Malzemeler: 1,5 su bardagi ilik su (eli yakmayacak ama yeterince de sicak olacak) 1,5 yemek kasigi toz maya (veya 1 kup yas maya) 5 tatli kasigi seker 1 tatli kasigi tuz 1 su bardagi sivi yag Un 1 yumurtanin sarisi
YAPILIŞI: ILIK SUYA ŞEKER VE MAYAYI EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.(TOZ MAYA KULLANIRSANIZ BU AŞAMADA 4-5 DK.MAYALANMASI İÇİN BEKLETİN.)UN,TUZ,SIVI YAÐI DA EKLEYİP YUMUŞAK BİR HAMUR YAPIYORUZ.YUMURTANIN BEYAZI DA KATILABİLİR BİR DEÐİŞİKLİK OLMUYOR.45 DK. HAMURU MAYALANMASI İÇİN AÐZI KAPALI BİR KAPTA BEKLETİYORUZ.KÜÇÜK PARÇALAR ALIP İÇ MALZEMESİNİ KOYUYORUZ.İSTERSENİZ İÇSİZ YAPABİLİRSİNİZ YA DA ARALARINI YARIM KESİP,TIPKI PASTANEDEKİ POÐAÇALAR GİBİ PEYNİR+MAYDONOZ,KAŞAR+SALAM KOYUP SANDVİÇ POÐAÇA YAPABİLİRSİNİZ.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP,SUSAM DÖKÜP,175 C DE ISITILMIŞ FIRINA SÜRÜP PİŞİRİYORUZ.
NOT : BEN YARIM YAŞ MAYA YANİ BİR KÜPÜN YARISI KADAR KULLANDIM.YİNE DE KABARIYOR. YAKLAŞIK 25 ADET ÇIKIYOR.ŞEKERİ YA DA TUZU FAZLALAŞTIRABİLİRSİNİZ.
http://bp3.blogger.c...08105057-00.jpg
http://bp3.blogger.c...08105629-00.jpg
http://bp3.blogger.c...08105759-00.jpg
http://bp3.blogger.c...08110333-00.jpg
http://bp0.blogger.c...08134749-00.jpg
http://bp0.blogger.c...08141332-00.jpg
http://bp3.blogger.c...08144633-00.jpg
bu da arasına sonradan iç konmuş hali.resim çıkmayabilir aslında var ama sanırım resmin old.sitede sorun var..

yazı yine büyük çünkü kpyala yapıştır yaptım pc.den
