı olduğu bir de pan kart açtı. Maçın gözlemcisinin, Ogün Samast lehine yapılan tezahüratı raporuna yazdığı öğrenildi. Maç, 1-1 berabere sona erdi.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşan her vatandas eşittir ve etnik kimliği nedeniyle öldürülemez tepkisi veren kişilere şuçlama yöneltenler Hepimiz Ogün' üz sloganı hakkında ne düşünüyorlar merak ediyorum...

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry

#70 attalia

attalia

zurnanın son deliği

• Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 05.02.2007 - 09:44

sevgili dost,
cenazede 1 tek türk bayrağı açılsaydı ben inanıyorum ki bu karşıt tepkilerin hiç biri gelmiyecekti. sanırım ben etki-tepki meselesi diicem :P
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#71 L1Square

L1Square

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj

Gönderim zamanı 05.02.2007 - 10:15

oraya katılanlar neden şehit cenazelerine katılmıyorlar gibi,bence birbirinden çok farklı ve gereksiz mukayeselerin yapılmasından bahsediyorum.

Sadece onun cenazesine hiçbir art niyet gözetmeksizin katılan ve çoğunlukta olduklarına inandığım bu insanlara birazcık da olsa saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Oraya katılıpta o sloganları kimlerin attığını yeterince açıklamıştım değilmi?Lütfen sadece bir üstteki mesajı okuyarak konuya cevap vermeyin..

Hiç bir art niyet gözetmeksizin oraya katılan saftrik insanlar elbetteki vardır..Sırf entel gözükmek uğruna ''Hepimiz Ermeniyiz'' sloganını atan,onların gazına gelipte böyle bağıran insanlarımız elbette var...Ben bu sloganı atanhiç bir Türk vatandaşına saygı gösteremem kusura bakmayın..Yarın öbürgün Bir ABD vatandaşının başına aynı şey gelse (gazeteci falan olsa bide bu kişi) yine aynı şekilde sloganmı atacaklar..''Hepimiz Mıchael'ız,Hepimiz Amerikalıyız'mı ''diyecekler.!!!!

Ayrıca ölen Arap dünyasından bir isim olsaydı ''Hepimiz Arabız''diye bağıracaklarmıydı?? Bunuda çok merak ediyorum!!
+
Wale bu verdiğin örnek tamamen gereksiz..Biz cinayetide,cinayeti işleyenide savunmuyoruz.O kadar yazdık bir defada okumadınmı?O yüzden bu sorduğun soru ,tamamen saçma ve kasıtlı olmuş...
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#72 WaLe

WaLe

Kimene!

• Üyeler
  • 6.730 Mesaj

Gönderim zamanı 08.02.2007 - 19:42

Hiç bir art niyet gözetmeksizin oraya katılan saftrik insanlar elbetteki vardır..Sırf entel gözükmek uğruna ''Hepimiz Ermeniyiz'' sloganını atan,onların gazına gelipte böyle bağıran insanlarımız elbette var...Ben bu sloganı atanhiç bir Türk vatandaşına saygı gösteremem kusura bakmayın..Yarın öbürgün Bir ABD vatandaşının başına aynı şey gelse (gazeteci falan olsa bide bu kişi) yine aynı şekilde sloganmı atacaklar..''Hepimiz Mıchael'ız,Hepimiz Amerikalıyız'mı ''diyecekler.!!!!

Ayrıca ölen Arap dünyasından bir isim olsaydı ''Hepimiz Arabız''diye bağıracaklarmıydı?? Bunuda çok merak ediyorum!!
+
Wale bu verdiğin örnek tamamen gereksiz..Biz cinayetide,cinayeti işleyenide savunmuyoruz.O kadar yazdık bir defada okumadınmı?O yüzden bu sorduğun soru ,tamamen saçma ve kasıtlı olmuş...

Bu ülke vatadaşı olup sırf farklı bir etnik kimliğe mensup olduğu için öldürülen herkez olabilirim ben bu Arap, Amerikan, Ermeni, Kürt, sürüyani olmuş farketmez ayrıca benim gibiler senin gibilerden saygı beklemez çünkü tepkisi senin gibi düşünenleredir zaten.

Saçma bulduğun yazı bu ülkenin bir gerçeğidir insanlar koca bir tribün beyaz bere takıp, başka bir yerde insanlar bizde Ogün'üz diye bağırıyor. Sahibi oldukları zihniyetle senin bu konu boyunca ortaya koyduğun düşüncelerinle paralel olması bile sana saçma geliyorsa ya körsün ya cahilsin, yada ikiside.

Wale NoT: Ben Türk'üm ama daha önce İNSAN!

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry

#73 Emily

Emily

Mannak Şeker

• Üyeler
  • 8.786 Mesaj

Gönderim zamanı 08.02.2007 - 20:48

benim gibiler senin gibilerden saygı beklemez çünkü tepkisi senin gibi düşünenleredir zaten.

Ben Türk'üm ama daha önce İNSAN!

Olay budur !!! :duck:

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#74 Poseidon

Poseidon

Tarih Muhabiri

• Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj

Gönderim zamanı 08.02.2007 - 21:11

Gönderilen Resim

Fatih Sultan Mehmed'in Fermanı

Fatih Sultan Mehmed, Bosnayı fethettiği zaman Osmanlı devlet politikasının sonucu olarak bölge halkına dini serbestiyest getirmiştir. Fatih Sultan Mehmed'in buradaki latin papazlarına verdiği 883 (1478) tarihli ferman suretinde;

"Nişanı-ı hümayun şu ki
Ben ki Sultan Mehmed Han'ım; üst ve alt tabakada bulunan bütün halk tarafından şu şekilde bilinsin ki, bu fermanı taşıyan Bosna rahiplerine lütufta bulunup şu hususları buyurdum:
Sözkonusu rahiplere ve kiliselerine hiçkimse tarafından engel olunmayıp rahatsızlık verilmeyecektir. Bunlardan gerek ihtiyatsızca memleketimde duranlara ve gerekse kaçanlara emn ü aman olsun ki, memleketimize gelip korkusuzca sakin olsunlar ve kiliselerinde yerleşsinler; ne ben, ne vezirlerim ne de halkım tarafından hiç kimse bunlara herhangi bir şekilde karışıp incitmeyecektir. Kendilerine, canlarına, mallarına, kiliselerine ve dışardan memleketimize getirecekleri kimselere yeri ve göğü yaratna Allah hakkı için, Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) hakkı için, yedi Mushaf hakkı için, yüz yirmi dört bin peygamber hakkı için ve kuşandığım kılıç için en ağır yemin ile yemin ederim ki, yukarda belirtilen hususlara söz konusu rahipler benim hizmetime ve benim emrime itaatkâr oldukları sürece hiç kimse tarafından muhalefet edilmeyecektir."
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#75 ahmet.k

ahmet.k

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.142 Mesaj
  • İlgi Alanları:kitap okumak secret kitabını şiddetle tavsiye ederim süper bir kitap

Gönderim zamanı 08.02.2007 - 21:43

TÜRKOÐLU TÜRKÜM NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Gönderilen Resim

#76 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19.758 Mesaj

Gönderim zamanı 08.02.2007 - 22:04

Hey yavrum hey.
Çığırtkanlar çoğalmış.

Sayenizde ülke batmayacak.
Devam devam , aralık vermeden devam.

Değişiklikler Kaydedildi...

#77 IssIz

IssIz

Dağ Dikeni

• Üyeler
  • 11.239 Mesaj
  • İlgi Alanları:ohoo bi sürü..kitap şeetmek,gesmek,uçmak, uçarken atlamak...bi de musiki dinlemek...

Gönderim zamanı 08.02.2007 - 22:06

faşistleri sevmem,türk ırkçılığı yapanı da, KÜRT IRKÇILIÐI YAPANI da..*zong

Alıp başını gitmek istersin.

Bilmediğin, bilinmediğin,

Çözmediğin, çözülmediğin bir denkleme...

Biraz ürkek düşünürsün...

Biraz kekeme....

'Üstüme gelme hayat!

Bundan sana ne...? ! '

Kekemeliğin korkularındandır...

Giderken bile; gidene değil de

Geride kalana aklın takılır...

Bir yanına yatarsın ' git.. ' der

bir yanın ' kalmalısın... '

Geceleri hep uykusuz kalırsın...

Ayağına pranga olur tüm düşündüklerin...

Gitmeden daha

Sen; gider gider gelirsin...

' Üstüme gelme hayat....

beni bilirsin....'

Kaldığın bu yerde

Harcadığın yılların gelir aklına...

Bir bir sayarsın...

Toplarsın, çarparsın,

Böler, çıkarırsın...

Bakkal defteri kadar kalın...

Bakkal defteri kadar karmaşa...

İçinden bin bir küfür

' Sümme haşa...! Sümme haşa...! '

Farkedersin ki hayatı

Arka sokaklarda dolanarak yaşarsın...

Kabarmış hesabından kaçarsın...

' Üstüme gelme hayat...!

Daha neyi alacaksın..? ! '

Hep sevmişsindir aslında...

Hep ama hep sevmişsindir...

Birini sevmişsindir sonra...

Sonra birini daha...

Birini daha...

Daha....! ?

Her gelip geçen gemiye aşık olmuşsundur..

Gemiler gitmiş

Sen yorulmuşsundur...

' Üstüme gelme hayat....!

Gemi olmuş musundur..? '

Kocaman bir mahalleden

Daracık bir sokağa.

Sokaktan ufacık bir eve

Evden odaya....

Yağlarından tiksinir gibi

Kurtulmak ister gibi

Kapatmışsındır kalabalıklara kendini...

Gitgide yanlız kalmışsındır...

Yalın yaşanan gecelerde

Gitmekle kalmak arasında dolanırken...

Beynine bir silah gibi dayamışsındır korkularını...

Yalnız...Korkak...Kekeme....

' Üstüme gelme hayat...!

Kıyarım kendime....!
'

#78 Poseidon

Poseidon

Tarih Muhabiri

• Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj

Gönderim zamanı 08.02.2007 - 22:08

benim koyduğum fermana mı bu yazılanlar???
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#79 ahmet.k

ahmet.k

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.142 Mesaj
  • İlgi Alanları:kitap okumak secret kitabını şiddetle tavsiye ederim süper bir kitap

Gönderim zamanı 08.02.2007 - 22:14

arkadaşlar son olarak sadece size mahsunun şarkısınden bir kesit söylüyecem *zong ; hepimizzz kardeşizzz bu öfkeee ne diyeeeeeee
Gönderilen Resim

#80 maviergün

maviergün

Burası ona huzur verir

• Üyeler
  • 322 Mesaj

Gönderim zamanı 09.02.2007 - 00:39

Glamor kendi yaklaşımını ortaya koymakla birlikte
pek çok insanın yaklaşımına da tercüman olmuş, bu
nedenle onu tebrik etmeli, düşmanlığın boyutunu
belgelemesi açısından gözönünde bulundurulmalı.

Ben 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganının tarihe geçecek
önemde bir barış yaklaşımı olarak değerlendiriyor
ve bu slogana yürekten katılıyorum, Glamor'un bunu
düşmanca tekrar ortaya koymasına da kızmak yerine
ona teşekkürü borç biliyorum.
Bu Dünyada Çok Güzel Yaşanabilir Yeterki İsteyelim