Allah,Tanrı mıdır??
Gönderim zamanı 18.01.2007 - 10:44
Müslümanlar Allah lafzının ardından sık sık celle celaluhu derler. Yazında ise bu C.C. şeklinde yer alır. Bu ifadenin anlamı: "O'nun şanı yücedir".
TaHa Suresi, 108 ve 109. ile Furkan Suresi, 26. ayette Sur'a üfürüldüğü gün, mahşer günü ve hesap günü için gene "Rahman" adı yazıldır, çünkü Kur'an'dan önceki zamanlarda "Allah" sözcüğü yoktur
Kur'an'da, İsra Suresi 17/100 ayetinde " İster Allah diye, ister Rahman diye dua edin, hangisiyle dua ederseniz En Güzel Adlar O'nundur." diye yazılmıştır. Bu ayete göre ya "Allah" sözcüğü "Rahman" sözcüğü ile bir tutulmuştur ya da "Allah" sözcüğü daha önce bilinmemektedir.
Vİkipedi - Anlamaya yarımcı olmak amacıyla.
Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

Gönderim zamanı 18.01.2007 - 10:49
Eğer ALLAH ismiyle işaret edilen tapılacak bir tanrı olsa idi, o zaman kelime-i tevhid “La” (hayır-yoktur) ile başlamak yerine, basitçe “evet-vardır” diye başlar ve denirdi ki, “evet tanrı vardır” ve “o tanrı Allah’tır”. Ancak öyle denmiyor! Kelime-i tevhid “hayır–yoktur” ile başlıyor ve işin başında “tanrı yoktur” deniyor, “tanrının olmadığı” vurgulanıyor...
Ne yazik ki, günümüz Kur’an meallerinde karşılaştığımız ve “ALLAH” isminin “Tanrı”, “God” gibi önceden bilinen kavramlara eş tutularak çevrilmesi şeklindeki büyük hata, okuyanların çoğunluğunun “ALLAH ismiyle işaret edileni” bir tanrı olarak tanımlama yanılgısına düşürmektedir. Arapça bilmediğinden dolayı Kur’an-ı Kerim’i doğru olmayan çevirilerden öğrenen müslümanların büyük çoğunluğu da, ALLAH ve tanrı kavramlarının aynı olduğuna inanmakta ve bu şartlanmalarından dolayı ALLAH ismiyle bir tanrıya işaret edilmediğini kavramakta büyük zorluk yaşamaktadırlar.
Bu açıklamalardan gaye, o kişilerin “tanrı” varsayımından kurtulup, “ALLAH’ı” idrak etmeye çalışmalarıdır.
Tasavvuf ve Bilim
Ahmed Baki
* * *
Susuyorum..

Gönderim zamanı 18.01.2007 - 12:24
Abuk subuk tanrılardan bahsetmiyorum ben 'Tanrım' diyerek..
Nasıl nitelendirirsem nitelendiririm. Sonuçta o benim Tanrımdır.
Kopyala/Yapıştır yaptığın yazıların tamamının anlattığı şey Arapça'da nasıl nitelendirildiği. Banane Arapça'da ne olduğundan. Konuştuğum dil Türkçe benim!
Gönderim zamanı 18.01.2007 - 14:18

Kopyala /yapıştırı söylemekle beni küçük düşürdüğünümü sanıyosun?Ben öyle hissetsem altına kaynak adlarını yazmam dimi?!Hasbinlallah ya.!!
* * *
Susuyorum..

Gönderim zamanı 18.01.2007 - 15:11

Konsepteözelnot: İstediğim gibi, kendi dilimde hitap etme özgürlüğüm var der giderim...Kim ne karışır yani...

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..
Gönderim zamanı 18.01.2007 - 15:27
Ama doğrunın görüldüğü bilindiği ve ispatlanıldığı halde,hala yanlışı tercih etmenin Türkçedeki karşılığı nedir acaba?Aptal olabilirmi?

* * *
Susuyorum..

Gönderim zamanı 18.01.2007 - 15:43

Gönderim zamanı 18.01.2007 - 15:49
Bu arada kedi avcılığını bırakta biraz din kitapları oku..

* * *
Susuyorum..

Gönderim zamanı 18.01.2007 - 16:43
Din Ahlak bölümünde olduğunuzu unutmayın bir zahmet.
Değişiklikler Kaydedildi...
Gönderim zamanı 18.01.2007 - 16:50

Ayrıca sürekli başa dönüyorsa bir konu, kapasiteni bil vs şeklinde cevaplar geliyorsa, kişilerin düşüncelerine saygı duyulmuyorsa evet top bir ona bir buna geçer, gayet basit...Bilmem anlatabiliyor muyum..
Konuya gelirsek; eğer ispatlanmış olsaydı Allah denmesi gerektiği, hala tartışılıyor olmazdı zaten.Ayrıca kim de derse desin ya da nerde yazdığını iddia ederse etsin, ben Tanrı'nın, nasıl bir yaşam sürdüğümüze bakmaktansa ona nasıl hitap etttiğimizle ilgileneceğini hiiç sanmıyorum gerçekten...Herşeyi bilen gören biri,ne niyetle nasıl hitap ettiğimi de bilecektir zaten..Bari inançlarımızı rahat bırakın da oraları da bu kadar kalıplaştırmayın..Allah ile kul arasına kimse giremez, ille şöyle hitap edeceksiniz mecbursunuz diyemez kimse,siz de bunu unutmayın bir zahmet..
Gönderim zamanı 18.01.2007 - 16:53

Gönderim zamanı 18.01.2007 - 17:03
Nerede olduğunun farkındaysan önemli bir konu olduğunun da farkındasınızdır.Nerde olduğumuzun gayet farkındayız 9...
Rica edeceğim gereksiz yere mesajlaşmayalım bu konuda. Espiri yeteneğinizi diğer konularda gösterirseniz mutlu olurum. Konunun sürekli başa dönmesi kimseyi rahatsız etmemeli , tartışma forumundayız. Tartışarak öğreneceğiz herşeyi. Rahatsız olan var ise konuya yazmasın bu kadar efendim. Zorla mesaj yazdırmıyoruz ya kimseye. Cevap vermek zorunda değilsiniz değil mi ?
Gönderim zamanı 18.01.2007 - 17:06
Nepenthe kime küçük düşürücü bir laf etmişim? Alıntı yaparak yazarsanız memnun olurum.Glamor yorumlarınızda kullandığınız kelimelere dikkat edin.Bir konuyu tartışırken karşı tarafa ''küçük düşürücü'' laflar söylerek tartışamazsınız.
* * *
Susuyorum..

Gönderim zamanı 18.01.2007 - 17:13
Bu "hassas" tavırı, dün geceki esprili mesajlarda ya da bugünkü Nepenthe'nin de belirttiği küçük düşürücü sözlerde de gösterecektin o halde...Rica edeceğim gereksiz yere mesajlaşmayalım bu konuda. Espiri yeteneğinizi diğer konularda gösterirseniz mutlu olurum.
Gereksiz mesajlaşmış olunuyor haklısın bu son cevabım olacak ancak, istediğim konuya istediğim şekilde yazma hakkına sahibim,sahibiz.. Nasıl tartışacağımıza sen ya da bir başkası karar verecek değil... Sen de okumak zorunda değilsin değil mi..?
Normal tartışabilmeyi öğrenidiğinde bazı kişiler, biz de tartışırız espri yapmak yerine ciddi konularda..

Gönderim zamanı 18.01.2007 - 17:14
1-BİR DEFAYLA BİR ŞEY OLMAZ
2-DAHA GENCİZ.
3-ALLAH (C.C) KALP TEMİZLİÐİNE BAKAR.
4-ALLAH (C.C.) İLE KUL ARASINA GİRİLMEZ.
5-EMEKLİ OLDUKTAN SONRA.
6-ZAMAN SİZE DEÐİL SİZ ZAMANA UYUN.
7-BİR ŞEY OLMAZ Allah(C.C) AFFEDER.
8-BU KADAR GÜNAHTAN SONRA BİRAZ ZOR AFFEDİLİRSİN.
9-FAZLA DÜŞÜNME KAFAYI YERSİN.
10-CEHENDEMDE BİR SÜRE YANDIKTAN SONRA CENNNETE GİRMEYECEKMİYİZ. (Sanki kibrit çöpünün ateşine dayana biliyormuş gibi)
11-BİZ BÜYÜKLERİMİZDEN BÖYLE GÖRDÜK.
12-AMAN HA DİKKAT BEYNİNİZİ YIKAMASINLAR.
* * *
Susuyorum..

Gönderim zamanı 18.01.2007 - 17:16
Bana cevap vermeden önceki yorumunuz diyeyim.

Gönderim zamanı 18.01.2007 - 17:20
BU kişi defalarca bana ÖM.ler aracılığıyla kuş beyinlisin diye mesajlar atmıştır..Ve bazı konularda da sürekli bana kuş diye hitap etmiştir..Bende bu kuş kelimesini duyunca ,kendisine her zamanki cevabımı verdim..Etki tepki olayı..Bu da beni haklı çıkartır..
* * *
Susuyorum..

Gönderim zamanı 18.01.2007 - 17:23
Biliyordum yine böyle teferruatlı cevap vereceğini.Bu "hassas" tavırı, dün geceki esprili mesajlarda ya da bugünkü Nepenthe'nin de belirttiği küçük düşürücü sözlerde de gösterecektin o halde...Rica edeceğim gereksiz yere mesajlaşmayalım bu konuda. Espiri yeteneğinizi diğer konularda gösterirseniz mutlu olurum.
Gereksiz mesajlaşmış olunuyor haklısın bu son cevabım olacak ancak, istediğim konuya istediğim şekilde yazma hakkına sahibim,sahibiz.. Nasıl tartışacağımıza sen ya da bir başkası karar verecek değil... Sen de okumak zorunda değilsin değil mi..?
Normal tartışabilmeyi öğrenidiğinde bazı kişiler, biz de tartışırız espri yapmak yerine ciddi konularda..![]()
Devam ediniz Emily.. İyi yoldasınız. Daha neyi anlatmak istediğimi bile anlamamışken savunmaya geçiyorsunuz.

Neyse dedim ya , devam edin. iyi yoldasınız.
Gönderim zamanı 18.01.2007 - 17:27
Hakedene hakaret ederim...Bu da hakkımdır diyorsunuz anladığım kadarıyla....Etki tepki olayı..Bu da beni haklı çıkartır..
Tanıdık geldi bir yerlerden bu mantık...

Bu şeytanın sözleri nerede geçiyor onu nereden kopyaladığınızı da belirtir misiniz lütfen..?
İslamiyet'te özellikle belirtilir Allah ile kul arasına kimsenin giremeyeceği..Bu yüzden bizde günah çıkarma, hacı hocalara üfürüğe gitme vs ler yoktur..Şimdi şeytana mı uyuyormuşuz yani..?
Aracılar mı sokmamız gerekiyor Allah ile aramıza eğer şeytanın sözü ise..?
Komikmiş..
Gönderim zamanı 18.01.2007 - 17:33
Glamor nan sana bi erkek arkadaş bulsakda yırtsakmı ?