İçerik değiştir

* * * - - 4 Oylar

Her güne bir dua

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 723 yanıt verildi

#221 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 13.01.2008 - 20:59

Sen esirgeyen, sen bağışlayan, sen affedensin, affet bizi Allah
Allahım! Bizi namazı, duası, ibadeti, yasamı ve ölümü senin için olanlardan kıl, bizi affet, bizi bağısla...

EÐER ÇEKMEZSEN GÜLÜN NAZINI NE DİKENE DOKUN NE GÜLÜ İNCİT

#222 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11484 Mesaj

Gönderim zamanı 13.01.2008 - 21:02

Amin...Allahım son nefeste imanını kaptırmayanlardan eyle...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#223 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 13.01.2008 - 21:16

Allah'ım!

Uykumuzu dinlenme kıl, gaflet kılma! Uyanıklık halimizi sâlih amel kıl, kötü amel kılma! Uykumuzu ibâdete vesîle kıl, engel kılma!

Gece gündüz, sabah akşam, hazarda seferde, uykuda uyanıklıkta bizden yardımını ve inâyetini esirgeme! İşlerimizi kolaylaştır! Güçlükleri aşmamızı sağla! Dertlerimize derman ver! Sıkıntılarımızı gider!

Maddî mânevî problemlerimize helâl çözümler nasip eyle! Dünyada ve âhirette her türlü gam ve kederimizi gider! Bizi Cehennem azabından koru!

Âmîn...

#224 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11484 Mesaj

Gönderim zamanı 13.01.2008 - 21:31

Yarabbi müslümanların kalplerini birleştir, bizi ayrı düşürme, hayır dualarımızı kabul eyle...Müminler kardeştir buyruluyor YaRabbi,yüreklerimize iman ver,birbirimize karşı düşmanlık besletme...

#225 deryadeniz

deryadeniz

çözmeye çalışma beni...

• Dokunulmazlar
  • 4502 Mesaj

Gönderim zamanı 13.01.2008 - 21:37

Aminnnn inşallah bu güzel dualar kabul olurr
DeRyOş.!!

#226 GökceN

GökceN

Onun için takıntı haline geldik

• Üyeler
  • 2389 Mesaj

Gönderim zamanı 14.01.2008 - 11:49

Ezan Duası

Hz. Cabir'den yapılan bir rivayette Peygamberimiz "Kim ezanı duyunca şu duayı okursa ona şefaatim kıyamet gününde vacip olur."

Peygamberimizin söylediği dua: "Allahumme Rabbe hazihi'd - da'veti't - tammeh. Vessalâtil kaimeh. Âti Muhammedeni’l vesîlete ve’l fadîlete vedderacete’r rafî’ah. Veb’ashu makamen Mahmûdenillezî va’adteh. inneke lâ tuhliful mîâd”

Anlamı: Allah'ım! Ey bu tam davetin ve kılınacak namazın Rabbi, Muhammed (sav)'ye vesileyi, fazileti ve yüksek dereceyi ver. Onu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud'a ulaştır. Şüphe yok ki Sen vadinden dönmezsin"
Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır.
Bernard Shaw

#227 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 14.01.2008 - 20:49

bugünde böyle olsun
Gönderilen Resim

#228 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11484 Mesaj

Gönderim zamanı 14.01.2008 - 21:38

Ah tatlı güzel,övülen,ölümsüzlüğün kapısı şahadet, Allahım isteyen kullarına nasip et...

#229 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 15.01.2008 - 12:33

Allahım senden sadece sabır istiyorum bana sabır ver dayanma gücü ver.Amin

#230 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 16.01.2008 - 21:37

Rabbim binbir günah ile kapina geldim, sana sigindim, sana dayandim, sanadir tüm ...ayetim, sanadir sarilisim, sanadir sevgim.

Elimde sahadet karanfilleri, kalbimde pisman olmus bir cocukla önünde diz cöküyorum.

Sen esirgeyen, sen bagislayan, sen affedensin, affet bizi Allah'im.

Her sabah uyaniyorsa gözlerimiz, her sabah yeni bir gün doguyorsa, mevsimler degisiyor ve biz buna sahid oluyorsak, bize tevbe etmek icin yeni bir firsat daha verdigin icin sana hamd ile tesekkür ediyoruz.

Ilahi, bizi gözleri kör bakan, kulagini tüm seslere kapamis, kalbindeki sicakligi yitirmis insanlik zincirinin cürük bir halkasi eyleme.

Senden baska kimsemiz yok ilahi, önünde diz cökecegimiz, ugruna sevda sarkilari besteleyecegimiz, yolunda canimizi verecegimiz, gözyaslarimizi huzurunda utanmadan dökecegimiz kimsemiz yok senden baska...

Eger sevgini yüregimizden alirsan, biz kaybedenlerden oluruz, ebedi azabini hak edenler arasinda saf tutariz, bize aci, bize merhamet et , bizi yolu dosdogru olanlarin kervaninda yolcu kil rabbim.

Allahim kalbimizi sana adiyoruz, su dünyanin acilarina kederlerine yenilmeden, senin rizan icin sirf senin icin kalbimizi sana adiyoruz, adagimizi kabul buyur.

Bize gönül dilini ögret, bize sana gitmeyen yolun sarp bir yokus, kainatin dehlizlerinde ebedi bir kaybolus oldugunu anlat.
Bize kucagini ac ey merhametlilerin en merhametlisi, bizi sevginle kusat, bizi birakma!

Bizi teslim etme, bizi senden koparacak olan hic bir seye teslim etme!

Bugün hüzün tasiyorsa gözlerimiz, bugün kaniyorsa yaralarimiz, bükükse halen boynumuz, biliyoruz ki senden geldi, narinada nurunada kucak aciyor ,riza gösteriyoruz.

Ilahi darilma, yeterki sen bize darilma, yeterki sen bizi unutma, düzenin kana susayan carki arasinda kan revan icinde kalsada bedenimiz, hor görülsek, iskence görsekte, sen bizimleysen asla müteessir degiliz.

Allahim! Bizi namazi, duasi, ibadeti, yasami ve ölümü senin icin olanlardan kil, bizi affet, bizi bagisla...

Amin...

#231 cuci987

cuci987

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 465 Mesaj

Gönderim zamanı 17.01.2008 - 13:29

ALLAHIM....SEN SUPHESIZ AFFEDICISIN....AFFETMEYI COK SEVERSIN....BENI AFFET...
ATATÜRK'ÜN SÖZÜ;

Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata, hem fazilete uygundur... Tarz-ı telebbüsümüzü (kıyafet şeklimizi) ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre millî hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır.

(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, 2. cilt, sh: 149)

Gönderilen Resim

#232 GökceN

GökceN

• Üyeler
  • 2389 Mesaj

Gönderim zamanı 17.01.2008 - 18:58

"Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaa­fımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl. Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir. Ben zelîlim beni azîz kıl. Ben sana muhtacım, beni rızıklandır.” (Râmüzü'l-ehâdis)
Bernard Shaw

#233 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2008 - 09:58

Allah'ım!

Uykumuzu dinlenme kıl, gaflet kılma! Uyanıklık halimizi sâlih amel kıl, kötü amel kılma! Uykumuzu ibâdete vesîle kıl, engel kılma!

Gece gündüz, sabah akşam, hazarda seferde, uykuda uyanıklıkta bizden yardımını ve inâyetini esirgeme! İşlerimizi kolaylaştır! Güçlükleri aşmamızı sağla! Dertlerimize derman ver! Sıkıntılarımızı gider!

Maddî mânevî problemlerimize helâl çözümler nasip eyle! Dünyada ve âhirette her türlü gam ve kederimizi gider! Bizi Cehennem azabından koru!

Âmîn...

#234 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 19.01.2008 - 19:07

Allah'ım!

Bizi Kendine kul kabul eyle! Bizi emanetine sadık eyle! Bizi emanetinde emin kıl!

Ulûhiyetine lâyık kulluk yapamadığımızı itiraf ediyoruz; Sen bizi bağışla! Hatalarımızı affet! Kusurlarımızı ört! Günahlarımıza mağfiret buyur! Bizi, Ulûhiyetine lâyık kullukla değil; kulluğumuza lâyık eksiklerimizle kabul buyur!

Bizi öyle bağışla ki, mahşerde hesap soracağın hiçbir günahımız kalmasın! Bizi öyle kulluğuna al ki, mahşerde elimiz boş olsa bile, bizi arşının gölgesinden uzak eyleme!

Bizi Resûlüne (asm) öyle ümmet yap ki, günahlarımızın utancını Resûlünün şefaati ile gider! Sen Allah’sın. Sen’den başka ilah yoktur.

Âmîn..

#235 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11484 Mesaj

Gönderim zamanı 19.01.2008 - 21:25

Allahın Senin ve Resulünün sevgisini yüreklerimizde artır ve bize Rahmetinle muammele et....

#236 GökceN

GökceN

• Üyeler
  • 2389 Mesaj

Gönderim zamanı 21.01.2008 - 12:48

Dua bizim karanlıkta Allah'ı gördüğümüz aynadır
Bernard Shaw

#237 GökceN

GökceN

• Üyeler
  • 2389 Mesaj

Gönderim zamanı 21.01.2008 - 12:51

Rahimdir Allah, Rahmandır,

mülkün tek sahibi ve Hakim’ler Hakimi O Allah’tır.

Attığımız her adım, geçirdiğimiz her dakika ona

yaklaştırıyor bizi, verilecek hesabımız var Ona

üzerimizdeki nimetlerin hesabı, söylediklerimiz ve

söylememiz gerekirken söylemediklerimizin hesabı, yaptıklarımız ve yapmamız gerekirken yapmadıklarımızın hesabı,

bir hayatın hesabı var. Ve sonra bir sonsuz hayat bitmek tükenmek bilmeyen ölümün öldürüldüğü hayat ve

bir yanda bir dünya var göz kamaştıran tahtların

kurulduğu en güzel nimetlerin sunulduğu bir dünya sözün ‘SELAM’ olduğu bir dünya ve bir yanda insanların

azabın en çetin ve elem verici olanına uğratıldığı,

mideleri kasıp kavuran içeceklerin sunulduğu

ateşin ve çığlığın her yanı sardığı bir dünya

‘keşke toprak olsaydım’ diyenlerin dünyası

sözün ‘EYVAH’ olduğu bir dünya.

Ve bilerek yada bilmeyerek

bu iki sonuçtan birine doğru yürüyoruz her birimiz,

ekiyoruz biçeceklerimizi, ellerimiz, ayaklarımız,

gözlerimiz ve gönlümüz hepsi, tanık oluyor işlediklerimize

ve saat yaklaşıyor ve saat yaklaşıyor

Rabbimiz; bize hesabı kolaylaştır

senin gazabından yine senin Rahmetine sığınıyoruz

dininle yücelmeyi dinini yüceltmeyi bize nasip et,

canımızı Müslümanlar olarak al ve bizi

Salihler topluluğuyla birlikte haşret… AMİN
Bernard Shaw

#238 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 21.01.2008 - 14:41

Ey nurların nuru,

Ey nurları nurlandıran,

Ey nurlara suret ve şekil veren, Ey nurları yaratan,

Ey nurları idare eden,

Ey bütün nurlardan evvel olan nur,

Ey bütün nurlardan sonra da varolan nur, Ey bütün nurların üstünde olan nur,

Ey hiçbir nurun kendisine benzemediği nur,

Bugün bütün vücudumuz ve avuçlarımız Senin o nurdan hazinene nurdan dergahına yönelmiş, Senden gelecek bir ihsanı, bir nuru ümit etmektedir. Her zamankinden daha çok Senin nuruna bugün muhtacız.

Biliyor ve inanıyoruz ki; “Gözün nuru, iman nuru ile ışıklanırsa ve kavileşirse bütün kainat gül ve reyhanları ile süslü bir cennet şeklinde görünür.” Fer’i sönük gözlerimize nur, hasretimize yanık gönüllerimize nur yağdır. Ey nurların nuru olan Allah’ım!

Biliyor ve inanıyoruz ki; eğer bir göz, nurundan nasibini almamışsa bir gönül nurundan sağanak sağanak ıslanmamışsa küfür ve zulüm, karanlık perdeleriyle basiret ve fıkhı alınmışsa artık onun için “dünya, genişliğiyle beraber bir hapishane şekline girer. Kainatın bütün hakikatleri,(O’nun) nazarında gizlenir.” O halde Rabbim! Bütün acziyetimizle Senin nurdan olan dergahına yöneliyor, kapına en pejmürde bir dilenciden daha pejmürde, daha miskin ve daha muhtaç olarak yüz sürüyoruz. Ey nurlara suret ve şekil veren Allah’ım! Nurunla halimize şekil ver. Nurunla yolumuza suret ver ki daha beter olmayalım. Selamet sahiline çıkabilelim.

Yeryüzünün her tarafında kan, gözyaşı, talanlar ve virane ocaklar başını alıp gitmekte,eşi görülmemiş bir vahşet bir dehşet yaşanmaktadır. Bunu yapanlar her zaman olduğu gibi yine kullarından azgın ve haddi aşmış olanlardır. Sen Basir ve Latifsin Rabbim

#239 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 22.01.2008 - 12:00

Allah'ım!

"Ya Rabbi!
Bana ne senin zikrini unutturacak, sana şevkimi söndürecek, seni tesbih ederken duyduğum lezzeti kesecek bir hastalık; ne de beni azdıracak, şer ve kötülüğümü artıracak bir sıhhat ver."

Ey Merhamet edenlerin merhametlisi! Merhametinle bu duamı kabul et.

Âmîn...

Not: Hz. Mevlâna son demlerinde iken, dostu Siraceddin Tatari'yi yanına çagırarak, kendisine bu duayı ögretmis ve sıkıntılı zamanlarında okumasını tavsiye etmistir.

#240 REBEL

REBEL

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 6906 Mesaj

Gönderim zamanı 22.01.2008 - 12:09

Allah'ım..

Kimseye taşıyamayacağı yükü yükleme. Hakkımız neyse onu ver Rabbim. Sen doğru yoldan sapmışları ıslah et Allah'ım.

Amin..

...