


Günün Sorusu
#1041
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 11:40

#1042
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 11:44
artık tüketiyorum ama bi şartla. mesela balık önüme öyle tabakta yatar vaziyette gelirse yiyemem. eskiden bi canlı olduğu belli olmıycak


#1043
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 11:52

Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..
#1044
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 12:06

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

#1045
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 12:19
hani sağlık için mi et yemezler
yoksa hayvanseverlik gibi bi alaka mı kurmuşlar.
et yerim, yemek görüp ayyyy,ıyyyy tepkisi verenleri de dövesim gelir

#1046
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 12:35
Ben pek etsever değilim açıkcası.. İnsanın özellikle gelişimi tamamlanıncaya kadar 18 yaş civarı gibi, kırmızı et ve hayvansal protein tüketmesi gerekiyor.Ancak insanoğlu bu konuda biraz abartıyor gibime geliyor..Eline ne geçse yemeye çalışıyor sanki..Doğanın kuralı bu şekilde değil oysa..
Tamamen vejetaryen olamam.Süt ve süt ürünlerini çok severim.Ancak kırmızı eti bi ömür yemiiceksin deseler umrumda olmaz.Zaten az tüketiyorum...
Öyle işte.. Konuyu biraz genişleteyim dedim..
In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..
#1047
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 12:38


#1048
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 13:02
bu yemek ayırmak degil bünyenin kabul etmemesidir. at eti mi, kedi eti mi belli olmayan tantunileri yemem. fast food menüme giremez.
vejeteryanları cok iyi anlıyorum..
kendini begenmislik degil de, bünye ile alakalıdır bu durum diyorum.
#1049
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 13:11

şu kadarını söyleyebilirim...zamanında gazete de ''Kobe Danası'' ile ilgili bir haber okumuştum...Kobe Danasının eti yeryüzünde ki en muhteşem lezzetli etmiş..yemedik bilemeyiz...hayvan olduğu yerde sadece birayla besleniyor ve hergün hayvanın eti kartlaşmasın diye masaj yapılıyor falan filan...aha işte bu hayvan ama hayvan demeyelim....bu hazinenin yazısını okurken gözlerimden akan yaşları ne siz sorun ne ben söyleyeyim şimdi bile bi fena oldum yaw...muazzam etin tadamamanın verdiği acı nedir siz bilir misiniz?...
Vejeteryanlar ooolum akıllı olun....aklınızı başınıza devşirin...yol yakınken dönün sapkın olmayın taocu olmayın...bu güzelliklerden mahrum kalmayın...ızgaranın tadını,kuyruk yağının o ızgara üstündeki eriyişini,o lokumların tek tek ızgaraya dizilişini pişerken çıkardığı sesleri ve en sonunda ızgaradan alınıp tabağa koyulurken burnunuza çarpan rayihasını...dünya üzerinde neye değişirsiniz...hele hele o tereyağını sabahları sobada pişmiş bazlamanın üstüne sürüp üstüne balını çalıp yemenin tadını neye değişirsiniz...domatesini,biberini,soğanını ince ince kıyıp erimiş tereyağının içine katıp üstüne kırdığın yumurtayla halvet olmalarını bekleyip taze ekmekle o menemene dalmanın zevkini dünya üstünde neye değişirsiniz... rahmetli Tuğrul Şavkay'ın anlattığı gibi %50 inek sütünden %30 koyun sütünden %20 keçi sütünden yapılmış yağı krema için kesinlikle alınmamış ve gerekli koşullar sağlanarak 28 ila 36 ay arasında dinlendirilmiş o peynirin yapılışındaki emeği,zerafeti,sabrı dünya üstündeki neye değişirsiniz...solar gidersiniz bencüleyün...
(işin komiği o sebzeler falanlar filanlar hep hayvan gübresiyle büyütülüyor...bunları hiç düşünmüyormu bu vejeteryanlar)
Bu mesaj Denio tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.03.2007 - 13:18
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
#1050
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 13:25

Ya da bu Son;Bahar biter mi ?
#1051
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 13:36
Oynamayın kardeşim şu garibin zaafiyetiyle. Nasıl bir resmediştir o? Karnım guruldamaya başladı. Hala yemeğe çıkmama yarım saat var.
Allahım inşallah ciğer vardır.
Nerdeyse her gün bir yemeğin içinde et yerim. Vejeteryanları sevmem sevenle de görüşmem.

Şaka bir yana
Vejeteryanlık türlü türlü felsefi yorumları olan bir moda halinde yayılıyor.
En paranoyak halimle: Arkadaşlar! Kanmayın, bunlar dış mihrâkların oyunu. Üretimi ve tüketimi düşürüp "Zayıf" kalmamızı istiyor gâvur tohumu.
Robert Winston'un BBC için yaptığı araştırma ve TV programlarını takip ettiyseniz Et yemenin insan nesli için ne anlama geldiğini daha iyi anlarsınız.
Adamlar kendileri için etin tüketilmesini teşvik ederken bizim hayvancılığımız 80'den bu güne 4 kat zayıflamış. Yakında bir lokma et için maaşınızın yarısını verirseniz "dediydi" dersiniz.
AB ye girdiğimizde ne şampiyon kalacak ülkede ne de inegöl köfte.
İşi gücü bırakıp memlekete hayvancılık yapmaya gidiyorum ulen ben. Herbirinize en güzel sığır eti yedirecem. Mangalı da Denio'ya yaptıracam.
#1052
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 13:45
Muhteşem Halep işinin , Hünkar beğendinin, dövülmemiş hafif pembe bonfilenin, sirke bal soğan ile gün öncesinden terbiye edilmiş şişlerin tadına bakmamış, t-kemiği bifteğin, mermerde pişmik konyak ile öldürümüş bifteğin kokusunu almamış kişilerin bu dünyada yeri yok

#1053
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 13:46



hııı emiliy e yakalanmadan biraz da gonsept şeetirem. ben de sevmiyom şu vejeteryanları

#1054
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 13:52

Johor sen bi denesin ya ben de istiyom sığır eti

#1055
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 15:57
Ben bir et hastasıyım. Domuz ve tavşan eti hariç her türlü hayvanın etini büyük bir iştahla yerim.Izgara, haşlama, kavurma fark etmez yeterki et olsun

Sebze yemeklerine pek düşkünlüğüm yoktur hatta çoğunun tadını bilmem. Sağlık açısından herşeyden kıvamınca(abartmadan)yemek lazım tabi ki ama, bence etin yerini hiçbir şey tutmaz.

Tecrübe çok zalim bir öğretmendir. İnsanı önce sınavdan geçirir, sonra dersini öğretir. - Spuitems
#1056
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 19:00
2,F16,F4),endoplazmikretikulum,ribonükleikasit,deoksiribonükleikasit,golgi aygıtı,distirbütör kapağı,volan dişlisi...ne arasan var etin içinde...bi ben yokum...(az daha gaz verin bana savaşa başlayayım)
mermerde pişmik konyak ile öldürümüş bifteğin kokusunu almamış kişilerin bu dünyada yeri yok
o mermer nelere kadirdir yaw...ne yağ ister ne başka bişey...alabalık falan nasıl pişiyor onda...hastasıyız mermerde pişirilen etlerin...
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
#1057
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 19:06
mide işte buna denirdomuz etide yedim at etide yedim...
afiyet olsunnn .)
#1058
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 19:51
#1059
Gönderim zamanı 01.03.2007 - 23:27

Bu mesaj duygusuz tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.03.2007 - 23:28
............................şşşşt sessiz ol!.................................
#1060
Gönderim zamanı 02.03.2007 - 00:43
Benzer Konular
Konu | Forum | Konuyu Açan | İstatistikler | Son Mesaj Bilgisi | |
---|---|---|---|---|---|
Günün Sözleri![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Günün Sözü | WaLe |
|
![]()
|
|
Türkiye’de 48 milyon kişi günün 3 saati sosyal medyada |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
![]()
|
|
Düğününüz Havana'da Olsaydı: İlham Veren 20 Düğün Fotoğrafı |
Geyik | hüfyaa |
|
![]()
|
|
Hubble Teleskopu 27. yaş gününde çifte galaksi fotoğrafladı |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
![]()
|
|
İlk gününde kaç kişi 4.5G kullandı? |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
![]()
|
35 kullanıcı bu konuya bakıyor
0 üye, 34 ziyaretçi, 0 gizli
-
Google (1)