İçerik değiştir

Kopya Konu:Ferhat TUNÇ: Beni ben yapan Dersim'dir.

• Kilitli Konu Bu konu kilitli
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 Ali_Baris

Ali_Baris

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Üyeler
  • 13 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2006 - 20:31

Ferhat TUNÇ: Beni ben yapan Dersim'dir.

Düzgün TV''de yayımlanan ''Bizim Sanatçılarımız'' adlı proğramın bu haftaki seçimi Ferhat Tunç'du. Ünlü sanatçı evinin kapısını ilk defa Düzgün TV'ye açtı.
Genellikle türküseverlerce yoğun ilgi gören ''Bizim Sanatçılarımız' ın ekibi bu hafta, yeni albümü ''Ateşe Sınandık'' ile sevenlerini birkez daha memnun eden Ünlü Sanatçı Ferhat Tunç'un evine konuk oldu. Eşi ve kızı ile birlikte yaşayan sanatçı, son albümü ve yaşamı hakkında merak edilenleri yanıtladı.
Kendisini tanımlarken ''Beni ben yapan değerlerin başında Dersim'in taşıdığı duygu ve içerdiği anlam gelir'' diyen Tunç, memleketi hakkında ek olarak şunları söyledi; ''Dersim karşılaştığı zulüm, şiddet ile değil, zengin kültürü ve coğrafi güzellikleri ile tanınmalıdır. Geçmişteki yaşanılanların ve oluşan tablonun tekrarlanmaması, barış ve sevginin hükmü için çaba harcayarak sağlanabilir. Süreci yaşayanlardan biri olarak bu kavramlar için bedelleri göze almamızın gerekliliğine inanıyorum'' .
Ailesinin de karşılaştığı sorunlardan yoğun üzüntü duyduğunu ifade eden Sanatçı Ferhat Tunç, eşi ve kızına olan sevgisinden sürekli bahsederek onlara olan bağlılığından asla ödün vermeyeceğini yansıttı.
Müzik ve sanat üzerine de önemli açıklamalarda bulunan ünlü sanatçı, ''Beste yapabilmenin gereği toplumdur'' dedi ve şunları ekledi; ''Ben şarkıları beğendirmek için yazmıyorum, insanlara mesaj vermek, gerçeklerin korkulmadan bahsedilmesi amacında yazıyorum''. Ayrıca bu düşüncede olmayanlarında sanatçı kimliklerini tanımadığını ifade eden Tunç şöyle devam etti; ''Toplum sorunlarından kopuk, demokrasi, barış ve özgürlük kavramlarından bağımsız bir sanatçı düşünemiyorum, bu değerler için mücadele etmeyenler sanatçı olamazlar''. Ferhat Tunç ülkeden verdiği örneklerde de Kürt ve Alevi sorunu gibi temel konulara değindi.
Beste yazabilmek için; ''Bazen bir insanla başlar, bazen de çoğunluğun göremediğini yansıtabilmektir’’ tanımını sunan sanatçı; son sözlerini şöyle tamamladı; ''Ülkemin her parçasına aşığım; Türk, Kürt, Çerkez, Ermeni, Alevi, Sunni ve tüm farklılıklarıyla kabul edebilecek kadar da normalim, benimsediğim Alevilik felsefesi de bana bunu öğretmiştir'' .
Proğram Ferhat Tunç'un canlı okuduğu Kavgamın Çiçeği adlı parçanın ardından sona erdi.

Haber: Ali Barış KURT
http://www.gunesincocuklari.com

#2 guide

guide

Follow me! If you can...

• Üyeler
  • 3241 Mesaj
  • İlgi Alanları:Tenis , Body Building , Kick Boxing , Müzik dinlemek , Gaz'lamak .

Gönderim zamanı 21.11.2006 - 20:36

Bunu yayınlamaktaki amacınız nedir ?
<!--aimg-->Gönderilen Resim<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->

#3 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5693 Mesaj

Gönderim zamanı 22.11.2006 - 01:25

Sitesinin reklamını yapıyor *uhuhu :D :icon_029: :icon_029: :icon_029: :icon_029: :icon_029: :icon_029: :icon_029: :icon_029: :icon_029: :icon_029: :icon_029:

Görmek istemiyorsan gözünü kapat :icon_029: :icon_029: :icon_029: :icon_029: :icon_029: :icon_029:

sitenin ismi güzel, peki şehitlerin çocukları da o güneşi görebilecekler mi?

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli