Jump to content

- - - - -

Misyonerlere Misyonerliğin Her Türüne Dikkat!

• Please log in to reply
85 replies to this topic

#41 faRuk

faRuk

Zaman buldukça takılır

• Üyeler
  • 124 posts

Posted 09.01.2006 - 03:57

ve bunları hiç bir karşılık beklemeden yapıyorlar göz boyayıp kafa karıştırıyorlar..

Kafa karıştıracak bir şey yok.

Adamlar iyiliksever. Bağışlarını şarta bağlamıyorlar.

Örneğin AKP gibi "oy karşılığında bağış" dağıtmıyorlar.

Sizce hangisi daha ahlaklı, daha yardımsever, daha doğru?

;) Müslüman mahallesinde salyanoz satılmaz...
Güzel düşünen güzel görür. Güzel gören hayattan lezzet alır.

#42 faRuk

faRuk

Zaman buldukça takılır

• Üyeler
  • 124 posts

Posted 09.01.2006 - 04:12

İnsanları güdülecek koyun sürüleri olarak görenlerin kendi yaşam anlayışlarını (dinsel, ideolojik, felsefi) ikna edici yöntemlerle

Güzel bir noktaya değinilmiş.

Müslüman anne babalar da çocuklarına daha doğdukları andan itibaren, yapılan telkinin inkarı durumunda evlatlıktan reddetme tehdidine varacak kadar kuvvetli bir şekilde İslam misyonerliği yapıyorlar.

Çok güzel. Seni, kim, ne tür telkinlerle, bu hale getirdi? İnsan hayatı boyunca birilerinden muhakkak etkilenir. Bu çok normal. Neden ikide birde ana-babalarımızdan düşmanımızmış gibi söz ediyorsun ?

#43 faRuk

faRuk

Zaman buldukça takılır

• Üyeler
  • 124 posts

Posted 09.01.2006 - 04:24

Özür, düzeltme;
Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz...
Komik_Man kusura kalma yanlışını düzeltmek bir erdemdir.

#44 Edys

Edys

....

• Dokunulmazlar
  • 16109 posts
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Posted 09.01.2006 - 04:29

erdemli arkadaş sağol valla anlayamamıştım bir saattir iyi yaptın sağol ;)

#45 faRuk

faRuk

Zaman buldukça takılır

• Üyeler
  • 124 posts

Posted 09.01.2006 - 04:43

;) eksik olma.

#46 114

114

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 700 posts
  • İlgi Alanları:değişken

Posted 09.01.2006 - 07:22

edit: seviye

Edited by Elric, 09.01.2006 - 16:41.

#47 114

114

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 700 posts
  • İlgi Alanları:değişken

Posted 09.01.2006 - 07:22

edit: seviye..

Edited by Elric, 09.01.2006 - 16:40.

#48 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 posts

Posted 09.01.2006 - 09:10

ANCAK BU MİSYONERLİÐİ ÜLKENİN CAHİL İNSANLARINI KANDIRMAK BİR TAKIM VAATLER VERİP SAPITTIRMAK DEÐİLDİR...

Çocuk en cahil vatandaştan daha cahildir. Üstelik en dar gelirli vatandaştan daha korumasızdır. Yaşamak için ebeveynlerinin sağlayacayı yiyecek ve barınağa muhtaçtır.

Vatandaşın cehaletini ve para sıkıntısını kullanarak ona bir din telkin etmek namertlikse, çocuğun bu en derin zaaflarını kullanarak ona bir din telkin etmek en şerefsiz namertliktir.

#49 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 posts

Posted 09.01.2006 - 09:14

Neden ikide birde ana-babalarımızdan düşmanımızmış gibi söz ediyorsun ?

Anne babalarda kötü niyet olduğunu iddia etmiyorum. Misyonerlik yapıyor olabilirler ama muhtemelen misyonerlik yaptıklarının bilincinde değildirler. Kendi ailelerinden ve çevrelerinden gördükleri davranış kalıplarını bilinçsizce ve sonuçlarını düşünmeden tekrar ediyorlar.

Benzetme yapmak gerekirse, bebeği kundaklamanın bebek iskeletinin gelişimini olumsuz etkilediği belirlenene ve halka duyurulana kadar, Anadolu'daki hemen her anne bebeklerini kundaklıyordu. Bu annelerin bebeklerini sevmediği sanırım iddia edilemez. Ama çevrelerinden gördüklerini sorgulamadan uyguladıkları için bilmeyerek bebeklerine kötülük yapıyorlardı. Misyonerlik için de benzer bir durum geçerlidir.

#50 faRuk

faRuk

Zaman buldukça takılır

• Üyeler
  • 124 posts

Posted 09.01.2006 - 11:17

Yöntemin çok basit. Söylenenlerin arasından cevap vermek istediklerini cımbızla çekip, demogoji yapıyorsun. "Kuranda çelişkiler" yazında da ayni şeyi yapmışsın. Bilahare onlara dacevap vericem. Lütfen sorumun tamamına cevap verirmisin ?Tekrarlıyorum.Seni, kim, ne tür telkinlerle, bu hale getirdi? Seni hangi şerefsiz namert misyonerler (senin tabirindir) kandırarak bu kadar kafanı karıştırdı.

"Çocuk en cahil vatandaştan daha cahildir. Üstelik en dar gelirli vatandaştan daha korumasızdır. Yaşamak için ebeveynlerinin sağlayacayı yiyecek ve barınağa muhtaçtır.

Vatandaşın cehaletini ve para sıkıntısını kullanarak ona bir din telkin etmek namertlikse, çocuğun bu en derin zaaflarını kullanarak ona bir din telkin etmek en şerefsiz namertliktir."

Ayrıca herkezin anne babası kutsadır. Lütfen söylermisin spark, sen burda insanların kutsallarına saldırmak için mi varsın??

#51 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 posts

Posted 09.01.2006 - 12:41

Seni, kim, ne tür telkinlerle, bu hale getirdi? Seni hangi şerefsiz namert misyonerler  (senin tabirindir) kandırarak bu kadar kafanı karıştırdı.

Şu anki hayat görüşümden kendi insiyatifim ve muhakemem sorumludur. Herhangi bir telkin sözkonusu değildir. Kafam karışık da değildir, aksine neyin ne olduğunu çok iyi biliyor, mantık ve kanıt aracılğı ile savlarımı destekleyebiliyorum. Asıl kafası karışık olan, çelişkilerle ve tutarsızlıklarla dolu bir kitaba inanmaya çalışan Müslümanlar'dır. Gerçekten zor bir iş!

Ayrıca herkezin anne babası kutsadır. Lütfen söylermisin spark, sen burda insanların kutsallarına saldırmak için mi varsın??

İslam'ın tutarsızlığını ve geçersizliğini kanıtladığım iletim, Kuran'daki tüm savların (anne babanın kutsallığı dahil olmak üzere) geçersizliğini bilahare kanıtlamaktadır. Tutarsız bir kaynağın hiçbir iddiasına güvenilemez. Dolayısı ile destekleyemeyeceğin bir savı ortaya atmakla ne başarabilirsin bilemiyorum.

Buna mukabil olarak, anne babaların kutsal olduğuna, Kuran haricinde bir sebepten dolayı inanıyorsan bile, anne babaların hiç yanlış yapmadığına inanmaya hakkın yoktur. Anne babaların yaptığı yanlışlara, konumuz haricinde bile, sayısız örnek verilebilir.

Edited by sparkplug, 09.01.2006 - 12:44.

#52 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 posts

Posted 09.01.2006 - 12:48

Lütfen sorumun tamamına cevap verirmisin ?Tekrarlıyorum.Seni, kim, ne tür telkinlerle, bu hale getirdi? Seni hangi şerefsiz namert misyonerler (senin tabirindir) kandırarak bu kadar kafanı karıştırdı.

Ben de sana izninle aynı soruyu sormak istiyorum:

Seni, kim, ne tür telkinlerle, bu hale getirdi? Seni hangi şerefsiz namert misyonerler kandırarak bu kadar kafanı karıştırdı, çelişkilerle ve tutarsızlıklarla dolu olan Kuran'a inanmaya ikna etti?

Şüphesiz dış etkenler olmasaydı kendi kendine Kuran'a inanmayacaktın. İslam'ın yaygın olmadığı bir ülkede doğmuş olsaydın, başka misyonerlerin pençesine düşüp başka bir dine inanacaktın. İslam'a inanman İslam misyonerlerinin suçudur. Hangi şerefsiz namert misyonerler yüzünden bulunduğun durumdasın?

Teşekkür ederim.

#53 WaLe

WaLe

Kimene!

• Üyeler
  • 6730 posts

Posted 09.01.2006 - 13:00

Şu anki hayat görüşümden kendi insiyatifim ve muhakemem sorumludur. Herhangi bir telkin sözkonusu değildir. Kafam karışık da değildir, aksine neyin ne olduğunu çok iyi biliyor, mantık ve kanıt aracılğı ile savlarımı destekleyebiliyorum. Asıl kafası karışık olan, çelişkilerle ve tutarsızlıklarla dolu bir kitaba inanmaya çalışan Müslümanlar'dır.

Pragrafı şöyle bitirmeliydin. " Asıl kafası karışık olan, çelişkilerle ve tutarsızlıklarla dolu bir kitaba inanmaya çalışan herhangi bir din hegomanyasına girmiş olanlardır."

Yanlış işte burda din'e, tanrıya, muhalefetini anlar ve saygı duyarım. Ancak bu muahalif tavrı tekbir din üzereni yoğunlaşınca artniyet ararım.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Posted Image

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry

#54 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 posts

Posted 09.01.2006 - 13:03

Yanlış işte burda din'e, tanrıya, muhalefetini anlar ve saygı duyarım. Ancak bu muahalif tavrı tekbir din üzereni yoğunlaşınca artniyet ararım.

Bu art niyeti yeni yeni anlıyorsanız size de "günaydın" derim..

Değişiklikler Kaydedildi...

#55 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 posts

Posted 09.01.2006 - 13:04

Ben annemin veya babamın bana şu ol bu ol diye bir misyonerliğini veya bir telkinini görmedim ve böyle bişey de hissetmedim.

Bu iddianı izninle bir test edelim mi?

Anne babana bir uğra ve numaradan Hıristiyan olduğunu söyle. Ama ciddi bir tavır takın. Uzun uzun düşündüğünü, bu seçimin kendin için en doğru seçim olduğuna karar verdiğini belirt. Elbette saygıda kusur etme, ama kararında kesin görün. Hemen pes etme. Numarayı 5-10 dakika boyunca ciddi biçimde devam ettir. Anne babanın sana bu konuda vereceği tepki, sana gerçekten misyonerlik yapıp yapmadıklarının en güzel kanıtı olacaktır.

"Sana hakkımı helal etmem" "Bu evden defol git" "Seni evlatlıktan reddediyorum" gibi tepkiler alırsan (ki alacaksın) ödül ve tehdit unsurunu çift güdümlü olarak kullanan (tatlı-sert) İslam misyonerleriyle karşı karşıya olduğundan şüphen olmasın.

Not: Misyonerlik her zaman aleni şekilde yapılmaz. Satır aralarından daha etkilisi yapılır. "Aba altından sopa göstermek" deyimi, bu durumu çok güzel biçimde ifade eder. Özellikle çocuğun gelişme çağında, anne babanın, değişik vesilelerle İslam harici dinler konusunda yaptığı olumsuz yorumlar, çocuğa verilen tek yönlü ve İslam'ın doğruluğu konusundaki önyargılı din eğitimi, hatta ve hatta çocuğun kimliğine, çocuğun kendi rızası olmadan İslam dininin kaydettirilmesi, tipik ve etkili misyonerlik yöntemleridir.

#56 quStah

quStah

Camel Soft

• Yöneticiler
  • 5617 posts
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Posted 09.01.2006 - 13:07

İslam'a inanman İslam misyonerlerinin suçudur. Hangi şerefsiz namert misyonerler yüzünden bulunduğun durumdasın?

Nasıl bir şerefsiz türüdür ki benim ve çoğumuzun kabul edip yaşadığı dinin mensuplarına bu derece dil uzatabilmekte bu adam? Üstüne yetmezmiş gibi buna kayıtsız kalınmaya devam ediliyor..
O halde benim ona olan hakaretimde mazur görülebilir değil mi?
Hatta "Söylesene ulan şerefsiz ne diye milyonların inandığı, kutsal saydığı bir dine dil uzatıyorsun" da diyebilirmiyim bu şerefsize'e?

#57 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 posts

Posted 09.01.2006 - 13:19

Hatta "Söylesene ulan şerefsiz ne diye milyonların inandığı, kutsal saydığı bir dine dil uzatıyorsun" da diyebilirmiyim bu şerefsize'e?

Kitlelerin katılımı herhangi bir fikri, düşünceyi, veya hareketi meşru kılmaz.

Nazi Almanya'sında milyonlarca Alman, Musevi, çingene, eşcinsel vb. azınlıkların soykırımında aktif rol almıştı. Bir kitle hareketi sözkonusu olduğu için bu soykırımı da meşru mu görelim?

Fikirlerin, düşüncelerin, hareketlerin meşruluğu, katılımcılarının sayısı ile alakasız olarak, kendi meziyetleri bazında, kanıt ve mantık aracılığı ile belirlenir.

#58 sparkplug

sparkplug

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 946 posts

Posted 09.01.2006 - 13:24

Pragrafı şöyle bitirmeliydin. " Asıl kafası karışık olan, çelişkilerle ve tutarsızlıklarla dolu bir kitaba inanmaya çalışan herhangi bir din hegomanyasına girmiş olanlardır."

Katılıyorum. Ama İslam misyonerleri ile dolu bir ülkede yaşadığımız için, ve Türkiye'de İslam misyonerlerinin mağdurlarının sayısının, diğer dinlerin misyonerlerinin mağdurlarının sayısına olan oranı astronomik derecede yüksek olduğu için, İslam'ın tutarsızlığı üzerine yoğunlaşmanın, en azından Türkiye şartlarında ve Türkler'e hitap eden bir forumda takdir edilmesini rica ediyorum.

Hıristiyan (ya da yoğun Hıristiyan katılımcılı) bir forumda da Hıristiyanlık'ın tutarsızlıklarını aydınlatmak uygun olur. Çünkü Hıristiyan misyonerlerinin mağdurları oradadır. Bu aydınlanmadan feyz alacak hedef kitle orada olacaktır.

#59 WaLe

WaLe

Kimene!

• Üyeler
  • 6730 posts

Posted 09.01.2006 - 13:42

Bütün dinlere karşı tarafsız bir bakışaçıya sahipsen yazılarını hepsini kapsar uslupta yazmalısın. Burasının müslüman bir ülke olması senin sadece müslümanlarının inançlarını eleştirmen, sorgulaman anlamına gelmez. Hristiyan katılımcıların bulunduğu bir forumda hristiyanları sorgularım demek yanlış, bu ülkede bu olasığın ne kadar küçük bir olduğunu sanırımki bizim kadar sende biliyorsundur.

Bundan sonraki yazılarında Sadece İslamiyet değil, Tüm dinlere yönelik olmasını rica ediyorum..

Ancak konu spesifik olarak İslamiyete yönelirse o zaman sadece tek bir din'e yönelik yazmalısın.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Posted Image

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry

#60 quStah

quStah

Camel Soft

• Yöneticiler
  • 5617 posts
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Posted 09.01.2006 - 14:02

Nazi Almanya'sında milyonlarca Alman, Musevi, çingene, eşcinsel vb. azınlıkların soykırımında aktif rol almıştı. Bir kitle hareketi sözkonusu olduğu için bu soykırımı da meşru mu görelim?

Bugün var herkezde birşey ya bakalım ne olacak sonu..
sparkplug şu ana kadar sana gel müslüman ol, islamiyet şöyle iyidir böyle dogrudur dedimmi ki bana meşruluktan bahsediyorsun. Saygı istiyoruz sayın üye saygı. İnansanda inanmasanda saygı duymalısın, hakaret etmemelisin. Kastettiğimin bu oldugunu bal gibi anlıyorsun ama anlamamazlıktan gelip cevap verme telaşına giriyorsun boşu boşuna. Sayıylamı veriyorlar sizi başımıza?

Similar Topics Collapse

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users