beşemal ya da başemal soslu karnıbahar
malzemeler:
bir dop karnıbahar (dop derken elricle karıştırmayın bu bildiimiz dop

yarım limon, göz kararı tuz
yarım kilo kıyılmış kıyma yağsız olsun

biraz sıvı yağ, bir yemek kaşığı salça, tuz, isteğe bağlı karabiber, kırmızı biber falan filan
beşemal ya da başemal sos için:
iki kaşık un
iki su bardağı süt
biraz tereyağ, bir yumurta sarısı,tuz, isteğe bağlı karabiber, kırmızı biber falan filan
not: benim gibi sosu fazla ossun diyen açlar iki ölçekte yapabilirler sosu.
şimdik önceliklen karnıbaharı fazla parçalamadan yuvaş yuvaş ayır sonra bi güze yıka at bi tencerenin içine üstünü geçecek kadar su koyuver tuzunu limonunu ekle sonra bırak kendi haline haşlansın bu arada teflon tavanın içine biraz sıvı yağ koy kıymayı kavur salçasını ekle tuz, isteğe bağlı karabiber, kırmızı biber falan filan
ekle kavruldu mu? baktın daha haşlanmamış karnıbaharlar gel harabeye iki geyik yap anlamassın zaten nası geçti zaman die

sonra süzdür onları onlar süzülürkene iki kaşık una iki bardak süt ko karıştır pütür kalmasın içinde
sonra ocağın üstüne ko kaynayıp kıvamını alana kadar karıştır dibini almasın ama dikat al ocağın üstünden soğuk mermerin üstüne karıştırarak soğut biraz ki kaymaklanmasın deme

içine biraz tereyağı at(olmasada olur ben uuydurdum onu ama olunca güzel oluyo)
bir yumurta sarısı,tuz, isteğe bağlı karabiber, kırmızı biber falan filan at karıştır yine
bi borcamın içine karnıbaharları diz ama dikkat parçalanmasın üstüne kıymayı dağıt sonra sosu döööööök
bitmedi 200 derece fırında 15 dk pişir sonra da zııkkımlan

baktın hiçbi şeye benzemedi en yakın pizzacıdan siparişiş veer

hadi zehir zıkkım olsun yiyin gaaari