Üniversite Ödül Töreninde Yine Başörtüsü Krizi
Gönderim zamanı 09.10.2009 - 22:24
Gönderim zamanı 09.10.2009 - 23:01
Gönderim zamanı 10.10.2009 - 11:40
Demişsiniz!!biz burda konu başlığına bakarsanız insan hakları kısmını tartışıyoruz gerekliliği kısmıda elbet gerektiği yerde tartışılır kullandığınız cümle öyle yuvarlak ki pürüz bile yok o derece kaygan
Sizin anlayacağınız dilde anlatayım yuvarlakmı ? kayganmı? değil mi ? pürüz bırakmadan Açık ve net söylersek;
Başını örtmek isteyenlerin engellenmesi insan hakları açısından doğru değildir.
Başını açmak isteyenlerin engelenmesi insan hakları açısınadan doğru değildir. Burada anlaşılmayan bir şey varmı?
Devam edersek;
Ben ilk yazımda şöyle demişim;
Demişim.Cumhuriyetin ilk yıllarında Üniversiteye kızlar başı örtülü girip çıkıyordu. Kimse karışmadığı gibi yadırganmıyordu bile.
Doğal bir seyir içinde hiç kimsenin dikkatini çekmeyen bu durum böyle devam ederken ne oldu da bu hale geldik bence önce bunu sorgulamak gerekiyor.
Bu günlere gelirken Önce Yangını çıkartan sonrada yangın var diyen yayagaracıları Kimler !? Sorguladınmı!! ?sorgulamadıysan sorgulamanı şiddetle ve ısrarla tavsiye ediyorum!
Geniş bir konu olduğu için sana bırakıyorum.
Türbanı Siyasetin içine çekenler Yangını çıkartanlar. Sonrada Yangın var diye ortalığı velveleye verenler Yine Türban üzerinden siyaset yapan Allahsız, dinsiz, imansızlardır.
Bana katılıyormusunuz .Bu belirtiğim hususların YANITINI Sizden bekliyorum.
DemiştimŞimdi Türban-Baş örtüsü Nifak unsuru olarak Hançer gibi Türk milletinin bağrına saplandı. Saplayanları da iyi tesbit etmen lazım.
Bu tabiri yani NİFAK TABİRİNİ eski AKP'li Prof NEVZAT YALÇINTAŞ Kullanmıştır. ve aynen benim daha önce ve burada bahsettiğim gibi ;
''Türban bir nifak unsuru olarak halkın bağrına saplandı '' Demiştir.Sizin Net anlamanız için Açarsak ne anlatmak istemiştir onun ağzından çıkan sözlere bir bakalım.
'''Türban sorunu ithal bir sorundur. Konu Türkiyeye bir nifak gibi sokuldu. Nifak Fitnedir.Fitne ise adam öldürrmekten daha kötü birşeydir.'''Demişti.
Yani sadece bıçakla doğramak karın deşmek bile masum kalmış Daha net söylersek ''Nifak'' daha aşağılık bir davranışmış.
Önceki yazdıklarımda anlatmak istediğim buydu.
Bunları böylece belirtikten sonra ANLATMAK İSTEDİÐİMİ DAHA SOMUT Güncel olaylara dayanarak şu iki olaya tam da konumuzla ilgili olduğundan değnmeden geçmeyeceğim.
1) Sevgii WaLe nin Açtığı ''Mısır'da Peçeye Yasak Geldi Mısır İkiye Bölündü.''
2) Benim açtığım ''Türbanı İslamın neresine koyuyorsunuz'' (İsterseniz konu ile ilgili olarak Yazdıklarımı buradan takip edebilirsiz)
Her iki topikdeki sorun da durum da birbirine okadar benziyorki. Müslümanlara ne oluyor da Yüzlerce yıl yaşadıkları kutsallar bir anada GELENEK olduğu söyleniyor.
Niçin insanlar'ın en başından doğru bilgiye ulaşması engelleniyor? Sonrada ŞAMAR vurur gibi insanların suratına vuruluyor? Niçin hep ERKEKLER kadın üzerine karar veriyor.
Kadınlara drüstçe tehdit ve zorlama olmadan bir ortam yaratalim bakalım ne diyorlar? Dinlediniz mi hiç??????????????????????
Haçlılar bu arada ne yapıyor.? Ilımlı İslam kimin Tabiri? Haçlılar Ilımlı iSLAMI kiminle hayata geçirmek istiyor? BOP(ılımlı iislam) Eşbaşkanı kim.?
Bu sorularıma da yanıt bekliyorum sizden.
Ben sadece sunu şöyleyeyim.
Mısırlı Şeyh Tantavi “Nikabın İslamla alakası yok, sadece bir gelenek. Ben dinimizi senin anne babandan daha iyi biliyorum” dedi.
Fethullah Gülen’in sağ kolu olarak bilinen, Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce.. “Başörtüsü füruat, yani öncelikli değil. İslam’ın şartı beş, imanın şartı altı, burada başörtüsü var mı, yok.” Dedi.
Her iki duruma bakarak Şimdi sorulmazmı . Bukadar insanı Niye kandırdınız. Yazık değilmi o genç kızlara.
NE OLDU yeni bir VAHİY Mİ GELDİ ? diye sormak benim en doğal hakkımdır.
Yıllardır bu konuda söylenmedik tek cümle kalmadı.. Bana,bizlere, bizim gibi düşünenlere ağza alınmayacak laflar edildi. Din kendi malları ya! Bizi dinden attılar, sattılar, söylenmedik söz edilmedik hkararet bırakmadılar.
Şimdi ne oldu. Bizi bıraktılar Omuz omuza vererek ön saflarda savaşan silahşörler kendi aralarında tartışmaya başladılar.
Tartışan isimler..Biri Fethullah Gülen’in sağ kolu olarak bilinen, Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce.
Diğeri Gülen’e yakın Zaman Gazetesi’nde yazan Nihal Bengisu Karaca..
İsimler ilginç değil mi?
Karaca bir süre önce Zaman’dan kopup Haberturk’e geçince bu kez yutkunmadı, ya sabır çekmedi, susmadı, verdi veriştirdi.
Eski takım arkadaşını..
Ve onun bağlı olduğu cemaati topa tuttu..
Şimdi Toparlarsak;
Herkezin; Eğri ,doğru, yanlış, her ne ise inandığı, o kişi için doğrudur. O DOÐRU, ARTIK O KİŞİ İÇİN KUTSALDIR.
BUNA İNSAN HAKLARI AÇISINDAN SAYGI DUYMAK BİR DEMOKRASİ KÜLTÜRÜDÜR.
FAKAT DOÐRU BİLGİYE ULAŞMAK DA HER VATANDAŞIN HAKKIDIR.
Şimdi önceki mesajımda yazdığım bir alıntıyla son vereyim
Demokrasi kültürünü içimize sindirdiğimizde her konu demokratik ortamda BİLİMSEL OLARAK tartışılacağından zaten art niyetlilerin niyeti boşa atılmış bir atış gibi KARAVANAYA gider.
ŞİMDİ TÜRBAN-BAŞÖRTÜSÜ HAKKINDA; SİZİNLE BENİM , BİLİMSEL OLARAK TARTIŞMAMIZ YİNE BANA HAK OLDU BUYURUN ŞİMDİ SÖYLEYECELERİNİZİ,
SİZİ DİNLİYORUM.
Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 10.10.2009 - 12:35
Gönderim zamanı 10.10.2009 - 11:53
bayılıyorum özellikle kıpkırmızı yemyeşil saten ipek eşarp ay aman türban takanlara
tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi sağlıyorlar
türbanın amacı örtünmek miydi dikkat çekmek miydi

Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....
Gönderim zamanı 10.10.2009 - 12:45
5. Sınıftan Küçüklere De Kuran Kursu İzni Çıkıyor başlığında da belirtmiştim.
Ey Türban yasakçıları; Aslında karşı çıkmanız yer, bağırmanız gereken yer, yasaklamanız gereken yer burası ve siz yoksunuz, yasaklarınız da yok, bağırmalarınız da yok, mitingleriniz de yok, tamamiyle yoksunuz diye. Çünkü kendi başınıza düşünemiyorsunuz birileri sizi yönlendirmese bir hiçsiniz.
Şimdi.
Sen yedi yaşında bir çocuğun yaz tatillinde herhangi bir cemaatin elinde üç ay boyunca başını kapatıp eğitim görmesine devlet olarak izin veriyorsun,
İlköğretim bitip sıra liseye geldiğin de kızlardan imam oluyormuş gibi Kız İmam Hatip Liselari açıp bu kızların aynı şekilde başı kapalı olarak Lise eğitimi almasını devlet olarak sağlyorsun.
Sonra bu kızlar mezun olup 17-18 yaşlarında Üniversiteye girecek olmaları durumunda Devlet olarak onları siyasi figür, rejim düşmanı ilan ederek ötekileştirip başınızı açacaksınız diyorsun !
İnsaf derler ,biraz İnsaf !
Bu resmen bir insanlık ayıbıdır !
Şimdi haklı olarak başörtü yasağını savunanlara soruyorum yılmaz savunucu olduğunuz ideolijik görüşün liderleri veya önderleri İlköğretim de, Lisede kızların devlet eli ile başlarının kapatılmasına neden şiddetle karşı çıkmıyorlar ?
Sevgili waranko "Cumhuriyetin ilk yıllarında Üniversiteye kızlar başı örtülü girip çıkıyordu. Kimse karışmadığı gibi yadırganmıyordu bile."demiş.
Düzelteyim 28 Şubat 1997' ye kadar Türban yasağı diye birşey yoktu. Cumhuriyetin ilk tarihlerinden beridir gelen bişi varsa o da birilerinin enpoze ettiği ve bununla varlıklarını sürdürdüğü rejim korkusudur !
"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.
Paul Valéry
Gönderim zamanı 10.10.2009 - 14:13
(Mustafa Kemal ATATÜRK)
Gönderim zamanı 10.10.2009 - 15:01
şahsen bu tartışma benim de canımı sıktı benim kafamdan geçenleri ne akp li bilmem kim ne zaman gazetesi bilmem kim ne fethullah gülenin bilmem kimi yönlendiriyor ben bu adamları tanımam bile (fethullah gülen dışında) tanımak zorunda da değilim artı bu adamlar madem yalancı hepsinin internet siteleri var gider onlarla yazışır bize de burdan bilgi verirsiniz beni onların yazısıyla burda yargılamayın kaldı ki bu insanlar bana örtünün demedi ki örtüneyim örtü denilen şey bunlardan çok önce de vardı giysi kıyafet kültürlerini biraz irdelerseniz sanırım açığa çıkar bu zaten bu yaygarayı koparan olaylar de bizzat necmettin erbakanın zamanında olan olaylardır bundan önce benim hatırladığım böyle bir olay da yok zaten
kaldı ki kendi fikrime gelince
nur süresi ayet 31 Mü?min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü?minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!
ahzab süresini de kendiniz bilirsiniz zaten yazmama gerek yok
sizin bu süreyi benden öğrenmeyeceğinizi ve dersinizi çalışmış olacağınızı zaten tahmin edebiliyorum ben din alimi değilim bu konuda bir bilir kişi hiç değilim bu benim fikrimdir örtünün denmektedir evet kara peçe türban takın falan filan değil size örtünün denmekte önemli olan dikkat çekmemek burda allah eşarp reklamı yapmıyor evet alinda arkadaşımızın dediği gibi caf caflı giysiler örtünme adabına da tam tamına tersdir siyah giyinmek gibi örtünme de adab dikkat çekmemektir inanların şeytanlarını nefislerini kabartmamaktır bir isnanın burda ne yapalım kardeşim madem ki müminsin çıplağada bakma nerde kaldı senin müslümanlığın gibi çok akılllıca (!) yorumda bulunabilir insan dünyaya nefsini terbiyeye gelir kimse yüzde yüz müslüman olamaz bir insan ne kadar terbiye ederse nefsini o kadar muteberdir şeytanın gücünü inkar etmek ancak akılsızların işidir zaten şeytan ve nefs tarafıdnan zorlanmayacaksak sınavın amacı ne bu imtihan neden yapılıyor
imanın şartı altıdır evet bu ayetle kur ana iman olarak kabul edilirse zaten işin içinden çıkılır diğer şartı olan peygamberlere iman kısmındaki hadisleri burda yazıp iyice olayı dallandırmak istemiyorum işine gelmeyen kur anı da yanlış yorumluyorsun arkadaşım ya da o hadislerin doğruluğu kesin değil de diyebilir isteyen deilediğini demek özgürlüğündedir islam bunun için güzeldir kim neye inanıyorsa ona inanır ona göre hsap olunur özgür irade olmasa zaten islamın özü olmaz
örtünmeyen kafir değildir aç bir insanın karşısında yemek yemek ne kadar iyi ise dikkat çekmek ve nefisleri kabartmak o derece iyidir kimisi öyle bir örtünür ki en açıktan da açıktır kimisi de öyle kapalıdır ki en kapalıdan kapalı din allahla kul arasındadır evet sadece müslümanın görevi yanlış bulduğu yeri uyarmaktır kendi bilgisince.
müslümanlık onun için zordur münafıklık çıkarmaya en müsait dindir allah size akıl verdim gidin gerçeği bulun der zaten benim kimseye dinsiz dediğim de yok haşa ben kim oluyorum da insanları yargılıyorum benim sabrım var ahiret gününe olmayan düşünsün.
benimle muhattab olurken ağzınızdan salya akıtırcasına hiddetle konuşmamanız sizin demokrat ve saygılı olma fikrinize olan samimiyetinizi gösterir ben belki sizin kadar kelime oyunu yapamıyorum ancak kimseyi de kelime oyunu yaparak aptal yerine koymaya çalışmıyorum
bu konu öyle kafadan sallamak ya da iki program izleyip burda din alimliği yapacak derece bir konu değil benim bu tartışmayı uzatmaya ne niytetim ne donanımım ne de vaktim var
saygılar
sayın wale kendi açtığınız başlıkla çelişiyorsunuz 7 yaşında demiyor haber 3,4,5 sınıfların yazından bahsediyor yani en küçük on yaşında kurslara izin veriliyor ve siz gizli gizli yapılmadığına inanıyorsanız böyle faliyetlerin aşırı derecede iyimsersiniz yasaklamakla bişey engellenmez daha da fanatizm meydana getirir
bilemiyorum bir insan kendi kitabını öğrenmek için açılan kurslara neden bu kadar karşı olunur keşke sadece kur an kursu değil arapça kursuda öğretilse de ne okuduğumuzu anlasak ve her programa fırlayan iki cilalı söz diyen münafık şarlatanlara da itibar etmesek ve kendimiz okusak ve anlasak beni üzen bu zaten.
son sözüm tüm bu düşüncede olanlara
iyi o zaman cemaat sızıyor çocukları fanatik yapıyor diye kur an kurslarını kapatalım tamam siyasi merkez oldu diye imam hatiplerini de kapatalım ona da peki siyasi simge olur diye türbanı da kaldıralım cuma namazlarında slogan atılıyor camiler karargah yapılıyor diye camilere gitmeyide yasaklayalım ramazanda içki içenleri dövüyorlar diye orucu da yasaklayalım kanun dışı noktalara para yardımı aktarılıyor diye zekatı da kaldıralım peki arapça diye kelime i şahadeti de yasaklayalım milleti uykudan ediyor diye ezanıda kaldıralım fiziksel ihtiyaç diye zinayı da serbest edelim peki ruhsal ihtiyaç diye yalan söylemeyi de serbest edelim ona da peki içki satanları dövüyorlar diye içki yasağını da kaldıralım vuralım şişerlerin dibine ona da peki yaşam alanımızı sınırlıyor diye birşeylerden feragat ediyoruz gel en iyis si biz imanı da kaldıralım da içimiz rahat etsin...
benim iyiyle kötüyü ayırt edemeyeceksek bizim akıl dediğimiz şeye ne ihtiyacımız var bıçağı elma yemek için mi adam kesmek için kullanmak için mi diye kullanmayı bilmiyorsak neremiz bizim müslüman neremiz akılcı bir dalda kurt var diye zehir kullanıp bütün kelebekleri uğur böceklerini de öldürmek mi insanlık ben sadece bunu soruyorum size üç beş sakallı keşiş bu cocukların üstünden siyaet yapıyorsa bu cocukları cahil terörrslere şeytanlkaşmış fanatiklere döndürüyorsa bizim bunda hiç mi payımız yok meydanı onalra mı bırakalım yasaklayarak hepiniz koca koca insanlarsınız yasaklamakla engellenmeyeceğini bilmiyormusunuz bu olayların müslümanların içinden çıkyorsa bunlar bir müslüman olarak sizin de canınızı yakmıyor mu allah için.
çok önceden beri bu kurlsar verilirdi 27 şubat sürecine kadar zaten devletin görevi burda denetleme yapmaktır yasaklamak değil devlet istrerse cemaat değil faaliyet de bulunmak cem bile olamaz kimse kimseyi kandırmasın benim şahsi kanaatim insanların bu yaygarayı birazda yozlaşan tv kültürümüzle ilgili de koparması gerekirdi malum tüm kanalarda gayri meşrü çocuk doğuren diziler abazanların derdinde olan izdivaç programları küçücük çocukların bile kullanıldığı umut tacirliği herneyse uzatacak değilim tek kelime dahi yazmayacam bu başlığa artık anlıyorum ki kimse kimseyi dinlemiyor okumuyor biz sadece burda kendi nefsimizi doyurma bak ben adama böyle lafı sokarım peşindeymişiz
o nefsini doyurma peşinde olanların nefslerine de bir çift sözüm var
Yiyin efendiler yiyin PATLAYINCAYA kadar yiyin!
saygılar
Bu mesaj Hammurabi tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 10.10.2009 - 15:54
(Mustafa Kemal ATATÜRK)
Gönderim zamanı 10.10.2009 - 16:22

Gönderim zamanı 10.10.2009 - 20:05
Gönderim zamanı 11.10.2009 - 03:28

“Bir kız öğrenciyi, başını örttüğü için tahsil hakkından mahrum etmek
İstiklal Savaşı başlarında ve Maraş’ta, düşmanlar tarafından başörtüsü çekilip düşürüldüğü için başlayan milli şahlanışın ruhuna tükürmektir.”
Necip Fazıl Kısakürek
Gönderim zamanı 11.10.2009 - 03:52
acaba 70 milyon içinde bu kızlar üni ye giremeyince bunu haberlerde izleyen ve keyifle içkisini yudumlayıp rahatlayan kaç kişi vardır?
bu bir avuç azınlıkın bulunduğu ülkenin meclisinin duvarında hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir yazmaktamıdır?
Gönderim zamanı 11.10.2009 - 08:50
inanların şeytanlarını nefislerini kabartmamaktır bir isnanın burda ne yapalım kardeşim madem ki müminsin çıplağada bakma
Hammurabi.
Başı açık kadını çıplak olarak tarif ediyorsan ki bu başı açık hanımlara hakarettir.Hani HANZO bir devlet büyüğümüz söylemişti. Bir kadına türbanını çıkart demek donunu çıkar demekden faksızdır gibi birşeyler söylemişti. Sende çaktırmadan aynen öyle birşeyler söylüyorsun ya O zaman da bende sana şunları söyleyeyim.
Başı açık kadın Toplum içine girerken dışarıdan gelecek kötülüklere karşı başına örtü, zırh. kalkan, gibi yardımcı savunma araçları takarak çıkmaz. Başı açık kadının savunma silahı iyi bir karaktere sahip olması oturmuş ve sağlam kişiliği ve aldığı terbiyedir.
Başı kapalı kadının kişiliği oluşumadığından ve oturmadığından , karakteri sağlam olmadığından zaafları olduğundan kendine güvenemez önlem olarak kendisi kendine veya anası babası tarafından örtü takılarak dışarıdan gelecek saldırılara (erkekler tarafından) karşı zırh gibi korunma sağlanır.
Türbanlı kadın bulanık su gibidir. Bulanık suyun dibini göremediğiniz için ayağını basarken dibi yoklayarak çok ama çok dikkatli yürürsün
Başı açık kadın duru su gibidir. Dibi gözlerinizle gözlemleyerek emin olacağınızdan koşarak gidebilirsiniz. Başı açık kadının kişiliği insana güven verir. Çünkü o namusunu başındaki yardımcı aksesuarların altına sığınarak değil kafasının içindeki sağlam karakteriyle korur.
ALINTILADIÐIM laf çok kafama takıldı. Başı açık olanı çıplak, başı kapalı olanı giyinik diye düşünüyorsan Sen çok tehlikeli bir insansın. seni hemen bir ambulansla bir hastanenin saç kıl tüy fetişisti bölümüne müşahede altına almaları hastaneden çıkınca bir süreliğine toplumla olan ilişkini kesecek şekilde karantinada tutmaları gerekir.Ne olur ne olmaz.
Bu mesaj tarkan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 11.10.2009 - 08:51
Gönderim zamanı 11.10.2009 - 09:24
sizin bu süreyi benden öğrenmeyeceğinizi ve dersinizi çalışmış olacağınızı zaten tahmin edebiliyorum ben din alimi değilim bu konuda bir bilir kişi hiç değilim bu benim fikrimdir örtünün denmektedir evet kara peçe türban takın falan filan değil size örtünün denmekte önemli olan dikkat çekmemek burda allah eşarp reklamı yapmıyor evet alinda arkadaşımızın dediği gibi caf caflı giysiler örtünme adabına da tam tamına tersdir siyah giyinmek gibi örtünme de adab dikkat çekmemektir inanların şeytanlarını nefislerini kabartmamaktır bir isnanın burda ne yapalım kardeşim madem ki müminsin çıplağa da (da bağlacı dahi manasında olursa ayrı yazlır)bakma nerde kaldı senin müslümanlığın gibi çok akılllıca (!) yorumda bulunabilir insan dünyaya nefsini terbiyeye gelir kimse yüzde yüz müslüman olamaz bir insan ne kadar terbiye ederse nefsini o kadar muteberdir şeytanın gücünü inkar etmek ancak akılsızların işidir zaten şeytan ve nefs tarafıdnan zorlanmayacaksak sınavın amacı ne bu imtihan neden yapılıyor
parağrafın tamamı bu umarım okuma yazman vardır yoksa bir ara öğretirim istersen...
hoş sen gibi sabit fikirliler her bir harfi bir metre de yazsam gine aynı şeyi anlarsın ama bari iftira atma.
düzeltme notu umarım bu manayı benim da bağlacını bitişik yazdığım için çıkarmışsındır diye düşünerek gine hatayı kendimde buluyorum yok hakaten sen bu anlamı çıkardıysan çok gülerim sana

Bu mesaj Hammurabi tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 11.10.2009 - 09:42
(Mustafa Kemal ATATÜRK)
Gönderim zamanı 11.10.2009 - 13:40
Hammurabievet alinda arkadaşımızın dediği gibi caf caflı giysiler örtünme adabına da tam tamına tersdirevet alinda arkadaşımızın dediği gibi caf caflı giysiler örtünme adabına da tam tamına tersdir siyah giyinmek gibi örtünme de adab dikkat çekmemektir inanların şeytanlarını nefislerini kabartmamaktır bir isnanın burda ne yapalım kardeşim madem ki müminsin çıplağa da (da bağlacı dahi manasında olursa ayrı yazlır)bakma nerde kaldı senin müslümanlığın gibi çok akılllıca (!) yorumda bulunabilir insan dünyaya nefsini terbiyeye gelir kimse yüzde yüz müslüman olamaz bir insan ne kadar terbiye ederse nefsini o kadar muteberdir şeytanın gücünü inkar etmek ancak akılsızların işidir zaten şeytan ve nefs tarafıdnan zorlanmayacaksak sınavın amacı ne bu imtihan neden yapılıyor
Ben senin düşüncelerini okuyorum sen beni anlamıyorsun. anlatmak istediğimi somut iki örnekle anlatayım. Birincisi çok apsürüt bir örnak olacak amam sana fikir vermesi açısından ilk olarak bundan bahsedeceğim.Başı açıklar ,cafcaflı rengarenk örtülüler dikkat çekiyor sa bile ben bu ikisinide bir kenera bırakıyorum senin söylemini parantez içinde aynen yazıyorum ( evet alinda arkadaşımızın dediği gibi caf caflı giysiler örtünme adabına da tam tamına tersdir siyah giyinmek gibi örtünme de adab dikkat çekmemektir inanların şeytanlarını nefislerini kabartmamaktır bir isnanın burda ne yapalım kardeşim madem ki müminsin çıplağa da (da bağlacı dahi manasında olursa ayrı yazlır)bakma nerde kaldı senin müslümanlığın gibi çok akılllıca (!) yorumda bulunabilir insan dünyaya nefsini terbiyeye gelir kimse yüzde yüz müslüman olamaz bir insan ne kadar terbiye ederse nefsini o kadar muteberdir şeytanın gücünü inkar etmek ancak akılsızların işidir zaten şeytan ve nefs tarafıdnan zorlanmayacaksak sınavın amacı ne bu imtihan neden yapılıyor) Diyorsun.
Ben İşim gereği tatil bölgalerinde otellerle sıkı ilşkilerde bulunuyorum. Oradaki turislerle diyalok içinde olmam nedeniyle görüyor duyuyor ve gözlemliyorum. Adamlar çırılçıplak ama kimse kimseye başını kaldırıpda bakmıyor.Kimse kimseyle ilgilenmiyor. Herkez yanında getirdiği eşi veya sevgilisiyle ilgileniyor veya kitap okuyor bekar erkekler bile ya kitap okuyor ya yüzüyor kitap okumuyorsa güneşlenmek istemiyor demektir odasına istirahate çekiliyor. Ağzı açık ayran delisi gibi etrafı seytermiyor. Havuzun içinde damla su şıçratsa özür diliyor. Kendi hakkına ve başkalarının hakkına riayet ediyor.Bulduğu kayıp eşyayı zaman geçirmeden tatilinden rahatından faragat edip getirip müdüriyete tesli ediyor. Yerine ulaşıp ulaşmasığın kontrol ve takip ediyor.Yemeyeceğinden fazla yemek almıyor israf etmiyor. Doğaya saygı gösteriyor güle çimene basmaya korkuyor. İçerken nerede duracağını biliyor, kalabalık ortamlarda etrafındakilerle temas olmasın diye yarım metre aralık bırakıyor, bunu bozan özellikle Türkleri uyarıyor. Büyüğü küçüğü her kim olursa görevli görevsiz yanınızdan geçerken muhakkak selam veriyor.
Temizlik kurallarına ve otelin bütün kurallarına riayet ediyor. Akşamları birbirini tanımayan insanlar hem felsefi hem sosyolojik hem politik tartışmalar yapıyorlar.Arada fazla cıvıtmadan şakalar yapıp oyunlar oynuyorlar. Bu anlattıklarım sezon sonu yani okulların açıldığı Türklerin olmadığı dönemin görüntüleridir. Sezon içinde türklerin olduğu dönemde müdüriyete aklınıza gelen her konuda şikayetler hat safaya çıkyor. Şimdi bu adamlara baktığımızda müslüman değiller apsürüt bir örnek oldu ama karakterleriyle herşeyden önce insan olmanın verdiği kişilikleriyle birbirlerine sınav veriyorlar.
Diğer bir örnek Bu grupta çalışan hanımlar modern kızlar işleri gereğide çok rahat giyiniyorlar. İstanbul'da bile gidecekleri veye kendi yaşadıkları yaşadıkları semtlere giderken gidecekleri bölgenin halkına göre giyisilerinde küçük de olsa kendilerine bazı kıstlamalar ve düzeltmeler yapma gereği duyuyorlar. Siz bırakın başı açıkları hala kadınların başına bağladıkları türban cafcaflı olmalımı olmamalımı onu tartışıyorsunuz. Bukadarcık bile erkeklerin kendini sınama aracı oluyor.Neden böyle oluyor.
Gönderim zamanı 11.10.2009 - 14:19
ben bunu anlatmaya çalışıyorum islam mı gidin kadın kıza sarkın serserilik edin diyor. her kulu aynı kefeye koyamazsın diyorum öyle müslüman vardır görünüşte şeyhtir içte şeytan öyle şeytan vardır sakalında bitle gezer ama bi bakarsın allah inancı hepimizden fazladır aklın işi burda başlıyor zaten önde tek seçenek olsa biri bize bu iyidir bu kötüdür dese allah bize bu aklı niye verdi türkü müslümanı bu hale getirmek istediler ve getirdiler herkesin bir zaafı var ona göre de kullanırlar ben tv izleyince kaç tane türk kaç tane müslüman görüyorum ki sende göresin ama yinede ümit kesemem buna hakkım da yok iyi bildiğim şeyi insana söylemezsem allah benden sorar hesabını yoksa tamam bende umudumu keseyim bizim türkler kro hanzo diyeyim hele müslümanlar tam abaza ver yansın edeyim eee din mi değişeyim yoksa ülkemi mi
bende biliyorum etrrafta neler olduğunu defalarca dedim kapısında yaratmak yazıyor diye labaratuar basıp ortalığı kırıp dökenler var ve gerçekten türk e bişey olmaz diyenler var hala

hangisi ne kadar müslüman ve hangisi ne kadar milli bilince sahip biz haşa şimdi Allaha mı kızalım yoksa mete han a mı sövelim ne yapalım yani babamız gariban her istediğimizi veremiyor zengin çocuklarıda hadi bize katıl bizde eğelence bol para bol insanlık bol zillet yok acı yok diyor diye evden mi kaçalım
ne dersin ?
senin turistler nirvanaya ulaşmışlar artık ne mutlu onlara diyeyim o zaman

onlar bize bizim nefsimiz tok ama bişey eksik bulamıyoruz diyor tadını bile bilmediğimiz bişey eksik bu çorbada diyorlar merak etme.
(Mustafa Kemal ATATÜRK)
Gönderim zamanı 11.10.2009 - 23:14
Abazanlık yapmayıp ona buna saldırmayı engelleyen sadece din mi oluyor.? İnsanlık nerede insan olma vasıfları nerede. Ben başından berli ısrarla ve inatla asıl bunun üzerinde duruyorum. Yakınımda sağımda solumda dindarda var ataistde var. Ben ataistlerden niç kötülük görmezken dindar diye geçinenlerden çok zarar gördüm kazık yedim namazlarına desturlarına bakıp inandım hep kötülük gördüm. İnsanlara iyi ile kötüyü doğru ile yanlışı din sadece işaret eder sanin önüne koyar. İnsan tarafın hayvanlaşmışsa karaktersiz ve kişiliksizse o insan yapacağı kötülüğü yine yapar. Sonra gider Allaha affetmesi için yalvarır. Peygamberimiz komşusu aç olan bizden değildir demiş. Bak etrafına Çocuklar açlıktan hastalıktan kırılıyor işte bu ahlaksızlıktır. Devletin zirvesindekilerin kadınlarının başı bağlı biz dindarız dediler. Gelir gelmez Devleti soyup soğana çevirdiler kulhakını yetimin hakkını yediler bu ahlaksızlıktır(Allah bunları sonsuza kadar cennetine sokmayacak).. İşsiz güçsüz babalar evde oturuyor kadınları gündelikçi olarak temizliğe gidiyor bu ahlaksızlıktır. Benim hakkım olanı kendi partisi adına bu fakir bıraktığı insanlara OY karşılığ yardım adı altında peşkeş çekmiştir bu ahlaksızlıktır. Demokrasi demokrasi diyenler işte böyle açık ve göstere göstere demokrasiyi daha en başından sandığa gömdü bu ahlaksızlıktır. Rüşvetle aldığı oyları sayarken Hala demokrasiden bahsediyor bu ahlaksızlıktır. B.k çukuruna boğazımıza kadar batmışız herşey normalmiş gibi yaşıyoruz. Bu b.k çukuru içinde kadınlardan bir tanesi yanlışlıkla açıkta kalan yüzümüze pislik sıçratsa yapmadığımız bırakmıyor Ahlak anlayışımızı Kadınlarımızın giyimi, kuşamı, hareketi, tavrı konuşması, sohbeti üzerinden bina etmişiz. Yeterki bu b.k çukuru içinde yüzümüze pislik sıçratmasınlar hareketlerine dikkat etsinler gerisi önemli değil. Anamızı ana bacımızıda bacı olarak görüyorsak başka kadınlarıda önce insan olarak hala niye görmemekte israr ediyoruz? Neden hala medeni olamadık.Kadın deyince insan olması değilde önce niye cinsellik aklımıza geliyor.Böyle karaktersiz kişiliksiz boş çuval gibi İnsanlarla hayvan arasındaki geçiş noktası pamuk ipliğine bağlı İnsan ip kopunca en vahşi hayvandan da daha da vahşi olabiliyor.
Türkiye de insanların ahlak derecesinin,seviyesini, kadının saçı başı kıyafeti hali tavrı,konuşması gülmesi yürümesi belirlediği için biz daha çook bu b.k çukurlarında normal hayatımızı idame eder hiçbirşey olmamış gibi normal mormal geçinir kadının örtüsünün siyah olmasının tahrik unsuru olmadığına karar verir namusumuzla geçinir gideriz.