Türbanlıların topu cehennemlik mi?
Posted 19.11.2007 - 10:27
Posted 19.11.2007 - 10:39
savunduğun şeyi neden uygulamıyorsun?
Cevap:Ben burda türban takma eylemini savunmuyorum,bu haktan yararlanan insanların rencide edilmesine ve dini inançları ile alay edilmesine karşıyım.
neden saçların boyalı ?
Cevap:Ne alaka

müslümanız şeriat iyidir diyorsun
Cevap: Evet Müslümanım elhamadülillah. şeriat nedir?
doğru oysa sen neden öyle değilsin ?
Cevap: Kişisel tercihim
2 kürek kum
var mı ötesi?
Posted 19.11.2007 - 10:44
Madem özgür bi ülkede yaşıyoruz..Sokakta öpüşen çiftlere,pantalonundan tangasını çıkartanlara,süper mini eteğiyle bacak show yapanlara gayet medeni bi şekilde yaklaşan sizler,başını kapatan ,dini inançlarına göre yaşamayı tercih eden kişilere de aynı medeni bakış açısıyla bakmalısınız. !
Yahu bazen anlamıyorum..Burası hristiyan bir ülke değilki..Öyle olsa anlayacağım ,ya evet insanlara garip geliyor diyeceğim..İster Kuran'da geçiyor deyin,ister örf-adet ,gelenek - görenek deyin..Bu ülkede yüz yıllardır başı kapamak var..Neden batıyor ben anlamıyorum..Neden garip geliyor..?
Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

Posted 19.11.2007 - 10:46

bana yine aydınlatıcı gelmedi bu cevap.. ısrarla şeriatı savunacaksın müslümanım diyceksin.. müslüman bayanlar napıyor .. başlarını kapatıyor.. hatta sıkma baş yapıyor.. dimi.. doğru budur diyorlar ..
onları savun savun.. onu giyebilsin bunu giyebilsin eyvallah.. ama sen boyan süslen.. savunduğun şeylerin hiç birini kendin yapma
kişisel tercih tabi ki .. ama bir şeyleri 4 koldan savunurken hiç birini uygulamazsan ben buna ancak gülerim kusura bakma

tutturmuşsun bir kişisel tercih..

neyse demokrasi var bu ülkede .. kara çarşaf giysinler, sıkma baş giysinler.. sen süslen boyan ... ala ala yaşayıp gideriz sıkma canını

Posted 19.11.2007 - 10:51
Onları savunuyo olmak için illa öylemi olmak gerekiyor?Empati nedir hiç duymadınızmı? Ben kendimi onların yerine koyuyorum ve büyük bir haksızlığa uğradıklarını düşünüyorum açıkçası..Dalga geçiliyorlar,yobaz,örümcek kafalı olarak adlandırıyorlar..Birilerinin de sizin için böyle düşündüğünü,sokakta görenlerin sizden midesinin bulandığını bi düşünsenize..Bu çok berbat bi duygu olsa gerek..
Madem özgür bi ülkede yaşıyoruz..Sokakta öpüşen çiftlere,pantalonundan tangasını çıkartanlara,süper mini eteğiyle bacak show yapanlara gayet medeni bi şekilde yaklaşan sizler,başını kapatan ,dini inançlarına göre yaşamayı tercih eden kişilere de aynı medeni bakış açısıyla bakmalısınız. !
Yahu bazen anlamıyorum..Burası hristiyan bir ülke değilki..Öyle olsa anlayacağım ,ya evet insanlara garip geliyor diyeceğim..İster Kuran'da geçiyor deyin,ister örf-adet ,gelenek - görenek deyin..Bu ülkede yüz yıllardır başı kapamak var..Neden batıyor ben anlamıyorum..Neden garip geliyor..?
şeriat şeriat tutturmuşsun.. başörtüsü türban tutturmuşsun.. savun.. ama sen yapma.. kişisel tercih.. empati bilmem ne

empati kuracağına uygula madem doğru o.. her türlü savunuyordun.. uygula o zaman..
Posted 19.11.2007 - 10:54
Ayrıca bunlar hassas konular,böyle dalga geçer bir şekilde konuşman hiç hoş değil..Biraz daha ciddi olmanı öneririm..
Tekrar söylüyorum.. Onları savunuyo olmak için illa öylemi olmak gerekiyor??? Hayır bence gerekmiyor..
* * *
Susuyorum..

Posted 19.11.2007 - 11:00
ben farklı bir açıdan yaklaştım.. ne ilhanı savunuyorum ne başkasını..
ilhan da yanlış söylemiş.. başı açıklar cehennemlik diyenler de yanlış söylemiş..
ben kendi düşüncelerimi aktarıyorum buraya hoşuna giden olur veya olmaz beni ilgilendirmiyor..
herkes fikrini yazıyorsa bende yazıyorum.. ve soru soruyorum.. ama cevap mevap alamıyorum o kadar savunduğunuz şey için ..
empati var uygulama yok sonuç bu .. fazla da uzatmıyım madem öyle ..
Posted 19.11.2007 - 11:02
* * *
Susuyorum..

Posted 19.11.2007 - 11:03
ayrıca kadın erkek eşitliğine gelirsek; her olguyu kendi düşünce sistematiği içerisinde değerlendirisek anlam kazanır. evet günümüz yaklaşımına göre, kriterlerine göre, eşit değildir. islami dialektik sisteminde ise kadın kimi anlamda günümüz kriterlerinden daha da üstün kılınmaktadır. bu değerlendirmeler tamamen bakış açısı meselesidir.

bir insanın yanıp yanmayacağına da ancak allah karar verir. kul hakkı hariç tüm konularda, kıyamet gününde bir çok müslümanın, peygamberimizin şefaati ile bağışlanacağı da islami kaynaklarda ifade edilir. burada da çaktırmadan islamiyete "öcüüüüü" mü denmek istenmiş anlayamadım

Edited by alim, 19.11.2007 - 11:05.
Posted 19.11.2007 - 11:08

2 kürek kum
var mı ötesi?
Posted 19.11.2007 - 11:10
yok tahminim yok.. kapasitem yetersiz.. ben diyeceğimi dedim.. sen de cevabını kendince verdin..Peki madem yanıtlarımızı inandırıcı bulmuyorsun..Sence neden cevap veremiyoruz soruna? Bi tahminin varmı? Ki elbette vardır..
ben empati yerine uygulama bekliyorum bu kadar savunulan ve yapılan şeyler için..
ama empati kuruyorum kişisel tercihimiz diyorsunuz .. eyvallah o zaman daha da uzatmaya gerek duymuyorum.. yazacağımı yazdım çünkü ..
Posted 19.11.2007 - 11:21
Bu şey gibi,nasıl sokakta yaşayan insanlara üzülürsün,karnı aç olanlara vs..Onların yerine koyarsın kendini..Ve anlamaya çalışırsın..Ama onları daha iyi anlamak için gidipte sokakta yaşamazsın..Kapanma mevzusu da bunun gibi birşey..Umarım anlatabilmişimdir...
* * *
Susuyorum..

Posted 19.11.2007 - 11:28
daha fazla uzatmıycam demiştim dimi

Posted 19.11.2007 - 11:29
Yarın öbür gün travrestiler için bir yasak çıksa.
Travestileri savunmak için inbe mi olmak lazım.
Posted 19.11.2007 - 11:29

Konsept:

2 kürek kum
var mı ötesi?
Posted 19.11.2007 - 11:30

Posted 19.11.2007 - 11:31
Akıl var herkeste.
Ayrıca bu vatandaş kölelik cariye filan demiş ona alim iyi yorum getirmiş.
Posted 19.11.2007 - 11:33
ama müslümanlığı savunurken şeriat gelsin şeriat gelsin derken.. ve bir takım olgular varsa ve onlar savunuluyorsa.. ve istenilen şeyin gelmesi demek bir takım kurallar demek.. yani kapanmayı baştan kabul etmek demek..
eeee sen bunları savunacaksın.. açık saçık giyineceksin.. işte benim itirazım burda..
senin örneğinde ise inbe li olan.. o senin tercihin ister böyle savun ister onlar gibi ol..
bu da son açıklamamdır.. hala anlamıyorsanız.. ben kendimi zorlamıyım.. gayet net anlattım çünkü

Posted 19.11.2007 - 11:35
* * *
Susuyorum..

Posted 19.11.2007 - 11:35
Similar Topics
Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
---|---|---|---|---|---|
Çağla / Saz Mı Caz Mı? |
Yerli Videolar | hüfyaa |
|
![]()
|
|
GetContact tehlikeli mi? Verdiğiniz izinlere dikkat! |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |