emily, orada devlet kurmaya kalkanlar zaten kürt, laz veya başkası değil..bir şeyi de doğru anlasan şaşacağım yani Tavır...
türküm türküm demekten vazgeçmediğiniz sürece kürdüm denmesini duymaya devam edeceksiniz..
maviergün'ün yazdıklarında yazan şuna da çok katılıyorum ki siz baskılamaya çalıştıkça onlar da savunmaya geçicek.İnsan psikolojisi savunma mekanizması denen bir şey var..yasaklarla önyargılarla bir yere varamazsınız.halbuki ülkenin pek çok yerinde ihtiyaç olan eğitim sağlık adalet gerekli memur olanak vs gibi yatırımlar o bölgelere de götürülse bence o bölgeden kimse zaten ayrı bir devlet kurmayı düşünmeyecektir bile. Dış mihrak denilern devletler ya da oluşumlar ya da PKK gibi terör örgütleri buradan vurarak akıllarına girmeye çalışıyorlar çünkü...
insanlara yiyecek, iş, eğitim sağlık hakkı gerek herşeyden önce..sloganlar karın doyurmuyor...
bunu yapmaya çalışan pkk dır..
bir takım gelişmeler yatırımlar olsa orda devlet kurmaya çalışmazlar diye bir yanlış cümle kurmuşsun.. unutmayalım ki bu devleti kurmaya çalışan pkk dır .. ülkemizi bölmeye çalışan pkk dır..
türküm türküm demekten vazgeç demişsin.. unutmayalım ki kürdü , lazı veya her ne varsa hepimiz türküz.. VE kendi adıma diyeceğim Türküm Türküm demekten asla vazgeçmem.. lazı, kürdü de türkü de hepsi birlikte bir bütün olarak Türk tür..
doğudaki insanların da ayrı bir devlet kurma çabası yoktur, çabası olan varsa da terör örgütü mensubudur..
şu dediğine katılırım.. ekonomik bakımdan doğu geliştirilmeli, iş olanakları artmalı yatırımlar yapılmalı.. ama bunlar yapılmadı diye kimse ayrı bir devlet kurmaya kalkamaz.. ve zaten böyle bir devlet kurmaya kimsenin gücü yetmez.. Bizler yani atalarımız ne olursa olsun kürt türk laz çerkez birlikte savaştı ve Türkiye Cumhuriyeti Kuruldu.. Türkiye Cumhuriyetinin Topraklarında, bir başka devlet kurma düşüncesi bile düşünülemez..
sadece bunu belirtmek istedim..
Edited by Edy's, 13.09.2006 - 00:16.