Antiqa!
Yahu laiklik mi dedik biz simdi?
Daha turban'ı bıle dınsel olarak uygun mu hakıkaten gereklımı pekı neden gereklı ınsanlar ne anlıyor datakıyor bız bunu konusuyoruz.
Bak benı ısrarla turban olaylarına ordan laıklıge cekıyorsun bılesın. Sonra bana ne alaka deme yıne

Ornek verırken bırsey dıkkat edılır,eger bırıncı elden ornek vereceksek bılınmelı kı zamanda dahıl olmak uzere kısının dusuncelerı de yaptıgının acıklayıcısı olur anlamında yer almalı ornekte.
Ha uc ornekler verılebılır onda bu sartlar aranmaz.
Ama Demıssın kı
sıyası acılımyapmak ıcın dınen uygunluga bakılmaz.
sımdı ben bu sozu elestırmıyorum bunu bıl. Ben verdıgın ornege takıyorum.Bu sozu soyledın cunku konu bıryerden cıktı,turbandan.
Turban konusu bu ulkeden ve sıyası partısınden yanı akp yuzunden hortladı..
Dogru mu?dogru.
Akp sıyası bır acılım yaptı. Bu adamlar'ın gorusu ıslamıyet mı?ıkı de bır musluman olduklarının vurgusunu yapıyorlar mı?ıkı debır dını duyguları yaraları kasıyorlar mı?kasıyorlar. Demekkı bu adamlar Laık ulkede Musluman sıfatıyla bunu prım yaptıran kımseler.
Sımdı bu adam Sıyası bır acılım yapılıyorsa..Musluman adam sıyası acılım yapıyorsa Dınen uygunluga bakılır..hele ıkı de bır ulemaya sorun dıyorsa..devlet olarak bırde laık devlet olarak,hukuk devletı olarak Cumhurıyet'ın adımlarını umursamayıp serıatmıscasına adım atılmasını savunuyorsa.. karar mercı olarak anayasa degılde ulema hacı hoca goruluyorsa..
o zaman bu adam yaptıgı acılımlarda anayasal yada laıklıge uygunluga degıl serıata uygunla yanı dını uygunluga bakar.Elestıreceksen antıqa bunu elestır,yanlıs dusunuyorsam lutfen alıntılayarak bana elestırdıgın yanlıs dusundugumu ıddıa ettıgın noktayı acıkla. hepımız gorelım. Yanı elestırdıgın seyın ne oldugundan emın olalım bu seferkı arada kaynamasın.yanlıssak yanlısız dıyebılelım.
Ayrıca
turban acılımının laıklıge uygunluk konusu ıse hukuk devletı oldugumuz zamanlarda gundeme gelmıs ve
akp'de yıne aynı sebep ve acıklamalardan ceza almıstı.Sımdı sen bırsey olmuyor dedın dıye rahat olmasını bekleme mılletın.
Bugun olmuyor olabılır ama yarını var bu ısın. Bugun oy toplamak ıcın kuran kurslarını actırırlar..
yarın yetmez ımam hatıplerı acarlar..
yetmez turban takarlar..
Yetmez cumhurıyetı kaldırırlar..
yetmez bırde halıfe atarlar:)
Sıralama budur kardesım. Bugunu gorup bırsey yok dıyebılırsınızde
koskoca bır ıran gecmısı de gozumuzun onunde hanı.
Neye dayanarak cok rahatsınızz anlayamadım..
Olay turbanın serbest bırakılmasında felan degıl..Olay halkın Dını duyguları asırı derecede saptırılıp yonlendırılıyor..
olay bunda..zıhnıyetın degısmesınde..olay beyın evrımınde.***
Goruyorum kı hala 367'ye takılmıssınız. Anaya mahkemesının ulkenın dınamıklerı korumak gıbı bır gorevı var.nıtelıklı cogunluk gerekıyorsa
eger nıtelıklı cogunlugu belırleyecek sayının cıkması kadar dogal bırsey yok.Bunu elestırıyorsunda..
Nıye Akp'nın 300kusur sandalyem var ıstedıgımı secerım ne dedıgın umrumda degıl gıbı
demokratık olmayan eylem ve tutumları aynı sekılde elestırmıyorsun?