Nankörlük,insanoğlunun doğasında mıdır ,yoksa onu nankörlüğe iten hayatın doğası mıdır?

Düşünelim ?
Gönderim zamanı 15.10.2003 - 13:24
Nankörlük,insanoğlunun doğasında mıdır ,yoksa onu nankörlüğe iten hayatın doğası mıdır?
Gönderim zamanı 15.10.2003 - 14:55
insanlar bulundugu ortama ayak uydurmak zorundadır.
bulundugu ortam nankörse nankörlügü, dürüstse dürüstlügü ögrenir.(istisnalar hariç)
nankörlük sonradan kazanılan bir davranış biçimidir
Gönderim zamanı 15.10.2003 - 15:21

Gönderim zamanı 15.10.2003 - 16:13
Gönderim zamanı 14.01.2004 - 03:58

Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina
Gönderim zamanı 15.01.2004 - 00:18
Önce Kavramlara, Tamlamalara Açıklık Getirmek Lazım..
Nedir İnsanoğlunun Doğası ?
Nedir Hayatın Doğası ?
İnsanoğlunun Doğası; Tüm İnsanlığın Ortak Noktalarımıdır ? ve öyle ise nedir bu ortak noktalar. Böyle Ortak Noktalar Yoksa Yinede İnsanoğlunun Doğasından Söz Edilebilir mi ?
Hayatın Doğası; Tüm Hayatın Ortak Noktalarımıdır? ve öyle ise nedir bu ortak noktalar. Böyle Ortak Noktalar Yoksa Yinede Hayatın Doğasından Söz Edilebilir mi ?
Konuya Yorum Getiren Arkadaşlarıma Soruyorum ?
"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.
Paul Valéry
Gönderim zamanı 17.01.2004 - 18:33
Nankörlük ; insanlığın Doğasımıdır ? Tüm İnsanlığın, Herşeyin yani her güzel şeyin değerini, Kıymetini bilmesinden değerlendirmesinden söz edilemez. Değerler Kişiye Topluma Göre Değişir. Böylelikle İnsanın Doğası(Bu Tamlamada Yanlış Ama ) İle Alakısı Olmadığı Gerçeğine Ulaşıyoruz.
Hayatın Doğasımıdır; Her Birey Her Toplum Farklı Hayatlar Yaşar. Ortak Noktaları Çok Olsada Öncelikleri Hep Farklıdır. Değerini Bilmenin de Kişilerin Öncelikleriyle Paralel Olduğunu Düşünürsek. Hayatın Doğası İlede Alakası Olmadığını Görürüz.
Cümle Göze Anlamlı ve Hoş Görünsede İrdeleyince Gerçekten Uzak ve Manasız Olduğu Görülüyor.
Nankörlük,insanoğlunun doğasında mıdır ,yoksa onu nankörlüğe iten hayatın doğası mıdır... Sorusu her zaman akıllarda dır inan aklını seveyim senin

Paul Valéry
Gönderim zamanı 20.01.2004 - 17:53
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
Gönderim zamanı 20.01.2004 - 23:43

Gönderim zamanı 21.01.2004 - 19:32
İnan'ın söylediği şu sözleri sende söyledin: Nankörlük,insanoğlunun doğasında mıdır ,yoksa onu nankörlüğe iten hayatın doğası mıdır... Sorusu her zaman akıllarda dır.Ve yazının manasız olduğu kanısına vardır.peki bu düşünceye vardığında hiç aklına şu gelmedimi ,bu söz herzaman akılardaysa yani birçok insanın aklını işgal edebiliyorsa,birçok kişinin belki değerli vaktini alıyorsa; gerçekten sence gerçekten(mantık) uzak anlamsızca karşılanabilirmi?
evet bana bu konuda laf atmamışsın yani yorum yapan arkadaşlara soruyorum demişsin ama sözü yazan kişi olarak fikrimi söylemek istedim.itiraf edeyim ilk okuduğumda şaşırdım haklı galiba dedim.ama düşününce anladımki;bu kadar insan neden manasız şeyin peşinde koşsunki...ben böyle düşünüyorum.
Gönderim zamanı 21.01.2004 - 19:48
evet sananesanane
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
Gönderim zamanı 21.01.2004 - 21:11

Nankörlük,insanoğlunun doğasında mıdır ,yoksa onu nankörlüğe iten hayatın doğası mıdır... Sorusu her zaman akıllarda dır. İnan aklını seveyim senin

Ayrıca Laf Atma Manasında Soru Sormuyorum Ben. Tartışıp Ortak Payda da Gerçeğe ve Anlama Ulaşma Amacıyla Soru Soruyorum.. Yorum Getiren Arkadaşlar Kadar Sizede Sordum Tabiki ve Özellikle Sizin Cevabınızı Bekledim..Sözü Yazan Kişi Olarak..
Cümleyi Herkes gibi Algılıyorum Tabiki Ama Kavramlar Yanlış Kullanılmış..
Anlatmak İstediğim
Kişi mi Nankördür, Hayat mı Kişiyi Nankörlüğe İter.
Nankörlük Genetikmidir, Sosyal Yaşamın Kişiye Getirdiğimidir.
İnsanlığın Doğası Deil Kişisel.. Hayatın Doğası Deil Kişinin Hayatı...

Paul Valéry
Gönderim zamanı 21.01.2004 - 22:01
yapma beeeee.....Ayrıca Laf Atma Manasında Soru Sormuyorum Ben. Tartışıp Ortak Payda da Gerçeğe ve Anlama Ulaşma Amacıyla Soru Soruyorum..
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
Gönderim zamanı 22.01.2004 - 16:45

Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina
Gönderim zamanı 22.01.2004 - 16:53
sözler bana ait değil,okuduğum bir sözdü bu ve foruma yazmıştım.ayrıca yanlış anlaşıldı sanırım.ben senin bu sözün manasını anlamadığını düşünerek böyle bir cvp yazma gereği duymuştum.
Cümleyi Herkes gibi Algılıyorum Tabiki demişsin, benim için artık bir sorun yok:)
kısacası: senin anlatmak istediğinle (Kişi mi Nankördür, Hayat mı Kişiyi Nankörlüğe İter.
Nankörlük Genetikmidir, Sosyal Yaşamın Kişiye Getirdiğimidir?) , benim anlatmak istediğim aynıymış...
Gönderim zamanı 22.01.2004 - 20:59
Tabiki bende Herkes Gibi Algılıyorum Dememdeki Gaye.. Cümlenin Hangi Amaca Yönelik Yazıldığını Anlıyorum Anlamındaydı.. Cümle İlk Bakışta Edebi, Felsefik olabilir. Ama Kavramları İnceleyince Cümlenin Anlamsız Olduğu Meydana Çıkıyor bunu Anlatmaya Çalışıyorum Ben..
Kişi mi Nankördür, Hayat mı Kişiyi Nankörlüğe İter.
Nankörlük Genetikmidir, Sosyal Yaşamın Kişiye Getirdiğimidir?
Yukarıdaki Cümleler Senin Cümlenle Alakası Yok Senin Anlatmak İstediklerinle Alakası var Bunun için Aynıymış diye Yorumluyorsun.

Paul Valéry