13/Eylül/2007 Perşembe

İRMİK TATLISI
Malzemeler:
yarım Litre süt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı kadar toz şeker (şeker sizin damak zevkinize göre fazlalaştırılabilir)
125 gr margarin
tarçın
ceviz içi ya da dövülmüş fındık
Hazırlanışı :yarım litre süt derin bir kaba konulur 1 su bardağı irmikte ilave edilerek biraz karıştırılır.daha sonra şekerimiz ilave edilir.kısık ateşte sürekli karıştırılarak katılaştırlır.muhallebiden biraz daha cıvık haale gelene kadar karıştırdıktan sonra margarin içine atılır bir müddet sonra margarin iyice erir.tatlı ocaktan alınır.yüzeyi hafif ıslatımış borcam tepsiye akıtılır.üzeri cevzi içi veya dövülmüş fındıkla süslenir.tatlı biraz soğuduktan sonra dolaba konur.yaklaşık 1 saat sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Hayırlı Ramazanlar