Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde Hz. Muhammed'in hayatından ve ahlakından çok güzel bahsediliyor ve bütün insanlığın onu örnek alması gerektiği yeterince öğretiliyor Nadas.En çarpıcı örnekte Hz.Muhammed'den El-emin diye bahsedilmesidir.(Yani güvenilir Muhammed) Ağaç zaten yaşken eğilir, liseye varıncaya kadar bunlar öğretiliyor ve o eğitimi alan insan lisede Hz. Muhammed'din hayatını örnek alarak onun sünnetlerini yerine getirmeye devam ediyor.Bu bu kadar basit. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi zorunlu olmalıdır diyorum ısrarla.lisede hiç de ahlak adına bişi verilmedsi yani. daha önceden de söylediğim gibi hz. muhammed'in hayatı anlatılırdı tarih dersinde anlatılması gereken konulardı. ahlağı hakkında pek bişi verilmedi yani.

Din dersi zorunlu olmalı mı..?
Posted 11.07.2006 - 10:29

Tecrübe çok zalim bir öğretmendir. İnsanı önce sınavdan geçirir, sonra dersini öğretir. - Spuitems
Posted 11.07.2006 - 10:38
Ya da bu Son;Bahar biter mi ?
Posted 11.07.2006 - 10:41
Her ikisi de kullanılıyor ve ikisi de aynı manaya geliyor cınımm.Benim anlatmak istediğimi anladın mı mesele orda.Anladıysan sorun yok.Anlamak istemiyorsan yapacağım bişey yok.o el emin diil muhammedül emin...
Böyle kelime oyunları bize bişey kazandırmaz.

Tecrübe çok zalim bir öğretmendir. İnsanı önce sınavdan geçirir, sonra dersini öğretir. - Spuitems
Posted 11.07.2006 - 10:41
Posted 11.07.2006 - 10:44
sen sataşmak için yer arıyosun sanki? ben seni niye kelime oyunlarıyla kandırmaya çalışimki? ihtiyacım yok zaten. sen de 0-6 yaş grubu diilsin heralde kelime oyunlarıyla kandırılcak.. aman neyse. zaten "siz"e bişi anlatmak ölüm..[
Böyle kelime oyunları bize bişey kazandırmaz.

Posted 11.07.2006 - 10:47
isteyen dilekçe verri girmez ne kadar basit
bu kadar yani
aleviler ne diyor: din dersi toptan kaldırılsın .aihm de bunu destekler yönde karar verdi.
bu ülkede çoğunluk sunnilermi yoksa alevilermi?
demokrasi çoğunluğun rejimi değilmi.azınlıkların hakkını yeme3den.işte sunni ders veriliyor alevilikde din dersi kitabına giriyor.isteyen dilekçe verip görmüyor.
bakanlık peygambermiymiş bilmem ne mi imiş??
kardeşim bu insanlar dinini nerde öğrenecek??
Kur'an kursları yasak yahut cemaatlerin elinde,okullarda zaten din iyi öğretilmiyor.başka nerde öğrenecek gençler Kur'an'ı.
bu yazıyı yazan adam ateist olduğu için ona göre böyle bir sorun yok.o insanların da kendisi gibi ateist olmasını istiyor ondan böyle yazmış
arkadaşlar binlerce hristiyan misyoner dolaşıyor ülkemizde insanları hristiyan yapıyorlar .
bunun engellenmesi için bence din dersleri daha ayrıntılı biçimde ve daha yoğun verilmeli.ki insanlar dinini cemaatlerden hacı hocadan değil en doğru yerden uzlaşmanın sağlandığı yerden öğrensin.devletin öğreteceğinde nasıl olsa tartışmalı konu olmaz.bu yönden bence bu gayet doğal
aihm bu kararı neden verdi.tabiki Türkiyedeki misyonerlik hareketlerine yararlı olsun diye
yazık Alevi vatandaşlarımız da bu ecnebiye güveniyorlar.çok yazık.halşbuki onlar ecnebinin umrunda değil onun istediği sadece kendi çıkarlarına hizmet eden birilerini bulup desteklemek
(alıntıdır.)
Posted 11.07.2006 - 10:51
Yoo ne diye sataşmak için yer arayayım.Arkadaşım benim yazdığımı yanlışmış gibi düzeltmeye kalkmıssın ben de her ikisinin de aynı manaya geldiğini asıl meselenin o olmadığını ifade ettim.Ee bunun nesi sataşma? Kelime oyunları bize bişey kazandırmaz demiştim zaten.kelime oyunlarıyla kandırma bizi dememiştim.sen sataşmak için yer arıyosun sanki? ben seni niye kelime oyunlarıyla kandırmaya çalışimki? ihtiyacım yok zaten. sen de 0-6 yaş grubu diilsin heralde kelime oyunlarıyla kandırılcak.. aman neyse. zaten "siz"e bişi anlatmak ölüm.
Asıl size bişey anlatmak ölüm.Dünden bu yana aynı şeyler dönüp dolaşıyor sıfıra sıfır elde var sıfır hala diretiyorsunuz anlamamakta.

Posted 11.07.2006 - 11:08
bu alıntıyı diğer bazı arkadaşlara örnek olsun diye aldım sööliyim rosecum seninle ilgisi yok yani..Böyle kelime oyunları bize bişey kazandırmaz.
kelime oyunları bişiy kazandırmaz doğru o yüzden din dersi denirken, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin kastedildiğini anlamamış olamassınız, yok artık yani...
hem bunu kaç sayfa sonra farketmeniz de ayrıca ilginç...
neyse "din dersi"nin kaldırılmasından bahsetmiyoruz, almak istediğiniz gibi değil de yazıldığı gibi okunsa anlaşılacak da...seçmeli diyoruz..ee zaten isteyenler de aldıracak bu dersi, o zaman paniğinizin saldırınızın sebebi nedir onu anlamak zor işte..
din dersi ile matematikti fizikti gibi derslerin bir tutulması ayrıca komik..zaten lise 1 den sonra istemeyen almıo ki alakasızlığı ise şurdan konu ile, matematik fizimk gibi pozitif bilim derslerini siyasi erkin değiştirmesi çok fazla mümkün değil...
din ise farklı bir konu, eh bu kadar savunmanıza rağmen farkında olmamınız son derce şüphe uyandırıcı sanki..kültür ve ahlak kısmı daha öncelikyse zaten din öğretimini neden zorunlu tutmakta ısrarcı olduğunuzu söylediğiniz şu sayfaya kadar...
In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..
Posted 11.07.2006 - 11:21
Benim gibi düşünen hiç bir arkadaşım,bu dersin kaldırılıp kaldırılmamasından bahetmedi zaten..Biz ya da ben diyimde art niyetli insanlar tarafından yanlış anlaşılmasın.. Ben bu dersin zorunlu olmasını savunuyorum..Kaldırılmasıyla alakalı tek bir kelam bile etmedim..Kaldırılma kelimesini kullanan kişilerin asıl fikirlerinin ne olduğu zaten ,sürekli bu kelimeyi telaffuz etmesiyle anlaşılıyor..neyse "din dersi"nin kaldırılmasından bahsetmiyoruz, almak istediğiniz gibi değil de yazıldığı gibi okunsa anlaşılacak da...seçmeli diyoruz..ee zaten isteyenler de aldıracak bu dersi, o zaman paniğinizin saldırınızın sebebi nedir onu anlamak zor işte..
Kelime oyunlarındanda bahsedeceksek,zorunlu olup olmasınımı tartışırken birden ''kaldırılma'' muhabbetine döndü konu..En iyi kelime oyunuda zaten burda ortaya çııyor..
Bizde bir panik yok ayrıca..Panik yapanlar ,korkuya kapılanlar yıllardır zorunlu olan bu dersin,birden seçmeli olmasını savunanlardır.. B)
Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

Posted 11.07.2006 - 11:28
Emily'cim bazı yorumlar geldi din dersinin zorunlu olmasının laikle bağdaşmayacağını kasteden.Buna cevaben denildi ki din dersi; burası islam ülkesi ve halkın çoğunluğu da müslüman olduğuna göre çocuklarımıza dinlerini en güzel şekilde öğrenmeleri için gereklidir ve laiklikle alakası yoktur. Ve bunun üzerine hala anlamamakta ısrar edilince de denildi ki din dersleri denilince o dersin adı sadece din dersi değil din kültürü ve ahlak bilgisi.Yani derste sadece din değil ahlakta öğretiliyor dendi.Bunu anlamak istemeyenler için ifade edildiğinden eminim.Yoksa kimse asıl önemli olan din dersi değil kültür ve ahlak kısmıdır diye bişey ifade etmedi okuduklarımdan anladığım kadarıyla. Bu derste hem dini hem de ahlakı çocuklara bilirkişiler anlattığı için son derece gereklidir diyorum.Çünkü eğer çocuklarımıza maneviyatımız anlatılmazsa ve sadece maddiyatla yetiştirilirlerse onlarda ruhsal bir boşluk ve doyumsuzluk oluşacaktır.Tıpkı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi inançsızlıktan kaynaklanan intihar vakaları artacak, psikatrların kapısı daha fazla aşındırılıyor olacaktır. Bu vatan nasıl kurtarıldı arkadaşlar? Göğsümüzdeki imanla değil mi? Eğer bu millette o iman gücü olmasaydı elimizdeki onca imkansızlıklara rağmen bizden kat be kat üstün olan ve bize karşı ittifak içinde olan ülkelerle nasıl mücadele edilebilirdi. Bu vatanın o büyük iman gücüyle kurtarıldığına inanmayanınız var mı? şayet o inanç olmasaydı ülke karamsarlığa gömülecek ve elimizde hiçbir maddi olanak olmadığı için yenilgiyi baştan kabul edip başka ülkelerin mandalitesi altına girmeye razı olacaktık. Tıpkı o devirde çıkıp mandaliteyi savunan bazı inançsız vatan hainleri gibi.din ise farklı bir konu, eh bu kadar savunmanıza rağmen farkında olmamınız son derce şüphe uyandırıcı sanki..kültür ve ahlak kısmı daha öncelikyse zaten din öğretimini neden zorunlu tutmakta ısrarcı olduğunuzu söylediğiniz şu sayfaya kadar...

Posted 11.07.2006 - 11:30
Bu vatan nasıl kurtarıldı arkadaşlar? Göğsümüzdeki imanla değil mi? Eğer bu millette o iman gücü olmasaydı elimizdeki onca imkansızlıklara rağmen bizden kat be kat üstün olan ve bize karşı ittifak içinde olan ülkelerle nasıl mücadele edilebilirdi. Bu vatanın o büyük iman gücüyle kurtarıldığına inanmayanınız var mı? şayet o inanç olmasaydı ülke karamsarlığa gömülecek ve elimizde hiçbir maddi olanak olmadığı için yenilgiyi baştan kabul edip başka ülkelerin mandalitesi altına girmeye razı olacaktık. Tıpkı o devirde çıkıp mandaliteyi savunan bazı inançsız vatan hainleri gibi.
vallahi bravo.. nasıl da savaşlara getirdin oolayı. konu bewlki benim yüzümden kapanıcak ama sölemeden geçemiycem.
din dersinin zorunlu değilde seçmeli olmasını istiyen insanların hepsi dinsiz yada başka bir din mensubu değil ki arkadaşlar. ne bu ya. sonuçta bizim burda verdiğimiz karara göre verilmicek ülkenin kararları.
bu arada eğer savaşlar örnek verildiyse mesela çanakkale-ki müsüman olduğuma şükrettiğimin sebebidir- ben de din derslerine bağlayabilirim bir çok olumsuzlukları yani...
savaşı kazananlar okullarında mekteblerinde öğrendikleri din kültürü ve ahlak bilgisi dersleriyle kazanmadılar savaşlarını. tıpkı söylediğin gibi yüreklerindeki imanla...
Edited by nadas, 11.07.2006 - 11:37.
Posted 11.07.2006 - 11:43
ayrıca birden ortaya çıkmuış bi konu da değldir, çok uzun yıllardır tartışması olan bi konudur da AİHM kararından sonra tekrar gündeme gelmiştir..
ama ülkenin yakın siyasi geçmişini takip edenler bilir bi şey diyemiycem..
yıllardır zorunlu bu ders..ahlak çöküşü oldu demio mu herkes..demek ki zorunlu olması pek de işe yaramıo tek başına...
rosecum tek sözü geçen, seçmeli olması..isteyen aileler yine aldırsın..yani hiç öğretilmesin diyen yok ki..şu konuda katılmıyorum ne yazık ki bu dersi veren öğretmenlerimiz pek de tarafsız atanmadıklarından belki de pek sağlıklı ve tarafsız anlatmıorlar çoğu yerde...ama o eğitim sistemine girio tabi ascık..
bir de laikle alakası var hem de doğrudan o da şudur...çoğunluk laiklik denince amacın islamiyeti yıkmak filan olduğunu sanır ama tam tersidir.Bir ülke laikse o ülkede insanlar özgürce ibadet edebilirler..
fakat bunun için devletin tamamen elini çekmesi gerekir...şimdi anlaşılabilm4si için şöyle bi örnek veriyim..şu an iktidarda olan hükümetten kaynaklı olarak bi sorun yok hatta "fazlaca" hassalar saolsunlar ok..ama ya tamamen farklı bi siyasi erk yönetirse bi gün bu ülkeyi, diyanet de iktidara bağlı atanan din öğretmenleri de..hepsini değştirdi onlar da kendi adamlarını koysalar..herşey değşse ii mi olur...
elbette ki hayır...
bazı benmerkezci arkadaşların anlamamkta ısrar etmesine rağmen, benim kastım her iki halde de kimsenin inançlarına ama kimsenin, sunni,alevi, yahudii,vs.... her zaman korunabilmesi...
bunun için de devletin elini çekmesi gerekiyor...yani konunun özünün dine saldırı ya da din ii midir kötü müdür tüü kaka ile hiiç ilgisi yok aslında...
Posted 11.07.2006 - 12:05
YÖnetici olarak bu birebir sataşma tavrınızı size hiç yakıştıramadım emily.Üstünde durmayacağım..din dersinin kaldırılmasından bahsediliyormuş gibi davrananalar var, üstüne alınmana gerek yok, herşey seninle ilgili olmuyor çok acı bi gerçek fakındayım ama glamor..
yıllardır zorunlu bu ders..ahlak çöküşü oldu demio mu herkes..demek ki zorunlu olması pek de işe yaramıo tek başına...
Evet yıllardır zorunlu br ders..Daha öncede söylemiştim bende bi işe yaradı bu dersin zorunlu olması..Ama yaramayanada yaramamış..Bana bu ders yaramadı kardeşim de geç git..Uzatmak niye?
Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

Posted 11.07.2006 - 12:59
yönetici olmam, bana yapılan yorumlara cevap vermeyeceğim anlamına gelmez...YÖnetici olarak bu birebir sataşma tavrınızı size hiç yakıştıramadım emily.Üstünde durmayacağım..
sataşma değil açıklamaadır o ayrıca..herşeyi kendinle ilgili olarak algılamaktan vazgeçersin belki diye...(sataşma değil açıklamadır..)
kişilere yarayıp yaramamasından bahsetmiyoruz.toplumdan bahsediyoruz.madem öyle bana yaradı geç de konuyla ilgilenme sen de neden uzatıyosun...
din dersleri var diye ahlak çöktü demedim ben..dersler var ya da yok ahlak gidişatı doğrudan alakalı değldir demek istedim, anlayana tabii...
bundan sonra kopileyeceğim tek cevap şudur:
din dersleri kaldırılsın değil, zorunlu olmasın diyorum..çocuklarının almasını isteyen aileler zaten seçtirirler, istemeyen ya da yanlış bilgiler verildiğiniya da farklı dinlere mensup olup da rahatsız olanlar da aldırmazlar..yani din ve vicdan hürriyeti, yani laiklik ilkesi vs..vs...
bir de şu kadar mesajda bi kişi de kaç kez söyledim ama diyanet'in özerkleşmesi hakkında tek kelimje etmedi , ilginç....

Posted 11.07.2006 - 13:03
Buradan din düşmanı olduğun apaçık gözüküyorda. Din tartışılsın diyoruz ama senin yaptığın milleti galeyana getirip kavga çıkarmak gibi birşey. Millet ne dese birşey çıkarıyorsun ve tansiyonu yükseltmeye çalışıyorsun. Bence bundan vazgeç. !!! Yok efendim şundan bir kelime bile edilmedi bundan söz edilmedi. Demekki bu konuda seninle konuşmak istenmiyor. Çünkü lafı anlamıyorsun. Ya ...yada işine gelmiyor. Ben ikincisi üzerinde yoğunlaştım ne denirse densin senin işine gelmiyor söylenilenler. !
düzenleme: kelimelerimizi özenle seçelim
Edited by elma, 11.07.2006 - 14:18.
Değişiklikler Kaydedildi...
Posted 11.07.2006 - 13:07
Anlaşılır bir dil ile kendimi tanıma aşamasında Türk tarihi ne kadar zorunlu olması gerekiyor ise Din kültürü ve ahlak derside o derecede zorunlu olması gerekir.
Buradaki zorakiyet durumuna yanlı bakıldığını düşündüğüm için bir soru sordum, ama yanlış anlaşıldım. Argus sağolsun bu tarzda yazışmanın gereksizliğini bana hatırlattı da,bu durumu düzeltme gereği duymaktan vazgeçtim. Çünkü, yok ben böyle demek istemedim demek,hakikaten konsept dışına çıkmadan anlatılacak bir durum değildir.
Sonuç itibariyle Elma'nın düşünceleri kopyala-yapıştıra daha müsait durumda.
İnkilap tarihinin ülke tarihinde ne kadar önemi varsa,kendimizi bilme aşamasında da din kültürü ve ahlak dersinin de o derece önemli olduğunu düşünüyorum.
Not: Yabancı dersler okullarda zorunlu olarak okutuluyor mu halen?
Seni tenzi ederim nadas kardeşim. Lakin bire bir belgeselde yunan çocuklarına uzatılan mikrofonda türkleri nasıl biliyorsun diye sorduklarında verdikleri cevabı,sen bire bir yaşıyor olmalısın. tartışılan din derslerinin zorunlu olmaması değil,tartışılan din derslerini en iyi ortamda sunan kaliteli insanların eksikliği. Çünkü halen yunanistanda okullarda din dersleri zorunlu olarak biliyorum. Tanrıların ülkesi yunanistanda bu konuyu gündeme getirdiğinde,akibetin ne olacağını da biliyorsundur. Ve o güzelim çocuklara türkleri öcü gösteren din adamları. Evet bu bağlamdan bakarsak yanlış öğretileriyle Yunanistan'da din dersi zorunlu olmaması gerekir. Hatta yakın tarihleride. Ama türkiyede de bu mevcut diyorsan,çözüm bu değil. Çünkü din dersi seçmeli olsun istiyorsan,ordan biri kalkar tarih dersi de,yabancı dil dersi ya da buna benzer faydalı dersler hakkında da atıp tutar. Sonuç olarak konu sana göre,bana göre göreceden ibaret. Zorakiyette olup da kaldırılması gereken o kadar düşünce var ki. Bu ayrıntıyı da gözden kaçırmamak gerekir.
İyi eğitim veremiyorsa öğreticeler bu dersin zorunluluğundan değil.
Bakın doğru ya da yanlış bu kadar yazmama rağmen işte bu yüzden zorunlu olması gerekir diye yorum getirmedim.
Neden mi?
Aranması gereken cevap neydi?
Ya inkilap tarihi neden gerekli?
Ya türkiye coğrafyası, bunların zorunluluğuyla hangimiz istediğimiz yerdeyiz. halen iddia ediyorum. şu sebebten dolayı bu dersler bize lazım gelir diyorsanız paste-kopya yapacağım. Çünkü din kültürü ve ahlak üzerine derslerin sözde zorakiyet sebebi de bununla ilgilidir.
Başkalarının kuklası olmaktan bir türlü kurtaramadık kendimizi. Bizim dışımızda birileri bir şeyler talep ediyor bizden ve içimizden bir başka biri de bunu gündeme getirip konu yapıyor.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...
Posted 11.07.2006 - 13:14
Yazdıklarımıza dikkat edelim, insanları rencide etmeyelim, kırmayalım, sataşmayalım, herkesin fikri kendinedir, insanları eleştirirken kelimelerimize dikkat edelim, itina gösterelim."
Konu gayet güzel, değişik fikirler var, birbirimizi ezmeye, yermeye değil birbirimizi kollamaya ve konudan yararlanmaya çalışalım.
"konu açıldıktan sonra buraya bu mesajla ilgili yorum yapmayınız, yapacaksanız başka bir başlık kullanınız."

No sweet perfume that would torture you more than this..."
Posted 11.07.2006 - 18:38
Olayı taa din düşmanlığına kadar getirmişsiniz ya helal olsun !!
bi empati yapın bakalım, başka bir dini inançta olsa idiniz yada herhangi bir din mensubu olmayan ateist olsa idiniz kendinizin veya çocuğunuzun islamiyet ağırlıklı zorunlu din dersi görmek istermiydiniz ?
Ben istemezdim.
Ayrıca bu forumda kültürel, mezhepsel, ırksal, dinsel ayrılıkların yeri yok !! Sizle aynı fikri paylaşmıyor diğe bir kişiyi din düşmanı ilan edemez başka bir kültürü veya anlayışı yeremez ve negatif olarak bahsedemezsiniz !!
"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.
Paul Valéry
Posted 11.07.2006 - 19:17
1- Din dersi okullarda verilmeli.
2- Müslüman olmayan kişiler için hangi dine mensuplarsa onlara da din dersi verilmeli.
3- Müslüman olupta din dersini görmek istemeyen gençlerin yaşlarını düşünecek olursak din dersini görmeleri faydalı olur. Bu dersi gördükten sonra kişi eğer dinini değiştirecekse zaten buna kimse karışamaz.
4- Bu forumda herşey tartışılmalı. Din'de dahil. Açılmış olan konuda soru sorulmuş , konuya katılacaklardan yorum yapılması beklenilmiş. İnsanlar yorumlarını yaptıktan sonra kendi fikirlerine aykırı olsada dayatmanın manası yok. Bir kişi bu derslerin zorunlu olmasını istemiyorsa istemiyordur. Fikrini beyan etmiş ve bu dersler zorunlu olmalı diyen kişiye de illa gözüne sokacak biçimde laf söylememelidir. Kendi doğrularımız kadar karşımızdakinin doğruları olduğunu unutmayalım.
5- Bu konunun açılması Alevi bir vatandaşın Türkiye'de tüm yolları deneyip sonuç alamaması üzerine Din dersleri konusunda Aihm'e gitmesiyle başlamıştır. Olay bazı(!) Alevi yurttaşların Din dersini çocuklarına okutulmamasını istemesi üzerine cereyan etti yani. Konuyu Alevi kesime getirmek istemiyorum. Ama madem buradan çıktı konu ilk başta konuşmayalım demiştim ama konu buradan çıktığı için merak ettiğim sorular var. Şimdi onların içeriğine girecek değilim. Girersemde konu kapanacak bunu da biliyorum. Bakınız..! Bu konunun kapanmasının ardından bakıldı ki bu tür mevzuuları konuşmak görüldü ki forumda sert havaları yanında getiriyor. Demekki din konusunda konuşurken dikkat etmemiz gerekiyor. Hoş , ne kadar dikkat etsekte yinede sinirlenebiliyoruz söylenenler karşısında. Sert havaları beraberinde getiren bu tür konuların kapandığını gördüğümüz halde , insanların bu konuları konuştuğunda birbirlerini kırdığını gördüğümüz halde neden diretiyoruz sürekli bu konularda konuşmaya. Başta da dedim konuşalım tabii Din'den. Aramızda Müslümanlığı seçmeyen veyahut hiç bir dine mensup olmayan insanlar var olabilir. Onların kendi istekleridir ve buna saygı duymaktan başka yapacak birşeyimiz yok. Bu konularda konuşurken inanmamalarına rağmen yorum yapmaları düşündürücü. Art niyetli olduklarını düşünüyorum şahsen.
6- Hepimiz insanız. Kırıcı olmaktan kaçınmakta fayda var. ortak bir yerde birşeyleri paylaşıyoruz. Söylenen sözlerden dolayı kendimizi tutamayıp ağır laflar edebiliyoruz. Birde bir şeyleri konuşurken lütfen açık olalım. Bir şeyi sevmiyorsunuz diye insanlar size karşı çıkacak değil ya. Dolaylı yoldan laf sokmak yerine açık konuşun. Bu konuda Wale en iyisini yapıyor. Açık konuşunca laf söyleyemiyosunuz , dolaylı yoldan laf söyleyincemi bazılarımızın zoruna gidiyor anlamadım.. ?
Değişiklikler Kaydedildi...
Posted 11.07.2006 - 19:43
Aramızda Müslümanlığı seçmeyen veyahut hiç bir dine mensup olmayan insanlar var olabilir. Onların kendi istekleridir ve buna saygı duymaktan başka yapacak birşeyimiz yok. Bu konularda konuşurken inanmamalarına rağmen yorum yapmaları düşündürücü. Art niyetli olduklarını düşünüyorum şahsen.
Önce olabilir diyor sonra olduğunu varsayıp saygı duymalıyız diyor sonra kesinlik koyup inanmamalarına rağmen yorum yapmaları düşündücü diyor en sonun da da art niyetli olduklarına dair kesin yargıyı koyuyorsun..
Önce olabilir mi ? var mı ?
yani bu konuda senin düşüncelerine muhalif olanlar inanmıyor mu oluyor, öyle değilse kim bu hem inanıp hem yorum yapan zındıklar ?
ayrıca inanmamaları bu konu üzerine yorum yapmalarına engel mi teşkil ediyor?
Art niyetli olduklarını düşünüyor aynı zamanda saygı duyuyorsun öle mi ?
Hem soyut konuşup hem kesin yargılara giriyorsun.
Birde var olduğunu düşündüğün bu kişilerin ne gibi art niyetleri var bi açıklayıver ?
Hepimiz insanız. Kırıcı olmaktan kaçınmakta fayda var. ortak bir yerde birşeyleri paylaşıyoruz.
güldürme dokuz hem töhmet altında bırakıyor hemde insanız kırıcı olmaktan kaçınmalıyız gibi yumuşak yumuşak öğütler veriyorsun.. Seninkine şefkatla tecavüz etmek denir !!
"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.
Paul Valéry
Similar Topics
Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
---|---|---|---|---|---|
Şu an ne dinliyorsunuz?![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Müziğe Dair | Sanderland |
|
![]()
|
|
Twitter kendini test etti |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |