sarımsağı kolayca soymak için
kabuğuyla 15 dk sıcak suyun içerisinde bekletebilirsiniz.
Süt şişelerinin dibini temizlemek için tuz ve sirke karşımını
şişeye ilave edip iyicene karıştırın.
Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için, bir cezvede, bir çay bardağı su ve iki çorba kaşığı sirkeyi kaynatarak buharlaştırın. Ellerinize sinen balık kokusunu ise ellerinizi limonla ovuşturduktan sonra yıkayarak giderebilirsiniz. (anneciğimden alıntıdır

portakal kabuklarını ya da limon kabuklarını çöpe atmanıza gerek yok
değerlendirebilirsiniz.buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atabilirsiniz.sonra kek ve tatlılarda kullanılabilir.
bir tane daha yazıcamda ilk duyduğumda şaşırmıştım..bütün bir tavuğu haşlarken
lezzetli olması için tavuğun karın boşluğuna 1soğan bir kaç diş sarımsak ve biraz havuç doldurup iple ya da kürdan boşluğu kapatıp öyle haşlayın.
patates pişirken renginin kararmaması için suyuna bir kaşık sirke ilave edebilirsiniz.