Misyonerlere Misyonerliğin Her Türüne Dikkat!
Gönderim zamanı 27.12.2005 - 23:34
herkes kussun o zaman bu forumda.
ilk ben başlayayım.
Değişiklikler Kaydedildi...
Gönderim zamanı 28.12.2005 - 00:03
Gönderim zamanı 28.12.2005 - 01:30
İnanmanız talep edilen kitabın çelişkilerine, hayatta diğer tüm kavramlara uyguladığınız şekilde, aklınızı, sağduyunuzu, eleştirel mantığınızı uygulamanızı tavsiye ediyorum.
Dikkat ederseniz iletim, Kuran'a yöneltilen bir dizi soru şeklinde düzenlenmiştir. Alıntılar ve atıflar yaparak, sorular sorarak, Kuran'ın gerçek yüzünü ortaya çıkarıyorum.
Herhangi bir etkilemem, telkinim, propagandam sözkonusu değildir. Okuyucuyu alternatif herhangi bir inanca yöneltme gibi bir derdim yoktur. Sadece sorular soruyorum.
Aynı soruları siz de kendi kendinize sorun, ve gerçeğe ulaşın.
Gönderim zamanı 28.12.2005 - 12:09

Gönderim zamanı 28.12.2005 - 12:10
bende gerçeklere ulaştım sayende var ol çok yaşa
Gönderim zamanı 28.12.2005 - 12:11
her ülkeye böyle insanlar lazım :msn111:
Gönderim zamanı 28.12.2005 - 12:13
doğru yolu bulcaz sayende ha gayret
Gönderim zamanı 28.12.2005 - 12:17
iyiki varsın sparkplug gerçek yolu bize gösteriyorsun var ol gerçekten bak çok yaşa sen
senin ve senin gibiler sayesinde insanlar en doğru yolu bulacak inan buna inandır buna
aynen devam aynen devam sen herşeyi en güzel biçimde açıklıyorsun tek sorun seni anlamayanlarda anlayamayanlarda...
halbuki çok ta güzel izah etmiştin be :msn32: :msn32: :msn32: :msn32:
Gönderim zamanı 30.12.2005 - 17:49
Gönderim zamanı 30.12.2005 - 17:50
Gönderim zamanı 08.01.2006 - 19:47
Kafa karıştıracak bir şey yok.ve bunları hiç bir karşılık beklemeden yapıyorlar göz boyayıp kafa karıştırıyorlar..
Adamlar iyiliksever. Bağışlarını şarta bağlamıyorlar.
Örneğin AKP gibi "oy karşılığında bağış" dağıtmıyorlar.
Sizce hangisi daha ahlaklı, daha yardımsever, daha doğru?
Gönderim zamanı 08.01.2006 - 19:49
benden uzak ALLAHA yakın olsun hepsi... benim inancım kendime yeter kimsenin misyonerliğiyle bişiye inancak halim yok...
saygılar..
Gönderim zamanı 09.01.2006 - 00:29
adamlar iyilik sever hiç bir şeyi şarta bağlamıyorlar diyorsun ya yanılıyorsun bu konuda sparkplug..Kafa karıştıracak bir şey yok.ve bunları hiç bir karşılık beklemeden yapıyorlar göz boyayıp kafa karıştırıyorlar..
Adamlar iyiliksever. Bağışlarını şarta bağlamıyorlar.
Örneğin AKP gibi "oy karşılığında bağış" dağıtmıyorlar.
Sizce hangisi daha ahlaklı, daha yardımsever, daha doğru?
birincisi bu yardımları hayır amacıyla yapmıyorlar... sana o yardımları hristiyan olasın ve hristiyanlığı yayman için veriyorlar...
sana o yardımı yapıyorlar olaki sen yardımlar için salladın ben hristiyan oldum diye.. işte yok öyle yağma o zaman her akıllı hristiyan oldum der yardımları alır ohhh ne alaaaa
adamlar senin peşini bırakmıyor.. kiliseye de gitçeksin ibadetini de yapacaksın.. neler yaptığın hep bilinecek ve gözlemlenecek.. hristiyanlık için yaptıkların görülecek... hakkaten bir amaç için yapmıyorlar dimi hiç bir şeyi...

o yüzden diyorum ki ... kimsenin yardımına misyonerliğine ihtiyacım yok...
açıklamak istedim....
saygılar...
Gönderim zamanı 09.01.2006 - 01:18
genelde Hıristiyanlık için kullanılsa da her dinde yaşanan yayılma çabasına da misyonerlik denir.
(TDK Sözlüğüne bakılabilir.)
İnsanları güdülecek koyun sürüleri olarak görenlerin kendi yaşam anlayışlarını (dinsel, ideolojik, felsefi) ikna edici yöntemlerle (ki bu yöntemlerin haddi hesabı yok) pazarlama çabaları dünya barışı için tehdit olma özelliğindedir. İnsanları var olan sorunları çözmek vaadiyle sonu gelmez çatışmalar içinde olan kamplara bölen her türlü başta dini, etnik, ideolojik yaklaşımlara karşı dikkatli olmak lazım.
Dini, politik, ekonomik ya da felsefi anlayışlarını yayma çabasında olanların kullandıkları yöntemler sonucunda yardım etme görüntülerine sıkça rastlarız, bunu başarıyla kullanan sahtekar pazarlayıcılar zor durumdaki insanların çaresizliklerinden yararlanan kan emicilerdir.
Bu kan emiciler genellikle saplantılı bir din, millet, ideoloji anlayışına sahiptirler, bazen de kaz gelen yerden tavuk esirgenmez düşüncesine sahip sinsi kapitalistler olarak karşımıza çıkarlar.
Kendinizi her türlü kan emiciye karşı koruyun.
Gönderim zamanı 09.01.2006 - 03:26
Şimdi yan çiziyorsun. İnandırıcı gelmiyor.
Adamlar İncil'lerin arasına dolar koyup dağıtıyor mesela. Doları alırsın, İncil'i okuyup okumamak sana kalmış.
Gönderim zamanı 09.01.2006 - 03:28
hiç bir şekilde yan çizmiyorum.. yazdıklarım açık ve nettir...
ne yobaz zihniyet ne de hristiyanlık bana göre değil...
Gönderim zamanı 09.01.2006 - 03:33
Güzel bir noktaya değinilmiş.İnsanları güdülecek koyun sürüleri olarak görenlerin kendi yaşam anlayışlarını (dinsel, ideolojik, felsefi) ikna edici yöntemlerle
Müslüman anne babalar da çocuklarına daha doğdukları andan itibaren, yapılan telkinin inkarı durumunda evlatlıktan reddetme tehdidine varacak kadar kuvvetli bir şekilde İslam misyonerliği yapıyorlar.
Gönderim zamanı 09.01.2006 - 03:35
ALLAH AKIL FİKİR VERMİŞ ZAMANI GELİNCE İSTEDİÐİNE İNANIR KİMSE DE BİŞİ YAPMAZ....
ANCAK BU MİSYONERLİÐİ ÜLKENİN CAHİL İNSANLARINI KANDIRMAK BİR TAKIM VAATLER VERİP SAPITTIRMAK DEÐİLDİR...
HERKES İSTEDİÐİ DİNE İNANABİLİR.. HİÇ BİRŞEYE İNANMAYABİLİR.. ÖZGÜR İRADEDİR..
Gönderim zamanı 09.01.2006 - 03:51
Ne enteresan bir tespit. Ben annemin veya babamın bana şu ol bu ol diye bir misyonerliğini veya bir telkinini görmedim ve böyle bişey de hissetmedim. Kendi mi müslüman saymaya başladığımda da ortaokulu çoktan bitirmiştim. Bu da demektir ki aklım başıma gelmiş bir çağımdaymışım. Velevki anne- babam beni ikna etmeye çalışsalar dı (ki bu çok normal her anne-baba doğru bildiği yolu çocuklarına anlatmak ister) bunu da yadırgamazdım. İyi ki de müslümanım ve müslüman bir ülkede yaşıyorum. Bundan gurur duyuyorum. Kusura bakma ama senin bu lafında bir art niyet var gibi.Anne-babanızdan ala misyoner mi olur?
Sizi Müslüman olmaya kim ikna etti? Hatta size fikrinizi dahi sormadan kimliğinizi kim Müslüman ilan etti?
Asıl misyonerler burnunuzun ucunda ama farkında değilsiniz.
Gönderim zamanı 09.01.2006 - 03:55
ben inancımı kimseye göre belirlemem ne annem ne babam ne de başka biri
BEN BİR BİREYİM.. HER BİREYİN DE BİR BEYNİ VAR AZ VEYA ÇOK....
kendi annen baban sana misyonerlik yaptıysa bişi diyemem....