Jump to content

- - - - -

Barış ve huzur Türkiye'ye gelsin artık

• Please log in to reply
138 replies to this topic

#61 SPARTAKÜS*

SPARTAKÜS*

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Yasaklılar
  • 39 posts

Posted 24.05.2007 - 22:06

arkadaşım kürt meselesi ta cumhuriyet kurulduğundan beri var bence biraz bilgilen öyle gel konuş...bu kürt meselesinin temel nedeni de ihmalden ziyade yapılan asimilasyon politikaları ve kürt halkının demokratik taleplerine karşı yapılan baskılardır...

#62 Hyaman

Hyaman

Triple Nickel-1

• Dokunulmazlar
  • 4490 posts

Posted 24.05.2007 - 22:10

arkadaşım kürt meselesi ta cumhuriyet kurulduğundan beri var bence biraz bilgilen öyle gel konuş...bu kürt meselesinin temel nedeni de ihmalden ziyade yapılan asimilasyon politikaları ve kürt halkının demokratik taleplerine karşı yapılan baskılardır...

Asimilasyon mu??Güldürmeyin beni.Eğer asimilasyon yapılsaydı şimdi bir tane Kürt kalmazdı memlekette.Asimilasyon Sırpların Boşnaklara veya Nazilerin Yahudilere yaptıkları gibi yapılır.Asimilasyon falan diyerek coşmayalım hemen.Bir de bu Kürtlerin demokratik talepleri meselesi var.Nedir o talepler açıkça yazar mısın?

Edited by VooDoo, 24.05.2007 - 22:11.

I find your lack of faith disturbing!

#63 Lavinia

Lavinia

FıRTıNa KuŞu

• Üyeler
  • 5669 posts

arkadaşlar benbu konuyu kardeşin kardeşi öldurduğu gerceğine dikkaat çekmek ve ayrıca fikir alışverişinde bulunalım ve nasıl bir yol bulunur dıye açtım beni vatanhaini veya bölucukle suçluyasınız diye açmadım kaynak gerceklerde gizlidir arayan bulur bugün bu ülkede bu yaşanan olayların gerceğinde ne mutlu türkum diyene lafı diğilmidir bir kürt veya laz cerkez veya alevi bu lafı söylediğinde turkmu oluyor bu şacmalıkları ve popilist miliiyetçilik söylemlerini bir kenara bırakıp bu ülkede adalet eşitlik kardeşliği gerçek demokırasiyi nasıl yerleştiririlir diye düşünsek nasıl olur *

hangi kardeşten bahsediyorsun sen?kimsenin kardeşini vurduğu yok.Öldürülenler PKK Militanlarıdır.PKK militanları ne zamandan beri bizim kardeşimiz oluyor?haddinizi biliniz.
Bu ülkede eşitlikte var kardeşim,Kürt te ayrı Türk e ayrı Laz a ayrı hukuk uygulanmıyor.
Ne Mutlu Türk üm Diyene diyen herkes Türk Halkına dahildir aksine olan bir hususta yoktur.Bu lafı sarfeden herkes zaten bu ülkede huzur içinde yaşıyor.Huzurumuzu bozmaya çalışan pkk dır sonuda bellidir.Türk ordusundan hakkettiği karşılığı alıyor ve almaya devam edecektir.

Posted Image

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

#64 Elric

Elric

Mel G.'nin Vârisi :)

• Üyeler
  • 6432 posts

Lütfen beni bilgilendirir misin bu asimilasyon politikaları ve kürt halkının "demokratik talep"leriyle ilgili ? Ayrıca yine soracağım benzer bir soruyu: kürt halkının "demoktratik talep"lerinin yerine getirilmemesi kendi eylemlerini haklı kılarsa; hani olur da lazların, çerkezlerin "demokratik talep"leri yerine getirilmezse, onların yapacaklarını haklı mı kılar ?
Posted Image

#65 SPARTAKÜS*

SPARTAKÜS*

• Yasaklılar
  • 39 posts

Posted 24.05.2007 - 22:12

arkadaşım benimle burda fikri anlamda tarışacak herkesle etik çeçevesinde tartışmaya hazırım ama burda bana karşı yok bölücü yok bilmem başka benzetmeler yaparak bir arpa boyu ilelemeyiz zaten bu ülke bu yüzden bu halde ben burda şu ana kadar kimseye yakıştırma yapmadım çünkü asıl popilizm budur ve karanlığa küfr etmek yerine mum yakalım karanlığa...

#66 SPARTAKÜS*

SPARTAKÜS*

• Yasaklılar
  • 39 posts

Posted 24.05.2007 - 22:14

bu ülkenin anayasasında ne yazıyor arkadaşım bu ülke sosyal,demokratik hukuk devletidir,yani demokrasinin olmadığı yerde zaten anarşi vardır,başka anarşi aramaya gerek yok...

#67 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 posts

Posted 24.05.2007 - 22:16

Kürtlerin isteklerine cevap veriliyor zaten bu memlekette.
Ama diyorsanki Batı kadar değer verilmiyor bu isteklere haklısın. Orada yaşayan akrabalarımdan biliyorum burada 1 günde yapılıyorsa bir iş orada 2 bilemedin 3 günde oluyor. Hoş şimdilerde bu da ortadan kalktı. Batı kadar hızlı bir nesil yetişiyor orada.

Kürtler Türkler diye ayırmamak lazım.
Kürt dediğimiz kesimin isteği çok farklı. Yada şöyle söyleyeyim ; oradaki bir takım güçler ( pkk diyelim biz buna ) halkı galeyana getirip kürt devleti kurdurmak için çabalıyorlar. ama kendi içinde çelişkideler. Çünkü her seferinde kardeşiz dediği kişilerin canlarını alıyorlar. Bu nasıl kardeşlik sorarım sana.

Daha kendi içinde bile anlaşamıyor , çatlak ses çıkarıldığında susturulmaya çalışılıyorsa nasıl olurda çıkıp biz kardeşiz , kardeş kardeşi öldürürmü deniliyor anlamak mümkün değil.

Kürtler eziliyor şöyle yapılıyor diye meseleye bakmak yerine çözüm önerileri sunmak bunu halkın anlayacağı dilde anlatmak ve ona göre yardım istemek daha akıllıca.

Türkler şöyle , kürtler böyle diyerek daha ne kadar birbirimizi aşağılamaya devam edeceğiz ?

Ben Doğu Bölgesinde bulunan kişiler kadar misafirperver insan görmedim. batıda komşuluk yok yahu. Burada aynı apartmanda oturan insanlar bile birbirini tanımıyorlar. Ama Doğuda öyle mi ? Türk Kürt diye ayırsak bile kimsenin kimseye düşmanlığı yok. Düşmanlığı Türklüğü kabul etmeyen insanlar çıkarıyor.

Değişiklikler Kaydedildi...

#68 Poseidon

Poseidon

Tarih Muhabiri

• Dokunulmazlar
  • 2810 posts

Posted 24.05.2007 - 22:17

Peki hiç düşündünüz mü neden bu sorun dedikleri olay 1900 yılların başında başlamış..?
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#69 JoHoR

JoHoR

Approved

• Üyeler
  • 808 posts
  • İlgi Alanları:İllustrasyon, Sinema, Astroloji, Felsefe Tarihi, Siyaset.

Posted 24.05.2007 - 22:17

Arkadaşlar bilgilerini ABD den almaktalar. Benim can ciğer kuzu sarması kürt arkadaşlarımla hiç bir zaman arama nifak sokmayı beceremecekler.
Meslektaşlarım, dostlarım var kürt olan ama Türk'üm demekten çekinmeyen.
PKK'ya lanet okuyan
Cesaretiniz var mı burda terör örgütüne lanet okumaya? Ben bunu bilmek istiyorum. Kimse kürt kimliğiyle uğraşmıyor bu ülkede. Ancak ve sadece ABD destekli embesillerdir TÜRK'e meydan okuma cesaretini gösteren.
Bu cesarette cahillikten beslenir.

Salih Gönüller

#70 SPARTAKÜS*

SPARTAKÜS*

• Yasaklılar
  • 39 posts

Posted 24.05.2007 - 22:19

arkadaşım kürtler ve türkler ayrımı değil ayrım ayrım bu ülkeyi birlikte kurduğunu söylediğin insanlara kandine tanıdığın hakların bir çoğunu tanımaman ve yaşanılan hayatlar arasındaki büyük uçurumlar..

#71 JoHoR

JoHoR

Approved

• Üyeler
  • 808 posts

Posted 24.05.2007 - 22:22

Hangi haktan bahsediyorsun ne uyduuruyorsun kardeşim.
Bu ülkede Cumhurbaşkanı kürt'tü neden bahsediyorsun sen ya?

Salih Gönüller

#72 Gölge

Gölge

..Hayaletin Gölgesi..

• Üyeler
  • 15435 posts

Posted 24.05.2007 - 22:22

O ayrımı şu anda kendi cümlenle kendin yapıosun..
Madem bereber diosun neden kürtüm diye kendini farklı kefeye koyarsın ?

smiley-sport036.gif  

#73 JoHoR

JoHoR

Approved

• Üyeler
  • 808 posts

Posted 24.05.2007 - 22:23

Ben çelişkiye düşmüyorum. Müttefik olmak başkadır yalakalık başkadır benim literatürümde.
Salih Gönüller

#74 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 posts

Posted 24.05.2007 - 22:24

"pkkyı lanetliyorum" diyebilirmisin spartaküs ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#75 Poseidon

Poseidon

Tarih Muhabiri

• Dokunulmazlar
  • 2810 posts

Posted 24.05.2007 - 22:24

Halepçe katliamında Kuzey Irak'taki Kürtleri kardeş bilip Saddam'ın elinden kurtarıp kim sınırını açtı...?
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#76 Lavinia

Lavinia

FıRTıNa KuŞu

• Üyeler
  • 5669 posts

Posted 24.05.2007 - 22:26

arkadaşım kürtler ve türkler ayrımı değil ayrım ayrım bu ülkeyi birlikte kurduğunu söylediğin insanlara kandine tanıdığın hakların bir çoğunu tanımaman ve yaşanılan hayatlar arasındaki büyük uçurumlar..

Hukuta varolan bu haklar nelermiş bir bahset bakalım.Türkiye de kimseye ayrı hukuk yok.Hukuk dersinde kimseye de Türk ten %1 Laz dan %10 Kürtten % 15 vergi alcaksın demiyor.
Hayatlar arasındaki uçurum mu var.Ben çalışıyorum ve ekmeğimi kazanıyorum.Devlet bana Türk olduğum için para ödemiyor.Kürt asıllı bir çok vatandaşta benim gibi çalışıyor ve ekmek kazanıyor.Doğal olarak devlet ona da sen Kürt sün diye para ödemiyor.
Posted Image

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

#77 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9354 posts

Posted 24.05.2007 - 22:28

Bu şahısların , Türkiye Cumhuriyeti yerine , '' T.C '' ibaresini kullanmaları , kimliklerini açıkça belli etmekle birlikte , benim kanıma dokunuyor . Geçiniz efendim bunları geçiniz .Ezilen Halk , sömürülen Halk , asimile edilen Halk safsatası ile bölücülüğünüzü gizleyemezsiniz .

#78 Gölge

Gölge

..Hayaletin Gölgesi..

• Üyeler
  • 15435 posts

Nasıl diyebilecek ki onu PKK Kürdistan İşçi Partisi demek..
Kendilerini Bütünlükden ayrı bir bütünlük gibi görmeye defam eddikleri sürece nasıl desin ?

smiley-sport036.gif  

#79 JoHoR

JoHoR

Approved

• Üyeler
  • 808 posts

Uzaydan gelmedik. Burda yaşıyoruz Türkiye Cumhuriyeti'nde
Siz nerden geldiniz?
Kürtler ve ABD müttefik olamaz çünkü kürt devleti yok kardeşim.

Salih Gönüller

#80 vaudeville

vaudeville

Siyaset Yazarı

• Üyeler
  • 302 posts

Posted 24.05.2007 - 22:29

Kanaatimce bu şekilde yürümemeli bu tartışma..Bir yöntem belirlenmeli..PKK'ya her daim lanet okumakta ve bu terör örgütü militanlarını,"gerilla" olarak tanımlayanlara bir tepkimiz var haklı olarak..Spartaküs'ün tam olarak anlatmak istediği nedir,elinde ne tür bir argüman var,nasıl bir karşılaştırmaya gidiyor anlamamız,ikna olmasını beklemeden ikna edici cevaplar vermemiz gerekiyor..Spartaküs'ün düştüğü hatalar biri ikiyi çoktan geçmiş,evet,fakat sorma sorgulama yöntemini yığılma şeklinde yürütürsek,kim daha çok bağırırsa o haklıdır mantığına dönüşecek..Mesele,PKK'dan açılıp,doğunun şartlarına,emperyalizme,askeri harcamalara kadar geniş yelpazede tartışılıyor..Sorular,sorunlar arada kaynayıp gidecek..Şimdilik merak ettiklerim ve sormak istediklerimi belirtmeyeceğim karmaşa olmaması için,fakat Spartaküs'ü sakince dinleyip,sakince cevaplayalım isterim,bir devletin meşru müdafaası emperyalizme hizmet olarak nasıl nitelendirilir,bunun açıklaması nedir,bir açıklasın ki,huzura erelim

Similar Topics Collapse

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users