ve bir hatırlatma cocacola içmek bal gibi taklitçilik ve arabesk kültürün bir yansımasıdır. Varmı itirazı olan ?
Cola içmiyorum desem yeridir, ama cola içmenin bir taklitçilik olduğunu düşünmüyorum. Lezzet veren bir gıda, şık duran bir kıyafet, güvenli bir otomobil, iyi bir bilgisayar, en basitinden ayaklarınızı rahat ettiren kaliteli bir ayakkabı... Bunların her biri için sayısız marka sayabilirsiniz değil mi? Sonuçta bir tercih meselesi, bu tercihi siyasi görüşünüze mi, maneviyatınıza mı, sağlığınıza mı, keyfinize mi ya da ekonomik durumunuza göre mi yaparsınız bunu bilemeyiz. Bu kimseyi ilgilendirmez.
Arabesk kültürün yansıması demişsiniz. Ben genelde ayran içiyorum, acaba anadolu kültürünün bir etkisi olabilir mi?[ Bazen hamburger yiyorum ama iskenderi de çok severim.] Önümdeki seçeneklerden damak zevkime en uygun olanını seçiyorum, arabesk kültürden gelmem suşi yememe engel olur mu

Neyse bu cümleyi koz olarak kullanmaktan vazgeçtim
Coca Cola markasına ne pahasına olursa olsun tek kuruşumu dahi harcamadım harcamamda; içimiz yandığında sen Coca Cola ben anadolunun yaylasındaki yayıktan boşalan buz gibi ayranımı içeyim, sen asit iç ben protein içeyim, sen içindeki neidüğü belirsiz maddelerden müteşekkil sıvıyı iç ben mineral içeyim, sen bağımlılık kazan ben güç kazanayım, sen ABD liyi zengin et ben Türk köylüsü Memmet amcayı zengin edeyim. Seçim sizin fazla söze ne hacet !!!!!!!!!!!!!!!
Şimdi para harcamadınız diye tebrik mi edelim? O kadar abartmışsınızki sanki kola içenler benliklerini yitirmişler, batıya esir olmuşlar ayran içenlerde vatan kurtarmışlar. Türk köylüsü Mehmet amcyla kimsenin alıp veremediği yokki, bizimde amcamız sayılır
Bu yazdığında oldukça komik, hücrelerle ilgilenen bilim adamlarını avatar olarak seçseydin seni taktir ederdim oysaki
Sanırım görselliğe dayalı ön yargılarınız kuvvetli.
Şu avatarımla takdir edilmekten mahrum kalıyorum ya, acayip üzüldüm şimdi
bir formatla baktığımızda seçilen her ismin ve avatarın kullanıcısı hakkında üçüncü şahıslara kişiliği, dünya görüşü ve idealleri konusunda belli ip uçları verdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Bilimsel olarak kanıtlanan herşeyi severim, devam etsinler, onlardaa olmazsa nasıl savunucaz kendimizi
lütfen yazdıklarımı iyi okumanızı istirham ediyorum
Defalarca yazmışsınız
Okuyoruz efendim sizin içiniz rahat olsun hem okurken anlayabiliyoruz da

Dolayısıyla;
davul zurna dışında bir çalgı bulabilmem sözkonusu değil
buyrun birlikte olsun
Nazik insan her yerde naziktir.Umarım sizin entellektüel seviyenize yaklaşabilmişimdir.Saygılarımla...
Evet aynı dileklerle devam ediyorum...
Şimdi konu başlığında bir kere haram mı değil mi tartışması var, siz sağlık açısından mı içmiyorsunuz yoksa dinen haram olarak kabul gördüğü için mi? Yoksa bu konuyu herhangibir dersinizde ödev olarak mı aldınız? Acaba insanların bu konuya bakış açıları nedir, nasıl cevaplar gelecek, forum kullanıcılarının siyasi, dini görüşleri nedir vs.
Yok yanlış anlaşılmasın karşı çıktığım için söylemedim bunu, hani öyle bir durum varsa bilelim yardımcı olmaya çalışalım.
[

ben yaptım valla, tavsiye ederim, ödevi başkasına yaptırmanın zevki anlatılmaz yaşanır

]
[arada nükteli laflarım olmuştur,
akademik nezaketinize sığınıyorum

]
Saygılar.