Makale yazarak internetten para kazanmak mümkün, işinizi dürüst ve düzgün bir şekilde yaparsanız bir süre sonra devamlı müşterileriniz olur ve hiç de boş kalmazsınız. Ben hiç boş kalmadığım gibi bazen iş geri çeviriyorum mesela, insanların sitelerini yükseltmek için yapması gereken şeylerden biri de siteye özgün makale eklemek ve bunu gerektiği şekilde yapabilen insanları boş bırakmıyorlar.
Bir müşteriniz sizden mutfakta geniş alanlar yaratmak konulu bir makale istemiş mesela, ne yapmanız gerekir bu durumda. Açıklıyorum:
Makaleyi güzelce yazın, içinde konuyla ilgili etiketler kullanmayı da unutmayın ve bu etiketler yalın halde olsun. Ne olabilir böyle bir konunun etiketleri; mutfak dekorasyonu, mutfakları genişletmek, mutfak düzenlemesi, küçük mutfaklar için çözüm önerileri, mutfak dolapları, ada mutfak dolapları falan filan. Yazınız içinde bu gibi ifadelerin de geçtiği özgün, düzgün ve yazım kurallarına uygun bir yazı olmalı.
Müşteriniz 10 tane de fotoğraf mı istemiş, onları da indirip bir klasöre koyun. Fotoğrafları isimlendirin, isimleri birbirinden farklı olmalı. Ne gibi, yukarıdakiler gibi işte; mutfak dekorasyonu, küçük mutfak dekorasyonu, mutfak dekorasyonu fikirleri, mutfakları genişletmenin yolları falan filan. Fotoğrafların üstünde başka bir sitenin kaşesi, damgası, şusu busu olmamasına dikkat edin. Ama belli bir sitenin veya markanın ürünleri hakkında yazıyor ve bunu da yazınızda belirtiyorsanız fark etmez, damgalı falan da olabilir.
Yazıyı vaat ettiğiniz uzunlukta ve müşterinin istediği şekilde yazıp tamamlayın. Yusuf benden ne istemişti bu yazı için mesela, fotoğraflardan 2 tanesini seçip onlar hakkında özel bir şeyler (de) yazmamı. O fotoğrafları galeride değil de yazının içinde, ilgili paragrafın altında - üstünde gösterecek herhalde. Müşteriniz bu gibi bir şey istediyse onu da yapın.
Yazının dosyasına konu başlığını ve başlık hariç kaç kelimelik bir yazı olduğunu yazın, sonra yazıyı da fotoğrafların olduğu klasöre koyun. klasörü de aynı şekilde isimlendirin ve rar dosyası haline getirin.
Müşterinizin istediği seo uyumlu makale gönderilmeye hazır artık, ne güzel, de mi? Güzel tabii, böylece üstünüze aldığınız bir işi tamamlamış oldunuz, aferin.
Mailinizi açın ve hazırladığınız rar dosyasını 'Dosya ekle' seçeneğinden müşterinizin mailine yüklemeye başlayın. Söylemek istediğiniz şeyler varsa onları da maile yazın güzelce.
O sırada mailde bir sorun olabilir ve rar dosyasını yükleyemeyebilirsiniz ama sorun değil, önünde sonunda olur. İnternet ortamında oluyor bazen böyle aksaklıklar, neyse ki bazıları hemencecik düzeliyor.
Mailde 'Yeniden dene' seçeneği de var ama siz silin gitsin o dosyayı, masa üstünden tekrar çağırabilrsiniz nasılsa. Bu arada dosyayı, klasörü, rar dosyasını; her şeyi masa üstünden silmiş olduğunuzu unutun. Masa üstünüz zaten nevrinizi döndürecek kadar kalabalık ya, 'Gitsin gözümün önünden, nasılsa yüklüyorum' diye geri dönüşüm kutusuna atmıştınız hepsini demin. Sizi tebrik ediyorum.
Aslında eliniz değmişken birkaç dakka önce gerdi dönüşüm kutusunu da boşaltmış oluverin siz. Hem de 293 ögeyi birden, hem de 'Nasıl da uzayın sonsuz derinliklerine gönderiyorum 293'ünüzü birden, çekin gidin bilgisayarımdan, nıhahahahaa!' diye diye.
Böylece ne yapmış olun, müşterinin yazısını gönderemediğiniz gibi ortada gönderilebilecek bir yazı da bırakmamış olun ve aynı konuyu tekrar yazmak durumunda kalın. Artık zaman kaybına mı yanarsınız, aynı şeyi tekrar yazana kadar yapabileceğiniz başka işleri düşünüp ona mı yanarsınız, demin geri dönüşüm kutusunu boşaltırken duyduğunuz saadetin 5 dakka bile sürmediğine mi yanarsınız; hangisini beğenirsiniz ona yanın. Veya hepsine toplu olarak da yanabilirsiniz. Böylece n'olmuş olur, şu andaki duygularımı tam olarak anlamış olursunuz. Ne hoş, di mi?
Hiç bi yerimin ağrıdğı yoktu ama şimdi karnım ağrıyor sanki. Sinirden herhalde.
Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.11.2014 - 15:48