İçerik değiştir

- - - - -

Yine Taksim'de Bir Yılbaşı

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 140 yanıt verildi

#61 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9354 Mesaj

Gönderim zamanı 04.01.2007 - 22:14

Başka erkek bakmaz mı ?
Şaşarım.. Alnını karışlarım..

Ben bakmam.... :kihkih:

Bence bayanların mini eteği giyip giymemelerinden çok , nerede giyip nerede giymeyecekleri önemli...

Bir yılbaşı gecesi Taksim gibi , içerisinde çeşitli türden mahlukatları barındıran bir yerde giyilmez...

Giyenlere Allah sabır versin...

#62 WaLe

WaLe

Kimene!

• Üyeler
  • 6730 Mesaj

Gönderim zamanı 04.01.2007 - 22:31

Yinemi mini etek mevzusu daha önce konuşmuştuk bunu..

Hatta sonucu Delikanlı adam sevgilisine mini, midi etek giydirmez, sözü ile bağlamıştık.
:kihkih:

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry

#63 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 Mesaj

Gönderim zamanı 04.01.2007 - 22:36

nerede giyip nerede giymeyecekleri önemli...

Nasıl ayırt edecek ki ?
Gideceği yerdeki insanlara göremi hareket edecek ?
E canım herkese potansiyel sapıkmış gibi bakmak yada değerlendirmekte kötü.

Johor Abi'nin dediğine katılıyorum.
Yakışıyorsa giysin , istediği yerde.

Olacakları göz önünde bulunduracak tabii giyecek olan kişi. Bunu söylemek kötü tabii. Kaçıncı yüzyıldayız ki olacaklara göz önünde bulundurabiliyorsa giysin diyoruz değil mi ? E burası Türkiye.. Hoş , sapığın Türkü yunanı amerikalısı olmaz. Sapık sapıktır.

Taciz demiştik... Ben gözle taciz grubundanım. Gelene geçene bakmam ama güzel ve mini etek yakışmış olan kişiye karşımda melek varmışcasına bakarım. Keyf alırım bundan. Sanki televizyonda sevdiğim dizi çıkmış ve ben onu seyrediyorum. O kadar keyf alırım yani. Allah günahlarımı affetsin , hem mini etek giyene bakıyorum , hemde kendi kız arkadaşıma mini etek giydirtmiyorum.

Değişiklikler Kaydedildi...

#64 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9354 Mesaj

Gönderim zamanı 04.01.2007 - 22:48

Nasıl ayırt edecek ki ?
Gideceği yerdeki insanlara göremi hareket edecek ?
E canım herkese potansiyel sapıkmış gibi bakmak yada değerlendirmekte kötü.

Ayırt etmek zorunda...

Taksim'de giyilmez , Ortaköy'de Etiler'de ve buna benzer belirli bir kültür seviyesine ulaşmış insanların bulunduğu yerlerde giyilir...Gerçi ben her türlüsüne karşıyım...Tabi bu beni ilgilendirir...

Toplum belirli bir ahlak ve kültür seviyesine ulaşamamışsa , gideceği yerdeki insanlara göre giyinmek zorundadır.Diye düşünüyorum...

Potansiyel sapıklık konusuna gelince ; tabi bu bağlamda kimseyi yargılayamayız ama olan olayları göz önünde bulundurursak bayanların biraz bu gözle bakması lazım...[/B]

#65 Emily

Emily

Mannak Şeker

• Üyeler
  • 8786 Mesaj

Gönderim zamanı 04.01.2007 - 23:05

Taksim'de giyilmez , Ortaköy'de Etiler'de ve buna benzer belirli bir kültür seviyesine ulaşmış insanların bulunduğu yerlerde giyilir

Taksim'de (yılbaşında değil ama) mini elbise;etek sayılır di mi, giyip hem de bir kaç kez ,dolaşmış biri olarak başıma hiç böyle şeyler gelmedi..Aksine normal zamanlarda Taksim'de ne giydiğinize ne yediğinize nerde ne yaptığınıza bile bakan olmaz.. (zaten ömrümde toplasanız 10 defa etek,elbise giymişliğim yok o da Taksim'e denk gelmiş işte..)

Kültür seviyesinin nerde belirli seviyeye ulaştığını nereden bileceğiz,bir kullanma kılavuzu var mı şehirlerin mesela? Ayrıca o seviyeyi kim belirledi ki? Çok uygar sandığnız muhitlerde dedem yaşında adamlardan laf yerken(kotlu halde yani) kesin laf yenir burası da ne biçim yermiş dediğim yerlerde tek bir laf yemediğim olmuştur.. yani nerden bilicem ben şimdi...Ya da hadi diyelim dediğiniz gibi Etiler'de giyilebilir ve ben oraya gidicem de giderken nabıcam,geçtiğim tüm semtler için üzerime başka bir şey mi giyeceğim..napmamızı istiyorsunuz anlamıyorum ki..Tüm bu tavsiyeleri bayanlara vereceğinize hemcinslerinize birazcık öğüt verseniz, birbirinizi eğitmeye çalışsanız belki daha faydalı olur.. :kihkih:

Toplum belirli bir ahlak ve kültür seviyesine ulaşamamışsa , gideceği yerdeki insanlara göre giyinmek zorundadır

Doğrudur belki ama böyle gelmiş böyle gider mantığına bürünürsek bu toplum nasıl o belirli seviyeye erişecek,hani kültür bakımından olanına yani..?

Şu kadar sayfa konuşuldu, hala kadınların ne yapıp ne yapmaması konusunda fikirler görüyoruz, neden bu tarz erkek davranışının nasıl sona erdirilebileceğinden bahsetmiyor kimse..?Neden erkeklerin kendilerini adam edememelerinin, ataerkil yapıdan ötürü kendilerinde bu tarz tavırları hak görmelerinin cezasını hep biz çekiyoruz?Neden bedeller,fedakarlıklar hep bizim payımıza düşüyor..?
Anlamıyorum hem de hiç... Toptan evimize kapanıp pencerelerden bile bakmayalım oldu olacak... :P

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#66 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9354 Mesaj

Gönderim zamanı 04.01.2007 - 23:18

Değerli Emily;

Dilek ve temennilerinize ben de katılıyorum.Ama maalesef içerisinde yaşadığımız sosyal hayatta bunlarla karşılaşıyoruz ya da böyle düşünmeye mecbur bırakılıyoruz...

Tabi bazı konularda sizde haklısınız?

Biraz da bizim fedakarlık göstermemiz lazım ?

Gönül o kadar çok şey istiyor ki?

#67 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5693 Mesaj

Gönderim zamanı 04.01.2007 - 23:20

Ahlaki bir çöküşün tam ortasındayız.

Bunlar derin mevzular, bayram sonrası ilk günün ve iş yerindeki bilgisayarın tedaviye ihtiyacı olmasının sinirini bu mahlukatlardan çıkartmayayım. :) :P

Hazır Taksim Meydanındalarmıştı, keşke bir ipin ucunda sallandırsalardı.
:P

Bu mesaj gg26 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 04.01.2007 - 23:28

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#68 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 Mesaj

Gönderim zamanı 04.01.2007 - 23:22

Uçkuruna sahip olamayan erkektir.
Kadın sokakta normal yürüse erkek ondan da bir nimet çıkarmasını bilir.
( Hepsi demiyorum , şimdi böyle dedim diye erkekler gelmesin üstüme )

Hem erkek , hem kadının bu konuda eğitilmeleri gerekli. ( bu çok gereksiz bir söz oldu. giyim kuşam eğitimi mi olurmuş ? Eşşek kadar olan adama , kadına şunu giyeceksin bunu giyeceksin diye eğitimmi verilirmiş ? O nasıl olacak ki ? )

#69 Gölge

Gölge

..Hayaletin Gölgesi..

• Üyeler
  • 15435 Mesaj

Gönderim zamanı 04.01.2007 - 23:22

( :
Sadece bakınıom ama bişiye takıldım hemcinsle ne alakası var ?
Kız yurdunun önünden geçerken yedimiz laflar içinde senimi suçlayalım ?
32 sene içinde orda kaç kere bulundumu sayamam şimdi lakin bildiğim bişi var..
Çarşamba akşamı ile ctesi akşamı bir deil oranın hafta tatili ile ulusal tatil farkıda bariz açık..

Mini etek giyip pazara da gidilebilir ama bagcılar salı pazarı yerine bakırköy ctesi pazarı tavsiye ederim.. Daha az taciz ederler ( :

smiley-sport036.gif  

#70 Emily

Emily

Mannak Şeker

• Üyeler
  • 8786 Mesaj

Gönderim zamanı 04.01.2007 - 23:54

Bize sürekli şunu giymeyin böyle davranmayın diyenler içindi o söz Gölgecim,hemcinsleriniz sözü yani..

Bilirsin ki genelleme yapmam...Herkes elbette bir değil.. Ama taciz gibi bir olayı, başına gelmeyen kişi anlamaz hani bekara karı boşamak kolay gelir misali... Herşeyde kadınlar bile birbirini suçlarken, bu mantık o seviye belirliliği filan hikaye...

Burası benim de ülkem..Bu topraklarda doğrum burda okudum burda yaşadım burda karnımı doyuruyor ve tüm vergilerimi ödeyip bütün vatandaşalık görevlerimi yerine getiriyorum...Bu topraklarda benim de erkekler kadar rahat ve özgür yaşama hakkım var... Bunun alınmasına izin vermem bir kaç kendini bilmez yüzünden...(tamam birkaç yüzbin filan olabilir ya da milyon ne var azınlığız biliyoruz... *uhuhu)

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#71 MemoKaptan

MemoKaptan

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Üyeler
  • 12 Mesaj
  • İlgi Alanları:Denizcilik ve kaptanlık, dağcılık, Resim yapmak, Kitap okumak, Balık tutmak...

Gönderim zamanı 05.01.2007 - 00:17

İster mini etek olsun ister karaçarşaf. Olay, ülkemizdeki bu haydut kılıklı, beyinleri az gelişmiş mahlıkatların yaptıkları. Dışarıdan bir turist geliyor ve her zaman yaptığı şeyi belkide mini etek giyiyor. Bu azılı serserilerde her zaman yaptıklarını, gözüne kestirdiklerine saldırmayı ve asılmayı gerçekleştiriyor. Her zaman rastlanan ve bilindik bir olay. Bazı arkadaşlara katılıyorum. Burada insanlık ayıbı gerçekleşmiş ve Taksim meydanında hiçbir babayiğit olaya müdahale etmemiş. Ama gelin bacısına küfredin hadi. Silahı çektiği gibi yiğit, efe kesilirler. Bunlar basit şeyler aslında. Daha neler var neler....

#72 Gölge

Gölge

..Hayaletin Gölgesi..

• Üyeler
  • 15435 Mesaj

Gönderim zamanı 05.01.2007 - 00:23

Hiç bi yerde farklı deildir ki..
Taksimde neden farklı olsun dünyanın binbir yerinde böledir.. hersene gerçekleşen karnavallarda binlerce tecavuz olayı gerçekleşirken sebeb sonuç genellemesi yapmak boşa kasmak la eşdeğer..

smiley-sport036.gif  

#73 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9354 Mesaj

Gönderim zamanı 05.01.2007 - 00:34

Bir de ''her yerde böyledir'' diyerek kendimizi avutmasak...

#74 Gölge

Gölge

..Hayaletin Gölgesi..

• Üyeler
  • 15435 Mesaj

Gönderim zamanı 05.01.2007 - 00:39

Avutmuom..
Sadece sebebi bu duruma getirmek istemiom sebebi taksimde dolaşmak ve tacize uğramak veya ugratmak veya bunun cezası asılmak olmalı dememeye çalışıom..
Zira bunun sebebi eğitimsizlik buda hiçbiryerde farklı deil..
inanın yada ister inanın ister inanmayın tek suçlusu bu konunun açılmasına sebeb olan o medya dır..

imadarküfüriçerennot: Komutan logarmı ?

smiley-sport036.gif  

#75 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 Mesaj

Gönderim zamanı 05.01.2007 - 00:40

Peki çözüm ?
Bayanlar istedikleri gibi giyinmesinler mi ?

#76 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9354 Mesaj

Gönderim zamanı 05.01.2007 - 00:54

Biz bakmayalım...Baktırmayalım...

Ya ne bileyim...En azından bir tepki verelim...

Şimdi nasıl tepki verebiliriz onu tartışırız...Değil mi?

En iyisi kafamıza göre takılalım...Herkes kendi sistemini uygulasın...

Yok böyle birşey...Adama desek ki; ''Beyefendi yaptığınız hiç hoş değil''

Adam ''i...ne'ye bak ne biçim konuşuyor'' der...

Yok abi keseceksin bunları...O zaman da bunları adamdan sayıp hapse atarlar bizi...

#77 Gölge

Gölge

..Hayaletin Gölgesi..

• Üyeler
  • 15435 Mesaj

Gönderim zamanı 05.01.2007 - 00:59

Medyanın dogru dürüst yapılanması.. Herkezin evinde görgü kuralları insan hakları gibi kitaplar olmayabilir ama herkezin evinde tv vardır hatta çogul yapalım biz onu Tvler dielim vardır elinde böle bişi varkende dogru kullanırsın.. ama kim duycak..
derim ama nasıl dersen ona sölicek cevabım yok zira eğitimim buna yeterlilik sağlamıyor.. ( :

smiley-sport036.gif  

#78 DaaAnnK

DaaAnnK

Sözde Değil Özde Haylaz

• Üyeler
  • 7176 Mesaj

Gönderim zamanı 05.01.2007 - 01:28

Ehemm şey konsept mini etek miydi ? Yoksa yılbaşında Taksim tacizleri mi *uhuhu

Neyse ben konsept denen şeye geri döneyim. Hiç bir şey tacizi haklı kılmaz kadına yada erkeke yapılanı da. Toplum şartlarının dışında olan her türlü giyim tarzı elbette dikkat çeker. Mesela bir erkeğin kış günü bir cafe de kolsuz atletle dolaşması ortamdaki kadınları bakmasına kesinlikle neden olur eğer ki kollar biraz da spor yapmış ise. Yada genelin mayo ile dolaştığı sahilde bikini giyen bayan bakışları çekecektir. Yada genelin bikinili olduğu ortamda da üstsüz güneşlenen alır nasibini bu bakışlardan. Sadece kadınlara erkekler mi bakar sanıyorsunuz külliyen yalan kadınlar birbirlerine de bakar hele ki bikiniliyken inkar etmeyin bakar. Tıpkı Taksim, Ortaköy veya Etiler veya veya Laleli de bile olsa genelin pantolon ve uzun etek giydiği bir yerde 3-5 mini etekliye bakıldığı gibi. Bu bakış dikkati çekmekten kaynaklanan bakıştır. Bu bakış genelden farklı olmanın bakışıdır.Bu bakış o eteği giyip farklı olmayı istediğin zaman katlanılması gereken bir bakıştır çünkü mevcut toplum giyiminden daha açık bir şekilde toplumun içine çıkmışsındır.Bu kadar basit.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#79 ArGuS

ArGuS

๑۩۞۩๑Kime ne...

• Üyeler
  • 6416 Mesaj
  • İlgi Alanları:2d, 3d görsel tasarımlar...

Gönderim zamanı 05.01.2007 - 02:16

konu taciz ve buraya yazanların tamamı tacize karşı ...
peki bu konu içinde bile neden birbirinizi taciz ediyorsunuz :)
yaptığınızı taciz olarak görmüyor olabilirsiniz ama yanılıyorsunuz (onlar kendilerini bilirler)
anlayana...

dankın dediği gibi farklı olana bakılır buna estetikte eklenirse o biçim bakılır ...
kadınların mini etek giyme sebebi nedir ki ?
rahat ettikleri için mi, egolarını tatmin etmek için mi ( söz meclisten dışarı) yoksa dikkat çekmek için mi. Bence dikkat çekmek için...
Şahsen yanımda mini etek giymiş bir arkadaşımla hele ki taksimde dolaşmak istemem; sokaktaki herkesin yanınızdakine bakmasına veya sözlü tacizine ne kadar duyarsız kalabilirsiniz...
Yanlışı gören ve önlemek için elini uzatmayan insan, yanlışı yapan kadar suçludur.

<!--aimg-->Gönderilen Resim<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->

#80 L1Square

L1Square

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 11433 Mesaj

Gönderim zamanı 05.01.2007 - 09:41

Bir çok kadın mini eteği,tüm bakışları üstünde toplamak,diğer kadınlardan farklı gözükmek isteediği için giyiyor bu yaşadığımız dönemde..Tek amaç farklılık,ben daha güzel olmalıyım düşüncesi..Bacakları güzelse eğer ben bile bakarım,ki bacakları çarpık olsa da bakarım..Çünkü o farklıdır..Diğerlerinden kendini ayırmıştır..Ben bile güzel olana baktıktan sonra ,erkeklerin aklından geçirdeklerini tahmin bile edemiyorum..

Gelelim erkeklerin bundan nasıl vazgeçeceklerine..Ki böyle birşey imkansız gibi gözüküyor..Bunu yapmaları için her kadına,kıza kardeşi ,annesi gibi bakması lazım..Ulen bu bakılan hatun benim kızkardeşim ,yeğenim falanda olabilir mantığı ile düşünülürse ancak belli bi düzelme yaşanabilir..Ama böylede düşünürse,bu vatandaş kiminle arkadaşlık kuracak..Ona kardeş gibi bak,diğerine akraba gibi bak vs...Bunun çözümü yok gibi..İnsan bakmak istemesede,erkeklerin kadınlardan farklı oldukları bariz nettir.Gönül istemesede,bastıralamayan içgüdü gözlerini ona yönlendirir..Bu da doyumsuzluktan kaynaklanıyor olabilir..Kabul edelimki erkekler,az doymuş varlıklardır ve bizim kadar nefislerine hakim olamazlar...Bu onların yapısında var..

Taciz ise kültür seviyesi ile direkt orantılı olmasa da dolaylı yoldan ilişiği var bence..Kültür seviyesi en yüksek düzeyde olan insanlarda da (taciz,tecavüz gibi)bunu görebiliriz..Ama bazı kesimlerde,az doymuşluktan bu kendini açıkça belli etmeye başlar..Hele birde içinde inanç yoksa ya da azsa yada ALLAH korkusu yoksa,alır başını gider..Önüne geçemezsiniz.E bunları bilipte hala mini etek için ,(ki mini eteği genel kavram olarak alıyorum) ısrar etmenin anlamı yok gibi..Yaşanılan ortam belli..Ki ben hiç giyilmesin falan taraftarı da değilim,ben giymesemde giyenlere karışamam..Ama birşey giyiyorsan da hareketlerine dikkat edeceksin..Bu sadece taciz için bi önlem değil,kendi terbiyenlede alakalıdır..Belin açıldığında, tişörtünü kazağını aşağıya indirdiğin gibi,omzun açılıpta sutyen askısının gözükmemesi için kapadığın gibi..Mini etek giydiğin zamanda otobüs durağına tırmanmayacaksın veya merdiven kenarından yürümeyeceksin..:)Çünkü doymamış erkek çok maalesef..
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)