* Muhammed yalan söylüyorsa veya yanıldıysa bunun cezasını kim çekecektir? 34:50'de Muhammed: “Ben eğer sapmışsam ancak kendi aleyhime sapmış olurum. Eğer hidayete ermişsem bu da Rabbimin bana vahyettiği sayesindedir. Şüphesiz O hakkıyla işitendir, kuluna çok yakındır." der.
senin verdiğin linkten kuran.gen.tr den kontrol ederek gidelim 34:50 de muhammed bunları bunları demiyor.
34:50 : De ki: “Ben eğer sapmışsam ancak kendi aleyhime sapmış olurum. Eğer hidayete ermişsem bu da Rabbimin bana vahyettiği sayesindedir. Şüphesiz O hakkıyla işitendir, kuluna çok yakındır.”
29:12 : İnkar edenler iman edenlere, “Yolumuza uyun da sizin günahlarınızı yüklenelim” derler. Halbuki onların günahlarından hiçbir şey yüklenecek değillerdir. Şüphesiz onlar kesinlikle yalancılardır.
iki ayette açık açık.ilk ayette muhammede de ki diyor. bunu muhammed demiyor. allah ona söylemesini emrediyor. ikinci ayette ise inkar içindekiler iman edenlere söylüyorlar. bu ayetlerde herhangi bir çelişki yoktur.muhammed hidayete ermiştir zaten. allah ona benim vahyettiklerim sayesinde hidayete erdiğini söyle diyor. ikinci ayatte ise inkar edenler başkasının günahlarını yüklenemez diyor. muhammed inkar etmemiştirki başkasını günahını yüklensin.
* İblis melek midir, cin midir? 2:34'e göre melektir: "Hani meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu." 18:50'ye göre ise cindir: "Hani biz meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı." İblis'in melek mi cin mi olduğu çelişkidedir. Zaten saygı ile eğilme emri meleklere verildiyse, ve İblis bir melek değilse, İblis bu emre tabi değildir. İblis'in tabi olmadığı bir emre uymadığı için cezalandırılması da bilahare çelişki teşkil etmektedir.
17: 50 : Hani biz meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!
burda da ayet çok açık. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. deniyor zaten."insan" veya "hayvan" veya "cin" dendiğinde de, onların alt yapısını oluşturan öze, cevhere, alt yapıya "MELEK" denir..
Bu yüzdendir ki, insan ve cin ve hayvan denilen tüm varlıkların orijini tümüyle meleklerdir... seni çelişkin burdan kaynaklanıor. iblisin cin olması melek olmasına engel değil zaten. neden bir çelişkiye düşüyorsun bunu anlamak zor. senin annen bir melekti yavrum sözü türklere hastır. bu bile güzel bir örnektir.