İçerik değiştir

- - - - -

Üniversite Ödül Töreninde Yine Başörtüsü Krizi

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 35 yanıt verildi

#1 matahari

matahari

...Ney Neva Eyler...

• Muhabirler
  • 2440 Mesaj
  • İlgi Alanları:Kitap,müzik,spor ,kelime ve zeka oyunları...Genel kültür yarışmaları...

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 01:13

ÖDÜL ALAN TÜRBANLI KIZIN BAŞINI AÇTIRDILAR!..

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Yunanistan'ın Aristotle Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen; 'ACTUS: Engelsiz Mersin Projesi' kapsamında gerçekleştirilen uluslararası sempozyumda 'türban krizi' yaşandı.

Gönderilen Resim

MERSİN -İHA- Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Yunanistan'ın Aristotle Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen; 'ACTUS: Engelsiz Mersin Projesi' kapsamında gerçekleştirilen uluslararası sempozyumda 'türban krizi' yaşandı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un da katılımıyla Mersin Büyükşehir Belediyes Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen; 'Engelsiz Kentler ve Üniversiteler' konulu uluslararası sempozyumun açılış konuşmalarının ardından, projeye tasarımlarıyla katkı sunan MEÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerine çeşitli ödüller sunuldu.

Sempozyumu türbanıyla takip eden ve sahneye de yine türbanlı olarak çıkan Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Sinem Gül Çolak, ödülünü Vali Hüseyin Aksoy'dan aldıktan sonra sahneden inerken, toplantıya da 15 dakikalık çay-kahve molası verildi.

Sempozyuma verilen arada, kendisine yapılan uyarının ardından türbanını çıkartmak zorunda kalan Sinem Gül Çolak, toplantıyı da başı açık bir şekilde takip etti. Çolak, gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Malum ''açılım'' dönemindeyiz...Ya seve seve ya da ....... :)

Yaşasın demokrasi, yaşasın haklarımız, yaşasın özgürlük *zong
BİZ ÜÇ KİŞİ YAŞIYORUZ..BEN,KENDİM VE ŞAHSIM..

#2 madworLd

madworLd

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 447 Mesaj

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 01:22

Engelsiz Mersin Projesiymiş' miş bide, nesi engelsiz be..
hazineler harabelerin arasından çıkıyorsa ve bende harabedeysem şuan, hazine benmi oluyorum :eyvah:

#3 _RomantizmA_

_RomantizmA_

Pembeler içinde uçuk MAVİ

• Üyeler
  • 3232 Mesaj
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 01:31

Yaşasın İran değiliz(!); ne kadar medeniyiz!

Kutlamak adına Cumhuriyet mitingleri düzenlensin bu kez... Laikliğin bekçiyiz, adam bak ne kadar medeniyiz diye anıtkabire yürünsün...

Bizim sol işine geldiğinde hak arayan işine gelmediğinde ohhhhh ne ala demokrasi dediği sürece bu ülkede dipte kalacak...

Yaşasın sahipsiz adaletsizliğimiz!

[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…

#4 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9354 Mesaj

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 09:29

Başörtüsü açılımı isterüüükkk!

#5 antiqa

antiqa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 7424 Mesaj

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 10:36

devletimizden bir haksızlık geldiyse o haksızlık bile kutsaldır. bir gün mutlaka giderilecektir. *zong

#6 REBEL

REBEL

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 6906 Mesaj

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 10:39

Başörtüsünü açınca daha asil, daha modern görünmüştür şimdi kızımız, yoksa altında art niyet aramamak lazım. *zong

...

#7 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9354 Mesaj

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 10:59

İslam düşmanları iş başında.

#8 matahari

matahari

...Ney Neva Eyler...

• Muhabirler
  • 2440 Mesaj
  • İlgi Alanları:Kitap,müzik,spor ,kelime ve zeka oyunları...Genel kültür yarışmaları...

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 11:34

devletimizden bir haksızlık geldiyse o haksızlık bile kutsaldır. bir gün mutlaka giderilecektir. *böö

Bir gün mutlaka giderilecektir...Umarım tüm haksızlıklar yakın bir gelecekte giderilir...Bazen içim daralıyor..İyi ki bir tek evladım var,bu ülkede yaşamak üzere daha çok çocuk yapmamışım diyorum.Ülkemi çok seviyorum herkes de çok sevsin istiyorum.Ama sitemkar davranmamak da elde değil.

Dün akşam izlediğim bir dizide (kurtlar vadisi *zong )
-Devlet neden var? Bizden akıllı olsun diye var
lafı geçti...
Devletimiz bizden akıllı olsun sonsuza kadar varolsun..
Zarar vermek isteyenlerin de ebu leheb gibi elleri kurusun.

Bir tek evladım var, bir tek oğlum, canımın canı, bir gün askere gider de şehit olursa ''vatan, devlet sağolsun'' bile diyebilirim acıma aldırmadan, ki Allah etmeye, kimsenin evladının canını almaya.

Diyeceğim odur ki bir evladımı devletin yoluna şehit de verebilirim, ama bu başörtüsü olayını bir türlü içime sindiremiyorum...Bölenlerin hainlerin esamesi gün geçtikçe değer kazanır, itibar görmeye başlarken, haklar tanınırken altı üstü 1 metrelik bez neden bu kadar rahatsızlık veriyor.Hala hak ettiği özgürlüğü yaşayamıyor.Siyasetten ayrı tutulamıyor.

Belki de fotoğraftaki kız apolitik,bazıları gibi siyasetle uzaktan yakından hiç alakası da yok...
Ne o ?
Mimarlık alanında ödül aldı diye yaşamı boyunca cami planı çizeceğinden mi korkuluyor...Uluslararası bir ortamda önemli bir plazanın proje çizeni olabileceği, başörtüsünden dolayı yakıştırılamıyor mu?
Başörtüsüz bir baş mıdır modern olan, yoksa içindeki düşünceler mi, yaşam tarzları, hayata bakışlar mı?
Bunu 10 yaşındaki bir çocuğa bile sorsak, başörtüsüz bir baş demeyecektir.
Aslında zor olan şey en kolay olan şey de işlerine mi gelmiyor.
Pis oyunlarının kozu mu oluyor ne yazık ki?

Ben böyle gelişine spontan yazdım siz derleyin, toplayın,anlayın derdimi...

#9 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 12:56

Pis oyunlarının kozu mu oluyor ne yazık ki?

Önce şunu söyleyeyim bahsettiğiniz diziyi daha doğrusu ''İkinci Bahar'' dan sonra hiçbir diziyi Emri vaki dışında (misafirlikde) Takip etmedim izlemedim de .
Uzun zamandan sonra Şimdi Hanımın çifliğini takip ediyorum.
Bahsettiğiniz dizi İnsanlara mesaj vermek istiyorsa çok daha farklı bir format içinde verebilir!!!!!!

Asıl Muzdarip olduğunuz konuya gelince;

Evet Sizin dediğiniz gibi, Baş örtüsü Pis oyunların kozu oluyor değil!! OLDU BİLE.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Üniversiteye kızlar başı örtülü girip çıkıyordu. Kimse karışmadığı gibi yadırganmıyordu bile.

Doğal bir seyir içinde hiç kimsenin dikkatini çekmeyen bu durum böyle devam ederken ne oldu da bu hale geldik bence önce bunu sorgulamak gerekiyor.

Meyve bıçağı meyve sebze doğramak için kullanılınca çok masum bir mutfak gerecidir. Hele ki değerli bir madenden yapılmışsa baş köşede durur.

Bu bıçağı Adam doğramada kullanırsan işte aynı böyle masumiyetinin kaybeder hep göz önünde nifak unsuru olarak durur.

Şimdi Türban-Baş örtüsü Nifak unsuru olarak Hançer gibi Türk milletinin bağrına saplandı. Saplayanları da iyi tesbit etmen lazım.

#10 Hammurabi

Hammurabi

Onun için takıntı haline geldik

• Üyeler
  • 1804 Mesaj
  • Konum:Di li Geçmiş zaman. hani şu uğruna cihan değen var ya...
  • İlgi Alanları:İlgilenmeye değecek HERŞEY.

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 13:27

hep aynı döngü birileri böyle olursa zorla başımızı örterler der diğerler aman örtmeyin siyasi simge olur diğer bir taraf başörtüsüne karşı değilim ama yanlış kullanılabilir der bir tarafta samimi olarak örtünmek isitoyorum örtünenlere saygı duyuyorum der bir tarafta samimi olarak ben örtünen insanları istemiyorum sevmiyorum hatta karşıyım der beyler bayanlar biz hangi taraftayız önce onu çözümleyelim.
bir şeyi bir insanın neden yaptığını anlamak onu dinlemekten geçer bu gibi olaylar da asla başörtülülere yaramaz samimi olarak siyasi simge olabilir diyen insalara da yaramaz karmaşa ortamı hiç bir zaman yaptığı işte samimi olana yaramaz ben bıktım artık bu tarz lafları (yuvarlak lafları) dinlemekten ( meyve bıçağı meyve kesmekten öte işlere de yarar) be güzel kardeşim dünyada hem iyiye hem kötüye kullanılmayan bişey göster bana gözünü seveyim bırakın bu işleri artık
kendiniz samimi olarak söyleyin bu dediklerinize inanıyor musunuz ?

Bu mesaj Hammurabi tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 09.10.2009 - 13:30

Beni övücü sözleri bırakınız geleceğe dair planları konuşalım.
(Mustafa Kemal ATATÜRK)

#11 attalia

attalia

zurnanın son deliği

• Dokunulmazlar
  • 5671 Mesaj
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 14:11

hala şekillere takılmakta israr ediyoruz. herkesin şekli kendine. velevki siyasi olsun *zong size ne kardeşim? isteyen soyunur isteyen giyinir. araba kazaları oluyo diyo tüm araçları trafikten mi men edicez şimdi! bırakalım herkes dilediği gibi yaşasın fikirlerini inançlarını, taa ki bu özgürlükleri sizin özgürlüğünüze zarar vermesin yeter.
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#12 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9354 Mesaj

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 14:33

Van minüt diyorum, protesto ediyorum.

#13 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 15:09

be güzel kardeşim dünyada hem iyiye hem kötüye kullanılmayan bişey göster bana gözünü seveyim bırakın bu işleri artık

Önce ben senin güzel kardeşin değilim.

Burada yuvarlak olan hiçbir laf yok.
İnsan haklarına saygı duymak başka , Dinin emrimi değil mi Tartışmak başka şeydir.

Önce bu düşünce kültürünü içimize sindirmemiz gerekir. Hata veya yanlış ne ise BİLİMSEL OLARAK tartışıp yine kendi doğrusu ne ise yine o kişinin vicdanına bırakmamız gerekir. O doğru onun için kutsaldır.

Demokrasi kültürünü içimize sindirdiğimizde her konu demokratik ortamda BİLİMSEL OLARAK tartışılacağından zaten art niyetlilerin niyeti boşa atılmış bir atış gibi KARAVANAYA gider.

Sen bildiğini düşündüğünü bilimsel yaklaşımlarla söyle, anlat . Ben de anlatayım.

Bak anlatmaya başladım bile.

Senden alıntıladığım yazdığın o cümleye şöyle bir bakarsak;
Dinde kişi için bir tane doğru vardır. Doğru bildiğinin yanlış olduğunu farketmişse yine o farkettiği artık onun için doğrudur. Aynı an için bir öyle bir böyle olmaz.
Söz konusu olan din ile doğrudan ilişkili bir durum olunca senin dediğin tam da iki yüzlülük yani Kur'ana göre Riyakarlık olur. Riyakarlık da Kur'anın en birinci düşmanıdır.

#14 antiqa

antiqa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 7424 Mesaj

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 17:22

verdiğin meyve bıçağı örneği aslında bu yasağın ne kadar mantıksız bir yasak olduğunu gösteriyor waranko.

#15 Hammurabi

Hammurabi

• Üyeler
  • 1804 Mesaj

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 18:29

Senden alıntıladığım yazdığın o cümleye şöyle bir bakarsak;
Dinde kişi için bir tane doğru vardır. Doğru bildiğinin yanlış olduğunu farketmişse yine o farkettiği artık onun için doğrudur. Aynı an için bir öyle bir böyle olmaz.
Söz konusu olan din ile doğrudan ilişkili bir durum olunca senin dediğin tam da iki yüzlülük yani Kur'ana göre Riyakarlık olur. Riyakarlık da Kur'anın en birinci düşmanıdır.

ne demek istediğinizi biraz açarsanız sevineceğim zira hiçbişey anlamadım...

kendi cevabıma gelecek olursak
haklısınız sanırım siz benim hiçbirşeyim değilsiniz
biz burda konu başlığına bakarsanız insan hakları kısmını tartışıyoruz gerekliliği kısmıda elbet gerektiği yerde tartışılır kullandığınız cümle öyle yuvarlak ki pürüz bile yok o derece kaygan
sizin gibilerin ağzından demokrasi kelimesi çıkınca ininden çıkan yağlı bir yılan geliyor aklıma açık söyliyeyim önce demokrasiyi iyi bir özümleyin evet en büyük riyakarlıkta bu değilmi zaten demokratım deyipte en ufak bir olayda hımm bunlar siyasi simge canım olur mu bu çağda böyle zihniyet gibi beylik laflar edip (içinizden beter olsun örümcek beyinli derken) önce iç sesinizle dış sesiniz çatallaşmasın tek konuşun ve net konuşun sayın kişi.
önce ne olduğunuza karar verin ben hep burdayım
(Mustafa Kemal ATATÜRK)

#16 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 18:44

ne demek istediğinizi biraz açarsanız sevineceğim zira hiçbişey anlamadım...

İlk yazdığım mesajı ve bu mesajın altına iliştirdiğim örneği karşılaştırarak dikkatlice oku.

Bir sonraki mesajımda bunun içini dolduran açıklma şeklinde devamıdır.

Yok yine birşey anlamadım dersen Yarın kısmet olursa bu pencere içine alıntıladığım senin soruna geniş bir açıklama yaparım...

#17 Hammurabi

Hammurabi

• Üyeler
  • 1804 Mesaj

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 18:57

zahmet etmeyin zira bu mevzuyu uzatacak değilim herkes inandığında özgürdür zaten.
(Mustafa Kemal ATATÜRK)

#18 BucuK

BucuK

: вєş’є вєş vαя :

• Dokunulmazlar
  • 6410 Mesaj
  • İlgi Alanları:* qαγєτ ίlqίsίz *

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 19:11

bunda haber olacak yer neresi?
bu kaç yıldır süregelen bir durum, o kişi de mutlaka 3 senedir başörtüsünü açarak üniversiteye giriyordur zaten,
sürekli gevişgetirmekteki amaç ne onu konuşmak lazım bence.

ayrıca belirteyim ki, ne başörtüsünü çıkarttıranları ne de çıkarılacağını bile bile çıkarmayanları desteklemiyorum.
sadece neden sürekli önümüze getirildiğini merak ediyorum.

*öberah

#19 clement

clement

bildiğin gibi değil

• Üyeler
  • 787 Mesaj
  • İlgi Alanları::)

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 19:54

türbansız hava sahası hareketi bu ülke de uzun süredir var. bence de haber değeri yok bu tür olayların.
sonuçta öğrenci başını açmış. mazallah ya açmasaydı halimiz nice olurdu. laik cumhuriyet ortadan kalkardı. malezya olurduk hatta iran bile olabilirdik *öberah
Doğru bildiğim yol onlara göre yanlış, yanlışa giden yol ise onlara çıkıyordu...

#20 matahari

matahari

...Ney Neva Eyler...

• Muhabirler
  • 2440 Mesaj

Gönderim zamanı 09.10.2009 - 22:24

sadece neden sürekli önümüze getirildiğini merak ediyorum.

bence de haber değeri yok bu tür olayların.

İstedim ki benim de şu ömrü hayatımda yazılı bir protestom olsun *öberah