Jump to content

Aşk mı ? Para mı ?

• Please log in to reply
239 replies to this topic

Poll: Hangisi sizce önemli ? (68 member(s) have cast votes)

Hangisi sizce önemli ?

1. Aşk (36 votes [52.94%])

Percentage of vote: 52.94%

2. Para (32 votes [47.06%])

Percentage of vote: 47.06%

Vote Guests cannot vote

#61 Poseidon

Poseidon

Tarih Muhabiri

• Dokunulmazlar
  • 2810 posts

Posted 22.09.2006 - 19:00

Bunada eyvallah...

Asgari ücretle çalışıyosun karın çalışmıyo ev kiran 250 milyon elektirik suyun toplam 300 milyona geliyo... 80 milyonla güzel güzel geçinirisiniz artık... Şimdi bana diyebilirsin ki günlük 10 milyona geçinenler var... Elbetteki var ama sor bakalım mutlular mı aralarında aşk varmı?
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#62 REBEL

REBEL

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 6906 posts

Posted 22.09.2006 - 19:07

daaalın nan...yeter bu abuk subuk konu üzerinde ne çok konuştunus..

ikisi de olmazsa olmazlardan yani..illa birini birinci yapma çabası niye?

iki gönül bir olunca samanlık seyran olur ama para olmayınca bi b.k olmaz..

kızdırmayın insanı yaff :)

...

#63 Gölge

Gölge

..Hayaletin Gölgesi..

• Üyeler
  • 15435 posts

Posted 22.09.2006 - 19:12

Neden mutlu olmasınlar ? Kazanılan paranın harcanış şekli ile alakalı bir tarlada imece olarak hayatını kazanan kişiler aşık olurlar.. Ev kirası vermeyen kişiler de aşık olurlar cadırda yaşarlar.. Belli bi yerden maaş almayanlar bile aşık olur yolda çiçek satarlar.. Paranın önemi olmaz ortada aşk varsa..

smiley-sport036.gif  

#64 Poseidon

Poseidon

Tarih Muhabiri

• Dokunulmazlar
  • 2810 posts

Posted 22.09.2006 - 19:14

Realistilik bu mu sence? Çocuğuma istediği ayakkabıyı alamayacaksam.... Karıma istediği Elbiseyi alamaıyacaksam... Karımla birlikte bir akşam yemeğini resturanta yiyemeyeceksem.... Yemişim böyle aşkı...

#65 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

Sadık bir ziyaretçidir

• Yasaklılar
  • 1033 posts

Posted 22.09.2006 - 19:16

Yaşasın !!!!!!!!
Birazdan ülke ekonomisi tartışılacak ve ortam kızışacak, bu harabe sakinlerine işte bu yüzden bayılıyorum....
Ozilim abim şu kolonyandan yine ödünç alabilirmiyim.

#66 REBEL

REBEL

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 6906 posts

Posted 22.09.2006 - 19:17

yeter nan..susun accık..bu forumda her kafganın bana dayanması icabeder :) ikisi de lasım dioz..duysanızaaa *yiğit

...

#67 Poseidon

Poseidon

Tarih Muhabiri

• Dokunulmazlar
  • 2810 posts

Posted 22.09.2006 - 19:20

Niye kavga edelim ya... Güzel Güzel tartışıyoruz... O fikirlerini söylüyor ben fikirlerimi söylüyorum.... Her fikrine saygılıyım...

#68 elma

elma

venus at her mirror

• Kurucular
  • 6785 posts

Posted 22.09.2006 - 19:33

Aşk meyveleriyiz, aşk yoksa tohumdan ibaretiz.
Aşk bizim varlık nedenimiz, hakkını verelim!
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#69 Emily

Emily

Mannak Şeker

• Üyeler
  • 8786 posts

Posted 22.09.2006 - 19:48

Gölge ne yazmışsa birebir katılıyorum..paraya bu kadar tamah edilmesi de beni gerçekten şaşırttı ne yalan söyliim..

Eğer birinin gözlerinin içine baktığında için titriyosa yani aşıksan, ayağındaki ayakkabıyı 5 milyona alsan ne farkedecek ki restoran yerine evde makarna yesen ne..?

Yaşadığın hayat standardını birazcık düşüremeyeceksen aşkın karşılığında, hissettiğin aşk mı olur ki..Yani demek istediğim şudur ki, aşk varsa ille parasız olunacak diye bir şey yok elbette ama tüm yazılanlardan şunu anladım ki aşk verilecek size ama paranız azalacak dense kimse oralıı olmayacak ve rahatından vazgeçmeyecek...

Çok yazık diyorum çünkü dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacaktı herşey...N'oldu plazma tv olmadan ya da şık koltuklarınız olmadan yaşayamıyor musunuz artık...

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#70 REBEL

REBEL

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 6906 posts

Posted 22.09.2006 - 20:01

seçimim aşkın kazanmasından yana..ama unuttuğumuz bişi var..o da günümüzde gerçek aşkı bulabilen insan sayısı o kadar az ki!!ama diyelim ki oldu ; arkadaşlar accık realist olalım parasız nasıl bir aşk yaşayabilirsin ki..günümüzde artan boşanmaların baş nedeni : şiddetli geçimsizlik..peki bunun asıl nedeni ne??lanet olası PARA...bunu kabul edelim artık..

tamam aşkı seçelim..ama parasız olunmayacağı gerçeğini de unutmayalım..aşka saygı duyalım ama parasız da kalmayalım..kii sevdiğimizi mutlu edebilelim :)

Edited by ReBeL, 22.09.2006 - 20:08.

...

#71 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 posts

Posted 22.09.2006 - 20:06

Aşkın önüne para geçiyor. Buna izin vermemekle çözülebilir iş.
Ne kadar paran varsa o kadar harcıcaksın. neden daha lüks şeylere gitsin ki aklın. ayağını yorganına göre uzat..
aşk demekten vazgeçmiycem.

Değişiklikler Kaydedildi...

#72 Poseidon

Poseidon

Tarih Muhabiri

• Dokunulmazlar
  • 2810 posts

Posted 22.09.2006 - 20:24

Sevgili Emily;
Elbetteki aşksız yaşanmaz ve aşk mutlaka olmalı ama sen evlendiğin insandan bir şeyler beklemezmisin? Onun sevgisi olsun, aşkı olsun yeter diyemezsin ki, mutluluğun sürebilmesi için maddiyat gerekli, sen bir insansın senin ihityaçların olacaktır ve bunlar sevgiyle aşkla karşılanmayacak şeylerdir...

Benim Felsefem şudur; Kimse beni paragöz biri olarak tanımasın ama,
Ben ne zaman ki kendimden başka birisine daha bakabileceğimi hissetiğim zaman evlenme cesaretim olur. Her nekadar aşık olursam olayım ki ben deliler gibi aşık olduğum insanın benimle yokluk çekmesini istemem,onun elini sıcak sudan soğuk suya sokmak istemem. Benimle bir ömür boyu sıkıntı değil bir ömür boyu rahatlık huzur bulsun isterim... Aşk budur...

#73 Alp

Alp

Baltimore/ MD

• Dokunulmazlar
  • 5558 posts
  • İlgi Alanları:İlgisizim.. :)

Posted 22.09.2006 - 20:29

Elbetteki aşksız yaşanmaz ve aşk mutlaka olmalı ama  sen evlendiğin insandan bir şeyler beklemezmisin? Onun sevgisi olsun, aşkı olsun yeter diyemezsin ki, mutluluğun sürebilmesi için maddiyat gerekli, sen bir insansın senin ihityaçların olacaktır ve bunlar sevgiyle aşkla karşılanmayacak şeylerdir...

+1

#74 REBEL

REBEL

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 6906 posts

Posted 22.09.2006 - 20:31

Elbetteki aşksız yaşanmaz ve aşk mutlaka olmalı ama  sen evlendiğin insandan bir şeyler beklemezmisin? Onun sevgisi olsun, aşkı olsun yeter diyemezsin ki, mutluluğun sürebilmesi için maddiyat gerekli, sen bir insansın senin ihityaçların olacaktır ve bunlar sevgiyle aşkla karşılanmayacak şeylerdir...

+1

+9 milyon 5 bin bilmem kaç :)

...

#75 Gölge

Gölge

..Hayaletin Gölgesi..

• Üyeler
  • 15435 posts

Posted 22.09.2006 - 22:49

Ben ne zaman ki kendimden başka birisine daha bakabileceğimi hissetiğim zaman evlenme cesaretim olur. Her nekadar aşık olursam olayım ki ben deliler gibi aşık olduğum insanın benimle yokluk çekmesini istemem,onun elini sıcak sudan soğuk suya sokmak istemem. Benimle bir ömür boyu sıkıntı değil bir ömür boyu rahatlık huzur bulsun isterim... Aşk budur...

Aşk yaşanabilmesi için 1+1 kişinin 1 olması gerekli..
Aşık olduguna bakman gerekeceğini sadece sen düşünmezsin oda sana karşı düşünmeli.. Sen iki kişilik yaşayamassın ikiniz tek kişilik yaşarsınız..
Yaşam standartınızı kendiniz belirleyip neyle ne kadar mutlu olacagınızı belirleyebilirsiniz..

smiley-sport036.gif  

#76 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 posts

Posted 22.09.2006 - 22:50

Bayılıyorum sana Mustafa..

Değişiklikler Kaydedildi...

#77 Poseidon

Poseidon

Tarih Muhabiri

• Dokunulmazlar
  • 2810 posts

Posted 23.09.2006 - 13:04

Aşk yaşanabilmesi için 1+1 kişinin 1 olması gerekli..
Aşık olduguna bakman gerekeceğini sadece sen düşünmezsin oda sana karşı düşünmeli.. Sen iki kişilik yaşayamassın ikiniz tek kişilik yaşarsınız..
Yaşam standartınızı kendiniz belirleyip neyle ne kadar mutlu olacagınızı belirleyebilirsiniz..

Aklıma şu şarkı geldi birden,

Bir parça Ekmeğe bir yudum su içmeye
Annemden kalan şu yüzüğe razıysan gel benimle...

Gelir elbetteki gelir aşk herşeyi yıkar gözü hiçbir şey görmez... Aradan geçer 1.5-2 sene çocuğun doğacaktır ve eşine daha iyi bir hastanede doğum yaptıramadığın için mutlu olacaksın!!! Karın seni çok seviyor,kendisinin bir isteği olacaktır ama senin paran olmadığı için sen yapamayacaksın mutlu olacaksın!!! Başkasının eşleri,aşklar tam otomatik camaşır makinesinde çamaşır yıkarken senin karın elinde çamaşır yıkıcaktır ve bundanda şikayetçi olduğunu söyleyemeyecektir sende karım ne güzel çamaşır yıkıyo diyip mutlu olacaksın!!!

#78 Gölge

Gölge

..Hayaletin Gölgesi..

• Üyeler
  • 15435 posts

Posted 23.09.2006 - 13:11

Mutlu olamıcaksan çamaşırı sen asacaksın..
Ne isterse istesin her akşam eve dönerken bahçeden bir tane bile papatya götürsen mutlu olacaktır..
Sııfır para diye bir şey yok iki kişi beraber olup beraber yaşayınca ve beraber çalışıp kazanınca.. Tam otomatik arabada alarsın yorma kafanı..

smiley-sport036.gif  

#79 Poseidon

Poseidon

Tarih Muhabiri

• Dokunulmazlar
  • 2810 posts

Posted 23.09.2006 - 13:20

Birbirimizi yanlış anlıyoruz... Sen hayatın müşterek olduğundan bahsediyosun,ben sana mutlu olmak için para gerekiyor diyorum...

Ben ona yardım etmeceğim demedim ayrıca bu işler sadece çamaşırlarlada bitmiyo yemekte yaparım bulaşıkta yıkarım benim bahsettiğim bu değil... Benim bahsettiğim onun çamaşırı elinde yıkaması ellerinin soğuk-sıcak suda gele gide gele gide çatlaması bu durum beni üzer çünkü ben onun elleri uğruna neleri göze almışım neden onun ellerinin çatlamasına izin vereyim, ben onu kendi şartlarımla mutlu edemeyeceksem niye onunla evlenip onun benimle sürünmesini yada benimle cefa çekmesini isteyeyim olaya biraz tek taraflı kendi açından bak? Sen sevdiğin kişinin seninle yokluk çekmesini mi istermisin? Yani aşk bumudur?

#80 Gölge

Gölge

..Hayaletin Gölgesi..

• Üyeler
  • 15435 posts

Posted 23.09.2006 - 13:29

Aşk mı ? Para mı ?
Soru bu...

smiley-sport036.gif  

Similar Topics Collapse

Topic Forum Started By Stats Last Post Info

1 user(s) are reading this topic