Her güne bir dua
Gönderim zamanı 20.03.2008 - 10:43
Beni,düşünmeden su gibi akıp giden nereden geldiğini nereye gideceğini bilmeye,bakıp da görmeyen,işitip de anlamayan kullarının arasına koyma.
Bana etrafımdaki nimetleri,güzellikleri görüp şükredecek,kötülüklerle mücadele edecek şevki ve gücü ver,imanımı çoğalt,hak yolunda önümü aç,ufkumu aydınlat
amin
Gönderim zamanı 21.03.2008 - 09:24
Câbir bin Abdullah -radıyallahu anh-dan rivâyet olunmuşdur ki, Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır;
Kim ezanı işittiği zaman:
"Ey şu tam da'vetin ve vakti gelen namazın sahibi olan Rabbim! Muhammed aleyhisselâma şefâat vesîlesini ve üstünlüğünü ver. Ve onu kendisine va'detdiğin makam-ı mahmûd'a ulaşdır" derse kıyamet gününde şefâatim ona lâyık olur." (1)
Gönderim zamanı 24.03.2008 - 10:18
Hz Muhammed(SAV) söyle buyurmuslardIr:
"Ya Allah (CC)! Sen benim Rabbimsin. Senden baska ilah yoktur. Beni Sen yarattIn ve ben Senin kulunum. Ve ben iman ve ubudiyyetimde gücüm yettigi kadar Senin ahd ü misakIn üzereyim. Ya Rabbi (CC)! YaptIklarImIn serrinden sana sIgInIrIm: Ve Senin bana inam ve ihsan ettigin nimetleri ikrar ve itiraf ederim. Kendi kusur ve günahlarImI da ikrar ve itiraf ederim. Ya Rabbi (CC)! Sen beni afv ü magfiret eyle. Zira Senden baskası günahlarI afv ü magfiret edemez"
Seddad bin Evs(r.a)
Gönderim zamanı 24.03.2008 - 11:44
Herşeye rağmen varolmak demek
Ağlamak, yaşayan binlerce duygu
İnsanca ve coşkulu güzel birşeydir.
Gönderim zamanı 25.03.2008 - 15:03
Kanadı kırık bir kuş gibiyim.
Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum.
Yarım bırakılmış bir düş gibiyim.
Yardan da, serden de geçemiyorum.
Menzile erememe korkusu sardı benliğimi
Kolum kanadım kırık , gönlüm bin pare!
Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüller sahibi !
Yaraları saran , dağılanı toplayan Sensin !
Varlığım Senin varlığının şahidi
Varlığım Senin Rahmetinin şahidi!
ALLAHım !
Yalnız Senden yardım diler yalnız Sana kulluk ederiz.
Seni sığınak, barınak, tutamak bilir Ya ALLAH deriz.
Şeytandan SANA sığınır euzu billah deriz.
Her işe Seninle başlar bismillah deriz.
Nimet verdiğinde gönülden şükrederiz.
Versende aslanda elhamdülillah deriz.
Hayran kaldığımızda maşALLAH,
Pişman olduğumuz da estağfirullah deriz.
Sevindiğimizde ALLAHuekber,
Üzüldüğümüzde inna lillah deriz.
Canımız sıkıldığında fe-subhanALLAH ,
Zafer kazandığımızda nasrun minALLAH,
Rızık kazandığımızda er-rizku alALLAH deriz.
Bir işi arzu ettiğimizde inşALLAH,
Bir işi başardığımızda biiznillah deriz.
Güçlük karşısında la-havle ve-la kuvvete illa billah,
Söz verdiğimizde vALLAH ve billah deriz.
ALLAHım !
Benliğimin yaktığı ateşte yakma beni!
Beni nefsime kul etme, kul et nefsimi Sana !
Bir lahza dahi bana bırakma beni!
Sen bana yetersin, yetmem ben bana .
Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster!
Sen bildirmezsen bilemem, göremem göstermezsen
Gönlüme huzur,gözlerime nur, dizime derman ver!
Sen OL deyince olur, olmaz OL demezsen.
Canana can, cana canan , kalbe ferman ver!
Al işte ellerim , uzattım sana!
Ne olur, ne olur bırakma beni bana !
Sen bana yetersin , yetmem ben bana !
ALLAHım, ellerimi bırakma!
ALLAHım !
BIRAKMA BİZİ
TUT ELİMİZİ!
amin
Gönderim zamanı 26.03.2008 - 10:38
Ya Rabbi! Bizim halimize bakarak muamele etme. Kendi ikram ve ihsanında göre bize muamele eyle.
Ya Rabbi! Kerem ve lütfunla hidayet ettiğin kalbi tekrar delalete sapkınlığa meylettirme.Belaları bizden sarf eyle , çevir ve değiştir.Ey affı cok olan, günahları örten Rabbim! Günahlarımız dolayısıyla bizden intikam alma.Bize azap etme.
Ya Rabbi! Biz nefisle şeytana köpek gibi tabi olduysak da, sen azap arslanını bize saldırtma.
Ey Hayy , ebedi diri olan Rabbim! Taleo ve dua üzerine nasıl olur,da kerem etmezsin? Sen kerem sahibisin. Ey mahlukatın, yaratılmışların , canlıların ihtiyacını gideren Rabbim! Sen varken hiçbir kimseyi hatırlamak ve ondan bişey ummak layık değildir.
Ya Rabbi! Ruhumda bir ilim katresi var.İlahi! Onu heva rüzgarıyla ten toprağından muhafaza eyle.
Ey ihsanı çok olan Rabbim! Cefa içinde geçip giden ömre merhamet et.
Ey affetmeyi seven Rabbim! Bizi affeyle.İsyan derdimize çare lütfeyle.
Ey yardım isteyenlerin yardımcısı ! Bizi hidayete çıkar.
Ya Rabbi! Dua ve yakarışlarımızda sana layık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip hatalarda bulunmuşsak , o kelimeleri sana ihlah et ve duamızı kabul buyur. Çünkü sözlerin hakımı ve sultanı ancak sensin.
Ey alemlerin yaratıcısı! Kasvetli, kararmış , katılaşmış adeta taş gibi olmuş kalbimizi mum gibi yumuşat . Feryadımızı, ahu vahımızı hoş eyle ki; rahmetini celbetsin. Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al. O nefis bıçağı kemige dayandı, zulmü canımıza yetti.
Gönderim zamanı 27.03.2008 - 12:01
Muhammed, sallAllahu aleyhi ve sellem, ve âline rahmet gönder.
Gölümün sürekli meşgul olduğu azığını yeterli kıl.
Zamanımı, yalnızca yaratılış sebebim olan şeylerde harcat.
Beni Sen’den başkalarına yakarıcı kılma.
Bana Rahmet sofranı yay.
Beni mal, mülk, mevki ve şöhret hırsından koru.
izzet ve şerefimi, kibir ve gururun peşinden dolanan bir tutkun eyleme.
Beni Kendi kulluğuna râm kıl.
ibâdetlerimi, kendini beğenmişlik içinde yok etme.
Benim elimden insanlara hayr yönelt.
Ellerimin insanlara hep hayır verici olmasını dilerim.
Bana Yüce Ahlâkı bağışla.
Beni, kendini beğenmişlikten ve kendini övmekten sakındır.
Gönderim zamanı 27.03.2008 - 12:13
Gönderim zamanı 27.03.2008 - 13:06
Allahım,müminlere doğruyu yanlıştan, güzeli çirkinden, iyiyi kötüden, zalimi hainden. dostu düşmandan ayıracak bir feraset ver...
Gönderim zamanı 28.03.2008 - 09:21
Benim hakkımda:
Kincilerin şiddetli kinini sevgiye,
Islah ehlinin kuşkularını güvene,
Yakınların düşmanlığını dostluğa,
Akrabaların geçimsizliğini iyiliğe,
Akrabaların umursamazlık ve önemsemeyişlerini yardıma,
Yalnızca hoş sohbetlere dayalı arkadaşlıkları gerçek dostluğa,
Hakaret ve hafife almaya dayalı arkadaşlığı samimiyete,
Sitemcilerin acı veren korkularını tatlı bir güvenceye çevir.
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 08:24
Bana hidâyete eren bir mantık ve takva düsturlarını içeren bir ilham bağışla.
Huy ve kişiliğimde en temize ulaşma yolunda bana başarı ihsân eyle.
Beni en beğendiğin işlerde görevlendir.
Bana o en doğru yolda, Sırât-ı Mustakîm’de yürümeyi nasîb eyle.
Bana Senin nizâmını hayatıma uygulamayı, hayata aktarmayı ve gerekirse yıne Senin nizâmın uğrunda ölmeyi nasîb eyle.
Gönderim zamanı 01.04.2008 - 14:58
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Hoş geldin,sefa geldin,ey sabah ve ey yeni gün!
Merhaba ey mutlu vakit ve saat! Merhaba ey Allah'ın katip ve şahit meleği!
Şu söylediklerimizi bizim için yaz. Allah'a iman etmiş,Ona kavuşmaya inanmış ve delillerini itiraf ve kabul etmiş, ilah olma noktasında onun dışındakileri inkar etmiş ve Allah'a tevekkül etmiş olarak sabahladık.
Alla'hı meleklerini,kitaplarını,peygamberlerini,Arşını taşıyan melekleri şahid tutarak, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan,tek olup,ortağı olmayan Allah olduğuna şahidlikte bulunuyoruz.Alah'ım hiç şüphesiz biz nefsimize zulmettik.Sen bizim büyük ve küçük günahlarımızı bağışla,çünkü
onları senden başkası bağışlayamaz.Bizi huyların en güzellerine götür,çünkü onlara senden başka götürecek kimse yoktur.Allah'ım yüzlerimizi senden gelen bir haya duygusuyla,kalplerimizi senden gelen bir sevinçle doldur.Allah'ım bizi,cömert ve karşılıksız seven eyle;cimri,yerinde sayıp ilerlemeyen,söz götürüp getiren,kendini beğenen ve arayı bozan eyleme.Allah'ım oburluktan,kıtlıktan,haddini aşmaktan,geçim sıkıntısından,kötü zandan,sarhoş edici içkilerden,bolluk içinde oyalanmaktan,şerirlikten,zan ile hükmetmekten,karanlık fitnelerden ve geçim darlığından sana sığınırım.Allah'ım,bugünümüzün başını hayır ve iyilik,ortasını kurtuluş,sonunu ise başarı eyle! onu bizim için saadet,şehadet,tevbe,bağışlanma ve iman ile neticelendir.Allah'ım bugünün başlangıcını rahmet,ortasını fani ve günahlı şeylerden uzaklık, sonunu ise lütuf ve ikram eyle,Allah'ım bize geçimin en genişini,ömrün en mutlusunu,rızkın en bol olanını ihsan et.Allah'ım affınla bizi bağışla,fazl ve kereminle bize karşı yumuşaklıkla muamele et.Allah'ım bize nimet olarak verdiklerinin şükrünü yapmamızı nasip eyle!Allah'ım ağlamayan gözden,ürpermeyen kalpten,huşu duymayan gönülden,kabul edilmeyen duadan,fayda vermeyen ilimden,dinlenilmeyen sözden,doymayan nefisten,küçük bir yardımı insanlardan esirgemeyi hoş karşılamaktan sana sığınırım.Allah bize yeter.o ne güzel vekildir. ne güzel dost ve ne güzel yardımcıdır.Bizi bağışlamanı diliyoruz,ey Rabbimiz,dönüş yalnız sanadır.Ey hayat veren Allah'ım Dünya ve ahirette sıhhat ve afiyetle bizi hoş ve temiz bir hayatla yaşat,şüphesiz senin herşeye gücün yeter.Allah'ım!Ey Rabbimiz,bu duayı bizden kabul eyle!
Şüphesiz sen herşeyi hakkıyla işiten,herşeyi hakkıyla bilensin. AMİN
Gönderim zamanı 02.04.2008 - 08:55
Mal verdiğin zaman Saadetimi
Kuvvet verdiğin zaman aklımı
İktidar Verdiğin zaman basiretimi
Bela verdiğin zaman İmanımı
Nİmet verdiğin zaman mertliğimi
Güzellik verdiğin zaman İffetimi
Zorluk verdiğin zaman sabrımı
Benden alma
Âmİn
Gönderim zamanı 02.04.2008 - 20:15
Allahım İnançlarından ötürü asırlar bolu madur edilenlerin ecirlerini artır.Zalimleri zulumlerinde kaybet...
Gönderim zamanı 03.04.2008 - 08:42
DUA
Duayı kabul eden, dilekleri veren, vermeyi murad edince el açtıran, ancak sevdiği kuluna dua ettiren, sevmediklerinin elini ve dilini bağlayan ve kendisine yönelmekten alıkoyan Allahım!..
Bizi affet!..
Biz, Sevgilinin nuruna lâyık olmaktan düştüğümüz için bu hale geldik.
O'na lâyık olabilmek kimsenin haddi değil... Fakat lâyık olunamayacağını bilmenin liyakati herkesin vazifesi... İşte bu son inceliğe lâyık olamadığımız için bu hale geldik.
O nur öyle bir nur ki, lâyık olmakta, topyekûn zaman ve mekâna, bu dünyaya ve ötekilere malik olmak var... Bu liyakatten düşmekte de, her türlü mahrumluk ve mahkûmluk...
Her türlü mahrum ve mahkûm olduk.
Bizi affet!..
O Nur'un vecd ve aşkı üzerimizdeyken, denizlere, yelkenleri ipekten ve çıpaları altundan kalyonlar indirdik; karalara da, yolunu viraneye çevirmek yerine mamureye döndüren ordular saldık. Padişahlara "Ayağa kalk, kanun huzurundasın" diye ihtar eden hâkimler yetiştirdik. Müspet bilgiler, medenî aletler, keşifler ve buluşlar, hep o Nur'un kendi fert ve cemiyet aynalarımızda tecellisinden... O Nur'u körleştirince de Şark'ın son 5 asırlık macerası içinde bir zamanlar yaban domuzu hayatı süren Garplının sürü hayvanı olduk.
Son yüz yıl içinde bizi bu halden kurtarmak isteyen hiçbir davranış şifa getiremedi. Zira o Nur'a yeniden liyakat ve bu liyakati yeni zaman ve mekâna tatbik etmek Şuurlaştırılmadı. Ters yollara sapıldı. Bu ilerinin ilerisi şuurun sahiplerine "mürteci" dediler; ve onları, asıl din gözünde suçlu, O Nur'a liyakati sıfıra indirici, vecd ve aşk mahrumu, din ve hikmet cahili kara yobazdan ayıramadılar.
Onları, bize böyle muamele ettikleri için değil, bizi, bu muamelenin altından kalkamadığımız için affet!..
Bizi, boynumuza geçirdikleri asırlık idam ipini kravat diye taktığımız için affet!.. Tek kelimeyle, "Müslüman" yaftası altında müslüman olamadığımız için affet!..
Ve bize; kendi öz yurdumuzda asırlardır lütfen iskâna tâbi muhacirlere benzeyen gerçek müslümanlara, O Nur'a liyakatin en ileri derecesini bahşet; ve ebediyet bestesinden şarkımızı ateşten ahenk helezonlariyle gönüllere nakşet!..
Duamıza öyle bir tesir ver ki, kezzabın mermeri yediği gibi nefsimizin bütün oyuncak mabutlarını yakıp erittiğini, senin mücerret ve münezzeh birliğin etrafında hiçbir inanış pürüzü bırakmadığını görelim; ve sun'î teneffüsle açılan bir baygın şeklinde bu milletin yavaş yavaş doğrulduğuna şahit olalım!..
Allah ım!.. Bizi hem af, hem adam et!..
Necip Fazıl Kısakürek
Gönderim zamanı 03.04.2008 - 20:34
Gönderim zamanı 04.04.2008 - 08:23
Gönderim zamanı 07.04.2008 - 08:19
Gönderim zamanı 07.04.2008 - 08:29