Jump to content

- - - - -

Evlilik aşkı öldürüyooo

• Please log in to reply
46 replies to this topic

#21 BAKIMSIZ DEVE

BAKIMSIZ DEVE

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 489 posts

Posted 28.04.2007 - 18:08

herşey insanın elinde yön kazanmaya başlar.yazı Can dündar'ın değildi galiba başkası olabilir

#22 Canan

Canan

diyalog değil,monolog..

• Üyeler
  • 5591 posts
  • İlgi Alanları:...

Posted 31.05.2007 - 09:23

Yaaa Yine tam Benlik bir konu açılmış, Açan Kardeşime teşekkür ediyom o da bana Rica ederse sevinirim :)

Şimdi Efendim,

Pratik bir hesap yapacak olursak.

Yolu Adliyeler'e düşen arkadaşlarım görmüşlerdir. Adliyelerde Binlerce boşanma davası var.
Boşanma sebebi olarakta Genel de şiddetli geçimsizlik gösteriliyo.
Boşananların çoğu da Aşk evliliği yaptıklarını iddia edenlerdir.

Ve Ülkemizde Eşini boynuzlama olayları da inanılmaz boyutlara ulaştı.
Çoğu çift birbirini aldatıyo öyle ya da böyle.(Kadınlarda dahil)

Çoğu Evlilikte mutsuz bir şekilde, kör topal yürütülmeye çalışılıyo.

Yani Evlenipte sonsuza kadar mutlu olabilen insan yoktur kısaca.

Zamanla Aşk'da bitiyo Sevgi'de Saygı da Fedakarlık'da.

ANAFİKİR:

Tek Eşlilik insanları mutlu etmiyor.Kimse kendini kandırmasın.

Edited by canan11, 31.05.2007 - 09:24.

2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#23 Hyaman

Hyaman

Triple Nickel-1

• Dokunulmazlar
  • 4490 posts

Posted 31.05.2007 - 09:26

ANAFİKİR:

Tek Eşlilik insanları mutlu etmiyor.Kimse kendini kandırmasın.

Poligami iyidir,insanlığın kurtuluşu poligamidedir diyorsunuz yani..
I find your lack of faith disturbing!

#24 Canan

Canan

diyalog değil,monolog..

• Üyeler
  • 5591 posts
  • İlgi Alanları:...

Posted 31.05.2007 - 09:33

Poligami'yi bilmeyen arkadaşlar olabilir.

Poligami Çok Eşlilik demektir.

Evet Ben de bunu kastettim.

Alıntı çıkarıldı

Edited by kudI, 31.05.2007 - 14:30.

2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#25 Hyaman

Hyaman

Triple Nickel-1

• Dokunulmazlar
  • 4490 posts

Posted 31.05.2007 - 09:37

Bilmeyen de araştırsın öğrensin efendim.Herkesin elinin altında internet denen bir olay var,haksız mıyım?Yalnız bizim memleketimiz gibi "ağır abilerin" nüfusun büyük çoğunluğuna denk geldiği bir ülkede bu çokeşlilik çok akıllıca bir seçenek gibi gelmiyor.Ortalıkta adam kalmaz diye korkuyorum..
I find your lack of faith disturbing!

#26 KaKTüS

KaKTüS

Fethiye'li...

• Dokunulmazlar
  • 6837 posts
  • İlgi Alanları:okumak&yazmak

Posted 31.05.2007 - 12:01

:huh:...
geldin.buldun...Posted Image...sevdim.güldüm...

#27 donis

donis

Onun için takıntı haline geldik

• Üyeler
  • 1632 posts

Posted 02.06.2007 - 19:49

evlilik kurumuna baktıgımda;

zafer direnenindir :P neye direnecegimize baglı sanırsam..şavaşmıyoruz kii..yada bugünlerde gördügüm...şavaşılıyo galiba... :blink: kimse kimsenin kıta sahanlıgını ihlal etmedigi sürece,biraz kadınlar seessiz kaldıgı sürece ,şevkat beklentilerinden biraz feragat ettikleri sürece...vs vs sürüyo...ama zor ...evliligin süreceiii;

*zong galiba karşılıklı beklentiyle orantılı..beklenti sürecini geçince,tanık olmaksa birbirinin hayatına, sürüyo...iyi günler oluyo,zor günlerde...

evliligin aşkı öldürmesine gelince;

insan kendindende sıkılıyo elbette bazen,gün geliyo en sevdiklerini bile terk edebiliyorsa,yalnızlıgı yanında kalıyorsa ve tek etmiyorsa insanı...aşk tek kişilikte olabiliyoorsa....

evlilik aşkı öldürüyormu siz düşünün gariiii :( :P

buraya şu sözüde eklemek isterem efenümm...düşündürücü bi sözzz;

Bir kadının yeniden evlenmesi, onun ilk kocasından nefret ettiğini gösterir. Bir adamın yeniden evlenmesi, onun ilk karısını çok sevdiğini gösterir. Oscar Wilde

Edited by donis, 02.06.2007 - 20:55.

#28 Edys

Edys

....

• Dokunulmazlar
  • 16109 posts
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Posted 02.06.2007 - 20:36

aşklar bir gün muhakkak biter.. aksini iddaa edenleri ilerleyen yıllarda görürüm *zong

aşk, zamanla sevgiye , saygıya ve sadakate bırakır yerini..

sonsuza dek süren aşk olacağını sanmıyorum.. hayır hayır diye inat edenler, aşklarını sürdürebilmek için inat etsinler bakalım noluyor yıllar sonra :P))))))))

#29 mithrandir

mithrandir

Zaman buldukça takılır

• Üyeler
  • 154 posts

Posted 03.06.2007 - 12:23

Yaw insan insana ne kadar bağlanabilir ki? Aşk birbirinin biyolojikliğini kavramakla bitecekse varsın bitsin. :) Evlilik birbirinin biyolojikliğini kavramanın en sağlam yolu çünkü insanlar birbirlerinin biyolojik ihtiyaçları olduğunu daha rahat fark edebiliyorlar. E evlenenler bunu bilmiyorlarmıydı? Biliyorlardı da gözlerini kapatmak daha güzel gelmişti :) Aslında hayatın meşakkati insanları yıpratıyor. Bu yıpranmadan sonra eve gelip birbirine karşı güler yüzlü olmak, yemek yapmak, sofrayı toplamak, aslında çok seveceğin çocukların oynamasına o kadar işten sonra uyum sağlamak zor. Yani gerçekten yorucu bir iş. Hele karşılıklı oldu mu daha zor. Ama bi başarıldı mı tabiri caizse "dadından yinmez" olur. Bunun için bana kalırsa ilk çözüm TVyi evden kaldırmak. Uzaklara koymak. Bu şekilde TVile dinleneceğine eşin ile muhabbet ile dinlenirsen daha iyi olacak gibi duruyor. Ha dersen ki "ya o kolayı neden döktün? Mahvettin halımı!!" O arada da güler yüzlü olmak lazım. Gönül almak lazım. Yahu hakketten nefis terbiyesi lazım. Bunlar fazla gerçek. Fazla sert :)

#30 ...:öslem:...

...:öslem:...

(öslem)

• Üyeler
  • 3725 posts
  • İlgi Alanları:fasülyesi :)

Posted 30.11.2007 - 03:31

way bea ne konuda açarmışım ben :(
....kafamdan çıkmıyo bu konu....evlensemmmiii yoksa daha erkenmi....
ya ben evlilik arifesine dogru yol almaktayım ama bi doluu korkularım var :D
oncelikle hayatımın geri kalanında pişmanlık yaşamak istemiorum...ama şimdi kısmet tepip evde kalmakta kız kurusu ölmekte var yahu :D ıyy
_Posted Image
_Posted Image

#31 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11484 posts

Posted 30.11.2007 - 20:29

İnsan sevmeği ve sevilmeği bilirse yeter...Aşk yaşadığını söyleyenlerin çoğu Aşktan bi haber...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#32 orumcekadam2

orumcekadam2

Buranın müptelasıdır

• Üyeler
  • 4836 posts

Posted 01.12.2007 - 10:13

evlilik aşkı öldürmez bence... çünkü gerçek aşk yok günümüzde.. çünkü bir anlık hevesin ismi aşk olmuş ...bu aşkmıdır..ayrıca insanlar tanıştıklarında oldukları gibi görünseler ve birbirlerini kusurlarıyla görüp kabul etseler evlenseler ve biribirlerinin eksiklerini tamamlasalar ozaman evlendikten sonra aşkta ölmez sevgide . ama malesef oldukları gibi görünmüyorlar ve aşklar bile günlük olmuş ..*zong *cool *cool *cool *cool
Surda bir gedik açtık; mukaddesmi mukaddes!
Ey kahbe rüzgar,artık ne yönden esersen es!...

Üstad Necip Fazıl Kısakürek
orumcekadam2

#33 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1309 posts
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Posted 01.01.2008 - 23:42

Babamın anneme olan yaklaşımından bakarsak aralarında ki bağın hep birlikte imza altına alınmış akitten ibaret olduğunu düşünebilirdim.
Annemin babama olan yaklaşımından bakarsak eğer Allahın emri,peygamberin kavriye yapılan görücü usulünü sekteye uğratmayan töreden ibaret olduğunu düşünebilirim.
Ama dün akşam babam kendi evinde. Annem benimle birlikte kaldığını ve babamın gün içinde sıklıkla telefon ile evimi rahatsız ettiğini düşünerek ve annemin de daha öncesinde anlaştığımız üzere,eşimin hamileliğinden dolayı 1 hafta kalmak için söz verip,bugün içinde kendi evine döndüğünü düşünürsek aşk var kardeşim.
Aşk değilse bile bu alışkanlık denen şeyi bağlılık ve sonrası aşk'ın alt dalları olarak nitelendirebilirim.

Aynı şey benim için de geçerli olduğunu düşünürsek aşk hep vardı. Onu bitiren evlilik ya da buna benzer eften püften şeyler değil. Bizzat kendimiz olduğunu düşünüyorum.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#34 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11484 posts

Posted 02.01.2008 - 17:02

Aşk zorlamayla olmayacağı gibi,zorlamaylada bitmez...Bittiği zaman da geri gelmez...Yerini sevgiye bırakmışsa bu da yeter ve sevgi uzun zaman sürer...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#35 eyvaaaah

eyvaaaah

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Üyeler
  • 37 posts

Posted 02.01.2008 - 17:14

bence aşk yoktur aşkınn tarifini yap desem kimse yapamaz zatenn.
o hoşlandığınız sevdiğiniz kişi ile bir araya geldiğinizde kalbinizin ramazan
davulu gibi atması aşk deil,avcunuzun içinin terlemesi aşk deil,her zaman onun yanınd aolma isteği aşk deil.zamanla insan alışıyor o sevdiği kişiye
o heycanda ateşte sönüyor..ben sevgiy e inanırım sevgi her zaman vardır
vede yok olmazz aksine gittikçe çoğalır...sizin dedğiniz gibi ise aşk
bir araya geldimi bitiyior.ayrı kaldımı alevlendikçe alevleniyor.bu aşkmı?
büyük aşk yaşayanların hepsi birleşememişler demekki birleşseler saç baş
birbirlerine girceklerdi hee....

Edited by eyvaaaah, 02.01.2008 - 17:20.

Posted Image

#36 netkolik

netkolik

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 610 posts

Posted 16.02.2008 - 14:42

ben evliliğin aşkı öldürdüğüne inanmıyorum çünkü zaten bir erkek kadının kendisi ile evleneceğini garantilrdiği zaman o aşk sadece tek taraflı oluyor belli bir zaman sonrada bu alışkanlık halini alıyor
HALA YAŞIYORSAM BİLİNKİ BİR SEBEBİ VAR

#37 cuci987

cuci987

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 465 posts

Posted 16.02.2008 - 15:00

tek taraf dedigin sahiz kadin mi oluyo. daha gecen haberlerde cikti adamin biri bir kac sene evli oldugu esinin kendisini yanlis hatirlamiyorsam 100 uzerinde erkekle aldattigini bildigi halde onu terk etmiyecegini cumle aleme haykirmasina ne diyecen...

ne erkekmis be...

Edited by cuci987, 16.02.2008 - 15:01.

ATATÜRK'ÜN SÖZÜ;

Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata, hem fazilete uygundur... Tarz-ı telebbüsümüzü (kıyafet şeklimizi) ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre millî hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır.

(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, 2. cilt, sh: 149)

Posted Image

#38 Gölge

Gölge

..Hayaletin Gölgesi..

• Üyeler
  • 15435 posts

Posted 28.04.2008 - 15:15

....evlilik aşkı öldürüyor kardeşim kim ne derse desin.....düşünün leylayla mecnun evlenmiş olsalardı şekil şu:ifade.gif
mecnun' heyy leyla sana diyorum lanet kadın cek lan şu sıpayı tv nın onunden maç izliyorum'
leyla ''git kahvede izle maçını gitte geleme emi'' msn-97.gif
...=(( gerçek bu arkadaslar...bu yuzden aşıgım ama evlenmekten cekınıyorum..ben ömür boyu aşkı yasamak isteyenlerdenim....beni ikna edebılecekler varsa msj larınızı bekliyorum

sence hayatım ?

Edited by Gölge, 28.04.2008 - 15:17.

smiley-sport036.gif  

#39 epru'

epru'

coupling uk gacısı

• Üyeler
  • 6579 posts

Posted 28.04.2008 - 22:22

dogru evlilik aşkı öldürüor , sigara da öldürüor

her yıl sigara kokusundan bınlerce cift boşanıor , hankımızın haberi var ?

bak ya sinirlendim , nerde benim sigaraaeöööm

#40 cuci987

cuci987

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 465 posts

Posted 29.04.2008 - 12:36

bu kafayla bir cok kizimiz evde kalacak.
ATATÜRK'ÜN SÖZÜ;

Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata, hem fazilete uygundur... Tarz-ı telebbüsümüzü (kıyafet şeklimizi) ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre millî hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır.

(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, 2. cilt, sh: 149)

Posted Image

Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users