İçerik değiştir

* * * - - 4 Oylar

Her güne bir dua

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 723 yanıt verildi

#521 GwiNdOR

GwiNdOR

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 924 Mesaj

Gönderim zamanı 12.11.2008 - 15:54

Allah'ım Nil_Law arkadaşımızın 1 ay sonra gireceği hakimlik sınavında ona zihin açıklığı ver, sınavda istediği başarıyı yakalayabilmesi için ona sabırla ders çalışma azmi ver, amin

dua ettiiiiim şanaaa *gla

#522 GökceN

GökceN

Onun için takıntı haline geldik

• Üyeler
  • 2389 Mesaj

Gönderim zamanı 13.11.2008 - 11:50

Ey rahmeti gazabının önünde bulunan, kullarının tevbelerini kabul buyuran,

ve dua dua yalvaranların nidalarına icabet eden Yüce Rabbimiz!

Amellerimizdeki eksikliklere ve sözlerimizdeki kırıkdöküklüğe değil,

Hakkındaki hüsn-ü zannımıza ve rahmetine bağladığımız recamıza göre muamele et..

ve bizim dualarımıza da icabet buyur..

Efendiler Efendisi'ne, O'nun nezih ehl-i beytine ve ashabına salat ü selam ederek bunları Senden dileniyoruz..

Duamızı kabul buyur YaRabbi..

Amin..

Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır.
Bernard Shaw

#523 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 13.11.2008 - 21:10

Ey Rabbimiz! Her işimizde esas olması itibariyle dinimizi ıslah et. İçinde geçimimiz olan dünyayı ıslah buyur. Döneceğimiz yer olan ahiretimizi ıslah et. Hayatı her türlü hayırları artırmamıza vesile kıl. Ölümü de her türlü şerlerden kurtulup rahat etmemize vesile yap.
Ey Rabbimiz! Bizi, Seni çok zikreden, Senden çok korkan, Sana çok şükreden, Sana çok itaat eden, Sana karşı içi saygı ve huşu ile dopdolu olan, dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden insanlar eyle.

Ey Rabbimiz! Sana güzelce ibadet etmeyi istiyor, Senden doğru yolda azim ve sadık diller selim kalpler dileniyoruz. Dillerimizdeki düğümleri çöz, onları güçlendir ve istikamet ver. İçimizdeki kinleri, nefretleri ve hasedleri sök al.

Ey Rabbimiz! Senden hayırlı işler yapmayı, kötülükleri terk etmeyi, fakirleri sevmeyi, bizi bağışlamanı, bize merhamet etmeni ve insanların fitnesini murat buyurduğunda fitnelere düşmeden bizi vefat ettirmeni dileriz.

Ey Rabbimiz! Senden; Senin sevmeni, Senin sevdiklerinin sevgisini ve bizi Senin sevgine ulaştıracak amellerin sevgisini dileriz. Senden tertemiz bir hayat, dosdoğru bir ölüm, rezil etmeyen ve ayıpların sayılıp dökülmediği bir dönüş istiyoruz.

Ey Rabbimiz! Senden hidayet, takva, afiyet ve zenginlik istiyoruz. Bize talihsiz ve nankör olmayan, şirkten arınmış, tertemiz kalpler lutfeyle.

EÐER ÇEKMEZSEN GÜLÜN NAZINI NE DİKENE DOKUN NE GÜLÜ İNCİT

#524 GökceN

GökceN

• Üyeler
  • 2389 Mesaj

Gönderim zamanı 14.11.2008 - 13:07

ِلٰهِي غَلَّقَتِ الْمُلُوكُ أَبْوَابَهَا، وَبَابُكَ مَفْتُوحٌ لِلسَّائِلِينَ * إِلٰهِي غَارَتِ النُّجُومُ، وَنَامَتِ الْعُيُونُ، وَأَنْتَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ، اَلَّذِي ﴿لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ﴾ إِلٰهِي فُرِشَتِ الْفُرُشُ وَخَلَا كُلُّ حَبِيبٍ بِحَبِيبِهِ، وَأَنْتَ حَبِيبُ الْمُجْتَهِدِينَ، وَأَنِيسُ الْمُسْتَوْحِشِينَ * إِلٰهِي إِنْ طَرَدْتَنِي عَنْ بَابِكَ فَإِلَى بَابِ مَنْ أَلْتَجِي * إِلٰهِي إِنْ قَطَعْتَنِي عَنْ جَنَابِكَ فَجَنَابُ مَنْ أَرتَجِي * إِلٰهِي إِنْ عَذَّبْتَنِي فَإِنِّي مُسْتَحِقٌّ لِلْعَذَابِ وَالنِّقَمِ، وَإِنْ عَفَوْتَنِي فَأَنْتَ أَهْلُ الْجُودِ وَالْكَرَمِ * يَا سَيِّدِي لَكَ أَخْلَصَ الْعَارِفُونَ، وَبِفَضْلِكَ نَجَا الصَّالِحُونَ، وَبِغُفْرَانِكَ أَنَابَ الْمُقَصِّرُونَ، يَا جَمِيلَ الْعَفْوِ أَذِقْنِي بَرْدَ عَفْوِكَ وَحَلَاوَةَ مَعْرِفَتِكَ، وَإِنْ لَمْ أَكُنْ لِذٰلِكَ أَهْلًا، فَإِنَّكَ أَهْلُ التَّقْوَى وَأَهْلُ الْمَغْفِرَةِ.

Ey Yücelerden Yüce Rabbim! Bütün mal ve mansıp sahipleri kapılarını sürmelediler. Sen’in yüce dergahının kapısı ise asla kapanmaz ve dilekte bulunanlara her zaman açıktır.
Ya Rabbî, Ya İlahî! Yıldızlar gaybûbet âlemine, gözler de uykuya daldılar. Sen ise, ey Rabbim, Hayy’sın, Kayyûm’sun; uykudan, uyuklamadan sonsuz defa münezzeh ve müberrâsın.
Ya Rab! Gece, karanlığıyla mevcûdâtın üzerini örtünce döşekler de seriliverdi ve sevenler sevdikleriyle başbaşa kaldılar. Sen, Sen’in yolunda, Sana ulaşma istikametinde cehd ü gayret içinde bulunanların biricik sevgilisi, (benim gibi) yalnızlık gurbetine maruz kalanların da yegane enîsisin!
Ya İlâhî! Ulu dergâhına sığınan bu kimsesiz kulunu kapından kovacak olursan ben gidip hangi kapıya iltica edebilirim ki! İlâhî! Yakınlığından mahrum edersen beni, o zaman ben kimin yakınlığını umabilirim ki! İlâhî! Şayet Sen bana azap etmeyi murad buyurursan, ben biliyorum ki, cezalandırılmaya fazlasıyla müstehakım! Fakat affınla sarıp sarmalarsan, o da Sen’in lütfun ve keremindir.
Ya Seyyidî, ya İlâhî! Marifet erbabı kulların Sen’i bulduklarında Sen’den başka ne varsa hepsinden yüz çevirmişlerdir. Salih kulların Sen’in fazlınla necâta ermişlerdir. Taksîratı pek çok günahkarlar da “Tevbe, ya Rabbi!” deyip yine Senin kapına yönelmişlerdir.
Ey affı güzel Rabbim! Ne olur, affının serinliğini ve marifetinin halâvetini benim ruhuma da duyur ve beni onlarla doyur! Her ne kadar ben bunlara lâyık olmasam bile, haşyetle önünde iki büklüm olup ikâbından sakınılmaya lâyık olan da, mücrimlerin günahlarını bağışlama şanına yaraşan da yalnız Sen’sin!

Bernard Shaw

#525 dora

dora

made by f"ebru"ary 8

• Cadı
  • 4623 Mesaj
  • İlgi Alanları:ilgisiz alakasiz..

Gönderim zamanı 14.11.2008 - 13:44

yüce allahım sana cok şükürler bin şükürler olsun.
saglık sıhhatimiz icin, yemeyi nasip ettigin nimetler icin

allahım senato karar versin, bu dönem bölüm acılsın da, ayrıca okula basvurum kabul olsun
bosuna bir yıl kayıp olmasın

ölme eşşegim der gibi oldu di mi.. yardım et aminn
“Sen; onun sorduklarına cevap vermeye bile tenezzül etmezsin, o seni susturduğunu sanar. Hayat işte.”

#526 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 15.11.2008 - 21:09

Ne olur ALLAH’ım !
Günah işlerken alma canımı..,
Tevbe ederken al..,
Veya bir hayır işlerken,senin rızan için..

ALLAH’ım !
İnan zor,çok zor bu savaş..,
Şeytan zeki,nefsim ahmak,ben yavaş..
Öyle bir an geliyor ki ,
Deniz bitti,umut karaya vurdu diyorum..,
Rahmetin yetişiyor imdada..,oluyor bana yoldaş..

Ah bir kuvvetlendirebilsem imanımı..,
Nefs’imi istediğim kalıba bir sokabilsem..
Yazıkki imanla küfür atbaşı gidiyor..

Finiş çizgisine çok kalmadı biliyorum..
İpi göğüslediğimde,
İman olsun o göğsün içinde..

Ne olur ALLAH’ım !
Kafir olarak alma beni huzuruna..,
Yak gerekirse şu günahkar bedenimi..
Yıllarca cehenneminde..,
Ama son nefeste imanla al canımı,ne olur ALLAH’ım !..

Merhamet et şu günahkar kuluna,
Canım feda kitabının,Habibinin yoluna..
Biliyorum günahkarım,isyankarım ben ama,
Rahmetinin büyüklüğü umudum,
Beni nefs’imin ve şeytanın eline bırakma ALLAH’ım !

Amin..

#527 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 17.11.2008 - 00:05

Bize Kur'ân'la tenezzül buyuran Allah'ım ,

Bizi Kur'ân'ın ziynetiyle zinetlendir.

Bizi Kur'ân'ın şefaatiyle cennete koy

Bizi Kur'ân'ın nimetleriyle nimetlendir.

Bize Kur'ân elbisesini giydir

Bizi Kur'ân ile şereflendir.

#528 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11484 Mesaj

Gönderim zamanı 17.11.2008 - 00:45

Amin;Allahım Dünyamızı da Ahiretimizi de huzurlu kıl...Ahiretin tarlası olan şu dünya dayatında iyi şeyler ekip iyi şeyler hasat etmek nasib etki sana elimiz ve yüreğimiz boş gelmeyelim...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#529 GökceN

GökceN

• Üyeler
  • 2389 Mesaj

Gönderim zamanı 17.11.2008 - 12:18

--------------------------------------------------------------------------------
Ey diri olan!
Ey ebedi var olan!
Ey izzet ve ikram sahibi olan!
Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan ALLAH'ım!
Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey RABBİM!

Bernard Shaw

#530 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 Mesaj

Gönderim zamanı 17.11.2008 - 12:19

Amin..

Değişiklikler Kaydedildi...

#531 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 17.11.2008 - 14:29

AFFET ALLAHIM!!!

Ben ki hatalari sevaplarindan çok lütuflarin karsisinda nankörlüge dalmis bir zavalliyim...Sen bütün noksanliklardan uzaksin, merhametlilerin en merhametlisisin....

EY RABBIM!

Kapina geldim, iyilik diliyorum, biliyorum ellarim kirli, yüregim pasli...Belki Affa layik degilim biliyorum ama Affetmeye sen layiksin... Ben bana layik olani degil SENDEN SANA layik olani istiyorum...Dua kapisini araladin, derman kapisini da arala YA RABBIM...

EY ALLAHIM!

Zelil bir su parçasi iken bizleri aziz ve mükerrem eyleyen, aç iken doyuran ve islam zineti ile süsleyen sensin...Bizleri ilimden sonra cehle, imandan sonra küfre, islamdan sonra zulme, ve cehalet deryasina atma...Mürsit diye bizleri seytanin deryasina tabi kilma... Alin damarimizi ve haya perdemizi yirtarak Firavun gibi ENE RABBIKUM ALA ( ben sizin Rabbinizim ) aciz ve alelade bir mahluk iken, Tanrilik davasina kalkisan, fani iken bakilikten dem vuran, iman ve islam namina, iman ve islamdan çikan mülhidlerin, zindiklarin ve sapiklarin guruhundan eyleme...Bizleri sirati müstakim buyurdugun HABIBININ yolu ve ALLAH rizasina dogru yolda sabit kadem eyle...

AMIN AMIN AMIN...

#532 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11484 Mesaj

Gönderim zamanı 17.11.2008 - 21:10

Amin...

#533 GökceN

GökceN

• Üyeler
  • 2389 Mesaj

Gönderim zamanı 18.11.2008 - 11:12

Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
Bernard Shaw

#534 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 Mesaj

Gönderim zamanı 18.11.2008 - 11:27

Amin...

Değişiklikler Kaydedildi...

#535 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2008 - 09:16

Evvel-âhir bütün hamd ü senâlar, şükürler Âlemlerin Rabbi Cenâb-ı ALLAH ’a, nihayetsiz salât ü selam da kâinatın medar-ı iftiharı (aleyhi efdalüssalevât ve ekmelüttahiyyât) Efendimiz’in, ehl-i beytinin ve ashâb-ı güzîninin üzerine olsun!

Ya Rabbe’l-âlemîn ve ya Ekrame’l-ekramîn ve ya Erhamer’r-râhimîn! Affına sığınarak bir kez daha huzurunda içimizi dökmek, el açıp muradımızı dillendirmek istiyoruz:

ALLAH ım! Yüce nezdinden göndereceğin bürhanlarla bizi te’yîd buyur.. hakkı-hakîkati, selim ve sâlim aklı ve apaçık beyanı her zaman yol arkadaşlarımız eyle.. ulu katındaki ulvî sırların perdesini bizim için de aralayıver.. ne olur, gözlerimizin nuru muhlis ve muhlas kullarına gösterdiğin güzellikleri bize de göster.. rahmet hazinelerini bizim için de aç, aç ve bizi bırakma başkalarına muhtaç!

Ey bütün mülkün sahibi olan ve keremine hudut olmayan rahmeti engin Rabbimiz! Yüce Zâtına yakınlıkla serfiraz kıldığın kulların için nezdinde tuttuğun lütuflarla biz aciz ve muhtaç kullarını da sevindir ve bizi mahrum ve ümitsizliğe yenilmiş bîçarelerden eyleme! Ya Rab, mevhibe sağanaklarınla bizi de sırılsıklam hale getir.. ulûhiyetinin ve rubûbiyetinin sırlarını bize de aç ve yüce katından göndereceğin inayet, sıyanet ve kilâetle bizi de te’yîd buyur...

Ya Rabbenâ! Münacâtımızın âhirinde peygamberler silsilesinin biricik kumandanı Hazreti Ahmed ü Mahmud u Muhammed Mustafa’ya, nezîh aile fertlerine, tertemiz, pırıl pırıl ashâb-ı güzînine bir kere daha salât ü selam ediyor, dualarımızı salih kullarının duaları gibi kabul etmeni diliyoruz! Ne olur, ümitlerimizde bizi haybet ve hüsrana uğratma! Amin!

#536 dora

dora

made by f"ebru"ary 8

• Cadı
  • 4623 Mesaj
  • İlgi Alanları:ilgisiz alakasiz..

Gönderim zamanı 21.11.2008 - 11:18

allahım bu mübarek cuma vaktinde dualarımızı kabul et
el attıgımız her işin hayırlı olmasını nasip et
yaptıgımız işlerde, konustugumuz cümlelerde bizi utandırma
sana inanıyorum, binlerce sukurler olsun
amin.
“Sen; onun sorduklarına cevap vermeye bile tenezzül etmezsin, o seni susturduğunu sanar. Hayat işte.”

#537 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2008 - 12:38

Allahım doranın dualarıyla birlikte benim duamıda kabul et sana canı gönülden yalvarıyorum şu cuma vaktinde geçeceğim işi beim için hayırlı et yüzümü kara çıkartma beni utandırma nefsinin şerrinden sana sığınıyorum sen bana yardım et.Amin

#538 sevoş

sevoş

S&B

• Dokunulmazlar
  • 3934 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2008 - 14:39

ALLAHIM ŞEYTANIN ŞERRİNDEN,DÜŞMANIN MEKRİNDEN,BİLHASSA NEFSİMİZİN ŞERRİNDEN,KABİRDEKİ YILANLARDAN,ÇİYANLARDAN,ÖLÜMÜN DEHŞETİNDEN,KABRİN VAHŞETİNDEN,SIRATIN ZULMETİNDEN MUHAFAZA EYLE.ÖLÜMÜN HAYIRLISINI,ÜÇ AYLARIN BİRİSİNİ,YASİN İN YARISINI OKURKEN ÖLMEK NASİP EYLE YA RABBİM......

Gönderilen Resim

Mutfakta biri mi var ???

#539 Eylül

Eylül

Harabenin Meleği

• Dokunulmazlar
  • 10820 Mesaj

Gönderim zamanı 24.11.2008 - 07:02

Resulullah'ın diliyle dua ediyorum Sana Rabb'im; duamı kabul eyle Dergâhında!
"ALLAH'ım!
Doğu ile batının arasına ayırdığın gibi beni de günahlarımdan ayır.
ALLAH'ım!
Beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi beni de günahlarımdan temizle.
ALLAH'ım!
Beni günahlarımdan kar, su ve dolu ile temizle!"
ALLAH'ım!
Günahlarımla aramı ayır benim!
Günahlardan beni uzaklaştır Rabb'im!
Rızan için terk ettiğim hiçbir şeyin hasretini çekmememi nasip eyle!
Rabb'im!
Rızandan ayıran her şeyden, Sen benden Ayrılmadan, ayrılmamı nasip eyle!
Haramlarla aramı ayır benim Rabb'im!
Helal lokma nasip eyle her daim!
El ve ayaklarından iyi ameller hâsıl Ettiğin helal lokma yiyenlerden olmamı nasip eyle!
Rabb'im!
Kanaati olan bir tevekkül;
Tevekkülü olan hakiki teslimiyet;
Tövbeyle muhkemleşen yöneliş;
Verası olan zühd Bahşet Yüce Katından!
"Şüphesiz Rabbimiz ALLAH'tır" deyip sonra da dosdoğru yaşayanlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.
Onlar, cennetliktirler, yaptıklarına mükâfat olarak sonsuza dek orada kalacaklardır." (Ahkaf Suresi 13-14. Âyet Meali)
Rabb'im!
Bütün meşguliyetlerimi Senin İlahi Rızan için yapmamı nasip eyle!
Azaptan korunmakla meşgul olmamı nasip eyle!
Azaba götürecek meşguliyetlerle benim aramı ayır Rabb'im!
Bana dosdoğru yaşamamı
Ve Cennetini nasip eyle!
Rabb'im!
Nefsin muttali olmasından temizlenerek doğruluğu;
Riyadan temizlenmekle samimiyeti;
Samimiyeti kalbime nakşetmenle ihlâsı nasip eyle bana!
Amelimden amelimi beğenmeyi çıkar Rabb'im!
Ne yaparsam hayır adına;
Ne yaparsam İlahi Rızan için,
Lütfundan ve İhsanındandır Senin!
Ne bendendir amelim;
Ne de benim sayemdedir!
Her şey Senin Dilemenledir Rabb'im!
Rabb'im!
Hakkımda hayırlı olanı Dilemeni dilerim Senden!
Ve vaat ettiğin Gün gelip,
Huzuruna Çıkınca
Cennetini nasip Etmeni dilerim.
Âmin! Âmin! Âmin!
V'el hamdülillahi Rabbi'l âlemin!

#540 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11484 Mesaj

Gönderim zamanı 24.11.2008 - 13:28

Amin,amin....