türban entigirası
Gönderim zamanı 15.05.2005 - 19:51
sallana sallana alsancaktan aşağı
bir konakta karşıyakada
ben o yari arar dururum
Gönderim zamanı 18.05.2005 - 22:11
Gönderim zamanı 19.05.2005 - 00:30
Gönderim zamanı 21.05.2005 - 21:23
Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina
Gönderim zamanı 25.07.2005 - 13:35
Gönderim zamanı 25.07.2005 - 15:28
Başlıkta sorulan ile senin yorumunun birbiri ile hiçbir suretle alâkası yoktur. Ne gibi bir bağ kurdun anlamak mümkün değil...türbanı simgeleştirme dedikleri olay bu olsa gerek..
Konu hakkında da, bunun iki basit açıklaması vardır:
*ya o kimse ailesinin zoru ile kapanmıştır ve gördüklerini kapalı olmasına aldırmadan gerçekleştirir
*ya da kapanmanın ne demek olduğunu bilmiyordur, yani tesettür kelimesinin manâsını bilmiyordur. Bir taraftan vücudunu saklayıp diğer taraftan yüzünü açığa çıkarmanın çeliştiğini bilmiyordur.
Bu arada herkese tekrardan selamlar, forumu baya güzelleştirmişsiniz

Gönderim zamanı 25.07.2005 - 15:42
Bu sözlerin için büyük bir alkışı hakettin*ya o kimse ailesinin zoru ile kapanmıştır ve gördüklerini kapalı olmasına aldırmadan gerçekleştirir
*ya da kapanmanın ne demek olduğunu bilmiyordur, yani tesettür kelimesinin manâsını bilmiyordur. Bir taraftan vücudunu saklayıp diğer taraftan yüzünü açığa çıkarmanın çeliştiğini bilmiyordur.

Geçen gün otobüsteyken yolda gördüğüm başörtülü kızdan bahsetmek isterim.
Başörtüsü güzelce kapatılmış ve yalnızca yüzü gözüken bir hanım kızımızdı.
Fakat alt tarafı pek de öyle değildi. Keşke dedim, telefonum kameralı olsaydı da bu görüntüyü çekseydim ve buraya koysaydım.
Bu sözlerinin kanıtı o fotoğraf olurdu. Çünkü bu hanım kızımızın alt tarafı tek kelimeyle 'Şişhane'ydi. Diz altı bir etek giymiş ve altında da çorap nâmına birşey yoktu.
Açıkçası ben anlayamıyorum ülkemizde takılan başörtü neye hizmet ediyor..
Gönderim zamanı 25.07.2005 - 15:57
Selam Mel G, uzun zaman olduBu sözlerin için büyük bir alkışı hakettin*ya o kimse ailesinin zoru ile kapanmıştır ve gördüklerini kapalı olmasına aldırmadan gerçekleştirir
*ya da kapanmanın ne demek olduğunu bilmiyordur, yani tesettür kelimesinin manâsını bilmiyordur. Bir taraftan vücudunu saklayıp diğer taraftan yüzünü açığa çıkarmanın çeliştiğini bilmiyordur.![]()
Geçen gün otobüsteyken yolda gördüğüm başörtülü kızdan bahsetmek isterim.
Başörtüsü güzelce kapatılmış ve yalnızca yüzü gözüken bir hanım kızımızdı.
Fakat alt tarafı pek de öyle değildi. Keşke dedim, telefonum kameralı olsaydı da bu görüntüyü çekseydim ve buraya koysaydım.
Bu sözlerinin kanıtı o fotoğraf olurdu. Çünkü bu hanım kızımızın alt tarafı tek kelimeyle 'Şişhane'ydi. Diz altı bir etek giymiş ve altında da çorap nâmına birşey yoktu.
Açıkçası ben anlayamıyorum ülkemizde takılan başörtü neye hizmet ediyor..

Aslında tüm bu yapılanların özünde içi boş olan insanlar yatıyor. Malesef yetişirken neyin ne olduğunu bilerek yetişmiyor insanlar. Anası babası müslüman olanlar, anası babası solcu diye solcu olanlar, anası babası faşist diye faşist olanlar...
Aslında kendilerinin bu görüşleri benimseyip benimsemediklerini düşünemiyorlar bile çünkü çoğu bu görüşlerin, yaşayış şekillerinin neyi ifade ettiğini dahi bilmiyorlar. Araştırma ihtiyacı da duymuyorlar.
'Ülkemizde takılan başörtü' diye birşey yoktur bence. Çünkü insandan insana değişir bu...
Gönderim zamanı 26.07.2005 - 12:20
Herkes kıyafetini seçmede özgürdür..
Derseniz ki; kamusal alana, siyasete girmeli mi? İşte orada fikir beyan edilebilir..
Gönderim zamanı 26.07.2005 - 16:40
İslam kadını bir seks objesi olarak görüyor ve kadının kapanmasını istiyor.Neymiş efendim erkekler tahrik olurmuş koldan, diz altındaki etekten.Erkek egemen olan islamından başka türlü bir uygulama bekleyemezdik zaten. Madem erkekler saçtan, koldan tahrik oluyor ve bu yüzden kadınlarını kapatıyorlarsa, kadınlar da aynı şekilde erkeğin kaslı kollarından, vücudundan tahrik oluyordur ve bu yüzden erkeklerin de kapanması gerekmektedir.Madem öyle işte böyle misali bu uygulamaya ne der acaba yobazlar?
Gönderim zamanı 26.07.2005 - 18:57
Sende bu yazıyı yazdığın veya böyle düşündüğün için "modern" olamazsın.

Gönderim zamanı 26.07.2005 - 21:14
bir portrede benden yine türbanlı bir hanım kızımız! türbanını takmış, üzerinde beyaz tişort ve beyaz pantalon ve pantalonun üzerinde dar ve mini bir etek! ne absürd bir görüntü.Kimse kimsenin kıyafetiyle ileri geri konuşmasın iyi güzel de, bu o kızın misyonuna ne derece uyar işte bu tartışılır öyle değil mi Renginur?
İşte bu asıl sorun bu gerçekten maksadını aşan bir görüntüydü.Haa diyeceksinizki bu, bir örnek sadece, inanın bunun gibi çok örnek var.İnanıyorsanız ve kuran emirlerini yerine getireceğim diyorsanız gerektirdiği gibi giyinmek doğru olan değilmidir? Aslında tartışılan türban değildir.Atatürk ün kurduğu laikTürkiye Cumhuriyeti ne karşı çıkan şeriatçılardır..Atatürk düşmanı, ABD ne hizmet eden bu gericilerdir.Yoksa biri türban takıp birde makyaj yapmış kime ne?
Birleştirir telefon telleri gibi
Ama milimetrelerse ayıran
Bağışlanmaz bir yazgıdır bu
Beterin beteri...
Gönderim zamanı 26.07.2005 - 21:33

tebrikler

Gönderim zamanı 27.07.2005 - 01:00

Gönderim zamanı 27.07.2005 - 12:39
İnsanları inandığından vazgeçirmek mümkün olamayacağı gibi, onların inançları hakkında yorum yapmak da karşımızdakini kırmaktan öteye gitmez. İnanmamak da, inanmaktır bir başka şeye diyerek; İnsanların inançlarına karışmamayı çağdaş bir tavır olarak görüyor ve yakışanı budur demek istiyorum..
İnsanlar, inançlarında özgürdür. İnanmaları, kıyafetleri bize ne tür bir zarar veriyor? Özgürlüğümüzü engelleyen nedir ki?
Ayrıca; insanlar istediği gibi giyebilmeli.. Yakışıp, yakışmadığı bizi neden rahatsız etsin ki? Şu, şuna yakışmış, şu yakışmamış gibi modacı tavrına gerek yok, yanlıştır...
Gönderim zamanı 27.07.2005 - 14:35
Gönderim zamanı 27.07.2005 - 15:42
Müslümanlik vazifelerinin cagi gecti,Hükümlerini uygulamayin yobazlik olur.(müslmanligin cagi gecti ise;
Hristiyanligin vazifelerinin cagi gecti,Hükümlerini uygulamayin yobazlik olur.
Yahudiligin vazifelerinin cagi gecti,Hükümlerini uygulamayin yobazlik olur.
Soru:Kadina islamiyet kadar deger veren bir din(semavi) varmi?
Soru:Cagimizin dini nedir? Cagimizin dininin hükümleri nelerdir?
Soru:Bu cagda ataist kaldimi

Gönderim zamanı 27.07.2005 - 16:15

Gönderim zamanı 27.07.2005 - 16:29
Kutsal diye söylenen kitapta cariyelerden ( cariye, genç köle kız demek ) bahsediyor, köleliği meşrulaştırıyor. 1 erkek 2 kadına denk düşüyor. ( Kuranı okursanız orda var.) Şimdi kalkıp da islam kadar kadın haklarını koruyan var mı diyorsunuz.
Gönderim zamanı 27.07.2005 - 16:54