BucuK (28 Nisan 2007 15:36) :
vaudeville (28 Nisan 2007 02:38) :
Artık daha olgun,daha bilimsel yaklaşımları muhatap alacağım,sana yeterince paye verdim Jakamen..Odaklı zihinlere gerçeği göstermenin zorluğunu tekrar tekrar hatırlatıyorsun..
aman Allah'ım bilimsellikten bahseden kişilere bakar mısınız?
bilimsellik nedir?
tarafsızlık (cumhuriyet(?) gazetesi yegane taraf değil mi?)
halka malolma (halk ne anlar değil mi?)
kümülatiflik (bilgi yığılmasına ne hacet birileri bizim yerimize biriktirir değil mi?)
mutlak doğruluğun yokluğu (tek doğru cumhuriyet(?) gazetesi yazarlarının yazıları değil mi?)
Bilimsel bilginin niteliklerinin "Farkında mısınız?"
Sevgili BucuK,
Bilim ve bilimsellik üzerine tevazu göstermeyeceğim,iyi derecede bilgiye sahibim..
Daha olgun ve bilimsel yaklaşımlara itibar edeceğim çünkü,çarpık ilişkilerin göz önünde,ayan beyan belli olduğu durumlarda dahi,"tabi canım tabi canım" gibi yaklaşımlara,bu yönlü inkarlara maruz kalıyoruz..
Kimi ithamlarda bulunmuşsun..Ben ne bir gazetenin,ne de bir siyasi partinin temsilcisiyim..Yaptığım şey,cumhuriyetin temel değerlerine karşı hareket,oluşum ve zihniyetleri bertaraf etmektir..
Beni istediğin bir kıyafete büründürüp,haddini aşarak,hayatta en temel prensibim olan bilimselliğimden dem vurmuşsun..Cumhuriyetimizin başta laiklik ve milliyetçilik olmak üzere tüm değerlerini savunmaktır bir kıyafete büründürmek istiyorsan eğer..Ne bir gazete ile,çok değer veriyor olsam da,ne de particilikle sınır çizemezsin fikriyatıma..Buna bir alternatif üretiyorsan,elbette kontrast oluşturulacak ve karşımda duracaksın..
Bir yerden bilimselliğin temel öğelerini geçirip,aklınca üzerimizden Cumhuriyet Gazetesi'nin tavrına karşı duracaksın..
Mutlak doğru ve tarafsızlık bilim sınırlarındadır,fakat bir siyasi fikir beyanı bilimsel olamaz,siyaset bilimi kavramlarla ilgilenir..Cevap vermeye yeltenirken kullandığın argümanlar dahi verdiğin örneklerle çelişen,tutarsız pozisyonda..Kimler bilimden bahsediyor,kimler bilim dersi veriyor..Çok yazık..
Şimdi inkarlarınızla başbaşa bırakıyorum sizi..
Ve dokuzharf,
En tehlikeli ideolojinin ideolijisizlik olduğuna inanan ben,senden ideolojini de yeri geldiğinde sorgulaman gerektiğini hatırlatırım..Her söylemde ABD düşmanlığı temel argümanken,inanıp güvendiğiniz siyasileri neden bunun dışında tutuyorsunuz?
Cumhuriyeti sahiplenmek bir gerekliliktir,peki buna düşmanlık edenleri de daha yüksek oranda sahiplenmenin açıklamasını nasıl getireceksiniz?