Din dersi zorunlu olmalı mı..?
#121 Ziyaretçi_TAVIR_*
Gönderim zamanı 16.07.2006 - 20:09
Gönderim zamanı 16.07.2006 - 20:21
+1ONLAR GEREKEN DİNİ EÐİTİMLERİ ATATÜRK ÜN DEYİMİYLE BU ÜLKEYE NİFAK TOHUMLARI EKEN VE ATATÜRK ÜN KAPATMIŞ OLDUÐU RUHBAN OKULLARINDA ALIYORLAR...
Türkiyede kimsenin ibadetine karışılmıyor ( müslümanlar hariç)...
sizin yaptığınız gibi herkes bir yerden çekiştirmeye çalışıyor..
imamhatipte okumak isteyenlerin önüne bir sürü engel konuyor, herkes kendi dinine göre eğitim alsın diyorsunuz ama bu engellerin daha da arttırılmasını hatta bu okullarıl kapatılmasını istiyorsunuz...
tek bir soru: Ne dediğinizin veya ne istediğinizin farkındamısınız ( yazdıklarınızın tamamı çelişiyor )
<!--aimg-->

Gönderim zamanı 16.07.2006 - 20:31
Türkiyede kimsenin ibadetine karışılmıyor ( müslümanlar hariç)...
Oruç tutuyo die kim dayak yemiş? Ruhban okullarına giden adamlar kalkıp da mühendis olabiliyorlar mı?
iştee burda ünlü düşünür, Şevki Yılmaz'ın şarkıları aklıma geliyor

sizin yaptığınız gibi herkes bir yerden çekiştirmeye çalışıyor..
Kişisele indirme ok?

imamhatipte okumak isteyenlerin önüne bir sürü engel konuyor, herkes kendi dinine göre eğitim alsın diyorsunuz ama bu engellerin daha da arttırılmasını hatta bu okullarıl kapatılmasını istiyorsunuz...
Yeterince kuran kursu var, heh diyosan ki imam hatip kuran kursu değil, o zmn din okuludur eh din okulunda "dogmatik din kuralları" öğretilen bir insanın "pozitif bilim" okuması mantıkla çeliştiğinden girmemeleri çok normal...
tek bir soru: Ne dediğinizin veya ne istediğinizin farkındamısınız ( yazdıklarınızın tamamı çelişiyor )
Farkındayız

Not: Konu din dersiydi değil mi? İmam hatipe nerden geldi yine? ahh ben mi çekmişim kusura bakmayın ne yapacaksınız türbandır imam hatiptir dayanamıom...
Gönderim zamanı 16.07.2006 - 20:46
imamhatip lisesi mezunu bir sürü arkadaşım var ama hiç biri sizin düşündüğünüz gibi değil...Yeterince kuran kursu var, heh diyosan ki imam hatip kuran kursu değil, o zmn din okuludur eh din okulunda "dogmatik din kuralları" öğretilen bir insanın "pozitif bilim" okuması mantıkla çeliştiğinden girmemeleri çok normal...
zamanında ailesi veya kendi kararı ile bu okula gitmiş olan kişiler aşırı dinci olacak diye birşey yok

bir çoğu senden, benden daha yenilikçi ve tabir doğruysa daha entel ...
<!--aimg-->

#125 Ziyaretçi_TAVIR_*
Gönderim zamanı 16.07.2006 - 21:09
Gönderim zamanı 16.07.2006 - 21:12
HANIM EFENDİ BEN BİLGİSAYAR MÜHENDİSİYİM SİZ? HANIM EFENDİ BEN 3 DİL BİLİYORUM SİZ?HANIM EFENDİ BEN YOLDA YÜRÜYEN İNSANLARIN KIYAFETİNE GİYİM TARZINA BAKMIYORUM SİZ? ANLAMIYORUM BU ÜLKEDE İNSANLAR İSLAM DİNİ İLE UÐRAŞACAKLARI KADAR BAŞKA KONULARLA UÐRAŞSALAR OLMAZMIYDI.........

Tecrübe çok zalim bir öğretmendir. İnsanı önce sınavdan geçirir, sonra dersini öğretir. - Spuitems
Gönderim zamanı 16.07.2006 - 21:45
Geçen yaz güzel güzel alkolümü, sigaramı (way bee bir zamanlar sigara da içiodum) almak için bakkala inmekteyim üstümde siyah bol bir tişört altımda ise şort bulunmakta, yolda giderken (ki bakkal bize yakındır) yandan geçen sakallı amca bişiler mırıldandı eh sağolsun kulaklarım iyidir, "Satanist p......k" dediğini duydum ehhh şimdi ben amcaya şöyle mi söylemeliydim.
Amcacım ben 2 dil biliyom üstüne 3 dil de programcılık dili biliom topla bakim kaç etçek?
Amcacım ne kadar bizim ülkemizde pek dikkate alınmasa da fizik okumakta ve sürünmekteyim, sence benden iyi p......k olur mu? demeliyidim di mi?
yemeyin beni yımırtanın kabuunu soymadan yiyin bakim unakıtan gibi

Gönderim zamanı 16.07.2006 - 21:55
#130 Ziyaretçi_TAVIR_*
Gönderim zamanı 16.07.2006 - 22:00
Gönderim zamanı 17.07.2006 - 01:44
şimdi sen bu hatun arkadaşlara bakarak herkesi yargılıyorsan sana şöyle bir sorum olucak. Bu senin yanında ki arkadaşın yapmıyor olabilir ama giyim tarzı onun şeklinde olan bazı yobazlar, uzun saçlı, top sakallı, küpeli erkek arkadaşlarımıza i.ne'ye bak, erkekliğin gururunu zedeliyor bunlar diye laf atmayı biliyorlar. Burdan ben de, senin arkadaşını verdiği yanıtı veriyorum, ben bilgisayar mühendisiyim ya siz, ben 2 dil biliyorum ya siz ?BİR GÜN YOLDA BİR AÐABEYLE YÜRÜYORUZ.BU YANIMDAKİ MUHTEREM ŞALVARLI SARIKLI SAKALLI.YANİ TAM BİR GERİCİ YOBAZ! ARKAMIZDAN DA 2 BAYAN ARKADAŞ YÜRÜYORDU.ARALARINDA KONUŞUYORLAR YANIMDAKİ ABİ İÇİN ŞUNA BAK NE BİÇİM GİYİNMİŞ YOBAZ DİYE BİR LAF ETTİ.ABİ AYNEN ŞÖYLE SÖYLEDİ HANIM EFENDİ BEN BİLGİSAYAR MÜHENDİSİYİM SİZ? HANIM EFENDİ BEN 3 DİL BİLİYORUM SİZ?HANIM EFENDİ BEN YOLDA YÜRÜYEN İNSANLARIN KIYAFETİNE GİYİM TARZINA BAKMIYORUM SİZ? ANLAMIYORUM BU ÜLKEDE İNSANLAR İSLAM DİNİ İLE UÐRAŞACAKLARI KADAR BAŞKA KONULARLA UÐRAŞSALAR OLMAZMIYDI.........

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 03:18
her çarşaflı yobaz olucak ya da her uzun saçlı küpeli erkek sayılmıycek ya da her siyah giyen satanist olacak diye bişiy yok..
ama madem sakallı çarşaflı bilmem ne yobaz görünenler hakkında konuşuluo şunu belirtmeden geçemiyeceğim...
o zaman buyrun sööliim fikrimi de atlayın hemen üstüne rahat rahat:
bu tarz insanlar ki genelde tarikatsal oluşumlar içinde oluyorlar, o oluşumlara göre de değişen kıyafetleri oluo, özellikle eğitim alıyorlar zaten..fethullah gülen "cemaati" ni örnek alalım mesela...bilerek en iyi eiğitimleri, meslekler vs..aldırırılar ki üst düzey kadrolara girebilsinler...
ayrıca bu konunun yani görünümlerine rağmen bi sürü dil bilmeleri filan şöyle özetlenebilir:
"ben sana vali olmazsın demedim ki, adam olmazsın dedim.."
yani meslek ya da kaç dil bildiğiniz, sizi insan yapmaz..ya da çağdaş ya da modern. vs vs....ööle işte..
din dersinin zorunlu olmasından yana değilim hala bu arada ve neye neden karşı olduğumu da gayet iyi biliyorum, söyliim dedim...bilmeyenlere ithafen...!

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..
Gönderim zamanı 17.07.2006 - 07:59
ben yobaz olmasam da öyle diyorumşimdi sen bu hatun arkadaşlara bakarak herkesi yargılıyorsan sana şöyle bir sorum olucak. Bu senin yanında ki arkadaşın yapmıyor olabilir ama giyim tarzı onun şeklinde olan bazı yobazlar, uzun saçlı, top sakallı, küpeli erkek arkadaşlarımıza i.ne'ye bak, erkekliğin gururunu zedeliyor bunlar diye laf atmayı biliyorlar. Burdan ben de, senin arkadaşını verdiği yanıtı veriyorum, ben bilgisayar mühendisiyim ya siz, ben 2 dil biliyorum ya siz ?BİR GÜN YOLDA BİR AÐABEYLE YÜRÜYORUZ.BU YANIMDAKİ MUHTEREM ŞALVARLI SARIKLI SAKALLI.YANİ TAM BİR GERİCİ YOBAZ! ARKAMIZDAN DA 2 BAYAN ARKADAŞ YÜRÜYORDU.ARALARINDA KONUŞUYORLAR YANIMDAKİ ABİ İÇİN ŞUNA BAK NE BİÇİM GİYİNMİŞ YOBAZ DİYE BİR LAF ETTİ.ABİ AYNEN ŞÖYLE SÖYLEDİ HANIM EFENDİ BEN BİLGİSAYAR MÜHENDİSİYİM SİZ? HANIM EFENDİ BEN 3 DİL BİLİYORUM SİZ?HANIM EFENDİ BEN YOLDA YÜRÜYEN İNSANLARIN KIYAFETİNE GİYİM TARZINA BAKMIYORUM SİZ? ANLAMIYORUM BU ÜLKEDE İNSANLAR İSLAM DİNİ İLE UÐRAŞACAKLARI KADAR BAŞKA KONULARLA UÐRAŞSALAR OLMAZMIYDI.........

arkadaşlar konu din dersi başka bir konu altında tartışın yani konsept ve ayrıca din ve AHLAK dersi adını iyi bilin ayrıca bütün dinlerden din dersi bahsetmektedir ama çogunlukla islamdır konusu ayrıca neden alevilikten behsetsin o din midir eshep oldugu bile tartışılırken
bu konuda bilgisi olmayanlar ne olur yorum dahi yapmasın çünkü bunlar toplumu bölen hareketler sonra pkkdan farkımız ne olur
bunu düşünün
Gönderim zamanı 17.07.2006 - 08:09
emiliy bu sözünden dolayı seni çok feci şekilde kınıyorum çünkü önyargı sahibisin onların arasındaki bazı kişiler gibi insanların içine girmeden havasını böyle tenefüs etmeden bu tür laflar birtek sana değil harabedeki herkese yakışmıyor.ayrıca bu konunun yani görünümlerine rağmen bi sürü dil bilmeleri filan şöyle özetlenebilir:
ben hertürlü insan içinde bulundum koministten sosyaldemokratına ülkücüden nurcusuna
çünkü bana siyaseti öğreten bir annem ya da babam ya da arkadaşım olmadı
ben nurcu veya fettullahçı değilim ama onların %80 sokakta selpak satan bir çocuk görünce ağlamaya başlıyor ve hepsini alıyor bu mu adam olamaz
drizzte aynı şeyi ben yaptım bana ne kadar kızdı şu an aynen bende sana kızıyorum ve sni kınıyorum bu konu konsepten yeterince taştı bana kalırsa kapatılsa iyi olur
Gönderim zamanı 17.07.2006 - 08:43
Neyse herkes fikrini söylemiştir..Ben zorunlu olması taraftarıyım..Diğer arkadaşlarda zorunlu olmamasının taraftarı..Sonuç elde edilemeyecek bir konu..Kalp kırmaya kadar varacak sanırım...Böyle olmadan konu kapansa daha iyi olacak..Çünkü bu sorunun cevabı yok!
Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 09:08
Gönderim zamanı 17.07.2006 - 10:09
yanlış anlamışsın künefe.. hemen altında da açıklamaya çalışmıştım ama demek ki olmamış..emiliy bu sözünden dolayı seni çok feci şekilde kınıyorum çünkü önyargı sahibisin onların arasındaki bazı kişiler gibi insanların içine girmeden havasını böyle tenefüs etmeden bu tür laflar birtek sana değil harabedeki herkese yakışmıyor.
ayrıca bu konunun yani görünümlerine rağmen bi sürü dil bilmeleri filan şöyle özetlenebilir:
ben hertürlü insan içinde bulundum koministten sosyaldemokratına ülkücüden nurcusuna
çünkü bana siyaseti öğreten bir annem ya da babam ya da arkadaşım olmadı
ben nurcu veya fettullahçı değilim ama onların %80 sokakta selpak satan bir çocuk görünce ağlamaya başlıyor ve hepsini alıyor bu mu adam olamaz
drizzte aynı şeyi ben yaptım bana ne kadar kızdı şu an aynen bende sana kızıyorum ve sni kınıyorum bu konu konsepten yeterince taştı bana kalırsa kapatılsa iyi olur
kastım öyle giyinen kişiler adam olamaz değildi.sadece o atasözünü hatırlattım çünkü bahsi geçen örnekteki yobaz görünümlü insanların yobaz olmadığının altı meslekleri ile çiziliyordu.
kastım şudur ki, aldığımız eğitim, sahip olduğumuz ünvan bizi her hangi bişiy yapmaz..daha da açayım bu sefer tekrar yanlış anlaşılamasın..
parasızlıktan ya da imkansızlıktan ya da herhangi bir sebepten dolayı okuyamamış dil öğrenememişse bir insan ne diyeceğiz o zaman..değil mi...meslek sahibi olmak kriter değildir yani...
o atasözü bu durumu çok ii anlattığından yazmıştım,kimseye hakaret etmek için değil, yanlış anlaşıldıysa özür dilerim..umarım bu sefer anlaşılmıştır.
ayrıca konu ile soru saçma bulunuyorsa istemeyen buraya yazmaz, kapatılsın demek doğru mudur hele de iki de bir konu kapatılıyor cevaplarımızı veremiyoruz diye sitemler ederken hepimiz...
kimsenin kimseyi inancından döndürmek gibi bir niyeti olamaz ki, zaten konu neye inandığımız da değildi..nerelere çekilip neler anlaşıldı ayrı ama...

ille de bi cevap bulunması gerekiyor mu, o zaman hiç bir konu hakkında tartışmamız gerekir...fikirlerimizi paylaşmaya çalışıyoruz sadece..hepsi o...
In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..
Gönderim zamanı 17.07.2006 - 10:20
ayrıca açıklaman için sağol yanlış anlamışım katılıyorum sana o anlattıgın her türlü insanda var satanistinde yobazında vs. ama tek sözüm şu olsun görünüşe aldanıp insanları laf takmayalım lütfen
Gönderim zamanı 17.07.2006 - 10:23
Madem fikirler paylaşılıyo,ok paylaştık tüm fikirleri geriye ne kaldı??
Taraf 1 : Din dersi zorunlu olsun.....
Taraf 2 : Din dersi zorunlu olmasın....
......................................................
.......................................................
.......................................................
........................................................
.........................................................
Nereye kadar??
Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 11:04
"Taraf 1 : Din dersi zorunlu olsun.....
Taraf 2 : Din dersi zorunlu olmasın...."
Verilecek cevap sadece olsun veya olmasın...10 sayfa tartışılcak hadi tartışıldı, bu kadar büyütülcek bir mevzu değil ki bu konu.
Ne kaldırılsa din elden gidecek, ne de kaldırılmasa tüm eğitim alanları zorunlu din adamı yapacaklar...
Nedendir konuyu deşmek amacından saptırmak? Tartışalım fakat düşüncelerimizi kabul etttirmek amacı ile olmasın bu tartışma. O kadar saptırılmış ki konu, o kadar büyütülmüş ki hayret ettim size... Değiştirebildiniz mi bari eğitim sistemini kendinize göre?
Ben de düşüncemi söyliyim "kaldırılsın"