Bir çok kadın mini eteği,tüm bakışları üstünde toplamak,diğer kadınlardan farklı gözükmek isteediği için giyiyor bu yaşadığımız dönemde..Tek amaç farklılık,ben daha güzel olmalıyım düşüncesi..Bacakları güzelse eğer ben bile bakarım,ki bacakları çarpık olsa da bakarım..Çünkü o farklıdır..Diğerlerinden kendini ayırmıştır..Ben bile güzel olana baktıktan sonra ,erkeklerin aklından geçirdeklerini tahmin bile edemiyorum..
Gelelim erkeklerin bundan nasıl vazgeçeceklerine..Ki böyle birşey imkansız gibi gözüküyor..Bunu yapmaları için her kadına,kıza kardeşi ,annesi gibi bakması lazım..Ulen bu bakılan hatun benim kızkardeşim ,yeğenim falanda olabilir mantığı ile düşünülürse ancak belli bi düzelme yaşanabilir..Ama böylede düşünürse,bu vatandaş kiminle arkadaşlık kuracak..Ona kardeş gibi bak,diğerine akraba gibi bak vs...Bunun çözümü yok gibi..İnsan bakmak istemesede,erkeklerin kadınlardan farklı oldukları bariz nettir.Gönül istemesede,bastıralamayan içgüdü gözlerini ona yönlendirir..Bu da doyumsuzluktan kaynaklanıyor olabilir..Kabul edelimki erkekler,az doymuş varlıklardır ve bizim kadar nefislerine hakim olamazlar...Bu onların yapısında var..
Taciz ise kültür seviyesi ile direkt orantılı olmasa da dolaylı yoldan ilişiği var bence..Kültür seviyesi en yüksek düzeyde olan insanlarda da (taciz,tecavüz gibi)bunu görebiliriz..Ama bazı kesimlerde,az doymuşluktan bu kendini açıkça belli etmeye başlar..Hele birde içinde inanç yoksa ya da azsa yada ALLAH korkusu yoksa,alır başını gider..Önüne geçemezsiniz.E bunları bilipte hala mini etek için ,(ki mini eteği genel kavram olarak alıyorum) ısrar etmenin anlamı yok gibi..Yaşanılan ortam belli..Ki ben hiç giyilmesin falan taraftarı da değilim,ben giymesemde giyenlere karışamam..Ama birşey giyiyorsan da hareketlerine dikkat edeceksin..Bu sadece taciz için bi önlem değil,kendi terbiyenlede alakalıdır..Belin açıldığında, tişörtünü kazağını aşağıya indirdiğin gibi,omzun açılıpta sutyen askısının gözükmemesi için kapadığın gibi..Mini etek giydiğin zamanda otobüs durağına tırmanmayacaksın veya merdiven kenarından yürümeyeceksin..

Çünkü doymamış erkek çok maalesef..