Jump to content



- - - - -

Sigara Yasağı 19 Mayıs'ta Başlıyor!


  • Please log in to reply
140 replies to this topic

#121 hazan_seda

hazan_seda

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 178 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:ANKARA

Posted 22.05.2008 - 10:19

:: deryacım olmuyor ama işten kaytarıyor filan.yavrum iş varda ben mi çalışmıyorum.seni sigara içerken yanlız bırakmayım diye geliyorum taş olayım ki :)

#122 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7424 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 22.05.2008 - 17:20

Posted Image

#123 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7870 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Posted 22.05.2008 - 19:32

normal standart sigara içişte...hani ders arası tuvalete kaçıp sigarayı sömürmek gibi değil,keyifle içerek hani ikiliye tur yaptırır gibi...işte o tarz sigara içmek 8 dakikaymış meğersem bilemedin 10 dakika...yarım saat kaytarmak ne laaaa...

Milleti alkollü mekanlara gitmeye zorluyorlar resmen. Gitmişkende iki bira içmeden olmuyo

aslında alkol alırken de sigara içmesek olmuyor...gibi
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#124 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6579 posts
  • Cinsiyet:Bayan

Posted 22.05.2008 - 19:44

ekşın *zong

#125 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5591 posts
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Posted 22.05.2008 - 19:56

Malumunuz sigarayı bıraktım. Bu yasaklarla ilgili konuşayım eski bir içici olarak. :blowdown:

Kapalı alanlarda içilmesine karşıyım :blink: özellikle de resmi kurumlarda.ama içenler için özel odalar yapılmalı. adam içecem diyo engelleyemezsin ki *zong bir şekilde içecek bu zıkkımı. sonra, meyhanelerde kıraathanelerde yasak olması bana biraz saçma geldi.oralara gidenlerin çok büyük bir kısmı sigara içen insanlar. kanunları yaparken böyle ayrıntıları dikkate almak lazım. falan,filan.
*vava
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#126 edanur

edanur

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 351 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:eDDa!
  • İlgi Alanları:Net-Müzik-Kitap-TV-Okul

Posted 22.05.2008 - 22:12

.millet kahvehanelere gidinice herkes orda sigara içtiği içersi oluyo dumanlı hava sahası e sigara içmek için değil de vakit geçirmek için oraya giden adamcağza da içirmiş oluyolar hayır yane adama da gitme diyemessin ki o zavallı vatandaş napcak?

Edited by HaRzEmŞaHlAr, 22.05.2008 - 22:13.


Zaman değiştirir özünü her şeyin
Bir durumdan başka bir durum çıkar hep
Benzerlik kalmaz biçimden biçime
Doğa zorlar her şeyi başkalaşmaya
Lucretius

#127 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11484 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Posted 23.05.2008 - 08:54

Sağlığı daha önemliyise gitmeyecek...Gerçi ben her yerde yasaklanmasından yanayım da.İçenler açısından düşündüşün zaman da bir karmaşa çıkıyor ortaya...Kahvelere takılıp sigara içmeyenlerin sayısı sigara içenlere göre yüzde kaç acaba?
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#128 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5693 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Posted 23.05.2008 - 09:06

Ne güzel bundan sonra EsEs tribünlerinde , o önümüze geçip gebermişcesine sigarayı içine çekip bizleri duman altı yapan zavallıdan kurtulacağımız için, çoluk çocuk EsEs'i desteklemeye gidebileceğiz.
*vava

Ağzında kötü birşey olmayanın, ağzından kötü sözde çıkmaz.

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#129 cuci987

cuci987

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 465 posts

Posted 23.05.2008 - 16:42

savol , pek zor olmuor aslında , 25 dakika işten kaytarmak keyifli bile oluor hatta :)

hani birileri yasagi takmayip istedigi yerde istedigi zaman sigarayi icecekti. hani birileri kimseyi takmazdi. hani birileri...

sahi ya. size ne oldu.

*lol
ATATÜRK'ÜN SÖZÜ;

Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata, hem fazilete uygundur... Tarz-ı telebbüsümüzü (kıyafet şeklimizi) ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre millî hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır.

(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, 2. cilt, sh: 149)


Posted Image

#130 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16791 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 24.05.2008 - 18:22

Sağlık Bakanlığı, SİGARA içme alanlarını sınırlayan yasanın dün yürürlüğe girmesinin ardından akla takılan sorulara resmi internet sitesinde cevap verdi.

Sağlık Bakanlığı, tütün ve tütün ürünlerinin yataklı vagonlar da dahil, demir yolu toplu taşıma araçlarında tüketilemeyeceğini, eskiden tütün ürünlerinin tüketimi için oluşturulan her türlü alanın kapatılacağını, çalışanların da sigarayı ancak iş yerlerinin dışına çıkarak içebileceğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, tütün ve tütün ürünlerinin kullanım alanını sınırlayan yasanın dün yürürlüğe girmesinin ardından akla takılan sorulara resmi internet sitesinde açıklık getirdi.

4207 sayılı Kanun'un yasakçı değil korumacı bir yaklaşım ile hazırlandığı belirtilerek, bu konuda sıkça sorulan sorulara şu yanıtlar verildi:

-Tütün ürünlerinin tüketilemeyeceği kapalı alanlar nerelerdir?

Tütün tüketiminin yasak olduğu kapalı alanlar kamu hizmet binaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret,
sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan ve birden çok kişinin girebileceği (ikamete mahsus konutlar
hariç) binalar, taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere kara yolu, demir yolu, deniz yolu ve hava yolu toplu taşıma araçları, okul öncesi
eğitim kurumlarının (dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet
binalarının kapalı ve açık) alanları, özel hukuk kişilerine ait lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti
verilen işletmelerdir.16 Mayıs 2008 tarihli 26878 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık genelgesinde kapalı alan; sabit veya seyyar bir tavanı veya çatısı (çadır, güneşlik dahil) olan, kapıları, pencereleri ve giriş yolları dışında bütün yan yüzeyleri geçici veya kalıcı olarak tamamen kapatılmış alanlar ile aynı şekilde tavanı veya çatısı olup yan yüzeylerinin yarısından fazlası kapalı bulunan yerler olarak tanımlanmaktadır.

-Yasa öncelikle hangi alanlarda uygulanacak?

Özel hukuk kişilerine ait lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler dışında kalan alanlarda tütün
ürünlerinin tüketilmemesi uygulamasına 19 Mayıs 2008'de geçilecek. Bu işletmelerde ise uygulama 19 Temmuz 2009'da başlayacak.

-Eskiden kapalı alanlarda oluşturulan sigara odaları ne olacak?

Eskiden tütün ürünlerinin tüketimine tahsis edilmek üzere oluşturulan her türlü alan, 19 Mayıs 2008 itibarıyla kapatılmış olacak.

-Tren gibi toplu taşıma araçlarında sigara içilmesi mümkün mü? Yataklı vagon yolcuları kendi odalarında sigara içebilecekler mi?

Hayır. Kanun gereği demir yolu toplu taşıma araçlarında da tütün ve tütün ürünleri tüketilemeyecek.

OTELLERDE, SİGARA İÇİLEN ODALAR OLACAK

-Otellerde sigara içilen odalar olacak mı?

Evet olabilecek. Bu kanuna göre, otelcilik hizmeti verilen işletmelerde, tütün ürünleri tüketen müşterilerin konaklamasına tahsis edilmiş odalar
oluşturulabilir. Ancak bu odalarda standartlara uygun havalandırma tertibatı bulunacak ve tahsis edilen bu odaların mümkün olduğunca aynı kat, koridor gibi müstakil ve tecrit edilebilir ayrı bölümlerde yer alması sağlanacak.

-Stadyumlarda özel alanlarda sigara içilebilecek mi?

Evet. Bu kanuna göre açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılmayacak. Bu tesislerde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulması halinde ise bu alanlar toplam seyir alanının yüzde 50'sini geçmeyecek ve ortamda bulunan diğer kişilerin etkilenmesini önleyecek şekilde düzenlenecek.

-Stadyumlarda, özel ofis ve alanlar satın alınabiliyor. Buralarda sigara tüketilebilecek mi?

Hayır. Bu alanlarda tütün ve ürünleri tüketilemeyecek, stadyumlarda sadece tütün tüketimine mahsus alanlarda bu mümkün olabilecek.

-Spor hizmetinin verildiği yerlerden kasıt sadece stadyumlar mı?

Kanunda, spor hizmetinin verildiği yerler stadyumlarla sınırlı tutulmamaktadır. Bu alanlar açık ve kapalı tüm spor alanlarını kapsamaktadır.

-Kültür festivallerinin yapıldığı ortamlarda, sinema salonlarında tütün ürünleri satışı yapılamayacak mı?

Hayır satılamayacak. 4207 sayılı Kanun'a göre sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde tütün ürünlerinin satışı
yapılamaz.

-Çalışanlar, iş yerlerinin balkonlarında ya da yangın merdivenlerinde sigara içebilecekler mi?

Hayır. Çalışma ortamlarının yangın merdivenlerinde, balkonlarında, merdiven boşluklarında ya da 2 binayı birbirine bağlayan koridorlarında
sigara ve tütün ürünleri kullanılamayacak.

-Çalışanlar artık tütün ürünlerini çalıştıkları binaların dışına çıkarak mı kullanacaklar?

Toplum sağlığımız için evet.

İŞ GÜCÜ KAYBI

-Sigara içmek, işveren tarafından iş gücü kaybı olarak görülecek, değerlendirilebilecek mi? Bu değerlendirme konusunda işveren haklı görülecek mi?

Çalışan, sigara içmek için sürekli işinden uzaklaştığı takdirde, işveren bu durumu iş gücü kaybı olarak görebilecek. Bu durumda sigara içen
çalışanların zorunlu aralar diye adlandırılan çay molaları ve yemek saatini sigara içmek için kullanması uygun olabilecek.

-Her kurumun sigara yasağı uygulamasını başlatmadan önce personeline bir geçiş süresi tanıması gerekmiyor mu?

Aslında tütün ve ürünlerinin nerelerde tüketilmemesi gerektiğine ilişkin düzenlemeler yeni düzenlemeler değil. 26 Kasım 1996 tarihinde Resmi
Gazete'de yayımlanan 4207 sayılı Kanun'da 'Sağlık, eğitim-öğretim ve kültür hizmeti veren yerler ile spor salonlarında ve toplu taşımacılık yapılan her türlü nakil vasıtaları ve bunların bekleme salonlarında, kamu hizmeti yapan kurum ve kuruluşlardan 5 veya 5'ten fazla kişinin görev yaptığı kapalı mekanlarda tütün ve tütün mamullerinin içilmesi yasaklanmıştır. Bu gibi mahallerde tütün ve tütün mamullerinin içilebilmesi için ayrı yerler tahsis edilir. Tahsis edilen yerlerden sigara içilmeyen mahallere duman gidişini engelleyecek havalandırma, tecrit etme gibi tedbirler alınır' denilmektedir.Kanun'un ilk durumu, daha 12 yıl öncesinde bir hazırlık sürecini başlatmıştır. Yeni düzenlemeler dumansız alanları genişletmiştir.

-Sigarayı bırakmak isteyenlere yönelik bir geçiş süreci olacak mı?

Sigarayı bırakmak isteyenler için sağlık kurumlarımız tarafından gerekli destek ve danışmanlık sağlanacak. Ancak daha önce belirtildiği üzere kapalı alanlarda tütün tüketiminin önlenmesi yeni bir düzenleme değildir.

-Yasada iş yerleri veya büyük kurumların, çalışanlarına sigara bırakma desteği vermelerine yönelik uygulamalar da olacak mı?

4207 sayılı Kanun'un amacı gereği, tütün ürünleri alışkanlığının bırakılmasını özendirici her türlü etkinlik, program, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülecek ve desteklenecek.

-Sigarayı bırakamadığı için, bir personel işinden çıkarılabilecek mi? İşveren, bir elemanını sigarayı bırakamadığı için tazminatsız işten çıkarma hakkına sahip olabilecek mi?

Kanun, kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından, bunların alışkanlıklarını özendirici reklam, tanıtım ve teşvik kampanyalarından koruyucu tedbirleri almak ve herkesin temiz hava solumasını sağlamak yönünde düzenlemeler yapmak amacıyla hazırlanmıştır. Dolayısıyla böyle bir uygulama olacağı düşünülmemekle birlikte, olduğu takdirde Anayasa, İnsan Hakları ve İş Mevzuatı çerçevesinde değerlendirilecek.

-İş yeri dışındaki izmaritler için çöp kutusu koyma sorumluluğu kime ait? Çalışan, izmariti çöp kutusu olmadığında yere atarsa kim suçlu olacak?

İş yerlerinin dışına gerekli çöp kutusu koyma, iş yerinin müstakil alanı ise iş yeri sorumluluğunda, değilse bağlı bulunduğu belediyeye ait. Kanun gereği, tütün ürünleri ile ilgili izmarit, paket, ağızlık, kağıt ve benzeri atıkları çevreye attığı takdirde, kişiye Kabahatler Kanunu'nun 41. maddesi gereğince 2008 yılı için 23 YTL idari para cezası uygulanacak.

ELEKTRONİK SİGARA DA YASAK

-Sigara bırakmak isteyenler, elektronik sigara kullanabilecekler mi?

Hayır. Bağımlılık yapma riskinin fazla ve sigarayı bıraktırıcı çalışmaları engelleyici olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmasına karar verilmiştir.

-Her şeye rağmen sigarayı bırakamamış kişiler ne yapacak?

Sigarayı bırakma konusunda başarılı olamamış vatandaşlarımız, Kanun'la kapalı alanlarında sigara içilmesi yasaklanan mekanlar dışında sigara içebilecekler. Kanun'un amacı sigara içenleri sıkıntıya sokmak değil, içmeyenleri sigaranın zararlı etkilerinden korumaktır.

-Avrupa ve Amerika'daki gibi, sigara içen hastaların tedavi önceliklerinin olmaması Türkiye'ye de getirilecek mi?

Hayır. Böyle bir yaklaşım söz konusu değil. Önceliğimiz koruyucu önlemleri alarak vatandaşlarımızı sigaranın neden olduğu hastalıklardan korumaktır.

-Yasanın hoşgörü gösterdiği özel koşullar olarak ele aldığı cezaevleri, yaşlı bakım evleri ile ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde sigara tüketimi konusunda hiçbir sınırlama yok mu? Bu yerlerde de özel alanlar oluşturulması gerekmiyor mu?

Yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalarının yatarak tedavi gördüğü birimlerde ve ceza infaz kurumlarının kapalı alanlarında da tütün ürünleri tüketilemeyecek. Ancak, buralarda gerekli tedbirler alınmak kaydıyla tütün ürünleri tüketimine mahsus alanlar oluşturulabilecek. Bu alanlara 18 yaşını doldurmamış kişiler giremeyecek.

-Tütün ürünlerinin satışı neden yasaklanmıyor?

Tütün ürünlerini kullanıp kullanmamak kişilerin özgür tercihleridir. 4207 sayılı Kanun'un amacı; kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından, bunların alışkanlıklarını özendirici reklam, tanıtım ve teşvik kampanyalarından koruyucu tertip ve tedbirleri almak ve herkesin temiz hava soluyabilmesinin sağlanması yönünde düzenlemeler yapmaktır.

-Restoran, kafe, bar gibi kamuya açık yerlerde yasa ne zaman uygulamaya girecek?

Yasa; restoran, kafe, bar gibi mekanlarda da tütün ürünleri tüketimini tamamen yasaklıyor. Ancak buralarda uygulama 19 Temmuz 2009'da başlayacak.

-Sadece sigara içenlere hizmet verecek bar, restoran, kafe gibi yerler açılabilir mi?

Bu tarz mekanlar açılması kanunun amacından son derece uzaktır.

-Sadece sigara içenlere hizmet verecek kara-deniz-hava ulaşım hizmetleri başlatılabilir mi?

Kanun gereği bu mümkün değil.

-Sigara yasağına uymayanlardan elde edilen ceza gelirleri nereye yönlenecek?

Bu Kanun çerçevesinde uygulanan ceza gelirleri Maliye Bakanlığına, dolayısıyla Hazineye yönlendirilecek.

-Restoran, kafe, bar işletenlere yasağı tekrarlamaları halinde işletmeyi mühürleme ya da daha yüksek para cezası gibi uygulayacağınız farklı ceza sistemleri var mı?

İŞLETMELERE, 500 YTL DEN 5 BİN YTL'YE KADAR İDARİ PARA CEZASI

Kanun'a aykırı hareket eden işletme sorumluları hakkında 500 YTL den 5 bin YTL'ye kadar idari para cezası uygulanır. Farklı bir cezai uygulama
yok.

-Sigara yasaklarına uymamanın cezası yalnız para mı olacak?

Kanun gereği uygulanabilecek cezalar yalnız para cezalarından ibaret değil. Cezanın mahiyetine göre farklı cezalar belirlenmiştir. Örneğin bu kanunla kendilerine yüklenen görevleri yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında tabi oldukları mevzuatta yer alan disiplin hükümleri uygulanacak olup, 18 yaşını doldurmamış kişilere tütün ürünleri satanlara da Türk Ceza Kanunu'na göre 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek.

-Cezaları kimler kesebilecek?

Kanuna göre yetkili kılınan kamu görevlileri, kolluk kuvvetleri, belediye zabıtaları, TAPDK, RTÜK, belediye encümeni, mahalli mülki amir ceza verebilir.

-Yasa, hangi kurumların sorumluluğunda olacak ve hangi kurumlarla iş birliği içinde yürütülecek?

Yasa, başta Sağlık Bakanlığı, TAPDK, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı olmak üzere her kurum ve kuruluşa, sektöre sorumluluklar yüklemekle birlikte, temel insan haklarından olan temiz hava soluma hakkından yola çıkarak hazırlanmış bu Kanun'un en büyük destekçisi ve
sorumlusu sağlıklı bir ortamda çalışma ve yaşama hakkına sahip vatandaşlarımız olacaktır.

-Sigara yasaklarının uygulanması esnasında vatandaşlar ve işletmeler hangi kurumlar ile muhatap olacaklar, karşılarında hangi kurumları görecekler?

Vatandaşlar yetkili kamu görevlisi, belediye zabıta görevlileri, polis ve jandarma ile cezalar konusunda, işletmeler ise işletme izni veren kurum, belediye encümeni ve mahalli mülki amir ile muhatap olacak.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted Image

#131 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7870 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Posted 24.05.2008 - 18:26

sigaraya %100 %200 zam yapsanız 20 ytl den aşağı sigara satmasanız sanki daha bir kolay mı olur...sanki
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#132 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6730 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Posted 25.05.2008 - 03:56

Ceza ödememek için ilginç yöntem    

Posted Image

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde sigara tiryakisi bir vatandaş, 19 Mayıs'ta yürürlüğe giren yasayla sigara izmaritinin yere atmanın cezası olan 20 YTL 'yi ödememek için sigara izmaritini kola şişesinin içine atıyor.

Geçimini yevmiyecilik yaparak sağlayan Serdar Silvan(32) günde 4 paket sigara içtiğini söyleyerek, 'İçtiğim sigaraları yere atsam her bir izmarit için 20 YTL ceza ödeyeceğim ben de çareyi kola şişesi kullanarak buldum. Günlük içtiğim sigara izmaritlerini yere atsam 1600 YTL ceza ödemem gerekiyor. Günlük kazancım 25 YTL olduğundan bende ceza yememek ve çevreyi kirletmemek için böyle bir çözüm buldum. Kola şişesini kemerime takarak izmarit kutusu yaptım.Tüm tiryakilere bu sistemi öneriyorum.' dedi.

Vatandaşlar, bu örnek davranışından dolayı Serdar Silvanı tebrik ederek, çevreyi kirletmemek adına kola şişesi kullanma buluşunu desteklediklerini belirttiler.

Star

24.05.2008 11:05:00 



Tavsiyeye uyun ve kemerinize bir kola şişesi takın..
*zong

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Posted Image



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#133 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7870 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Posted 25.05.2008 - 04:02

olm fizibilte çalışması yapıyorum...olayı kalıba döktürmeyi başarırsam çok feci bir fikir var aklımda...sürpriz olsun bu parça,sokağa izmarite son..heyo çok zekiyim aslında ben ki
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#134 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6730 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Posted 25.05.2008 - 15:26

Posted Image

Sigara karşıtları resmen terörist

Ünlü yazar Pınar Kür, sigara karşıtları için ağır konuştu: "18 yaşından beri sigara içiyorum. Kötü bir şey, ben de bırakmak isterim, ama bunun devlet eliyle insanlara bu kadar sert şekilde empoze edilmesine karşıyım. İnsan haklarına müdahale! Sigara karşıtları terör estiriyor. Paranoyak demiyorum, terörist diyorum..."

SABAH'TA


: ) Ah ülkemin elitim aydınım die geçinen zevatı Ahhh !

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Posted Image



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#135 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5693 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Posted 12.06.2008 - 09:48

Posted Image
Posted Image

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#136 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7870 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Posted 12.06.2008 - 19:28

şimdi karikatürü görünce aklıma geldi,yurt dışında uygulananan sigara yasakları sonrasında restoran,cafe vb. yerlerde işler daha da açılmış müşteri potansiyeli daha da artmış...sanırım bizde de bir süre sonra (yasak seneye başlıyor ama) bu durum olumlu yönde ilerleyecek...bak bunu buraya yazıyom ha denio demişti deyin ha unutmayın,şşş taam mı la
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#137 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7424 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 16.07.2009 - 11:23

eğer chp anayasa mahkemesinden iptal ettirmezse bu sigara yasağı pazar günü kafelerde, kahvelerde bile başlıyor.
hazır mısınız? :)

#138 Efsane Prens

Efsane Prens

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 625 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:kral

Posted 16.07.2009 - 11:39

hazırım hatta tam yaktım bir tane ki konuyu gördüm zamanlama harika :)



gerçekten chp ilk defa yararlı bir iş yapsın anayasa mahkemesine bekliyoruz....zararlı felan edebiyatı yapmasın ak parti çıkardı kanunu haydi muhalefet iş başına *kop

#139 denén méllar

denén méllar

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 75 posts
  • Konum:konmam

Posted 16.07.2009 - 12:05

içme demekle içilmeseydi bu zıkkım...
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı.

#140 Who am I

Who am I

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1041 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ça test egale
  • İlgi Alanları:naie pas peur de moi

Posted 16.07.2009 - 12:31

:) *kop valla yeni yasaklada hiç bir yerde sigara içilmiyecek sigara içeni gördümmü direk ihbar edicem yeterki sigara içilmesin , zaten sigara içen kişilerin sorununu anlayamıyorum ben , kanser riski olan birşeyi nasıl içiyorsunuz , bakın yapılan bir araştırmaya göre sigara bırakan insanların uyku düzeni normale giriyormuş , gündüzleri olan halsizlikler gideriliyormuş bilginize işte çalışanlara duyrulur
Doğa yıllardır bize herşeyi veriyor , peki biz doğaya ne verdik ? Sigara paketine 5 tl yada 7 tl veriyoruz , peki açan olanı görüyormuyuz ? bir hayvan öldürüldüğünde günlerce protesto ediyoruz ,peki bir şehit verdiğimizde kaç gün şehitlerimizi anıyoruz ? dizi yada şarkı sözlerini ezberliyoruz peki , kaç kişi Atatürk ilke ve inkilaplarını biliyor ? Müslümanız diyorsunuz , ama islamın şartlarını yada kurallarını bilmiyorsunuz bu nasıl müslümanlık ? herkes kendini imam sanıp konuşuyor , açın kuranı okuyun ne yazıyor acaba diye,insanları eleştiriyoruz peki kaçımız kendimizi eleştirmeye cesaret buluyor





Similar Topics Collapse

20 user(s) are reading this topic

0 members, 20 guests, 0 anonymous users