Tarihi eser kaçakçılığı ve tarihi eser kaçakçıları hakkıında ne düşünüyorsun abi?
Ülkemdeki , ülkemin coğrafyasına ait eseri kaçıran , bu milleti onu seyretmekden alı koyan Şerefsizdir...
-Hiç tarihi eser kaçakçılarının yargılandığı bir davada görgü tanığı oldun mu?
Olduysan orada anllaattıklarını burada da bizimle paylaşır mısın?
Ben antikacıyım yukarıda ikisinin farkları var.Tarihi eserle işim olmaz...
Her şeyin bir mafyası olduğu gibi tarihi eser mafyası da vardır elbetteki. Biz tarihi eser mafyası hakkında bilgi verir misin? Kendimizi onlardan nasıl koruruz?
Çok da malumatım yok ama devlet hazinelerine ve kültür varlıklarına sahip çıkmaz.Gerekli caydırıcı cezaları vermesse her nevi şey olur...Kendimiz değil, bizi onlardan devletin koruması lazım...
-Hiç tarihi eser kaçakçılarıyla karşılaştın mı? karşılaşırsan ne tepki verirsin?
Söyledim işim olmaz ama karşılaşsam müzeye başvurmasını söylerim...
-Antika bir eşya almak istersek nelere dikkat etmeliyiz?
Dönemin özelliklerini taşımasına,üzerindeki işçiliğin iyi olmasına, yıpranmamış olması,Eksiksiz olması.Tabi nasıl ayrıt edersin bilmem ama orjinel olması.En iyisi güvenilir biri ile alış veriş etmek...
-İmparator Rahmetli III. justinyanus'un yaptırdığı 1900 yıllık heykeli diye bir heykel önümüze getirseler bu heykelin imparataor III. Justinyanusa ait olduğunu nerden bileceğiz abi? Ya adam kendi yapıp toprağın altına gömüp de 10 gün sonra çıkardıysa?
Tarihi esere girer.Antika değil yani,bu yüzden bilmene gerek yok müze bakar karar verir.
-Hiç ağaçtan düşerken şarkı söyledin mi abi? Söylediyse hangi şarkı?
Söylemedim .Buda bir eksiklik.Şimdi işin yoksa ağaç ara...
-Everest tepesi dünyanın en yüksek neyidir?
Teşekkürler abi? :
Ben teşekkür ederim...
Edited by kılıç, 14.03.2008 - 20:02.
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...