Nasıl bir konu bu ya okullarda din dersi diye bir ders mi var ?
Din Kültürü ve Ahlak Dersi'inden bahsediyorsunuz galiba...

Farkındaysanız dersin adı
islamiyet değil....
Bu konun jeopolitik yapısına bakılınca ucu acık türban meselesine gidebileceği ve uzantısının hep bu olacağı geçerlilik kazanmıştır.
her konuyu türbana dayandıran sizler değilmisiniz
Din Kültürü ve Ahlak Dersi türban kavramından öncede vardı...
Bu ülkede islam evet yaygın inanılan dindir ancak bu devletin okulunda eğitimini zorunlu vermesi gereken bi konu değldir...
Hangi dersi tercih edersiniz zorunlu İngilizce yi mi

Almanyada bir araştırma sonucu türk olmayan öğrenciler Türkçe dersinin zorunlu olmaması kaydıyla okulda gösterilmesini istemiş...
hangi ülkede yabancı dil zorunlu bunda kimin parmağı var...
Ayrıca kızılbaşlık evet okullarda verilmediğinden o genel kültür dediğiniz şey(!)in nasıl doğru olduğunu gördük.......
kızılbaşlık???
bu bir gelenek mi? (gelenekçi bir toplummu istiyorsunuz

böyle birşeyi olmadığı vurgulamadınız mı...
dini bölmek kimin işine yarar
herkes birbirine eşit davransın diyip duruluyo ama bölücü olmakta ısrar ediliyor
kendine gel....!
çok kibarız

sadece zorunlu olmasının mantığını söyleyin o zaman..siz neden bu kadar kaçıyor,korkuyorsunuz zorubnlu olmassa, insanların seçmeli olursa bu dersi almak istemeyip kıyamet filan kopmasından mı nedir yani... 
sizin korkunuz yada çabanız nedir ?
Değilmi ya din dersi de zorunlu olmaması gerekiyor.
din dersi almaya çalışanlara yada dini eğitim almaya çalışanlara bin bir türlü engel konuldu buna ne dersin

İnkilap tarihi neden gereklidir. Konsept dışı olduğu için mi bu suskunluk?
Bakın bilerek osmanlı tarihi demiyorum. Hani bizden biri olduğunu bilmeyen bizlerin utandıklarını tarih diye belirtmedim.
Bu yüzden gururla bahsettiğimiz inkilap tarihinin derslerde neden zorunlu olarak öğrenmeliyiz?
milli beraberliğe ne dersin, bu ruhu hangi derste kazanmak istersin amerikan iç savaşlarını anlatan bir ders istersin herhalde...
Bu mesaj ArguS tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 11.07.2006 - 01:28