(benim çıkarlarım için olduğunu düşünüyorsan arkadaşım okuma buraya yazılanları

)
öncelikle devleti neden kurduk sorusuna cevapla başlayayım; insanlar eşit doğmazlar, doğuştan eksikleri fazlaları olur, bazıları iyi çizer yazarken bazıları iyi yüzer, bazıları göremez bazıları doğuştan fiziksel olarak kuvvetlidir, tamamen genlerle ve şartlarla alakalı, başlangıçta diğerlerine göre daha fazla güçlü özelliği olanlar diğerlerini ezdiler ya da kendi amaçlarına alet ettiler, bu durumda akılcı sesler adaleti sağlayacak bir kuruluşa ihtiyaç duyulduğunu söylediler (ilk örneklerden biri bizzat Platon'un kendisidir DEVLET adlı eseriyle). ve ilk siyasi sistemler ortaya çıktı.
öncelikle doğru devlet halktan kopmayan devlettir, devleti insanlar adaleti ve eşitliği sağlasın özgürlükleri düzenlesin ve halkı bir arada tutsun diye kurdular ve bazı şahısları başa getirdiler, fakat devlet zamanla karakter ve kişisellik kazandı ve halktan koptu; ayrı bir kurum olarak bir ülkede bulunan iki sınıfa yol açtı yönetilen ve yöneten. benim ideal devletimin ilk anlaması gerek şey halkın her bireyi aslında devleti yöneten bir parçadır, nasıl bir vucütta hücrelerin tamamı belli görevler alarak düzeni el birliğiyle sağlıyorlarsa devlet te bunu anlamalı ve halkla bir olmalıdır.
devlet halktır halk ise devlet. birinci şart bu olmalı bence. başa gelenler ise yine halkın kararlaştırdığı oylarla seçilmiş olanlar olmalılar, fakat alışıldık kavramlardan biraz açılarak ben devleti yönetecek olan iktidar olacak olan bireylerin belli sınvaları verebilmiş ve eğitimi belli bir seviyeden yukarıda olanlardan seçilmesi gerektiğini savunuyorum daha sonra da bu başarılı bireyleri halk oylayarak elemeli ve en ideal insanları başa getirmeli. seçici sosyal demokrasi diyorum buna ve ideoloji değil anlayış olarak sınıflandırmak istiyroum çünkü benim düşünceme göre devlet birçok ideolojiyi bir arada bulundurabilmeli ve bir harmoni içerisinde kullanabilmeldir.
girişim böyle; eklemek ya da eleştirmek isteyenlere açık, sadece sert tabirler ya da tacizkar cümleler ile olmasın yeter saygılarımla...