FİRİK PİLAVI

FİRİK:Firik, Gaziantep yöresine ait bir bulgur çeşididir. Buğday başakları tam sararmadan toplanıp ateşte yaprakları yakılarak taneleri ayrılır. Acur dolması ile Firik pilavında kullanılır.
MALZEMELER:
yarım su bardağı pilavlık bulgur
yarım su bardağı Firik (bulguru işlenmemiş bulgur aslında bu)
2 bardak su (varsa et suyu tabi)
1 bardak haslanmış nohut
2 tatlı kaşığı salca (1 biber salcası+1 domates)
1 doğrağranmış soğan
tuz karabiber, pul biber
3 adet kuzu incik (ayak bölgesinde etli bir yer var ya orası işte)
HAZIRLANIŞI:
Önce kuzu incikleri güzelce yıkayıp kurulayıp ve tuzlayıp düdüklü tencereye koyalım.Hiç su koymayın sakın . Yavas yavas pişsin


Yanında güzel bir çoban salatası iyi gider

ÇOBAN SALATA

MALZEMELER:
3 orta boy domates
2 salatalık
3 sivri biber
1 soğan
1 çay kaşığı tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Soğanları piyaz şeklinde doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın. Biberleri çekirdeklerini temizleyip halka halka doğrayın. Salatalığı da kabuklarını soyup ikiye böldükten sonra ince ince doğrayın.Domates, biber ve salatalıkları soğana ekleyip karıştırın. Limon, yağ ve tuzunu da katıp servis yapın.salata sosu ya da sirke ile farklı lezzetlerde katabilirsiniz.
Afiyet olsun....