kimse bana sormadı zamanında ne yazalım buraya diye..Ne var peki????türkiye'nin resmi dini diye birşey yok..
Nüfüs cücdanında din kısmında ne yazıyor senin?neden islam yazıyor hiç düşündün mü?

Din dersi zorunlu olmalı mı..?
Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:16

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:17
hayır ab'ye konuşuosanız. yormayın kendinizi. duymazlar burdan..

Ya da bu Son;Bahar biter mi ?
Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:17
Boş konuşmanın manası yok. .. Sana sorulup sorulmadığından yada hangi dini seçip seçmediğinden bahsedilmiyor. Din eğitimi verilemilimiden bahsediliyor.!
Bu mesaj dokuz tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 10.07.2006 - 16:19
Değişiklikler Kaydedildi...
Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:19
???????Emily ; koş Elric'in peşinden.. Sakın geri kalma..
sonuna gülen bi smiley etkisi koyunca hafifletmiyosun yaptığını bilesin....
Türkiye İslam'ı mı seçmiş....cumhuriyet kurulurken oylama mı yapılmış topluca, ya da ne biliim referandum mu var tarihimizde "evet bu ülkenin dini İslam olucak " diye...
hem ne zaman sayım yapıldı ki %99 müslüman diye...
Bu ülkede islam evet yaygın inanılan dindir ancak bu devletin okulunda eğitimini zorunlu vermesi gereken bi konu değldir...
Ayrıca kızılbaşlık evet okullarda verilmediğinden o genel kültür dediğiniz şey(!)in nasıl doğru olduğunu gördük.......
diğer dinleri mezhepleri öğrenmek tanımak bilmek hanefilerinde hakkı...diğerlerinin de....
In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..
Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:21
Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:21
hafifletmek için gülmedimki.. komik olduğun için güldüm???????
sonuna gülen bi smiley etkisi koyunca hafifletmiyosun yaptığını bilesin....

Her konuda maşaAllah Elric'in avukatlığına soyunuyosunda.
Neyse konumuz bu değil di dimi

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:22
işte ders onun için gerekli galiba...diğer dinleri mezhepleri öğrenmek tanımak bilmek hanefilerinde hakkı...diğerlerinin de....

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:23
Kimlikler genelde çocuklar bir yaşına basmadan çıkartılır?kimse bana sormadı zamanında ne yazalım buraya diye..
O kadar küçükken sana ne sormalarını bekliyodun?? ya da sorsalardı nasıl bi cevap verecektin,çok merak ettimde..
Kızılbaşlık konusunda benim savunduğum hiç birşey yoktu..Ayırca konuyla ne alakası varki tekrar gündeme getirldi anlamadım..
Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:23
Türkiye İslam'ı mı seçmiş....cumhuriyet kurulurken oylama mı yapılmış topluca, ya da ne biliim referandum mu var tarihimizde "evet bu ülkenin dini İslam olucak " diye...
hem ne zaman sayım yapıldı ki %99 müslüman diye...

Cymhuriyet lafı ne zaman , hangi tarihte kullanışmış ?
Din kadar eskimi ?
Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:24
Neyse konumuz bu değil di dimi

Ya da bu Son;Bahar biter mi ?
Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:42
Türkiye dediğin için Türkiye'nin kuruluşundan bahsettim doğal olarak dokuz...Cumhuriyetle ne alakası var ?
Cymhuriyet lafı ne zaman , hangi tarihte kullanışmış ?
Din kadar eskimi ?
genel anlamda cumhuriyet diil, TC olan hani...
Türkiyenin resmi dini filan denince...
tekrar ediyorum diğer mezhep ve dinlerin de kendi dinleri hakkında bilgi sahibi olmaya ya da diğer dinleri öğrenmek zorunluluğunda olmamaya hakkı var..
fakat her iktidarla değişen eğitim politikası nedeniyle din eğitimi de değşiyor siyasetle şekilleniyor ve doğru düzgün anlatılmıyor...
zorunlu olamsı çok saçma...isteyen seçmeli zaten alır...istemeyene neden zorunlu koşuluo ki..
konseptdışıdaolsabelirtilmesigerekliönemlinot:siz kaç kişi aynı fikirde olup hep bi ağızdan aynı şeyi söyleyince avukatlık olmuyor da ortak bi fikre sahip olduğum bi kişinin çıkması niye rahatsız ediyor seni bu kadar anlayabilmiş değilim dokuz..
kendine gel....!
Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:43
Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:52
sizden insanlar

kimmiş bu bizden insanlar..?? bu biz kim yanii??
ayrıca sana neden bu kadar dokunuyo din dersinin zorunlu olmaması, kalkmasından bahseden yok ki zaten....neden korkuyosun bu kadar anlayamadım...

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:53
Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:54
örnek verdik değil mi?matematik zorunlu olmasaydı asla seçmezdim,ama gerekli sonuçta....e vatandaş,ailesinden gördü çevresinden duydu,ya da doğuştan herneyse,bi şekilde müslüman...e bırak da öğrensin bişeyler...''bak bu zorunlu değil,keyfine kalmış'' dersen keyfine bakar tabi...müslüman olması da şart değil,ama dini olmayan bir neslin,ülkem için iyi bir gelecek olacağını sanmıyorum...
bir dini öğrensin de,ister seçsin ister seçmesin...ama gençliği bilinçsizleştirmeye kimsenin hakkı yok...
haa,bence de var o avukatlık kurumu...

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:57
Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina
Gönderim zamanı 10.07.2006 - 16:58
bu vatan ve insanları için gerekli bir ders çünkü herşeye özenen bir toplumuz mesela yukardakinin sparka özendiği gibi bi durum
Bu mesaj kÜnéfé tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 10.07.2006 - 17:00
Gönderim zamanı 10.07.2006 - 17:04
boşa korkuyosun o zaman..en kötü ihtimalle sen varsın işte panik yapma....kıyamet taki Allah diyen bir insan dahi olmayınca olacak bundan korkuyorum anladın mı
ısrarla anlaşılmasa da yineliyorum, din dersleri kalksın diyen mi oldu..zorunlu olmasın dedim ben..kaldı ki çoğu müslümansa ailelerin zaten aldırırlar çocuklarına bu dersi, istemeyenler de aldırmas..
hayır bunda bu kadar korkacak ne var, hemen dinsizlikle ilintiliosunuz onu anlayamadım ki...
panik yok sakin yani...
illadipnotgerekiosayazarısnotu:avukatlık kurumunun nerde ve ne şekilde cereyan ettiği önceleri yeterince görülmüştür..bu hasetin sebebini de anlayamadım ya neysssee...

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 17:09
gayet an-la-şı-lır not:avukatlık kurumunu burda ve sizlerle öğrendik..haset mi? kime?

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 21:15
Herhangi bir konuda Elric ne dese sen onun avukatlığını yapıyorsun. İnsanlar kendilerini savunabilir. Biz avukatlık yapmıyoruz eğer siz böyle yapıyosunuz diyorsan. Biz soru sormuşsun aynı şeyi savunuyoruz o kadar. Ama sen o kişi yanlış birşeyde söylese savunuyorsun. Senin söyleidğine 3-5 kişi karşı çıkıyorsa bunda bişey ara belki sen yanlış düşünüyosundur. Senin bildiklerin kadar karşındakilerde biliyor unutma bunu. Bu arada kendimdeyim. Sende kendinde ol ve bırak avukatlık yapmayı.!konseptdışıdaolsabelirtilmesigerekliönemlinot:siz kaç kişi aynı fikirde olup hep bi ağızdan aynı şeyi söyleyince avukatlık olmuyor da ortak bi fikre sahip olduğum bi kişinin çıkması niye rahatsız ediyor seni bu kadar anlayabilmiş değilim dokuz..
kendine gel....!
zorunlu olamsı çok saçma...isteyen seçmeli zaten alır...istemeyene neden zorunlu koşuluo ki..
Zorunlu olması neden çok saçma ?
Başka dinden insanların kendi dinlerinde eğitim alması konusunda zaten hem fikiriz.
Ama islamiyeti seçen birisinin din eğitimi görmesi neden rahatsız etsinki seni ? ve saçma(!!!) gelsin sana ? İslamiyeti seçmiş olup o dersi görmek istemeyen zaten bir şekilde okuldan kaçıp gidiyor.