sparkplug2 (10-02-2006, 15:02) :
Ve daha da önemlisi sparkplug hesabım neden kilitlendi?
Ürdün ve Mısır gibi Müslüman ülkeler de dahil olmak üzere birçok modern ülkenin gazetelerinde yayınlanan Muhammed karikatürlerinin, kanunen laik olan Türkiye'ye hizmet eden bir forumda sansürlenmesi, laikliğin ihlali değil midir?
Dinin tartışılmasına adanmış bir forumda bu karikatürlerin tartışılmasının engellenmesi, forumun varoluş amacının ihlali değil midir?
Dinin tartışılmasına adanmış bir forumda dini tartışmak istemem karşılığında hesabımın kilitlenmesi şahsıma yapılmış bir saldırı değil midir?
Madem laik bir ülkede yaşıyoruz, bırakın dini konuları özgürce tartışalım. Bu karikatürler neymiş, ne değilmiş, görelim, kendimizce değerlendirelim, ve ifade edelim. Sansürle ve saldırı ile bir yere varılamaz.
ben öncelikle sizin "Muhammed" tabirinizden rahatsız oldum. Hz.Muhammed(S.A.V) sizin ne arkadaşınızdır ne de ismini rahatça kullanabileceğiniz sıradan biri..
hristiyan olmamama rağmen Hz.İsa'dan "İsa" diye bahsetmiyor,saygısızlık yapmamak için gerektiği gibi hitap ediyorum.inancınız beni ilgilendirmez,sadece inanmasanız bile gereği gibi haraket etmenizi dilerim.
bunu belirttikten sonra neden bu karikatür olayıyla ilgili sürekli laiklik nitelemesi yapıyorsunuz?
laiklik din düşmanlığı veya karşıtlığı değil, dini korumayı,onu hertürlü ortamda rencide etmeyi engelleyici bir sistemdir. bu karikatür hadisesi de laikliği zedelemektedir. dolayısıyla demek ki,siz ya laikliği yanlış biliyorsunuz ya da öyle tanımlamak işinize geliyor.
kaçınız karikatürleri gördü demişsiniz. ben gördüm ve utanç duydum. hayatımda gördüğüm en büyük saygısızlıktır. görmeden önce sadece resmedildiğini düşünüyor,bu kadar çizgiyi aşmış olabileceklerini tahmin etmiyordum. gördükten sonra asla kabul edilemez birşey olduğunu düşünüyorum.
sizde neden bu kadar hakaret dolu birşeyi böyle inatla savunuyorsunuz,anlam veremedim?ben Bursa Ulu Camii'ye budist olan Japonların bile cami kurallarına (belkide Müslümanlar'dan daha çok) uyarak girdiklerini ve bunu zorla değil isteyerek yaptıklarına şahit oldum..lütfen her ne kadar katılmasanızda sizde Japon'ları örnek alınız ve İslam kurallarına, yaşayışına saygı duyunuz...