İçerik değiştir

Harabe.net üyesi, 'değil' kelimesini 'deyil' şeklinde yazmaz.
- - - - -

Türbanlıların topu cehennemlik mi?

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 84 yanıt verildi

#61 quStah

quStah

Camel Soft

• Yöneticiler
  • 5617 Mesaj
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Gönderim zamanı 19.11.2007 - 14:06

Görüldüğü gibi Kuranıkerim'de kadın-erkek eşitliği olmadığı gibi, cariye ve köle düzeni vardır...
Demek ki İslamın anayasasında çağımızın insan haklarını benimsemek yolu kapalıdır...

İlhan amca haklı, çağımızın çağdaş gereksinimlerine İslamın neresi uyuyor ki? Biz yönümüzü batıya çevirmeliyiz arkadaşlar, kafamızıda havaya kaldırmalıyız kiii ayakta tecavüz etsinler haberimiz olmasın..

Adamların anayasasında kadın-erkek eşitliği var, insan haklarının aalaası var, biz hala kadın-erkek eşitliği olmayan bi dini yaşıyoruz. yazık yazık..

Bak amerikam canım ciğerim herşeyim başkanını bile bi kadına emanet edecek(idi şu flört skandalını çıkarmasaydı. Kadıncağızda inanmış belli kadın erkek eşittir yazıyor diye aday oluvermiş hemen. Ne hayaller kurmuştur kimbilir, ne de olsa onların anayasasında kadın-erkek eşitya..) Biz o kadar geri kafalılıkla Tansu ya nası vermişdik o başbakanlığı yahu?

Demek ki neymiş? Öyle kağıtlara o-bu eşittir yazmakla bitmiyormuş herşey.. Bu amerika bizden önce şeriatı getirirse hiç şaşmayın *böö

#62 REBEL

REBEL

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 6906 Mesaj

Gönderim zamanı 19.11.2007 - 14:08

dinimizde kadınlar ikinci sınıf insan muamelesi mi görüyordu yani? bunu mu demek istiyorsun? Qustah

...

#63 DKNH

DKNH

εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

• Muhabirler
  • 9404 Mesaj

Gönderim zamanı 19.11.2007 - 14:08

aa ne kadar ilginç
bende tartısmayı sürekli karsındakine laf sokmak olarak biliyordum degilmiymiş
karsındakini asagılamayacaksan, küçümsemeyeceksen ne anlamı var tartısmanın alla alla
rebele katılmamak imkansız karsılıklı saflar da bu tür baslıklarda sürekli hep aynı seyler oluyor.herkes laf sokmak, üste çıkmak, kendini haklı göstermek derdinde.tabi ki bu tür konular paylasılsın, konusulsun da biraz daha adaba otokontrol gerek sanırım.yönetimden çok üyelere iş düşüyor bence
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#64 DKNH

DKNH

εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

• Muhabirler
  • 9404 Mesaj

Gönderim zamanı 19.11.2007 - 14:10

yaa ben bi mesaj yazana kadar araya 2 mesaj girmiş

önemli olan kafanın içindekidir dışındaki değil
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#65 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 Mesaj

Gönderim zamanı 19.11.2007 - 14:10

Tartışma & Forum sitesinde bu tür konular yayınlanmasın.
Sorunda ortadan kalksın.

Değişiklikler Kaydedildi...

#66 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

Sırdan öte ne var ki

• Üyeler
  • 18713 Mesaj

Gönderim zamanı 19.11.2007 - 14:11

Canan (19 Kasım 2007 08:52) :

Türbanlıların topu cehennemlik 

Cumhuriyet Gazetesi yazarı İlhan Selçuk yine çok tartışılacak bir yazıya imza attı. İşte çok konuşulacak o yazı...

İlhan Selçuk/Cumhuriyet

Kuranıkerim ve Türbancılar...

Bugün cuma değil..

Pazar..

Ama olsun, ben Kuranıkerim'deki tesettüre, türbana, kadına ilişkin kutsal ayetleri sizinle paylaşmak istiyorum...

İyi bir Müslümanın rehberi doğrudan Kuranıkerim'dir...

Aymaz kişilere, çokbilmişlere, kendisinde bir hikmet görüp ulema geçinenlere boşverin...

Müslümanlıkta papazlık yoktur...

Kendi aklınıza güvenin...

Allah'ın kitabı Kuranıkerim'i bilmeyen, Müslüman değil, Müslüman mukallidi olur...

*

Bugün Çankaya Köşkü'nde bir türbanlı hanım var...

Başbakanlık Konutu da bir türbanlı hanımın elinin altındadır...

Peki, türban devletin ve de hükümetin doruklarına tırmandı diye Türkiye eskisinden daha çok mu Müslüman oldu?..

*

Bu soruya yanıt vermeden önce Kuranıkerim'in kadınlara ilişkin buyruklarından birkaçını anımsamak iyi olacaktır...

Nur suresinden:

"Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler kötü kadınlara yakışırlar..."

Ey Müslümanlar!..

"Kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi olanları evlendirin!.."

"İffetli olmak isteyen cariyelerinizi, dünya hayatının geçici menfaatını elde etmek için, fuhşa zorlamayın..."

Ahzap suresinden:

"Kadınların; babaları, oğulları, erkek kardeşleri, (...) hizmetçi kadınları ve cariyeleri hakkında bir sorumluluğu yoktur..."

Nisa suresi:

"Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin mallarından sarf etmelerinden dolayı, erkekler kadınlar üzerine hâkimdirler (egemendirler)."

"Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün..."

*

Görüldüğü gibi Kuranıkerim'de kadın-erkek eşitliği olmadığı gibi, cariye ve köle düzeni vardır...

Demek ki İslamın anayasasında çağımızın insan haklarını benimsemek yolu kapalıdır...

Önce bu gerçekler herkes tarafından biline!..

*

Şimdi gelelim bizim türbancı Müslümanlara; Kuranıkerim'in kadınlar hakkındaki tüm yasalarına sırt çevirip türbancılığı politikada meslek edinenlere...

Nur suresinde bu konuda şu kural konuyor:

"Ey Muhammet ,

Mümin kadınlara söyle...

Başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar..."

Kuranıkerim'de türban ya da sıkmabaş yoktur; boyun sarıp sarmalanmayacak, başörtüsü göreneksel usul üzerine yakaların üzerine salınacaktır...

*

Atatürk devrimi Anadolu Türklüğüne ve Müslümanlığına çağdaşlığın, uygarlığın, insanlığın yolunu açmıştır...

Türbanı bir flamaya dönüştürüp siyaset sahteciliğinin en büyüğünü yaparak Müslümanlık taslayanlar ikiyüzlü yalancılardır...

Bunlar Müslüman değil, kutsal Müslümanlığı kullananlardır...

Topu cehennemliktir; çünkü Anadolu insanına en büyük kötülüğü yapıyorlar...

Konu bu değil mi? yada ben mi yanlış görüyorum, forum hakkında görüş düşünceler diye mi açılmış.

Bu mesaj Ysf tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 19.11.2007 - 14:11

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...

#67 Canan

Canan

diyalog değil,monolog..

• Üyeler
  • 5591 Mesaj
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 19.11.2007 - 14:14

DaaAnnK (19 Kasım 2007 12:51) :

Laiksen Müslüman değilsin. ( Kafirsin bir nevi cehennemliksine kadar gider ) diyen Bu cüreti kendinde gören Tayyib 'e aynı tepkiyi, küfürleri, hakaretleri neden edemiyoruz.

Laik'lik din değildir.adam doğru söylemiş.
Ben müslümanım ve laik bir devletim var. ben böle açıklıyorum.
Laik'lik bir devlet düzenidir. ben laik'im demek bana komik geliyo.
devletimin laik'lik ilkesine bağlıyım demek yerinde olur kanaatındayım.
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#68 Poseidon

Poseidon

Tarih Muhabiri

• Dokunulmazlar
  • 2810 Mesaj

Gönderim zamanı 20.11.2007 - 22:47

Bu konuya yazı yazmak istediğim ilk anda kapalı olduğunu farkettim... Sonra sağolsun yönetici bir arkadaş beni kırmayarak konuyu tekrar açtı... Teşekkürler..*zong

Ben buraya kimin cennete kimin cehenneme gideciğini kimsenin bilemeyeceğini buna sadece Allah'ın muktedir olduğunu ayrıntısıyla yazmayacağım... Çünkü bunu hepimiz çok iyi biliyoruz...

Benim sorgulamak istediğim bir insana bu yazıyı yazdıran ruh halidir... Yani bir yerlerden sanki bu adama emir geliyor yada rüyasında görüyor yada akşam yemeğiinde ''ulen bende yarın şöyle bir yazı yazayımda ortalık toz duman olsun'' mu diyor anlamıyorum... Neredeyse 2 aydır ülkenin gündemi terör iken... Türban tartışmlarının T'si bile ağıza alınmıyorken... Yeni Anayasa taslağı bile ikinci plana atılmışken... Birisi çıkıyor ve böyle bir yazı yazıyor...? Acaba derdi ne olmalı..?

Ben zaten Ülke Nüfusunun en az %95'nin müslüman olduğu bir ülkede türbandır baş örtüsüdür gibi şeylerin tartışılmasına çok karşıyım...

ve kendime şunları soruyorum acaba hıristiyan ülkelerde vaftiz tartışılıyor mu..? Ben laikim kardeşim çocuğum vaftiz ettirmem diyen çıkıyor mu...? Yada bir yazar çıkıp vaftiz edilenler cehennemliktir diyor mu..?

Bakın bizim laikliğimiz hakkında çok çarpıcı bir örnek vericem...

Yakın zamanlarda Geçtiğimiz 1 ay içerisinde Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk'a Georgetown Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı verildi ve cübbe töreni okulun ünlü Haç'lı salonunda yapıldı yani Orhan Pamuk'un cübbe giydiği yerin tam üstünede kocaman bir haç vardı... Belki haberi okudunuz ama dikkat etmedinizGazetede bu haberi ve resmi görünce kendime şunu sordum... Acaba Orhan Pamuk duvarında Allah yazısı olan bir salonda o yazının altında bu ünvanı kabul edip o cüppeyi giyer miydi...? Bunun cevabını size bırakıyorum....

İşte bizim ülkemizdeki bazı kesmin Laiklikten anladığı şey bu... İslamda laiksin başka bir dinde laik değilsin...
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#69 DaaAnnK

DaaAnnK

Sözde Değil Özde Haylaz

• Üyeler
  • 7176 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2007 - 01:26

Canan (19 Kasım 2007 13:14) :

Laik'lik din değildir.adam doğru söylemiş.
Ben müslümanım ve laik bir devletim var. ben böle açıklıyorum.
Laik'lik bir devlet düzenidir. ben laik'im demek bana komik geliyo.
devletimin laik'lik ilkesine bağlıyım demek yerinde olur kanaatındayım.

Laik'lik din değildir elbet ama o adamın ve sizin unuttuğun çok önemli bir nokta vardır.

Laiklik bir yaşam tercihidir. Bir İlke'dir bir dünyevi hayatta tercih ettiğin yaşam şeklidir. Bu şekil içersinde laik bir şekilde yaşayarak. Yani Laik devletin kuralları içersinde bu ilke ile yaşamayı istemektir. Bu şekilde yaşayan ve kendini Laik olarak görmek veya görmemek detıpkı sizin aksi görüşünüz olabileceği gibi milyonlarca insanın benimsediği ve tercih ettiği bir yaşamdır. Yani kendini laik ve aynı zamanda elhamdürillah müslüman olarak tanımlayan 10 milyonlar var bu ülkede. Ve sizin adam bu on milyonlara ne diyor laiksen müslüman değilsin diyor, bir hüküm de bulunuyor.

Kanaatler kişilerin fikirleridir saygı gösterilmelidir ancak Türbanlılar cehennemlik, Laikler müslüman değildirler bir hükümdür ve insan üzerinde hüküm sadece Allah'ındır özellikle bu konularda o nedenle benim gözümde Tayyip Erdoğan=İlhan Selçuk'tur .
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#70 Edys

Edys

....

• Dokunulmazlar
  • 16109 Mesaj
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 21.11.2007 - 01:39

Türbanlıların hepsi cennetlik derken ne kadar yanlış denilmişse, Türbanlıların hepsi cehennemlik diyerek de o kadar yanlış olmuş..

daaankk sana katılıyorum Tayyip=İlhan.. hatta tayyip daha süper bence :)

#71 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2007 - 03:01

İslamiyet başlı başına bir yaşam tarzıdır zaten.
İslamiyeti belirtilene göre yaşayan insana başka bir yaşam tarzını empoze etmek yanlışlık olur. Ben İslamiyeti belirtilene göre yaşayan laikliği kabul etmez demiyorum ( elbet kabul etmeyenler vardır ), demek istediğim laikliği yaşam tarzı olarak kabul eden kişiler islamiyetin öngördüğü şekilde yaşayanların yaşam tarzlarına el uzatmaması gerektiğini ve onlarında aynen kendileri gibi yaşam tarzı olduklarını anlamalarını bekliyorum. Çok şey istiyorum belki ama bu böyle..

Ben bu ülkede sol kesimin İslamiyeti kendilerine yaşam tarzı edinmiş kişilere sıcak bakmadıklarını görüyorum.

Ve bu konu üstünde Poseidon'un dediği gibi ;

''Benim sorgulamak istediğim bir insana bu yazıyı yazdıran ruh halidir... Yani bir yerlerden sanki bu adama emir geliyor yada rüyasında görüyor yada akşam yemeğiinde ''ulen bende yarın şöyle bir yazı yazayımda ortalık toz duman olsun'' mu diyor anlamıyorum... Neredeyse 2 aydır ülkenin gündemi terör iken... Türban tartışmlarının T'si bile ağıza alınmıyorken... Yeni Anayasa taslağı bile ikinci plana atılmışken... Birisi çıkıyor ve böyle bir yazı yazıyor...? Acaba derdi ne olmalı..?''

Bunu cidden çok meral ediyorum.

Ve bu yazıyı yazan insan bir zamanlar Cumhuriyet mitinglerine gidin diyen insan. Yazık ki ne yazık. Bence anlamak lazım bu tür insanların ne mal olduklarını.

Zerre kadar güvenmiyorum ben bu ilhan selçuk .

kullanılan kelimelere dikkat

Bu mesaj shy tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 21.11.2007 - 16:38

#72 Edys

Edys

....

• Dokunulmazlar
  • 16109 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2007 - 05:51

Tozpembem (21 Kasım 2007 02:01) :

Zerre kadar güvenmiyorum ben bu ilhan selçuk.

ben de tayyib e :)

kullandığımız keliemlere dikkat

Bu mesaj shy tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 21.11.2007 - 16:39

#73 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2007 - 11:45

tayyip , ilhan tartışmasında değiliz ki.
muhalefet olsun diye , bahsi geçen kişinin yazdıkları hakında yorum yapmayıp gülüp geçiyor + hemen tayyip ile kıyaslıyorsun. konu neydi onun farkındamısın acaba. :icecream:

#74 DaaAnnK

DaaAnnK

Sözde Değil Özde Haylaz

• Üyeler
  • 7176 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2007 - 12:45

Benzetme denilen bir öğe vardır. Kişinin yapıtığı hatayı daha iyi göstermek için aynı hatayı yapan başka kişi ile benzetirsin. Sonuç olarak buradaki ortak payda hatanın aynı olmasıdır kimin yaptığı değil.

Ayrıca bir diğer ortak payda İlhan Selçuk kişisine edilen hakaretler ile aynı hatayı yapana edilmeyenlerin nedeni de gene bu konuya dahil olmuştur bu ortak hata paydasında.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#75 Edys

Edys

....

• Dokunulmazlar
  • 16109 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2007 - 16:01

Tozpembem (21 Kasım 2007 10:45) :

tayyip , ilhan tartışmasında değiliz ki.
muhalefet olsun diye , bahsi geçen kişinin yazdıkları hakında yorum yapmayıp gülüp geçiyor + hemen tayyip ile kıyaslıyorsun. konu neydi onun farkındamısın acaba. :blink:

ilhanın fikirleriydi konu.. ona buna ters gelmiş.. olabilir.. ters gelince hemen küfür edilmesi gerekmiyor.. onun kalitesiz yorum yaptığını düşünüyorsanız.. sizin yaptığınız çok kaliteli kalıyor onun yanında..

işte burdan yola çıkarak ben de olayı tayyib e bağlıyorum *zong

ilhan konuşunca yamuk tayyib in ki doğru .. bütün konuştuğu laflar tarihte yerini almış.. özellikle Atama ettikleri..

işte bu yüzdendir ki gözüm de zerre kadar değeri yok.. :)

olayı da istediğim gibi istediğim yere bağlarım.. saygılar sunarım..

kullanılan kelimelere dikkat

Bu mesaj shy tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 21.11.2007 - 16:41

#76 MaNoLYa

MaNoLYa

Onun için takıntı haline geldik

• Üyeler
  • 1870 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2007 - 16:11

böyle bir tartışmaya girilirse çıkış yolu bulmak mümkün mü?

kimi tayyibi kimi ilhanı kimi muharremi kötülerse hiç bi konuda fikir belirtilmiş olur mu ki?

fikrim konunun bütünlüğünün saptırılmaması ve eleştirilmesini istediğiniz kişinin yeni bir konu açılmasıdır.

demek istediğim sadece kendini cumhuriyetçi gören birinin kahinlik etmesi?

cumhuriyetimizde kahinlik yoktur ama bu cumhuriyetçi diye dolaşıyor ortalıkta

кเ๓รєאє ๏l๔ยğยภ๔คภ Ŧคzlค ﻮüשєภ๓є,๒єאคz ﻮülüภ ๒เlє ﻮölﻮєรเ รเאคђtıг!!!

๓คภ๏lאค

#77 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2007 - 16:11

Tayyip Erdoğan hakkında istediğin kadar konuşabilirsin.
Ben buna birşey diyemem..Ama her konuda ondan bahsedince şık olmuyor. Hele hele alakasız olunca daha fazla sıkıyor. Adam düzgün bir iş yaptığında bile kötülemeye başladınız. Ne gerçeklerinden bahsettin ki acı olsun. :) Neyse , dik kafalı olduğumuz sürece birbirimize birşey anlatamayacağız.

#78 MaNoLYa

MaNoLYa

Onun için takıntı haline geldik

• Üyeler
  • 1870 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2007 - 16:14

ve şunu da belirtmek istedim

islamiyeti geri gören ve zamanımız için uygun olmadığını düşünen biri kendini aydın görüyor buna hiç bi itirazım yok kendi fikridir ama kendini aydın gören birinin kahinlik yapması akıl ve mantık çerçevesi içindemi.ne oluyorsa kendini akıllı sananlar yüzünden oluyo.

şunu bilmelerini isterim bu millet sizden daha akıllı.onlar kafalarına sokamazlar ama bir yerde bulunsun.

кเ๓รєאє ๏l๔ยğยภ๔คภ Ŧคzlค ﻮüשєภ๓є,๒єאคz ﻮülüภ ๒เlє ﻮölﻮєรเ รเאคђtıг!!!

๓คภ๏lאค

#79 Edys

Edys

....

• Dokunulmazlar
  • 16109 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2007 - 16:16

doğru düzgün yapılan birşey görmüyorum.. yaptıkları her düzgün işin arkasından da yamuk bir iş çıkacağını bildiğim için ilgimi çekmiyor...

fazla da uzatmaya gerek yok.. sen ilhana zerre kadar inanmıyorum dedin.. ben de bir takım örneklerle tayyib e güvenmediğimi belirttim..

babanızın oğluysa savunun , onun haricinde komik ve sıkıcı olan bu oluyor.. doğrusu doğrusu diyorsun ettiği yamuk yanlış cümleleri de aynen iade ediyorum.. bir Türk genci olarak..

ben ilhanı savunmuyorum yanlış yapmış.. babamın kızı da değil !!

başbakana karşı kullandığınız kelimelere dikkat

Bu mesaj shy tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 21.11.2007 - 16:37

#80 kılıç

kılıç

Sadece KILIÇ...

• Üyeler
  • 11484 Mesaj

Gönderim zamanı 21.11.2007 - 21:13

Hayır başlarını örtenlerin hepsi cehennemlik değil,hele başlarını örttükleri için hiç değil...Tüm başı acıkların da cehennemlik olmadığı gibi...Ama Allahın emrini yerine getirdiği için bir kişiye yine İslam ın değerlerinden olan cehennem sıfatı yakıştıran kişi ne yazıkki Cehenneme çok yakın gözüküyor...Söyledikleri o kadar değersiz ki bir bardak suda neden fırtınalar kopartıp işi başka taraflara çekiyoruz...Dine karşı düşmanlığı olan kişiler sadece kendilerine kötülük yaparlar,Allah ın dini ne bir zararları dokunmaz...Gerisini de yazan düşünsün...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...