İçerik değiştir

- - - - -

Din dersi zorunlu olmalı mı..?

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 202 yanıt verildi

#61 Emily

Emily

Mannak Şeker

• Üyeler
  • 8786 Mesaj

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 21:43

kişiselleşsin diye uğraştığınızdan daha fazla bu avukatlık saçmalığı konusuna cevap vermiycem bile..istediğiniz bu çünkü galiba..

gelelim konsepte...islamın öğrenilmesine karşı çıkan mı oldu, kim dedi öyle birşey?
ayrıca zaten heryer kuran kursu dolu, herkes yeterince öğreniyo..hpi bi, çoğu yalan yanlış hocalardan öğreniyo okullarda olmasına rağmen ve bugüne kadar da zorunluydu demek ki pek de işe yaramamış...

sadece zorunlu olmasının mantığını söyleyin o zaman..siz neden bu kadar kaçıyor,korkuyorsunuz zorubnlu olmassa, insanların seçmeli olursa bu dersi almak istemeyip kıyamet filan kopmasından mı nedir yani... :msn97:

o dersi görmek istemeyen bi şekilde kaçıyor mu...zorla sure ezberletilmesin,zorla sınıfta masalara çıkarılıp namaz kıldırılarak sözlü notu verilmeye çalışılmasının şahsen hiç de dini sevdirdiğini ve ahlak öğrettiğine inanmıyorum...diğer dinlerin ve mezheplerin tamamının yanlış yol olarak tanımlanmasının da...

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#62 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19758 Mesaj

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 21:52

peki bu şekilde olması sana neden saçma geliyor ? hı ? kıyametmi kopar ?
korkan kimse yok. şimdiye kadar bu konudan bahsedilmemiş , sadece Alevi birisi çıkmış demişki vay efendim benim çocuğum okumasın din dersini. baştan dedim alevi eğer islam dininde görüyorsa kendini neden din dersini aldırmıyor çocuğuna? farklılıklar olabilir ona sözüm yok ama neden neden neden bu kadar takıyorsun ve din dersi veriliyor diye kasıyorsun kendini. kaldırılması konusunda demiyorum zorunlu olmaması için diretiyorsun. ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#63 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 22:32

Laiklik bilindik tanımı ile; din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması ve bunun ağırlığını kaldıramıyoruz kardeşim diyenlere hitaben. Tamam devletin zorunu anladık da millete ne oluyor diye sitemde mi bulunsam mı, bilmiyorum artık.

Ya inkilap tarihi neden gerekli?
Ya türkiye coğrafyası, bunların zorunluluğuyla hangimiz istediğimiz yerdeyiz.

Değilmi ya din dersi de zorunlu olmaması gerekiyor.

Bana inkilap tarihinin zorunlu olması hususunda itiraz edenlere,din dersinin neden zorunlu olduğu hususunda kendi cevabını kopyala-yapıştır yapacağım.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#64 miskin

miskin

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 22:37

yok artık yavaş
anarşizme geçelim ozaman
hiç bir ders zorunlu deil
hatta ders görmekte zorunlu değil
ne güzel deil mi

Bu mesaj budala tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 10.07.2006 - 22:38

#65 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1309 Mesaj

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 22:38

Bunun kopyalanacak bir tarafı yok sevgili budala üzgünüm.
Neyzen'im...

#66 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1309 Mesaj

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 22:45

İnkilap tarihi neden gereklidir. Konsept dışı olduğu için mi bu suskunluk?

Bakın bilerek osmanlı tarihi demiyorum. Hani bizden biri olduğunu bilmeyen bizlerin utandıklarını tarih diye belirtmedim.

Bu yüzden gururla bahsettiğimiz inkilap tarihinin derslerde neden zorunlu olarak öğrenmeliyiz?
Neyzen'im...

#67 miskin

miskin

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 22:45

eğer neye üzüldüğünü ifade edebilseydin ozaman belki bende üzülmemen gerektiğini söyleyebilirdim

#68 IssIz

IssIz

Dağ Dikeni

• Üyeler
  • 11239 Mesaj
  • İlgi Alanları:ohoo bi sürü..kitap şeetmek,gesmek,uçmak, uçarken atlamak...bi de musiki dinlemek...

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 22:46

hala yazan olmamış mı?iyi ben yazıyım da bulutsuz şeysi bunu kopyalasın:

abi,tarih zorunlu olsun seferiz keratayı,ama din dersi olmasın gıcığımız var biraz..

ıssız ada acayip akıllıdır.. *zong

kopyala hadi bekliyom... *uhuhu

Alıp başını gitmek istersin.

Bilmediğin, bilinmediğin,

Çözmediğin, çözülmediğin bir denkleme...

Biraz ürkek düşünürsün...

Biraz kekeme....

'Üstüme gelme hayat!

Bundan sana ne...? ! '

Kekemeliğin korkularındandır...

Giderken bile; gidene değil de

Geride kalana aklın takılır...

Bir yanına yatarsın ' git.. ' der

bir yanın ' kalmalısın... '

Geceleri hep uykusuz kalırsın...

Ayağına pranga olur tüm düşündüklerin...

Gitmeden daha

Sen; gider gider gelirsin...

' Üstüme gelme hayat....

beni bilirsin....'

Kaldığın bu yerde

Harcadığın yılların gelir aklına...

Bir bir sayarsın...

Toplarsın, çarparsın,

Böler, çıkarırsın...

Bakkal defteri kadar kalın...

Bakkal defteri kadar karmaşa...

İçinden bin bir küfür

' Sümme haşa...! Sümme haşa...! '

Farkedersin ki hayatı

Arka sokaklarda dolanarak yaşarsın...

Kabarmış hesabından kaçarsın...

' Üstüme gelme hayat...!

Daha neyi alacaksın..? ! '

Hep sevmişsindir aslında...

Hep ama hep sevmişsindir...

Birini sevmişsindir sonra...

Sonra birini daha...

Birini daha...

Daha....! ?

Her gelip geçen gemiye aşık olmuşsundur..

Gemiler gitmiş

Sen yorulmuşsundur...

' Üstüme gelme hayat....!

Gemi olmuş musundur..? '

Kocaman bir mahalleden

Daracık bir sokağa.

Sokaktan ufacık bir eve

Evden odaya....

Yağlarından tiksinir gibi

Kurtulmak ister gibi

Kapatmışsındır kalabalıklara kendini...

Gitgide yanlız kalmışsındır...

Yalın yaşanan gecelerde

Gitmekle kalmak arasında dolanırken...

Beynine bir silah gibi dayamışsındır korkularını...

Yalnız...Korkak...Kekeme....

' Üstüme gelme hayat...!

Kıyarım kendime....!
'

#69 Emily

Emily

Mannak Şeker

• Üyeler
  • 8786 Mesaj

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 22:47

peki bu şekilde olması sana neden saçma geliyor ? hı ? kıyametmi kopar ?
korkan kimse yok. şimdiye kadar bu konudan bahsedilmemiş , sadece Alevi birisi çıkmış demişki vay efendim benim çocuğum okumasın din dersini. baştan dedim alevi eğer islam dininde görüyorsa kendini neden din dersini aldırmıyor çocuğuna? farklılıklar olabilir ona sözüm yok ama neden neden neden bu kadar takıyorsun ve din dersi veriliyor diye kasıyorsun kendini. kaldırılması konusunda demiyorum zorunlu olmaması için diretiyorsun. ?

olayı illa aleviliğe getirip provakasyon yapmasak dememiş miydin...

neyse bana saçma gelmio da anlamak istediğin şu, derdim dinle diil ki...

laiklik diyoruz, laik bi devlet ilk başta inananları korur kollar, ve biz tam anlamıyla laik bi ülke olamadıkça dini istismar edenler, i,nsanların inancını kullanan hacılar hocalar, din üzerinden prim yapan siyasetçilerden kurtulamayacağız...

hıı, derseniz ki laiklik de neymiş, o zaman konu başkalaşır ayrı.... *uhuhu

ben diyorum ki laik bir ülkede din dersi zorunluluğu ya da diyanet işlerinin devlete yani bi iki senede bir değişen(ne yazık ki..) siyasi erkin tekeline bağlı olamaz, laiklik kavramına ters..olay budur..hala anlaşılmayan????
ya da anlaşılmak istenmeyen..?

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#70 WaLe

WaLe

Kimene!

• Üyeler
  • 6730 Mesaj

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 23:39

Din dersi zorunlu olmalı mı ? Hayır olmamalı !!

Din ve vicdan özgürlüğünden bahsediyorsak, insanlar din dersine girip girmeyeceklerinide seçmekte özgür olmalılar. Zorunlu din dersleri gördük çok dahamı dindar olduk !!

Konuyla ilgili farklı görüşlerde olabiliriz bunu kişiselleştirip uslup bozmaya gerek yok. Ayrıca konu ile ilgili aleviler için sert cümleler gördüm bunu yapmayın öncelikle insanız, hindunun kutsal ineğine bile saygı gösterirken aynı ülkenin vatandası olan bizlerin inançları ne olursa olsun maneviyatlarına saygı göstermeliyiz ki bana göre nufus cüzdanlarından da dini kısmının çıkarılması gerekir kanımca çükü din kaynaştırıcı olmalı ayrılıkçı değil !!

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry

#71 elma

elma

venus at her mirror

• Kurucular
  • 6785 Mesaj

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 23:54

Dersin adı sadece "Din" değil, "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi".

Benim fikrim gösterilmesinden yana. İlk ve orta öğretim çağındaki insanlar (biz onları çocuk olarak niteleriz genelde) henüz 18 yaşlarına gelmedikleri için zorunlu/seçmeli ayırımını yapamayabilirler, genelde ailelerin müdahalesi ile ders seçme yoluna giderler. Dini bilgilerin yanısıra ahlaki bilgiler verilen bu dersin alınmaması bence kayıp olabilir. Dinler hakkında temel bilgilerin öğretilmesi amaçlanan bu dersi çocuğunun almamasını isteyen bir aile için söyleyecek sözüm yok tabi.

Şöyle denilebilir: Ben çocuğuma kendim öğretirim.
Olabilir, öğretebilrsiniz, büyük bir şehirde yaşıyor, sabah 7 de kalkıp işe gidiyor, akşam yemek telaşına girip, gece uykusuz kalıp, sabah tekrar işe gitme stresi içinde çocuğunuza bu bilgileri verebiliyorsanız tebrik ederim. Ama ben veremem, zamanım olmayabilir ayrıca bilgim yetersiz kalabilir.

Çocuğum müslüman değil diyebilirsiniz lakin biz din derslerinde sadece "islam" dinini öğrenmedik, var olan ve inanılan her din anlatıldı, ama çoğunluğumuz hatta hepimiz müslüman olduğumuz için "islam" dinine daha bir önem verdik.

Laik bir ülke olabiliriz ya da olma yolunda ilerliyor olabiliriz. Bence bu dersin verilmesi laikliğimiz konusunda bir tehdit yaratamaz. Oraya gelene kadar daha neler var .

Ayrıca islam kardeşlik dinidir, sevgi dinidir, bunu siyasi araç olarak kullanan bir kısım insanlar yüzünden "din" yazılan heryere ön yargıyla yaklaşmak abartılı olabilir.

Diğer dinlere de saygı duymak gerekiyor tabiki , ona diyeceğim yok, ama zaten müslüman olmak istemeyen olmuyor, sabah akşam namaz kıldırıp dua ettirsen, camide ezan okutsan nafile, dolayısı ile bir dersle kimse inançlarından sapmaz. Aynı şekilde hristiyan olmak istemeyen de olmaz. Zorla yapılan şeyler nefret doğurur.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, işini yapmaktan öteye geçmeyen, vicdanı yerinde ve akli dengesi sağlam öğretmenler tarafından verilirse şahsımca çocuklarımızın ahlak kurallarımıza dair birşeyleri hatırlamaları güzel olur diye düşünüyorum.

Bu da benim fikrimdi.

*uhuhu

"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#72 kÜnéfé

kÜnéfé

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1396 Mesaj
  • İlgi Alanları:inşaat müh.HARABE

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 23:59

bence bunu gündem konusu yapmak bile saçmalık bu devletin sarsılmazları var oynamayın Allah aşkına insanların sinirini bozmayın

wale abim ayrıca budizim inekleri kutsal görmez ki o hinduzim
ayrıca ben dinlere değil mesheplere karşıyım Allah bir ve dini islamdır ister inanır ister inanmaz ama bu güzel dini mesheplendiremezsiniz kardeşim yok bi yerden uydurma şeyler çıkarmayın ki Avrupada (sadece Avrupa da değil tüm hristiyanlar)kendi dinini her yolla misyonlugunu yapıyorlar ben niye evladımı böle kanıp onlardan yolu seçmesini isteyeyim ben kültürüme bağlıyım kardeşim o yaparsa misyonerlik benimkide bu eşit olalım Türk milleti kimseye uymak zorunda değildir o kendisine uydurmalıdır insanlığı nasıl ki ortaçağ avrupasına tuvalet adabını öğrettik bugun de öle sokağa ıçan adamlar gelip beni eğitemez o kadar bu hale düşüren bizi içimizde bulunan batı özentiliğidir bunu böyle bilin....
herkes fanidir ama sözler bakidir.....

#73 WaLe

WaLe

Kimene!

• Üyeler
  • 6730 Mesaj

Gönderim zamanı 11.07.2006 - 00:19

wale abim ayrıca budizim inekleri kutsal görmez ki o hinduzim

iyi oku *uhuhu

Netice itibari ile herkes farklı düşünebilir önemli olan bunu çatışma durumuna sürükleyip farklı düşünenlerin maneviyatına saldırır durumuna gelmemek.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry

#74 ArGuS

ArGuS

๑۩۞۩๑Kime ne...

• Üyeler
  • 6416 Mesaj
  • İlgi Alanları:2d, 3d görsel tasarımlar...

Gönderim zamanı 11.07.2006 - 01:02

Nasıl bir konu bu ya okullarda din dersi diye bir ders mi var ?
Din Kültürü ve Ahlak Dersi'inden bahsediyorsunuz galiba...*uhuhu
Farkındaysanız dersin adı islamiyet değil....

Bu konun jeopolitik yapısına bakılınca ucu acık türban meselesine gidebileceği ve uzantısının hep bu olacağı geçerlilik kazanmıştır.

her konuyu türbana dayandıran sizler değilmisiniz Din Kültürü ve Ahlak Dersi türban kavramından öncede vardı...

Bu ülkede islam evet yaygın inanılan dindir ancak bu devletin okulunda eğitimini zorunlu vermesi gereken bi konu değldir...

Hangi dersi tercih edersiniz zorunlu İngilizce yi mi *zong
Almanyada bir araştırma sonucu türk olmayan öğrenciler Türkçe dersinin zorunlu olmaması kaydıyla okulda gösterilmesini istemiş...
hangi ülkede yabancı dil zorunlu bunda kimin parmağı var...

Ayrıca kızılbaşlık evet okullarda verilmediğinden o genel kültür dediğiniz şey(!)in nasıl doğru olduğunu gördük.......

kızılbaşlık???
bu bir gelenek mi? (gelenekçi bir toplummu istiyorsunuz *ne
böyle birşeyi olmadığı vurgulamadınız mı...
dini bölmek kimin işine yarar
herkes birbirine eşit davransın diyip duruluyo ama bölücü olmakta ısrar ediliyor

kendine gel....!

çok kibarız *ne

sadece zorunlu olmasının mantığını söyleyin o zaman..siz neden bu kadar kaçıyor,korkuyorsunuz zorubnlu olmassa, insanların seçmeli olursa bu dersi almak istemeyip kıyamet filan kopmasından mı nedir yani... *ne

sizin korkunuz yada çabanız nedir ?

Değilmi ya din dersi de zorunlu olmaması gerekiyor.

din dersi almaya çalışanlara yada dini eğitim almaya çalışanlara bin bir türlü engel konuldu buna ne dersin *ne

İnkilap tarihi neden gereklidir. Konsept dışı olduğu için mi bu suskunluk?

Bakın bilerek osmanlı tarihi demiyorum. Hani bizden biri olduğunu bilmeyen bizlerin utandıklarını tarih diye belirtmedim.

Bu yüzden gururla bahsettiğimiz inkilap tarihinin derslerde neden zorunlu olarak öğrenmeliyiz?

milli beraberliğe ne dersin, bu ruhu hangi derste kazanmak istersin amerikan iç savaşlarını anlatan bir ders istersin herhalde... *ne

Bu mesaj ArguS tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 11.07.2006 - 01:28

Yanlışı gören ve önlemek için elini uzatmayan insan, yanlışı yapan kadar suçludur.

<!--aimg-->Gönderilen Resim<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->

#75 L1Square

L1Square

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 11433 Mesaj

Gönderim zamanı 11.07.2006 - 09:04

gelelim konsepte...islamın öğrenilmesine karşı çıkan mı oldu, kim dedi öyle birşey?
ayrıca zaten heryer kuran kursu dolu, herkes yeterince öğreniyo..hpi bi, çoğu yalan yanlış hocalardan öğreniyo okullarda olmasına rağmen ve bugüne kadar da zorunluydu demek ki pek de işe yaramamış...

sadece zorunlu olmasının mantığını söyleyin o zaman..siz neden bu kadar kaçıyor,korkuyorsunuz zorubnlu olmassa, insanların seçmeli olursa bu dersi almak istemeyip kıyamet filan kopmasından mı nedir yani... *uhuhu

o dersi görmek istemeyen bi şekilde kaçıyor mu...zorla sure ezberletilmesin,zorla sınıfta masalara çıkarılıp namaz kıldırılarak sözlü notu verilmeye çalışılmasının şahsen hiç de dini sevdirdiğini ve ahlak öğrettiğine inanmıyorum...diğer dinlerin ve mezheplerin tamamının yanlış yol olarak tanımlanmasının da...

Bu dersin , kimde bir işe yaradığı ve kimde bir işe yaramadığı açıkça belli oluyor..Uzatmaya gerek yok..Bu ders bende pek bi işe yaramadı de geç git..Neden insanların hassas olduğu konuların,üstüne inadına gidiyorsunuz anlam veremiyorum...Aslında anlam veriyorum ama açıkça zikretmek istemiyorum..

Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi dersinden bahsediyoruz dimi?Kedi dinimizde islam olduğu için bu dinin ,bu derste daha çok üstünde durulması çok normal..

Ayrıca demişsiniz ya,sureler ezberletiliyo,namaz öğretilmeye çalışılıyo diye..E din dersindeyiz,dinimiz İslam..İslamında belli şartları var..Namaz kılmak,oruç tutmak gibi..E namaz nasıl kılınır,bildiğimiz surelerle..Yani din dersinde bunların öğretilmeye çalışılması kadar doğal bir şey yok gibi..Bak bu ŞEy gibi daha kolay anlarsınız! belki,matematik dersinde öğrenmeye mecbur olduğumuz formüller gibi..Olaya bu açısan bakarsanız daha kolay anlayabilirsiniz...Diye düşünüyorum (Umarım hata etmemişimdir.)

Mat. dersi ne kadar zorunlu ise yada diğer saçma sapan dersler,din kültürü ve ahlak bilgisi dersininde o kadar zorunlu olması gerekir..Hayat sadece formüllerle,müzikle,beden eğitimiyle veya ne kadar güzel Türkçe konuştuğumuzla geçmiyor..Maneviyatta gerekli insanlara...Gerek duymayanların hallerini görüyoruz zaten...

Ayrıca,din derslerinde diğer dinlerin veya mezheplerin yanlış yol olarak gösterildiğide nereden çıktı??Nasıl sapıtmak istediğinizi şaşırdınız artık ya!!!!
Yanlış yol olarak gösterilmiş olsalar, o dinler hakkında hiç durulmazdı..Hangi dinin kitabı nedir,peygamberi kimdir gibi bilgiler ise hiç öğretilmezdi...Ne gerek var dimi bunları öğrenmeye,nasıl olsa yanlış yol..............

Saçmalamanın doruklarındasınız..

Argus +1 Canım..
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#76 Serra

Serra

I'm Back !!

• Üyeler
  • 8125 Mesaj

Gönderim zamanı 11.07.2006 - 09:52

herkes din dersi değil de din kültürü ve ahlak bilgisinden bahsetmiş. yani türkiyedeki ilkoullarda din kültürrü ve ahlak bilgisinde ne öğrtildiğini bilemiycem ama sizi temin ederim lisede hiç de ahlak adına bişi verilmedsi yani. daha önceden de söylediğim gibi hz. muhammed'in hayatı anlatılırdı tarih dersinde anlatılması gereken konulardı. ahlağı hakkında pek bişi verilmedi yani.

din dersinin zorunlu olması gerçekten çok çok saçma. üniversitelere türbanla girmeye izin vermeyenler din dersini de seçmeli yapmalıdırlar. ne bu çifte standart diyim ben o zaman...(nası bağladım ama)
Yokluğun bu bahar biter mi ?
Ya da bu
Son;Bahar biter mi ?

#77 gslinaif

gslinaif

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Üyeler
  • 5 Mesaj

Gönderim zamanı 11.07.2006 - 10:09

herkes din dersi değil de din kültürü ve ahlak bilgisinden bahsetmiş. yani türkiyedeki ilkoullarda din kültürrü ve ahlak bilgisinde ne öğrtildiğini bilemiycem ama sizi temin ederim lisede hiç de ahlak adına bişi verilmedsi yani. daha önceden de söylediğim gibi hz. muhammed'in hayatı anlatılırdı tarih dersinde anlatılması gereken konulardı. ahlağı hakkında pek bişi verilmedi yani.

din dersinin zorunlu olması gerçekten çok çok saçma. üniversitelere türbanla girmeye izin vermeyenler din dersini de seçmeli yapmalıdırlar. ne bu çifte standart diyim ben o zaman...(nası bağladım ama)

??????????

#78 L1Square

L1Square

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 11433 Mesaj

Gönderim zamanı 11.07.2006 - 10:11

Nadasçım din dersi diye bir şey yok zaten...Din kültürü ve Ahlak Bilgisi diye bir ders var..

Din dersinin saçmalığından bahsediyorsunuz ya..Nedir saçmalığı çok merak ettim..Ve diğer derslerin zorunluluğunun mantığı nedir??
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#79 Serra

Serra

I'm Back !!

• Üyeler
  • 8125 Mesaj

Gönderim zamanı 11.07.2006 - 10:11

yani anlamadığın yer tam olarak neresi orayı söle orayı açıklim bari.. *uhuhu
Yokluğun bu bahar biter mi ?
Ya da bu
Son;Bahar biter mi ?

#80 gslinaif

gslinaif

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Üyeler
  • 5 Mesaj

Gönderim zamanı 11.07.2006 - 10:12

*zong

bir de zorunlu değil de seçmeli olsa, denilen gibi çoğunluk da müslümansa,..ee neden korkuluo o zaman...din elden mi gidicek okullarda zorunlu olmayınca...

Benim dediğimi söylüyorsun zaten *ne
İslam dinini seçen o dersi görür , islam dinini seçmemişse zaten bunda sorun yok görmesin o dersi. İstemediği bir dersi görmesi ne kadar iyi olurki onun için..

Aklıma din dersini görmek istemiyorum diyenler acaba Matematik bana birşey kazandırmıyor görmek istemiyorum derse o dersi ne olurdu acaba *ne

Birde konuyu Alevi Sünni meselesine getirmeyelim.

dokuz kere katılıyorum ar *uhuhu kadaşa.

sahi bazı arkadaşlar neden rahatsız oluyor acaba, din eğitiminden.. *ne

Bu mesaj gslinaif tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 11.07.2006 - 10:14