Kara çarşaflı kutlama tartışması
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta törenlerle kutlandı. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki kutlamalarda ise ilköğretim okulu öğrencilerinin kara çarşaf ve fesle yaptıkları canlandırma tartışma yarattı. Kaymakamlık inceleme başlattı.
ÇORLU - Çorlu’da düzenlenen resmi geçit töreninde, Hanife Şefik Celep İlköğretim Okulu öğrencileri, cumhuriyet kazanımlarının anlatıldığı karanlıktan aydınlığa konulu bir canlandırma yaptı.
Her zaman bir açıklamaları vardır.Cumhuriyet kazanımlarının anlatımı gibi..Hangi sebeple olursa olsun, yurdumun herhangi bir yerinde küçücük,kendi başına karar verme yetisi henüz gelişmemiş kız çocuklarını çarşaf içinde görmek istemiyorum..
Burası İran değil..Hiç bir zaman da olmayacak..her atamalarında kendi "has" adamlarını kullanarak içten yayılmaya çalışıyorlar..her hükümet kadrolaşır ama akrabanı atamakla şeriat yanlısı arasında çok ciddi bi fark var..Ne zaman farkedecek halkım bilemiyorum.Zaten dün akşamki Meclis özel oturumunda Bülent Arınç demedi mi ortada laikliğin yorumlama sorunu var diye..bu arapça mı ne yorumlamasıdır onu da laikliğe yazarım...